Eivind T

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Området er flatt (og litt kjedelig etter min mening) og lettgått. En ypperlig "starttur" hvis man ikke er så fjellvant. Fisket er greit nok, men ville nok gått sørover fra Sandhaug om fisket var hovedfokus...Vanna i Kleivhovdområdet kan gi fine fangster, men det kan gå langt mellom napp her. I alle fall i de vanna med den største fisken I Vestre Bakkatjørn får man en og annen pen fisk i garn. Noen har hatt hellet med seg i Brutjønnan. Selve Tinnhylen er grunn og fæl å fiske i, men finner man dyprennene er det muligheter.
 2. Fra Trondsbu til Sandhaug er det også MEGET tydelige traktorslep. Hvis en følger disse slavisk (over der det står Eriksbudalen og Trondavad på kartet), er det traktorslep hele veien, ikke en vierkvast. Dersom en følger turistforeningen sin merkede løype er det selvsagt trangere noen steder, men ikke verre enn at det går helt, helt fint. Ruta fra Sandhaug har jeg ikke gått, men tror neppe det er verre her. Fra Knutsbu til Byen er det fint å gå - og fra Byen til Trondsbu er det rene motorveien.
 3. myggnett til caps

  Av alle "gjør-det-selv-tips" er denne varianten den beste jeg har sett, Espen. Ser jo helt Star-Wars ut, men funker nok glimrende. Gleder meg til myggsommer på vidda nå 😀.
 4. Dimmedalsvannet har plenty av fisk. De siste årene i meste laget og kvaliteten har gått noe ned. Vanlig med fisk rundt 500-600 gram, men selvsagt også muligheter for langt større fisk. Bismar, Valgar, Gulleik, Simle og Reinavann er store og brukbart gode vann i nærheten. Og så er det jo haugevis av småvann som kan den helt store fangsten.. Lykke til!!
 5. Hei Robert! Har gått i området i årevis sommerstid og baserer kommentaren min på det. Kommer du nordfra og skal oppover Dimmedalen fra "Normannslågsiden" er det ganske trangt og relativt bratt på begge sider. Ikke umulig at det kan gå skred her..... og nå svarte Siggy også på det Hans forslag om å komme østfra bifalles. Kanskje også en mulighet å jobbe seg oppover Haraslaet (fra Lakadalen) og videre innover Reinavann og over høgdene til Dimmedalsvannet og så ned til Dimmedalstjørn. Men hovedspørsmålet er kanskje: vet du noe om Dimmedalstjørn som jeg ikke vet ;-).
 6. Hellevassbu til Ulevå eller Haukeliseter?

  Har gått begge. Det tar kortere tid å gå fra Mannevatn til Ulevå. Fin rute. Spørsmålet blir vel heller hva du skal gjøre når du er nede på veien, og hvordan du skal komme deg hjemover. Skal du ta Haukeliekspressen kan den muligens plukke deg opp på Ulevå, men dette er jeg litt usikker på. Har du tenkt deg dusj, mat og overnatting blir det tøysete å gå til Ulevå - da går du heller direkte til Haukeliseter. Her er du også garantert å bli plukket opp av Haukeliekspressen. God tur!
 7. Jærstrenden - Vestlandet Mars 2010

  Virkelig flott tur du har hatt, Einar. Nydelige bilder! Når det gjelder fisket er nok april en bedre måned. Da har sjøørreten begynt å bite på strendene og også flyndrer kan lures på agn.
 8. Hallo du, Vet ikke hvordan det er der du har tenkt å gå - men lenger sør på vidda - tar de bort kvistingen UMIDDELBART etter påsken, dvs tirsdag 6.april. Dette har jeg fått bekreftet på Haukeliseter i dag. Men: det bør jo absolutt ikke stoppe deg fra å ta turen
 9. Hvilket lett tomannstelt skal jeg kjøpe??

  Hva er forskjellen på Ringtind og Stetind-telt?