Gå til innhold

Eivind T

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  50
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eivind T

Nylige profilbesøk

677 profilvisninger
 1. Eivind T

  Exped Chair kit Krympet!?

  Tenkte også på den telefonen. Hvis det er den du har brukt i kontakt med produsenten, kan det ta tid før du svar.
 2. Eivind T

  Hardangervidda vinter 2018

  Takk for en aldeles strålende rapport, Gisle! Fantastiske hunder og nydelige bilder.
 3. Eivind T

  Mat på 14 dagers vandring

  Støtter denne! Fyrstekake er ALDRI feil .
 4. Eivind T

  Mat på 14 dagers vandring

  På en 14dagerstur MED VANDRING gjør jeg det enkelt: Frokost: Risengrøt/havregrøt m tørrmelk, kanel og sukker. Like godt hver morgen og ikke noe stress. Lunsj: Sjokolade/rosiner/nøtteblanding/REAL/fisk. Alt etter vær, om jeg har satt opp teltet og om jeg har fått fisk, om jeg har det travelt med å gå videre (noe man ikke bør ha) Middag: REAL eller fisk. Vanligvis har jeg med REAL for ca halvparten av dagene. Resten av dagene må jeg altså få fisk - og det er vanligvis null problem, i alle fall på Hardangervidda. Synes det gjør fiskingen mer meningsfull at jeg faktisk trenger fisken. Til fisk blir det vanligvis potetmos, det veier lite og smaker greit. Krydderblanding må være med. Litt løk og sopp også. JADA pulversaft kan være en fin variasjon til verdens beste vann, merkelig nok. Ekstra tilbehør kan være spekepølse, peanøtter og ei flaske akevitt. Ellers er det alltid godt med ei hyttenatt i løpet av en 14 dager - her fyller man opp med doble middagsporsjoner, digg og brus i alle former.
 5. Eivind T

  Hardangervidda sommer 2018

  Ja, er som regel mai og juniværet som avgjør snømengden i juli - og ikke om det er mye eller lite snø i vintermånedene.. Har selv gått i enorme snømengder og boret isfiskehull i 150cm is midt på vidda i starten av mai, og sett for meg at det nok ikke blir snøfritt om sommeren, men så var det plutselig isfritt og bart likevel . Sensommeren på vidda er uansett en fin tid, både for å minimere myggplager og øke muligheten for fine fiskeopplevelser.
 6. Eivind T

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Har tilbragt helga på Skjerevasshytta innpå Suleskarheia. Flott sted. Flott hytte Statskog har her. Og SKIKKELIG vinter.
 7. Eivind T

  Hardangervidda sommer 2018

  Vel, Jan - når det er dachs for tur kan du ta med i planleggingen at turen oppover Dimmedalen er utrolig flott. Her seiler fjellvåken over deg og langs denne frodige og vakre dalen vokser det visstnok over 80 forskjellige arter. Dimmedalstjørna er en herlig og fredelig plass og går du videre innover, venter Dimmedalsvannet med brukbart fiske. I sør - og vestenden er fisket best. Helt i sør er gode teltplasser. Da er turen kort ned til Gulleik, også ei perle på denne delen av vidda. Dimmedalshøgdene som nevnes her er også flott, men noe mer sårbart hvis været er dårlig. Totalt sett er hele dette området etter min mening av det aller beste på vidda hvis man skal ha bra fiske, fine dagsturmuligheter i alle retninger, ikke allverdens folk (før nå :-)) og grei tilgjengelighet. 6 timer fra Tinnhølen. God tur!
 8. Eivind T

  Ulltepper vs/ sovepose

  Har kjøpt noen solide og tunge ullpledd/tepper på millitærutsalg. Billig og gull verdt rundt bålgryta på hytta. Også ypperlige å hive i kajakken når en skal på overnattingstur der bålfyring og kos er en viktig del av turen. Herlig å kunne la bålgnister sprute fritt ute å bekymre seg for klær. Ullteppene varmer svært godt og er store nok til å dekke både underlag, bein og overkropp. Kan også brukes til å dekke over soveposen og gi ekstra varme og beskyttelse mot fukt/regn hvis en ligger ute. Hvis en overnatter i telt og padler/sykler ++ til teltplassen er også pleddet fint som ekstra bunn. I ryggsekken, på lengre fotturer er pleddet totalt uaktuelt for min del.
 9. Eivind T

  Trenger tips til bok om dyrespor

  Den boka fikk jeg kjøpt på Mammautsalget i Stavanger, Norli i år - for ca 150 kroner. Kjekk!
 10. Eivind T

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Beste og kjekkeste treningen som finnes!
 11. Eivind T

  Fem fluer på Hardangerviidda

  Skal du binde lue har jeg ingen tips :-)) Er ikke engang halvblods fluefisker, men var det Nansen som greit skulle klare seg med to March Brown? Hvis du i tillegg slenger med to Streaking Caddis har du fire stk. Og siden jeg fikk min første "store" ørret på vidda på en lurvete Telemarkskongen foreslår jeg den også. God tur til Spania!!
 12. Eivind T

  Vestviddå 2018

  Fiskekort på vestvidda er enkelt og greit og gir deg tilgang til alt. Ingenting privat. Slukvalget er også enkelt - Sølvkrokens Lillauren 12 g. Har også med Bjarnes forslag i slukboksen, men blir som regel Lillauren. Gammel vane og gode fangster. Ellers vil jeg også nevne Hallingkongen. Bildet under viser sluken i aksjon i Skålsløkene. Legger også ved noen bilder av området. Her er karrig og værhardt, men i de dypeste hølene finnes en og annen fin fisk.
 13. Eivind T

  Hva slags reptil er dette?

  Såpass lengde. Ligna veldig på stålorm på bildet ditt, men den kjenner du jo. Buorm er den lengste slangen i Norge, så kanskje den da.
 14. Eivind T

  Vestviddå 2018

  Nye kart er vel ikke all verden utgift, så tror nok ikke jeg ville latt det styre hele ferieturen... Når det er sagt er Grøndalen og områdene både like sør og nord sikre kort. Flott natur og spennende fiske. Er vannstanden høy er det ei bro en drøy kilometer nedstrøms det nederste Grøndalsvatnet. Skålsløkene litt nordvest er artige å fiske i, men kan fort bli en tålmodighetsprøve.. Har, som Bjarne, hatt med fluestanga noen ganger - men bruken blei minimal, så nå er den droppet.
 15. Eivind T

  Hva slags reptil er dette?

  Stålorm.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.