Gå til innhold

Babelfish

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  323
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har Breidablikk, og det er fordi jeg har hund og derfor ikke kan ha stålkanter. Veldig fornøyd med skiene, men som andre her nevner, er det mer eller mindre null smørespenn i dem. Noen steder er sporene for smale for at man går nedi skikkelig, men dette varierer faktisk fra sted til sted.
 2. Babelfish

  jakthund

  Jeg glemte en ting: Pass deg for rasefanatikere, disse gutta som mener at det de selv har er det eneste som duger, og som nekter å innse sin egen rases svakheter. Vorsteh bedre i skogen? Merkelig ... sitter og kikker litt på siste års NM skog, og jommen er det ikke engelske raser som dominerer den arenaen også. Faktisk totaldominans siste fem år. Det var faktisk ikke én eneste premiert vorsteh i finalen i 2012. Men jaktprøver er vel neppe noe bevis på jaktegenskaper, eller hva? *humre*
 3. Min kjære kone kjøpte GoPro Hero 3 i bursdagsgave til meg, men dette kameraet er ganske avansert syns jeg. Jeg skal bruke det fortrinnsvis til jakt- og treningsturer med hund, hvor jeg håper å få fanget noen skikkelige fuglesituasjoner på film. Er det noen som kan hjelpe meg litt med sine erfaringer? Jeg lurer i hovedsak på: - Hvilke innstillinger bør jeg velge? Ser det er et utall av forskjellige oppløsninger etc. - Skal kameraet være av inntil jeg skal bruke det, eller kan det stå i noen form for stand-by? - Trenger jeg egentlig fjernkontrollen når jeg har brystsele til kameraet? - Hvor lenge holder batteriet? Altså filmer ikke mer enn noen minutter av gangen, men det blir jo mange sekvenser i løpet av dagen.
 4. Litt oppsummering, avklaring og voksenopplæring: 1. Det jaktes i helgene i Lier. 2. Rådyr er ikke småvilt, det er storvilt. 3. Ingen turgåere trenger å være redde for oss jegere, og de må gjerne ha på seg grønne klær og mose på hodet, jeg garanterer at jeg ikke kommer til å skyte på dem. 4. Rare skilter finnes det overalt. Både "BÅNDTVANG!!!!" (langt utenfor båndtvangstid) til "Vi har pissa i fryseren". Skilttekster, spesielt hjemmelagde, skal man ta med en stor spade salt. Ingen jegere kan begrense allmennhetens rett til fri ferdsel i utmark. Gå hvor du vil. 5. Lovteksten om helgegegrensning det vises til gjelder for UTVIDET jakttid, altså ikke for den normale perioden før jul. 6. Småviltjakt i Oslo og Akershus avsluttes for de fleste arter 23. desember. Noen arter har lengre jakttid, som f.eks. rev. 7. Engelsk setter er best, ingen protest. 5.
 5. Babelfish

  jakthund

  Jeg ville ikke brukt hunden til å apportere på duejakt. Hovedgrunnene til det er at det blir MYE skyting, og du vil ha trøbbel med å få hunden til å være helt stille når dueflokken slår seg ned. Det virker som du er helt fersk når det gjelder fuglehund. Jeg ville derfor først bestemt meg for rase, og deretter kontaktet avlsrådet i raseklubben for mer veiledning. Det er MANGE som forhaster seg når de velger kull. Langt fra alle fuglehunder er brukbare, dessverre, og man må vite hvem man kjøper fra. Grovt sett kan du velge mellom gordon setter, engelsk setter, irsk setter, vorsteh, pointer og munsterlander. Sistnevnte utgår for meg fordi de ikke hevder seg godt nok. Gordon settere (og til dels også engelsk settere) er dessverre populære raser også for folk som ikke jakter, noe som resulterer i at det parres på drittbikkjer (uten jaktlyst og standinstinkt), her må du derfor være nøye med valg av kull. Vorsteh utgår også for meg siden de kan være harde på hårvilt, og jeg gidder ikke å ha en fuglehund som jager rådyr og elg. Engelsk setter (som jeg har) er nok det sikreste valget i forhold til at du har mest å velge i (rasen er størst), og avlsrådet er veldig kompetent. Men du kan selvsagt også finne like gode hunder blant alle de andre rasene. Pointer er ofte et trygt valg hva gjelder jaktlyst og standinstinkt, men de har også lite hår og noen linjer kan fryse lett. Til gjengjeld slipper du pelsstell og potesokker. ... og dette er bare begynnelsen. Snakk med erfarne fuglehundfolk og hør hva de mener om rasevalg. Når du har bestemt deg for rase, kontakt avlsrådet i raseklubben og fortell dem hva slags egenskaper du er ute etter.
 6. Babelfish

  jakthund

  Svaret på et slikt spørsmål blir: ja. Det blir som å spørre om anbefaling til en bil, med krav om den skal ha fire hjul. Hva skal du bruke den til? Hvor mye erfaring har du? Skal den gå stort, trangt? Hva er viktigst: Viltfinnerevne eller løpslyst? Hvor stor skal den være? Skal du bruke den til kløving også? Og så videre ... fuglehunder.no er en bra side for stående fugehunder.
 7. Jeg har vært plaget med gnagsår i jaktstøvlene mine (La Sportiva Elk). Jeg fant kun EN ting som hjalp betydelig, og det var gangsårsokker: http://1000milenorge.no/product.asp?product=140 MEN, det syntetiske i disse sokkene gjør at de lukter noe helt for jævlig. Vi snakker ikke om en liten eim her, men en lukt som skremmer all grenseulven tilbake til söta bror så snart jeg tar beina ut av skoa i Oslo. Av denne grunn sluttet jeg med det. På tredje året med La sportiva ga jeg opp og kjøpte Crispi Hunter isteden. Aldri mer fått gnagsår. Skal gå min første tur med Alfa Skarvet i helgen, og håper det går greit ...
 8. Tenkte jeg skulle ut å teste nye fjellski i morgen, og lurer på om noen vet hvordan snøforholdene er på Vikerfjell (Buskerud) og fjellene rundt Kongsberg? Er det såpass hardt at man slipper å synke ned nå? Eventuelt andre tips til fjellturer hvor man rekker med bil ca. 1,5 timer fra Oslo?
 9. OK, da har jeg etter litt frem og tilbake kanskje kommet opp med noe som kan passe: Ski: K2 wayback Bindinger: Dynafit tech Kan det være et greit sted å begynne?
 10. Takk for svar! Skal prøve å være litt klarere: - Vil ha fast hæl ved nedkjøring. - Vekt er alltid en faktor (grunnen til at jeg bruke Dovre-dressen og La Sportiva-støvler), men det er ikke en faktor jeg gladelig betaler mange tusen ekstra for - Jeg er 180 cm høy og veier 78 kilo - Fart nedover er ikke heller veldig viktig, jeg er ingen racer - Det kommer ikke til å være så veldig bratte nedkjøringer. Jeg tenkte at Snøhetta var et greit sted å starte? Jeg holder meg alltid med gode marginer for skredfare etc. - Jeg har liten erfaring med kjøring på nedoverski, det er helt korrekt. Jeg valgte snowboard i ungdommen, og har ikke stått på slalåmski på mange år. De gangene vi sto på ski i bratte bakker, var det stort sett med langrennsski, spretthopp og livet som innsats. Men jeg tror da jeg har en viss balanse, jeg behersker det meste av andre skityper, både klassisk og skøyting. Har gått mye på ski, og også vært aktiv langrennsløper som junior. - Budsjett: Vanskelig å si noe eksakt om da jeg ikke aner hvor landet ligger, men jeg hadde håpet å holde meg under 10 000 for ski, støvler, bindinger og staver.
 11. Hei! Tenkte at jeg denne vinteren skulle gi meg i kast med en ny form for friluftsliv, og i den forbindelse trenger jeg tips til skiutstyr. Aktivitet: Skia skal brukes til toppturer (dette har så mange navn at jeg er usikker på hva som er det korrekte (randonee, frikjøring, etc.), OG til turer i den lokale slalåmbakken. Erfaring: Null. Men jeg er i god form, og har gått vleidg mye på bortoverski. Så hva slags ski, staver og sko er det jeg bør se på, og hva bør jeg tenke på? Og når det gjelder bekledning: Jeg har i dag brukt min Norrøna Dovre til det aller meste (siden jeg bruker mye tid på jakt i fjellet), og har også til dels brukt denne på litt lengre skiturer på vinteren. Er det for lite når det kommer til slike aktiviteter, bør jeg ha noe tykkere?
 12. Takk for Jula-linken! Skal stikke ned på Jula og kikke på den dingsen, må jo uansett ha en til mobilen. Den nederste linken er nok uaktuell, 3 kilo er jo mer enn teltet veier
 13. Takk for svar! Egentlig ville Guide 10, med mulighet for sigarettenner-kobling, vært perfekt. Men skjønner at jeg må ha Nomad 7 for å få denne tilkoblingen. Nå er det slik at selve ladedelen på halsbåndet er en rund plugg, så det kan hende jeg kan klare å finne en kabel med rund plugg i ene enden, og USB i den andre, og således elimineres behovet for Nomad 7.
 14. Jeg trenger å få ladet iPhone og Astro-halsbånd (DC-40) når man er ute over lengre tid. Det finnes en haug av slike til mobilen, men til Astro-halsbåndet er det verre. Den har enten vanlig stikkontakt-lader, eller en sigarettenner-lader. Selve ladedelen man setter på halsbåndet har en slags rund plugg, usikker på hvilken type. Er det noen som vet om et kraftig batteri som kan lade begge disse tingene?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.