Jump to content

TV Sindre

Aktiv medlem
 • Posts

  789
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TV Sindre

 1. Norge har utfordrende veier og nok av fjell med utfordrende værforhold på sommeren. Krever sånne værforhold spesiell kompetanse for de som skal gå på fjellet under sånne forhold som du beskriver?
 2. Har 9000 mAh power bank som lader Samsung nettbrettet mitt til en plass rundt 80 %. Testet det en gang etter å utladet nettbrettet fullstendig. På telttur ville jeg hatt 3 power banker som er så store. En til mini routeren, en til nettbrettet og en til mobilen. Den siste banken kunne kanskje ladet resten av mini routeren, siden nettbrettet bruker mindre strøm på streaming enn hva routeren gjør. Power banken på 9000 mAh bruker 6 timer på lading.
 3. Haugesund har så milde vintre at vi har mange snøfrie dager og flere plussgrader. Sånn passe lyst midt på dagen ettersom hvordan skydekket er. Jeg gidder av den grunn ikke å sykle med piggdekk. Bruker sommerdekk hele året. Er det glatt på morgenen, så pleier det å bli helt snøfritt i løpet av dagen. Kanskje glatt noen steder.
 4. Er visst sent ute med å få vite om julekalenderen. Skulle gjerne bidratt, men har tett med planer ut advent og sliter med å rekke alt. Tar juleferie fra 23. desember og ser fram til en hel fridag før julaften. Skal se om det blir litt tid til å sende inn bidrag, men kan ikke love noe. Hvordan setter man seg opp til en dato på forhånd?
 5. Hvis jeg skal bruke brodder når det er glatt ute, men samtidig sykle. Er greit å leie sykkelen uten å skli rundt på beina i alle retninger. Har skada meg nok på isen fra før til at jeg ikke har lyst til å gjøre det flere ganger.
 6. Hvordan blir det å sykle med brodder? Vil de ikke skrape på pedalene til sykkelen hvis jeg gjør det?
 7. Jeg ville arrangert noen enkle turer gratis med venner og bekjente. Mat ordnes på selvkost, at alle tar med seg egen matpakke og drikke. Hvis dere får med dere noen flere, så kan dere for eksempel arrangere teltturer over noen netter med tilrettelegging for at både uerfarne og erfarne skal få noe godt ut av turene. Sett deg gjerne inn i hvilket ansvar du får. Hva skal du gjøre hvis noen går seg vill eller skader seg? Brekker armen eller beinet? Rutiner for førstehjelp og Walkie Talkie kan være greit utstyr å ta med. Jeg har irritert meg over for dårlig mobildekning enkelte steder som gjorde at vi først da tenkte over at vi burde hatt Walkie Talkie, også på kortere turer med bare meg og en annen... Går noen seg vill og er i nærheten uten mobildekning, så nytter det ikke å ringe. Fordelen med Walkie Talkie er at alle er på samme kanal, istedenfor å ringe opp hver enkelt.
 8. Tror det hadde vært en ide å prøvd å arrangere noe. For eksempel ta seg en fjelltur med noen man kjenner. Men er det snakk om bilkjøring for å bare trenge å gå i 20 minutter, anbefaler jeg å styre unna. Blir bare til at man bruker tiden på å tømme seg for energi uten mening. Eller gå mye turer alene og skryt av det til andre. Kanskje blir det til at andre begynner å mase litt om at du bør prøve å arrangere en tur på Facebook. Er verdt et forsøk for turen sin del. Bare pass på å orienter alle godt om nøyaktig hvor alle skal møte opp, istedenfor bare navnet til selve området møteplassen er i.
 9. Jeg kjenner at jeg får lyst til å være med på et sånt prosjekt. Vurderer å prøve ut et sånt prosjekt selv, men vet ikke hvordan jeg skal komme i gang. Hvordan markedsføre det? Har prøvd å få med folk ut på tur, men de vil ikke så langt som en fjelltopp en gang og helst kjøre bil unødvendig langt for å slippe å gå så mye. Har 73 likere på Facebook-siden til en personlig blogg. Vurderer å opprette et arrangement til den siden om en fjelltur. I 2011 arrangerte jeg en sykkeltur og bare 3 andre møtte opp, av 421 som hadde trykket deltar for å tulle...
