Jump to content

Øyvind1980

Aktiv medlem
 • Posts

  138
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Øyvind1980

 1. Bæringen er problemfri, har gjort ruten to ganger selv. Skulle mene at den ikke er så lang som 1 km men mulig jeg husker feil. Nydelig plass dette, rågaloni er en fabelaktig plass og telte. I øyarvatnet så er det også mulig å få ganske stor fisk. Samme gjelder håhelleren. Fiskekort på sirdalsiden vet jeg ikke noe om. Du kan jo skjekke inatur.no om det finnes noe der.
 2. Vurdert ett standard spruttrekk? Vi anta at ett av f.eks Ally sine ville kunne passe greit, men det vil jo innebære og popnagle fast noe til å feste gummistrikket rund kanoen i.
 3. kan ikke komme med mer enn at jeg også ville vært interessert i å padle der
 4. Har samme packraften selv. Er ett fantastisk morsomt leketøy i elver av til dels grov sort dette her. Personlig ikke mitt valg når turen går hovedsaklig på flatt vann men den funker jo der også. Betydelig tregere enn en god flattvannskano på de flate strekkene. Er jo også helt andre begrensinger på hvor mye man kan ta med seg selv. Til sommeren skal jeg padle hele vindelelven(sverige) med packraften. Det skal mildt sagt bli stor stas.
 5. det første som slår meg er at du må få deg en kajakkåre Trimmingen virker ikke gal spør du meg, men jeg er ingen elvekajakk ekspert. En annen ting du skal være obs på er å ha ting i kajakken som du potensielt kan henge deg fast i skulle du gå rundt. Skjer det i elv, så er det potensielt livsfarlig og ikke komme løs fra kajakken ved ett fall. Virket jo ellers imponerende, ble nesten litt inspirert
 6. denne turen har jeg gjort selv. Er en veldig veldig fin tur. Si ifra hvis du lurer på noe i forhold til rutevalg osv. Øyvind
 7. jeg har lekt med tanken men aldri fullført enda. Mulig er det, men innebærerer en hel del bæring og motstrømspadling naturligvis.
 8. ensom blir du nok neppe i femundsmarka. Fisket kan tidvis være bra, men også tidvis dårlig. Øystein Køhn har en grei bok med veldig mange padleruter. Muligens en grei plass og leite. Personlig liker jeg nordområdene i norge/finland godt. Nord Sverige byr også på padlemuligheter, uten at jeg har fått testet de enda. I norge er det vel få plasser som matcher femundsmarka totalt sett så lenge man har bestemt seg for og bruke kano. Er ett par elver i nord jeg vil padle selv, ellers sliter vi i dette landet med at forferdelig mye av elvene våre er fulle av reguleringer eller bebyggelse.
 9. Ville også anbefalt en større modell. De flyter bedre i løs snø og de er lettere å fordele vekt i. I forhold til pulken, jeg har ingen planer om å reise til danmark med det første men jeg bor i kristiansand og mange dansker tar jo båten hit når de reiser til norge. Hvis det er planen deres så kan jeg obevare pulken for dere. Så plukker dere den bare opp når dere er på vei. Jeg har grei plass i garasjen.
 10. heisann markus. Ville først bare si at jeg syntes det du driver med er helt konge. Jeg har endel erfaring med flere turer med varighet på rundt måneden +-. Vinter som sommer. Jeg ser at du bor i kristiansand, hvilket jeg også gjør. Hvis du har lyst til å ta en prat og en kaffe så kan jeg veldig gjerne gi deg de råd og vink jeg har på lager, samt høre mer om det du driver med. Jeg planlegger turer til canada selv, og har satt meg rimelig godt inn i regelverkene samt at jeg har enkelte kontakter jeg kan sette deg i kontakt med. Gi meg ett vink så ser vi Øyvind
 11. du kan selvsagt ha helt sett i at dette kan være brunbjørn. Bildekvaliteten er vel såpass begrenset at det vanskelig skal la seg bestemme med sikkerhet. Er enig at svartbjørn er det ikke.
 12. blir gøy å se hele historien deres når dere er ferdig med den. Bjørnen på bildet så jo mistenkelig ut som en grizzly, noe som vel er litt uvanelig i de traktene der. Den ser ut til å ha både den voldsomme skuldermusklaturen og det noe flatere hodet som de er kjent for. Svartbjørnen kan jo naturligvis også forekomme i denne fargen men pga skulder og hodet vil jeg si grizzlybjørn.
 13. Syntes denne er en smule drøy, tatt i betraktning det lille vi vet om saken.
 14. jeg eier også denne 15.5 foteren. Kjøpte den fordi jeg allerde har en elvemodell og ville ha en raskere kano. Flattvannsmodellen er utvilsomt raskere og mye mer behagelig å padle i rolig vann. Den kan også padles i elv, men her har den også sine klare begrensninger. Jeg padlet i sommer elven Ivalojoki i nord Finland og dette gikk egentlig veldig greit. Det blir ikke noe leking i stryk dog, man konsentrerer seg stort sett om å unngå stein og farlige valser etc. Men, jeg tok ett par klasse 3 stryk og tok dem egentlig med glans. Hadde heller ingen velt, selv om jeg måtte ut og vasse endel ganger fordi jeg kjørte meg fast på stein. Det må nevnes at jeg bruker spruttrekk på kanoen. Det kan ikke være ett fnugg av tvil om at som en ren elvekano så vil 15 foteren være betydelig bedre. Den vil du kunne kose deg meg i til dels grov elv. Men, som sagt, hvis du er mer opptatt av fart enn manøvreringsmuligheter så er en 15.5 foter fin fin den. I stort sett alle elver så er det jo også betydelig mer av de rolige partiene enn det er "whitewater". Er man ute etter å gjøre god tid og fart så er da 15.5 modellen ett bra valg.
 15. bildet av teltet i snøen på toppen var ganske enkelt ett sjeldent flott bilde!! Virket som en fin fin tur ellers også.
 16. må inrømme at jeg går med lignende drømmer selv, men finansieringene er ikke på plass til og gjøre det riktig enda. Gøy og høre hva som skjer med dette fremover.
 17. jeg signer under på det sistnevnte rådet. En skal være MEGET forsiktig med vadere i rennende vann.
 18. Vet at Thelon elven er meget populær og store deler av den er veldig uproblematisk og padle. Avhengig av hvor du starter og slutter naturligvis. Det er partier som ingen nybegynner bør prøve seg på men dette gjelder nesten alle elver. Thelon elver er jo enormt lang og folk flest regner ca 3-4 uker på hele elven så du trenger naturligvis ikke basere deg på å padle hele elven.
 19. hahahaahahahahaahahahahahahahhahaaahahahhaahahha. Hvis dette er kreativ markedsføring så må jeg jo si at det er litt vittig. Den greia i det filmklippet minnet om noe som hører hjemme i en ed woods film
 20. Du har for mye fritid tråstarter! Forøvrig håper jeg dette er humor/ kreativ markedsføring men dessverre er det så mange folk som ikke bruker hode i denne verden at intet er umulig.
 21. jeg har gjort dette og det går fint. Tar litt tid, og er ganske knotete men i det store og hele helt uproplematisk. Regner du 2 dager fra gaukhei så går det iallefall veldig fint.
 22. fiskekort er veldig enkelt i finland. Jeg vet ikke hvordan det er i Inari, men i ivalo der jeg starter fås fiskekort kjøpes på turistkontoret og fiskekortet kan kjøpes for store områder i ett enkelt kort. Kan sikkert fikses i inari også.
 23. mine personlige favoritter er; Frokost: Risgryngrøt eller kornblanding. Havregrøt er veldig bra greier men jeg klarer ikke spise det lenger. (har hatt for mye av det) Middag. Bruker stort sett alltid fisk . På lengre turer (1 mnd) så tar jeg med meg 5-6 real turmat hvis fiskingen skulle feile. Jeg pleier ha med ris til fisken. Fungerer veldig bra. Sammen med ett utvalg av sauser så blitt dette helt topp. Er også veldig glad i å lage ferdabrød. Lager dette med disse ferdigblandingene av korn/mel og gjær. Stekes i panna med mye varme og mye olje. Nam! Er du heldig så kan du lage litt pålegg av multer/skogsbær. På kanoturer tar jeg med meg poteter (disse er jo tunge så de blir alltid dråppet ved vandre turer) Mellommåltider/kvelds etc Her bruker jeg rett og slett nøtter/sjokolade/kjeks og liknende. Enkelt, godt og næringsrikt. Håper dette gir deg litt inspirasjon.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy