Gå til innhold
  • Bli medlem

Gullars

Aktiv medlem
  • Innlegg

    186
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Gullars

  1. Hei! Er det noen som har kjennskap om tilstanden i Solrenningen angående snø & is? Er det snøfritt, og isen på vannet er vekke? Jeg var oppe på slutten av Mai ifjor og da var det masse snø og fullstendig isbelagt. Veien opp hadde forøvrig fått seg en solid omgang av vinteren og vårflommer. Det var surt å måtte snu.
  2. Har du installert siste Firmware via Garmin Updateren?
  3. Hartelijk dank voor het verslag en mooie foto!
  4. Jeg foretrekker .308 , så slipper jeg bli lunch
  5. Vi får se om vaskebjørnen tåler en runde Remington!
  6. Vaskebjørn hører ikke hjemme i norsk fauna og skal elimineres deretter. På lik linje med Nord Amerikansk Mink og Mårhund!
  7. Jeg hadde håpet at Norges Kart som man får til Android, ville komme til Iphone. Men den gang ei! Får leve i håpet! Norgeskartet til android er utrolig bra!
  8. Om folk føler de trenger beskyttelse utover en samekniv så får nå folk slepe med seg en rifle eller hagle! De som må bære 3-4 kg extra! Hva bryr andre seg?! La nå folk bare slepe det med seg! Om man trenger det? Med bortsett fra bjørnetrussel i Alaska, Canada eller Svalbard. Så sant du ikke skal trakke i fjellet i nord Pakistan eller Afganistan!
  9. Jeg må innrømme at dette var noe av det værste jeg har smakt! Men nå har jeg rar smak! Personlig elsker jeg skikkelig røykt Islay whisky. Bowmore, Laproiugh, Adberg etc. MMmmm.. Problemet er glassflaske, av og til blir det lomme lerke med " en bedre whisky" , men som oftest blir det Famous Grouse på plastflaske. Smaker helt supert på fjellet.
  10. I Norge, nei! En samekniv får holde! En del venner av meg i sør vest USA går ikke ofte på langtur uten våpen. Dette er pga svartbjørn, puma og narkosmugglere / ulovlige innvandrere!
  11. Lundhags V8 - 75 litern. Den pleier å være akkurat! Da henger sekk, telt og sovepose utenpå vel å merke! Ja, jeg liker å ha med meg litt ting og tang på tur! Er på tur for å kose meg!
  12. Bare en negativ erfaing med en gammel gretten bonde av en Vossing i Torfinnsheim som var litt ufin i språket. Ellers bare fine erfaringer, jo lengre det er til hytter jo triveligere blir folkene!
  13. Konsekvens av å bo i et land der våpen så og si er forbudt! Man vet ikke hvordan man bruker det!
  14. Til ting som smaker tvilsomt! Neida... Potetmos, Real Turmat, gryteretter. Mulig det bare er meg, men jeg elsker Tobasco!
  15. Nå er ikke jeg i kanon form, langt i fra! Men tidene varierer veldig for hva som stemmer og hva som er alt for langt for tiden som er satt opp! Ellers varierer det utrolig på om det er tørt eller det regner. En del steder må du trå veldig forsiktig om det er vått, kontra en varm sommerdag der samme stedet kan du mer eller mindre jogge over! Kanskje ikke så godt forklart, men forhåpentligvis ser dere poenget! Antar at mange av DNT sine tider ikke er inkludert en puste pause innimellom?
  16. Jeg bruker den du har på XXL link til! Brukt den med min Pocket Rocket i 2 år nå! Jeg lever da vitterlig fremdeles! Jeg bruker vindskjermen utelokkende på vindfulle og regndager! ( Det er jo heldigvis få av her på vestlandet! )
  17. Torbl, synes det der blir litt vel tåkeprat, men om du ville følt deg comfy å backpake uten våpen i USA så er jo det helt supert. Tusen av andre gjør det der borte også, UTEN våpen! Men jeg synes det likevel er en helt fair om noen vil dra med seg 800 gram extra Glock i stedet for annet "unødvendig" som feks brennevin! Hva folk har med seg i sekken når du går i skog & mark har vel ingen noe med! Nordmenn er jo uansett så forbannet konfliktskye uansett!
  18. Vel... jeg tar heller pistolen hans enn å stå der med en liten Mora kniven når Pumaen begynner å sirkle rundt meg! Enkelte av de jeg kjenner i USA jakter ofte med rifle, men har en 9 mm på siden nettopp på grunn av dyr som Puma. En katt på 100 kg som kan følge etter deg i dager om den anser deg som potensiell føde! Nå er heldigvis bjørn & cugar heldigvis noe som ikke skjer ofte, men kjekt å ha alternativer! At det er mye mer kriminalitet i USA er ikke tvil om, men så er Norge også godt på vei oppover på krim statistikken!
  19. Jo du har noen poeng forøvrig, men jeg ville nok helle ha foretrukket å ha våpen om jeg møtte på aggresivt dyr eller smuglere. " I'd rather be judged by 12 than carried by 6 " , er det en del amerikanere som lever etter! Sjangsen for å treffe på begge nevnte er liten, men om du gidder å bære med deg et våpen så all respekt for den! Angående vekten, tjaaaa... Heller hans utrustning enn belgiere og hollendere jeg treffer i Stølsheimen med bommulsklær og joggesko uten kart og kompass! Kan vi også være enig med at norsk og nord amerikansk villmark & nationalparker kan være av et litt annet størrelse og kaliber? http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_National_Parks_of_the_United_States
  20. Hadde jeg hat rett å bære revolver hadde jeg nok hat en jeg også. Er du redd for våpen? Lær deg å bruke et på din lokale skytebane! Jeg har jaktet og møtt plenty av jegere på DNT hytter. Hvorfor skulle det være noe problem? Jeg har et par venner i USA mer mot vestkysten, Colerado, Utah og Arizona. Ganske vanlig at på backpacking turer at en i følget har revolver, enten bjørn, mountain lion ( pusekatt på 100 kg, som følger etter deg), og narkotikasmuglere / hasj farmer / methamfetamin labber. Sist nevnte er ganske stort problem i California og Arizona. Vær glad vi ikke har samme problemet i Norge.
  21. Om du finner deg en REI butikk eller Cabella`s så blir du nok glad! Et par Mountain House turmat. Noe brenner fra MSR. Ny sovepose til fruen!
  22. Hei! Vi er en gjeng som skal gå fra Rjukan til Mårbu. Etter Mårbu har vi ikke helt bestemt oss for rutevalg. Jeg har letet på sidene til diverse fjellstyrer og Inatur, men jeg fant ikke så veldig mye over der jeg skal gå! Noen som kan hjelpe litt?
  23. Jeg har 2.1 versionen! Veldig fornøyd! 2 innganger og helt supert med plass! Enkelt å sette opp! Footprint har jeg, men ikke brukt! Ikke nødvendig så sant det ikke er veldig bløtt der du camper!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.