Gå til innhold

Eivind T

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  56
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eivind T

Nylige profilbesøk

756 profilvisninger
 1. Eivind T

  Kanotur i Setesdals vesthei

  Nordre og Søndre Monsvatn har i alle fall levert fin fisk tidligere.
 2. Eivind T

  Kanotur i Setesdals vesthei

  Takk for fin rapport fra gammel tur. Et flott område å padle/traske i dette - og litt sørover der er jo fisket ganske spennende .
 3. Eivind T

  Hardangervidda sommer 2018

  Blir nok ingen PM, selv om du sikkert er en fin fyr 😃. Har ingen problem med å tipse om store og mellomstore vann, for de vannene må det som oftest fiskes mer i - og det er kjekt å bidra til at andre får fine fiskeopplevelser. Men; småpyttene er mer sårbare og utsatt. Og som det skrives over her - litt av sjarmen er å lete selv, prøve seg her og der. Gleden av å finne drømmetjernet er myyye større da. Har selv gått "den harde skolen" i dette området, med en god del bomkast før brikkene falt på plass - og det er en skole jeg vil anbefale. Det kan fort hende jeg deler mindre og "hemmelige" vann også, men det er i tilfelle jeg treffer fiskere på fjellet, drøsen blir god, pausen blir lang, kartene dras frem, historier fortelles +++. Da gir man litt - og får litt. Men god tur håper jeg du får uansett!!
 4. Eivind T

  Hardangervidda sommer 2018

  Alt er bedre i vest, Whistler 😁. Uansett; man gjør ikke mye feil ved å legge en ukestur i dette området. De store vannene som Bismar, Dimmedals, Reina, Valgard og Meins har alle fisk over kiloet å by på - og jamnt med fisk fra 500gram og oppover. Likevel er det mest spennende å prøve småpyttene. Denne kubben på 3,2 er tatt i et lite tjern, kjent for å være viddas "mest hemmelige vann" (som ikke er så veldig hemmelig lenger...)
 5. En turrapport til å bli glad av! Imponerende at du holder koken! Og takk for det fantastiske arbeidet du gjør for turistforeningen.
 6. Eivind T

  Exped Chair kit Krympet!?

  Tenkte også på den telefonen. Hvis det er den du har brukt i kontakt med produsenten, kan det ta tid før du svar.
 7. Eivind T

  Hardangervidda vinter 2018

  Takk for en aldeles strålende rapport, Gisle! Fantastiske hunder og nydelige bilder.
 8. Eivind T

  Mat på 14 dagers vandring

  Støtter denne! Fyrstekake er ALDRI feil .
 9. Eivind T

  Mat på 14 dagers vandring

  På en 14dagerstur MED VANDRING gjør jeg det enkelt: Frokost: Risengrøt/havregrøt m tørrmelk, kanel og sukker. Like godt hver morgen og ikke noe stress. Lunsj: Sjokolade/rosiner/nøtteblanding/REAL/fisk. Alt etter vær, om jeg har satt opp teltet og om jeg har fått fisk, om jeg har det travelt med å gå videre (noe man ikke bør ha) Middag: REAL eller fisk. Vanligvis har jeg med REAL for ca halvparten av dagene. Resten av dagene må jeg altså få fisk - og det er vanligvis null problem, i alle fall på Hardangervidda. Synes det gjør fiskingen mer meningsfull at jeg faktisk trenger fisken. Til fisk blir det vanligvis potetmos, det veier lite og smaker greit. Krydderblanding må være med. Litt løk og sopp også. JADA pulversaft kan være en fin variasjon til verdens beste vann, merkelig nok. Ekstra tilbehør kan være spekepølse, peanøtter og ei flaske akevitt. Ellers er det alltid godt med ei hyttenatt i løpet av en 14 dager - her fyller man opp med doble middagsporsjoner, digg og brus i alle former.
 10. Eivind T

  Hardangervidda sommer 2018

  Ja, er som regel mai og juniværet som avgjør snømengden i juli - og ikke om det er mye eller lite snø i vintermånedene.. Har selv gått i enorme snømengder og boret isfiskehull i 150cm is midt på vidda i starten av mai, og sett for meg at det nok ikke blir snøfritt om sommeren, men så var det plutselig isfritt og bart likevel . Sensommeren på vidda er uansett en fin tid, både for å minimere myggplager og øke muligheten for fine fiskeopplevelser.
 11. Eivind T

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Har tilbragt helga på Skjerevasshytta innpå Suleskarheia. Flott sted. Flott hytte Statskog har her. Og SKIKKELIG vinter.
 12. Eivind T

  Hardangervidda sommer 2018

  Vel, Jan - når det er dachs for tur kan du ta med i planleggingen at turen oppover Dimmedalen er utrolig flott. Her seiler fjellvåken over deg og langs denne frodige og vakre dalen vokser det visstnok over 80 forskjellige arter. Dimmedalstjørna er en herlig og fredelig plass og går du videre innover, venter Dimmedalsvannet med brukbart fiske. I sør - og vestenden er fisket best. Helt i sør er gode teltplasser. Da er turen kort ned til Gulleik, også ei perle på denne delen av vidda. Dimmedalshøgdene som nevnes her er også flott, men noe mer sårbart hvis været er dårlig. Totalt sett er hele dette området etter min mening av det aller beste på vidda hvis man skal ha bra fiske, fine dagsturmuligheter i alle retninger, ikke allverdens folk (før nå :-)) og grei tilgjengelighet. 6 timer fra Tinnhølen. God tur!
 13. Eivind T

  Ulltepper vs/ sovepose

  Har kjøpt noen solide og tunge ullpledd/tepper på millitærutsalg. Billig og gull verdt rundt bålgryta på hytta. Også ypperlige å hive i kajakken når en skal på overnattingstur der bålfyring og kos er en viktig del av turen. Herlig å kunne la bålgnister sprute fritt ute å bekymre seg for klær. Ullteppene varmer svært godt og er store nok til å dekke både underlag, bein og overkropp. Kan også brukes til å dekke over soveposen og gi ekstra varme og beskyttelse mot fukt/regn hvis en ligger ute. Hvis en overnatter i telt og padler/sykler ++ til teltplassen er også pleddet fint som ekstra bunn. I ryggsekken, på lengre fotturer er pleddet totalt uaktuelt for min del.
 14. Eivind T

  Trenger tips til bok om dyrespor

  Den boka fikk jeg kjøpt på Mammautsalget i Stavanger, Norli i år - for ca 150 kroner. Kjekk!
 15. Eivind T

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Beste og kjekkeste treningen som finnes!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.