 10. I dag var jeg på en dagstur til Røyksund med sykkelen min. Det ble en ganske krevende sykkeltur, grunnet ny asfalt som suget til seg sykkeldekkene. Ellers, delvis skydekke, litt solskinn. Det ble en sykkeltur som kan anbefales. Fullstendig beskrivelse av denne sykkelturen er skrevet i dette blogg-innlegget (med 3 bilder): [Hidden Content]
 11. Har vært borte fra forumet siden jeg slutta å kommentere denne tråden, men nå er jeg tilbake igjen! Mest på chat, men skal prøve å skrive litt i trådene av og til også. Jeg reiser aldri. Ble sykt varmt på teltturen min i fjor, i tillegg til at mygg og veps plaget hver gang jeg bare skulle gjøre noe ute. Som de fulgte med på hva jeg gjorde og stakk meg hver gang jeg prøvde å ta ut pluggene til teltet. Mobiltelefonen jeg hadde da var Huawei U8500 og hadde ikke mobildata. På den tiden hadde jeg kontant-abonnement, så det var lite fristende å ringe rundt for å ha det gøy. Internett kunne jeg ikke kommet meg på med den telefonen, selv om det var smarttelefon. I juleferien 2013 kjøpte jeg Samsung GT-S5301 og den har mobildata. Mye mer komfortabel er den også å bruke enn den forrige. Den bruker nok av strøm etterhvert som den surfer på internett, men Facebook på mobil bryr jeg meg ikke om. Chat på fjellforum.no hadde fristet mer, men å skrive mengder tekst på touch-skjerm er ubehagelig. Å skrive litt sms innimellom går helt fint. Neste telttur tror jeg at jeg bruker et annet teltutstyr. 4 manns teltet tar mye plass og veier unødvendig mye til en person alene. Stengene til teltet mitt er ganske rustet og det er ikke bra. Vet ikke om mobilen blir mer fristende på telttur neste gang, siden jeg har ubegrenset bruk av tale og sms. Jeg kjenner godt til at veldig dårlig dekning øker strømbruken til mobilen, men har ikke mobilen dekning, bruker den unormalt lite strøm. Men uten dekning får man ikke kommet i kontakt med omverdenen på telefonen... Ifølge www.finnsenderen.no er det 3G dekning der jeg teltet i fjor.
 12. I år var jeg på telttur alene i sommerferien på solotur og folk reagerte rart når de så meg. Jeg vet ikke hvorfor. Måtte gå gjennom sentrum for å komme til rutebilstasjonen og ta buss ut i distriktet. Der reagerte folk på samme måten, som folk gjorde i byen. Det virket som ingen andre enn meg går ute med en tur-ryggsekk ute. Ikke en tur jeg savner, men det var en ny opplevelse. Hadde med radioer og værstasjonen i teltet. Jeg har skrytet av teltturen til mange venner og alle ble like mye overrasket. Hadde ikke med hund. Årsaken er kanskje at det er sjelden man ser folk som går på telttur.
 13. Var du alene på turen og filmet deg selv?
 14. Det gjorde jeg neste morgen. Da ville jeg pakke teltet og reise hjem før det ble for varmt til å orke å gjøre noe med det. Det så upraktisk ut å ligge i vannet, på grunn av alle de store steinene der og myggen plaget så mye at jeg var inne i teltet hele tiden, utenom når jeg måtte hente vann. Jeg hadde også ei 2,5 liter vannkanne i teltet som jeg brukte av og til. I teltet hørte jeg på radioen med musikk og nyheter.
 15. Jeg teltet ved en bekk som rettere sagt var en rennende foss. Var deilig å kunne hente rent drikkevann fra bekken. I første innlegget i denne tråden har jeg lagt ved en link til blogg-innlegget med turrapporten og der ligger alle 3 bildene mine. I blogg-innlegget har jeg skrevet mer detaljert hva jeg opplevde på turen. Drikkevannet ble varmet opp av solskinnet hele dagen, så vannet var varmt, så det var godt å reise hjem og der kunne kjøle ned vann i drikkeglass i kjøleskapet. Det gjør jeg hele dagene. En telttur i friluft skal jeg anbefale alle å prøve!
 16. Jeg skal se på det. Men det er en personlig blogg jeg skriver, ikke en turblogg, men turene blir postet i bloggen min hvis jeg reiser. Skal prøve å legge inn teltturen min på turkartet, hvis jeg finner ut av det...
 17. Jeg har ikke venner som deler interesser, men til slutt ble jeg lei av å kjede meg alene og ville imponere venner med en telttur, helt alene. For å vise hvor koselig dette så ut som tok jeg med kompakt fotoapparatet mitt og tok 3 bilder på turen. Et av leiren, et av en gammel vannmølle som var ved bekken og et bilde inni teltet. Disse bildene ble postet i et blogg-innlegg som jeg har delt med venner på Facebook. Jeg har mange venner som liker å spille tv-spill og dataspill, men noe så enkelt som en gåtur eller sykkeltur ute er ikke diskutabelt, uansett hvor korte turene måtte være. For å nå ut til venner med hva jeg gjør på fritiden, skriver jeg en personlig blogg og det er en del venner som følger den. Derfor laget jeg en tur-rapport og har skrevet om hva som skjedde megge dagene, på en oversiktlig måte. Rapporten hadde neppe kunnet friste noen uten bildene! Dette er innlegget med bildene [Hidden Content] Mange tørr ikke å reise ut på telttur alene. Jeg var selv en av de. Utstyret er dyrt å kjøpe, men jeg ville ikke utsette erfaringene og hadde fra før teltutstyret og ryggsekk. Uten bil, men med buss, kom jeg meg raskt ut av byen og raskt tilbake til byen. Med bildene håper jeg at jeg klarer å få med venner på en telttur i framtiden! Jeg har allerede delt bildene...
 18. Jeg la polarbrød-pakken i fryseren når jeg hadde kjøpt det og tok det med meg når jeg reiste på telttur. Datostemplingen var merket datoen etter teltturen, så det måtte absolutt fryses uansett, men det er en enkel måte å tørke maten på. Og så var polarbrødene ferdig tinte når jeg hadde slått opp teltet og varme etter å ligget i solskinnet. Varm mat er ikke et problem på tur, så lenge man kan legge det i en pose og kose seg ute i solskinnet. Pakk det tett i en pose, sånn at ikke insekter begynner å forsyne seg.
 19. Jeg var på telttur og hadde med værstasjonen for å observere været. Var praktisk å kunne følge med på temperatur ute og inne. Sensoren var trådløs, så den lå ute under teltduken og viste meg barometer, værprognoser og ute-temperatur. Da var det lett å lufte ut teltet uten at det ble for kaldt. Og så slapp jeg å gå ut og bli stukket av mygg for å sjekke været. For å pakke værstasjonen og sensoren forsvarlig i sekken, hadde jeg hver del i hver sin sidelomme på sekken. Den ene sidelommen hadde jeg pakket toalettvesken og værstasjonen. Den andre sidelommen hadde jeg pakket toalett-papir og sensor. Det veier så lite at man merker ikke at det ligger i bagasjen og er lett å pakke med seg på telttur. Med en gang det ble 20 grader ute, gikk jeg ut for å drikke mye vann og pakke sakene, for å deretter reise hjem med buss. Det er ikke lett å pakke sammen telt når det er svettende varmt ute og gjerne 50+ grader. Solen skinner med fri sikt hele tiden på fjellet og der kan det bli varmere. Da kan det være til stor hjelp å se på en værstasjon når det begynner å bli varmt ute. På kvelden lukket jeg teltdørene når jeg så det begynte å bli kaldt ute. Før det ble noe kjøligere enn badstue kunne jeg ikke engang ha myggnettet lukket. Eller er det bare jeg som har et telt som har minst samme temperatur som ute i sollyset?
 20. Jeg var på telttur og der var det så varmt at jeg måtte drikke vann nesten hele tiden. Fylte drikkeflasken så ofte jeg gadd å gjøre det, men hadde med ei vannkanne og vannflaske ferdig fylt med vann. Det gjør jeg ikke igjen hvis jeg skal gå på samme stedet. Bekkvannet smakte mye bedre derfra enn det gjør hjemme etter min mening. På sommeren kan det bli 54 grader ute og rennende vann er det tryggeste. Jeg skulle bare ønske at vannet var kaldt, men det var varmt, siden det var skinnende sol der hele dagen. Bedre å reise på fjellet enn å ta et fly for å sove i hotell i et varmt land. Norge er varmt nok som det er på sommeren og tilbyr masse friskt drikkevann gratis og ubegrenset.
 21. Jeg sov denne uka i telt natt til fredag. Det var mobildekning der og nesten full dekning hele tiden, men jeg slo den bare på for å sjekke om det var dekning i teltet. Elektronikk hadde jeg med på turen for å gjøre noe, men ikke data og internett. Mobilen var avslått unntatt når jeg sjekket en gang om det var dekning i teltet. Lommeradio til bussturen og når jeg tok buss ut av byen og gikk til leiren første dagen. Neste dag brukte jeg lommeradioen når jeg gikk fra leiren til busstoppet, men lommeradioen hadde selvfølgelig DAB. Full dekning hele veien mellom leiren og busstoppet! Stasjonær reiseradio hadde jeg også med meg, da med FM og AM mellom- og kortbølge. Jeg trengte musikk, nyheter og underholdning når jeg skulle være alene i nesten et helt døgn på fjellet. Den viktigste elektronikken jeg hadde med på turen var fotoapparatet, som jeg kunne ta bilder med og legge ut i bloggen min. Jeg har kontaktet flere venner og de syntes det var spennende å lese innlegget og bildene var fristende å se. Internett ville vært det mest unødvendige jeg hadde tatt med meg og mobilt bredbånd er tregt og ustabilt, med mindre det er god dekning, retningsantenne og man bor nær senderen. På grunn av myggen gikk jeg bare ut for å hente rennende drikkevann, ellers lå jeg i teltet og følgte med på radioen og værstasjonen.
 22. Jeg har ombestemt meg og vil bruke 4. manns teltet mitt flere ganger, men det er vanskelig å pakke når det er tørket og jeg bruker flere forsøk hver gang på å pakke det. Og så er det greit å ikke ha vindu i teltet når leiren min er i et område svaner går morgenposisjonen hver morgen. De er noen nysgjerrige dyr og regner med at de kan true maten ut av bagasjen til folk. Mitt nåværende telt har ikke vindu, så kommer svanehæren, er jeg fortsatt trygg inne. Leiren grenser mot rennende vann, så der bader ikke svanene lenge. Med andre ord: Teltduken min fungerer som vegger uten innsyn. Uten duk over hele teltet vil det ikke kunne være vanntett, da det kommer til å regne gjennom myggnettet.
 23. Kanskje det snødde over sporene i løpet av natten eller kanskje det var et spøkelse?
 24. Ja, men klokken 6:10 hørte jeg på NRK Hordaland i teltet og plutselig oppfatta jeg svanelyder av en hær svaner hadde begynt å gå morgenposisjonen langs bekken jeg teltet ved siden av. Da skrudde jeg av radioen umiddelbart og ventet til jeg nesten ikke hørte svanene, men de gikk tilbake i retning mot teltet når jeg skrudde på radioen igjen. Tydelig at FM radioen er spennende i disse dager, eller hva som kan lage de lydene fra et ukjent hus ved myr og bekk. Der legger svaner mye egg, så leiren min er på helt tørr overflate. Ellers var det gøy, men når jeg ikke hadde noe spesielt å gjøre der neste morgen og hæren hadde vekket meg, pakket jeg sammen raskt og gikk til terminalen for å ta buss hjem. I rolig tempo brukte jeg under en time på å gå, men som regel bare nedoverbakker. Du kan lese nærmere beskrivelse av hvordan jeg opplevde denne morgenen i innlegget som jeg har lenket til i første innlegget i denne tråden.
 25. Måtte du blende rovfuglen med lommelykten?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy