Jump to content
IGNORED

mistet hagla


p-bril
 Share

Recommended Posts

ja det har jeg også spurt meg selv om..var skikkelig irritert på meg selv,men jeg satt hagla ved siden av bilen mens jeg ordna med bikkja og sekken,opptaget ikke at hagla var borte før jeg pakket ut av bilen 1 time senere,jeg dro tilbake igjen men hagla var borte,var ikke den dyreste hagla da, men har hatt den i 15 år med mange gode minner..var jo ikke så krise da for jeg trener en ung setter til jakt så jeg trengte ikke hagla resten av dagene..gleder meg til å kjøpe ny hagle hva med halvautomat?

Link to comment
Share on other sites

Om den ikke dukker opp etter en stund så burde det nå ikke være noe problem å få en ny tillatelse! No big deal! Det er en hagle, ikke en krysser-rakett! Uhell kan skje alle! Stort sett er nå fjellfolk ærlige så innen uken har du nok haglen din tilbake!

Link to comment
Share on other sites

Sier politiet automatisk ja til ny våpentilatelse om noen har "mistet" et våpen?

Hvorfor skulle dette være noen begrensning i forhold til å få ny tillatelse? Alle kan glemme. Dessuten kan du etter den nye forskriften som trådte i kraft i fjor få tillatelse på seks jaktvåpen uten noen videre spørsmål. Jeg kan med andre ord ha seks kaliber 12-hagler om jeg vil.

Link to comment
Share on other sites

Problemet er at det er veldig lett å selge den svart til noen i lugubre miljøer på Oslos bakgater for så å registrere seg her. Første innlegg blir en gråtetråd man kan vise til politiet for å sansynligjøre at den egentlig er mistet.

Jeg synes det stinker...

HAHA du er nok helt på viddene du :wink:
Link to comment
Share on other sites

Problemet er at det er veldig lett å selge den svart til noen i lugubre miljøer på Oslos bakgater for så å registrere seg her. Første innlegg blir en gråtetråd man kan vise til politiet for å sansynligjøre at den egentlig er mistet.

Jeg synes det stinker...

Syntes denne er en smule drøy, tatt i betraktning det lille vi vet om saken.

Link to comment
Share on other sites

Det er jo lite sannsynlig at noen som er dumme nok til å selge våpenet sitt til kriminelle miljøer er smarte nok til å legge ut en historie på nettet. Men må si at når det er sagt så er jeg enig i at det er pussig med første post på ett fjellforum om mistet hagle. Ville tro man hadde valgt ett mere våpenrelatert forum for slikt. Men uskyldig til det motsatte er bevist.

Link to comment
Share on other sites

Det kan vel være så enkelt som en generell etterlysning på et forum hvor friluftsintresserte fra hele landet er samlet. Konspirasjoner er noe jeg elsker, men i dette tilfelle er det alt for drøyt.

Jeg har mine tvil om at kriminelle ville kjøpt noe slikt. Det er da illegale markeder her i landet også, som ikke myndighetene har i register.

Link to comment
Share on other sites

kan ikke helt se for meg b gjengen gå rundt med hagle, tror nok de som skal bruke våpen til noe annet enn jakt , kjøper seg en pistol eller et annet tøfft våpen.

Det er lett å få kjøpt våpen om du kjenner de rette menneskene.

Tror nok det er mer sannsynlig at en har tatt den og bruker den til jakt eller selger den på finn.no eller et annet sted.

Kan også være at noen leverer den tilbake, men ikke har mulighet akkurat nå, men det virker nok ganske usannsynlig.

Link to comment
Share on other sites

Fra tidligere arbeid i kriminalomsorgen kan jeg fortelle at hagle er brukt av "B-gjengen" stadig vekk. Det er et kraftig våpen som helt inntil nylig har vært meget lett tilgjengelig. Hagler trenger ikke engang være avsagd for å være godt egnet til nærkamp og enkeltmannsstrid.

Når en hagle er på avveie, som visstnok var tema for tråden, er det likevel nødvendig å ikke miste gangsynet. Faren for at et avlagt jaktvåpen havner i neste bankran er mikroskopisk! Likevel mener jeg situasjonen innebærer et større alvor enn om fotoapparatet eller annet av tilsvarende økonomisk verdi er borte.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hvordan gikk dette egentlig? Du er jo helt sikkert ikke den første som har glemt igjen hagla et sted, alle kan gjøre feil. Innlegg som kommer inn på norsk kriminalomsorg er så til de grader avsporing av tråden.

Link to comment
Share on other sites

Flertallet av de som finner en gjenglemt hagle på en rasteplass vil helt sikkert være ærlige mennesker som leverer denne inn til politi eller lensmann. Sjangsen for at den kommer til rette er derfor ganske stor.

Men det kan nok ta litt tid for når så denne hagla er innlevert så vil politiet sjekke om den er registrert eller ikke, hvem som eier den, hva slags person er denne eieren, er han registrert i politiets register og hvorfor lå den på en rasteplass. Denne mølla maler ganske sakte, men jeg tror nok at det er gode muligheter for at hagla kommer til rette.

Selv var jeg en gang med på å lete etter en person som hadde forsvunnet i forbindelse med en hyttetur midt i januar. Natten da han forsvant kom det snø, og det ble kaldt ut flere tropper med soldater som brukte feltspade og endevendte snøen over et kjempestort område. Personen ble likevel ikke funnet.

Under denne aksjonen mistet jeg min 9" samekniv. Dette ble ikke rapportert til andre enn mitt befal. Jeg lette litt, men kniven ble ikke funnet.

En stund senere ble kniven funnet av den savnedes foreldre og levert til lensmannen. Navnet mitt stod på slira, men likevel tok det over tre måneder fra kniven ble funnet og innlevert og til jeg fikk den i posten. Hvorfor kan man bare tenke seg. Ingen visste jo hvorfor den savnede var forsvunnet. Den savnede ble funnet av sin far da snøen forsvant.

Link to comment
Share on other sites

Til "Batong" og andre på tråden må jeg presisere at mitt innlegg var myntet på eventuelle uærlige finnere av våpenet, ikke den som mistet det! Jeg kan gjerne gjenta at våpen på avveie er potensielt sett en alvorlig sak, men at sannsynligheten er liten for at bortkommen hagle havner i neste bankran.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Boganis
   Symboler/ikoner til bruk i Alpha GPS/hundepeil (og jeg formoder andre Garmin GPSer som har farveskjerm) og PC-programvaren Garmin BaseCamp.
   Av en eller annen uutgrunnelig årsak er det slik at symbolene kun synkroniseres mellom GPS'en og BaseCamp om de er navngitt som følgende:
   I GPS'en må alle symbolene hete: Custom * (eks. Custom 0, Custom 1, Custom 2, Custom 11, Custom 55 etc.)
   Tilsvarende symbol på PC'n må hete: 00* eller 0** (eks. 000, 001, 002, 011, 055).
   Dette tok det meg evigheter å finne ut av. Først la jeg 00* filene på både GPS og  i PC'en, men da synkronisertes ikke symbolene mellom enhetene og en fikk kjedelige prikksymboler under overføringer. Men når jeg fant ut at de skulle ha ulike navn på de to enhetene gikk synkronisering av symboler brillefint!
   Således ligger symbolene som skal overføres til GPS'en i mappen "IkonerTilAlpha"  
   Koble GPSen til PC via USB-kabelen og legg symbolene i mappen:
   Garmin >  CustomSymbols
   Altså kun ikonene, ikke selve TilAlpha-mappen.
   Ikonene til bruk i BaseCamp på PC'n, ligger i mappen "IkonerTilBaseCamp"  
   Om man vil benytte ikonene i Garmins BaseCamp legger man ikonene i mappen:
   Denne PCen > Dokumenter > Min Garmin > Tilpassede veipunktsymboler
   Altså kun ikonene, ikke selve TilBaseCamp-mappen.
   Om ikke mappen: Min Garmin og/eller: Tilpassede veipunktsymboler   finnes må disse mappene skapes. Mappen: Tilpassede veipunktsymboler   må ligge under mappen: Min Garmin.
   Om noen skulle være interessert i å lave egne symboler gjelder følgende:
   Symbolfilene må være i 24-bit Windows bitmap format (*.bmp)
   Symbolene må være 32x32 piksler
   For å få deler av symboler transparente benyttes fargen magenta (RGB: 255, 0, 255)
   Det kan se ut som det kun er mulig å ha 56 Custom Symbols. Jeg har ikke funnet ut hvordan det er mulig å overskride denne grensen.
   Veipunktene er lavet av undertegnede, og ifall det skulle være tvil om hva de forestiller kommer det her en beskrivelse:
   000 Tiur
   001 Røy
   002 Orrhane
   003 Orrhøne
   004 Lirype
   005 Fjellrype
   006 Jerpe, hann
   007 Jerpe, hunn
   008 Jerpe, hann (variant)
   009 Rugde
   010 Ringdue
   011 Fasan
   012 Rapphøne
   013 Skjære
   014 Kråke
   015 Nøtteskrike
   016 Stokkand, hann
   017 Grågås
   018 Ærfugl, hann
   019 Krikkand, hann
   020 Krikkand, hunn (kan vel benyttes til de fleste hunnvarianter?)
   021 Brunnakke
   022 Kanadagås
   023 Mandarinand Om noen skyter en, la meg vite hvordan de smaker!
   024 Hare
   025 Rev
   026 Bever
   027 Rådyr
   028 Elg
   029 Hjort
   030 Rein
   031 Dåhjort
   032 Villsvin
   033 Bjørn
   034 Muflon
   035 Grevling
   036 Røyskatt
   037 Ekorn
   038 Mink
   039 Mår
   040 Mårhund
   041 Gaupe
   042 Jerv
   043 Ulv
   044 Stensopp
   045 Svart trompetsopp
   046 Spissmorkel
   047 Kantarell
   048 Traktkantarell
   049 Tyttebær
   050 Blåbær
   051 Multe
   052 Bringebær
   053 Bjørnebær
   054 Markjordbær
   055 Slåpe

   Jeg jakter både i Sverige og Norge, derfor finnes det arter med som ikke nødvendigvis er jaktbare i begge land, men kun ett. Så sjekk jaktbarheten/jakttidene først!
   Beste hilsener,
   Thomas Risan
   thomas.risan(alfakrøll)gmail.com
   Tilpassede veipunktsymboler ver. 2.1.zip
  • By tobhar02
   Nå har det seg slik at jeg og en kompis har snakket mye om å ta en lengre tur i villmarka i Kanada. Det vi sliter med, er å finne ut av hva vi bør ha som budsjett på en slik tur. Hva trenger vi av papirer, priser på flytransport, lisenser for jakt og fiske, ca pris på tur totalt? evt andre ting vi bør tenke på. Andres erfaringer innenfor tur i Kanada generelt (jakt, fiske, reise, utstyr)
   Vi er fortsatt ganske tidlig i planleggingsfasen så vi er også åpne for forslag når det kommer til områder
  • By Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • By AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • By Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy