Gå til innhold
  • Bli medlem

Tur-radio


Zabla

Anbefalte innlegg

Jeg bruker en Sony ICF-SW100. Kjøpte den i Singapore for mange år siden, s

Kjøpte en sånn i Singapore i 1990, kostet dugelig med peng egentlig men hva gjorde det-plutselig hadde en jo NRK og BBC på lugaren:-) Nå nekter folk å reise ut på båt uten satelitt-TV og internett....

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Annonse

Jeg bruker en verdensradio som jeg kjøpte sommeren 2010 på Clas Ohlson. Den bruker lite batteri og har godt mottak. Det spørs jo hvor man er og store deler av fjellene er uten dekning. Den har AM (mellom- og kortbølge) og FM. Koster 129 kr på Clas Ohlson. Men skal man gå lange turer, kan det være greit med en scan-radio. De bruker veldig lite batteri og kan holde lenge. Sånne brukte jeg før til sykkelturene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker selv en liten Sony (med øreplugger :D ) og er veldig fornøyd. Min erfaring er at du får det du betaler for, så kjøp et anerkjent merke! Fine go billige radioer på Claes Ohlsson, men de tar jo ikke inn signaler hvis du er i litt grisgrendte strøk...

Med radio på fjellet blir det ofte vanskelig å oppnå dekning overalt. Man bør kunne se en sender for å få inn signalene, uansett hvor god antennen er. Hvis man ofte telter i grisgrendte strøk bør man bruke en digital radio, for da blir mottaket digitalt. For eksempel FM 93,5. Antennen må justeres sånn at mottaket blir stabilt. Det spørs også hvor god mobildekning man får på fjellet.

Hvis dere skal på fjellet og høre på radio, kan det være greit å notere ned hvor sendere er plassert og hvilke frekvenser de sender på. Det kan dere gjøre på denne siden www.finnsenderen.no/finnsender

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hovedsendarane som sender med mykje større effekt enn dei små lokale, når langt og er mykje mindre avhengig av fri sikt.

Sendarane på Lønahorgi og på Gaustatoppen når det meste av fjellområda sør for Jotunheimen.

Digital radio i utkantstrok er foreløpig rein utopi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hovedsendarane som sender med mykje større effekt enn dei små lokale, når langt og er mykje mindre avhengig av fri sikt.

Sendarane på Lønahorgi og på Gaustatoppen når det meste av fjellområda sør for Jotunheimen.

Digital radio i utkantstrok er foreløpig rein utopi.

FM signaler sprer seg ofte veldig lett. Ved optimale forhold kan jeg få inn NRK sine kanaler fra Stord (Hordaland) og Bjerkreim (Rogaland) i Haugesund. Det er mange hjelpesendere som henter signaler fra hovedsenderne og sender de videre.

På ungdomsskolen gikk vi tur i byheiene i Haugesund og på mobiltelefonen hørte jeg på Radio Sunnhordland, fordi jeg fikk fri sikt i fjellet. Av og til mistet jeg dekning, fordi fjell skygget for. Noen ganger fikk jeg inn lokalradioer fra sør-Rogaland, men de forsvant for ofte. Haugesund er nord i Rogaland.

Det er greit at NRK har så mange hovedsendere og hjelpesendere, fordi det er på de kanalene værmeldinger kommer. Og så får man innimellom høre musikk som kan være kjekt å høre på tur.

DAB digitalradio er dårlig utbygget, men å ha en digital FM radio er greit på fjellet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en slik fra Clas http://www.clasohlso...bel/Pr383731000

Som en "gammeldags" lommeradio i størrelse. Synes den har fungert bra. Med bruk nå og da skiftet jeg først batteri etter 2 år.

Så har jeg en som ligner på denne http://www.expert.no...yttaler/p/3726/

Dog er den jeg har litt mindre, er mono men har innebyget radio. Er ikke noe display på den. Dog krever den headset koblet til som den bruker som antenne. Den har jeg nettopp fått så den er ikke testet på tur enda.

Da ble det radioen fra clasohlson. Har ganske bra følsomhet. takk for tipset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den har jeg, men hvis jeg skulle kjøpt en ny reiseradio, ville jeg valgt en digital fm radio, som selges for 149 kroner på Biltema. De tar inn mye bedre signaler enn analoge tunere. Mange steder er det ikke dekning, spesielt i høyfjellet. Med fri sikt kan man ligge så langt man vil fra senderne, men ofte kan egnede teltplasser være nede i bakkene og der er ikke alltid dekningen god.

Radio er bra på telttur, fordi da kan man få inn værmeldingen når man er på tur og får høre musikk, som er greit på både korte og lange turer alene.

Jeg skal prøve å komme meg ut på tur alene, men da må jeg ha radio i teltet, fordi jeg vil høre musikk når jeg er hjemmefra over natten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.