Jump to content

TV Sindre

Aktiv medlem
 • Posts

  789
 • Joined

 • Last visited

About TV Sindre

 • Birthday 06/16/1994

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Radio, friluftsliv og nye opplevelser
 • Location
  Haugesund, Rogaland

Recent Profile Visitors

2,304 profile views

TV Sindre's Achievements

 1. Norge har utfordrende veier og nok av fjell med utfordrende værforhold på sommeren. Krever sånne værforhold spesiell kompetanse for de som skal gå på fjellet under sånne forhold som du beskriver?
 2. Har 9000 mAh power bank som lader Samsung nettbrettet mitt til en plass rundt 80 %. Testet det en gang etter å utladet nettbrettet fullstendig. På telttur ville jeg hatt 3 power banker som er så store. En til mini routeren, en til nettbrettet og en til mobilen. Den siste banken kunne kanskje ladet resten av mini routeren, siden nettbrettet bruker mindre strøm på streaming enn hva routeren gjør. Power banken på 9000 mAh bruker 6 timer på lading.
 3. Haugesund har så milde vintre at vi har mange snøfrie dager og flere plussgrader. Sånn passe lyst midt på dagen ettersom hvordan skydekket er. Jeg gidder av den grunn ikke å sykle med piggdekk. Bruker sommerdekk hele året. Er det glatt på morgenen, så pleier det å bli helt snøfritt i løpet av dagen. Kanskje glatt noen steder.
 4. Er visst sent ute med å få vite om julekalenderen. Skulle gjerne bidratt, men har tett med planer ut advent og sliter med å rekke alt. Tar juleferie fra 23. desember og ser fram til en hel fridag før julaften. Skal se om det blir litt tid til å sende inn bidrag, men kan ikke love noe. Hvordan setter man seg opp til en dato på forhånd?
 5. Hvis jeg skal bruke brodder når det er glatt ute, men samtidig sykle. Er greit å leie sykkelen uten å skli rundt på beina i alle retninger. Har skada meg nok på isen fra før til at jeg ikke har lyst til å gjøre det flere ganger.
 6. Hvordan blir det å sykle med brodder? Vil de ikke skrape på pedalene til sykkelen hvis jeg gjør det?
 7. Jeg ville arrangert noen enkle turer gratis med venner og bekjente. Mat ordnes på selvkost, at alle tar med seg egen matpakke og drikke. Hvis dere får med dere noen flere, så kan dere for eksempel arrangere teltturer over noen netter med tilrettelegging for at både uerfarne og erfarne skal få noe godt ut av turene. Sett deg gjerne inn i hvilket ansvar du får. Hva skal du gjøre hvis noen går seg vill eller skader seg? Brekker armen eller beinet? Rutiner for førstehjelp og Walkie Talkie kan være greit utstyr å ta med. Jeg har irritert meg over for dårlig mobildekning enkelte steder som gjorde at vi først da tenkte over at vi burde hatt Walkie Talkie, også på kortere turer med bare meg og en annen... Går noen seg vill og er i nærheten uten mobildekning, så nytter det ikke å ringe. Fordelen med Walkie Talkie er at alle er på samme kanal, istedenfor å ringe opp hver enkelt.
 8. Tror det hadde vært en ide å prøvd å arrangere noe. For eksempel ta seg en fjelltur med noen man kjenner. Men er det snakk om bilkjøring for å bare trenge å gå i 20 minutter, anbefaler jeg å styre unna. Blir bare til at man bruker tiden på å tømme seg for energi uten mening. Eller gå mye turer alene og skryt av det til andre. Kanskje blir det til at andre begynner å mase litt om at du bør prøve å arrangere en tur på Facebook. Er verdt et forsøk for turen sin del. Bare pass på å orienter alle godt om nøyaktig hvor alle skal møte opp, istedenfor bare navnet til selve området møteplassen er i.
 9. Jeg kjenner at jeg får lyst til å være med på et sånt prosjekt. Vurderer å prøve ut et sånt prosjekt selv, men vet ikke hvordan jeg skal komme i gang. Hvordan markedsføre det? Har prøvd å få med folk ut på tur, men de vil ikke så langt som en fjelltopp en gang og helst kjøre bil unødvendig langt for å slippe å gå så mye. Har 73 likere på Facebook-siden til en personlig blogg. Vurderer å opprette et arrangement til den siden om en fjelltur. I 2011 arrangerte jeg en sykkeltur og bare 3 andre møtte opp, av 421 som hadde trykket deltar for å tulle...
 10. I dag var jeg på en dagstur til Røyksund med sykkelen min. Det ble en ganske krevende sykkeltur, grunnet ny asfalt som suget til seg sykkeldekkene. Ellers, delvis skydekke, litt solskinn. Det ble en sykkeltur som kan anbefales. Fullstendig beskrivelse av denne sykkelturen er skrevet i dette blogg-innlegget (med 3 bilder): [Hidden Content]
 11. Har vært borte fra forumet siden jeg slutta å kommentere denne tråden, men nå er jeg tilbake igjen! Mest på chat, men skal prøve å skrive litt i trådene av og til også. Jeg reiser aldri. Ble sykt varmt på teltturen min i fjor, i tillegg til at mygg og veps plaget hver gang jeg bare skulle gjøre noe ute. Som de fulgte med på hva jeg gjorde og stakk meg hver gang jeg prøvde å ta ut pluggene til teltet. Mobiltelefonen jeg hadde da var Huawei U8500 og hadde ikke mobildata. På den tiden hadde jeg kontant-abonnement, så det var lite fristende å ringe rundt for å ha det gøy. Internett kunne jeg ikke kommet meg på med den telefonen, selv om det var smarttelefon. I juleferien 2013 kjøpte jeg Samsung GT-S5301 og den har mobildata. Mye mer komfortabel er den også å bruke enn den forrige. Den bruker nok av strøm etterhvert som den surfer på internett, men Facebook på mobil bryr jeg meg ikke om. Chat på fjellforum.no hadde fristet mer, men å skrive mengder tekst på touch-skjerm er ubehagelig. Å skrive litt sms innimellom går helt fint. Neste telttur tror jeg at jeg bruker et annet teltutstyr. 4 manns teltet tar mye plass og veier unødvendig mye til en person alene. Stengene til teltet mitt er ganske rustet og det er ikke bra. Vet ikke om mobilen blir mer fristende på telttur neste gang, siden jeg har ubegrenset bruk av tale og sms. Jeg kjenner godt til at veldig dårlig dekning øker strømbruken til mobilen, men har ikke mobilen dekning, bruker den unormalt lite strøm. Men uten dekning får man ikke kommet i kontakt med omverdenen på telefonen... Ifølge www.finnsenderen.no er det 3G dekning der jeg teltet i fjor.
 12. I år var jeg på telttur alene i sommerferien på solotur og folk reagerte rart når de så meg. Jeg vet ikke hvorfor. Måtte gå gjennom sentrum for å komme til rutebilstasjonen og ta buss ut i distriktet. Der reagerte folk på samme måten, som folk gjorde i byen. Det virket som ingen andre enn meg går ute med en tur-ryggsekk ute. Ikke en tur jeg savner, men det var en ny opplevelse. Hadde med radioer og værstasjonen i teltet. Jeg har skrytet av teltturen til mange venner og alle ble like mye overrasket. Hadde ikke med hund. Årsaken er kanskje at det er sjelden man ser folk som går på telttur.
 13. Var du alene på turen og filmet deg selv?
 14. Det gjorde jeg neste morgen. Da ville jeg pakke teltet og reise hjem før det ble for varmt til å orke å gjøre noe med det. Det så upraktisk ut å ligge i vannet, på grunn av alle de store steinene der og myggen plaget så mye at jeg var inne i teltet hele tiden, utenom når jeg måtte hente vann. Jeg hadde også ei 2,5 liter vannkanne i teltet som jeg brukte av og til. I teltet hørte jeg på radioen med musikk og nyheter.
 15. Jeg teltet ved en bekk som rettere sagt var en rennende foss. Var deilig å kunne hente rent drikkevann fra bekken. I første innlegget i denne tråden har jeg lagt ved en link til blogg-innlegget med turrapporten og der ligger alle 3 bildene mine. I blogg-innlegget har jeg skrevet mer detaljert hva jeg opplevde på turen. Drikkevannet ble varmet opp av solskinnet hele dagen, så vannet var varmt, så det var godt å reise hjem og der kunne kjøle ned vann i drikkeglass i kjøleskapet. Det gjør jeg hele dagene. En telttur i friluft skal jeg anbefale alle å prøve!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy