Eivind T

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. pannebandAursjøen i Lesja

  Kjemperapport, Anders! Blir nok fort en skikkelig turkamerat han der. Er det jo egentlig allerede
 2. Hvor har du vært på tur i dag?

  Fine padleforhold i Lutsivassdraget i dag:
 3. Femundfeber

  Flott rapport, Andreas - og fine bilder. Kjekk lesing når vi går høsten i møte!
 4. Hei Isak!

  Fine ting du legger ut. Kjekt å se at ungdommen kommer seg ut :-)

  Kan, off the record, si at Litlavatn slett ikke er fisketomt. Vannet er derimot regnet som et av de aller, aller beste fiskevannene i området. Fisken er dog sær og vanskelig, så det er ikke alltid man lykkes. Fisk opp mot kiloen er vanlig her, hvis det først biter :-). Blyånå, i nordenden, er beste stedet.

  Lykke til videre!

  Mvh Eivind

   

   

  1. Isak Knutsen

   Isak Knutsen

   Kult! Det er gøy å vite! Jeg var bare veldig usikker på om vannet hadde fisk siden jeg ikke så et eneste vak, men da så, blir vel ny tur opp om ikke alt for lenge, kanskje det var for kaldt eller feil vind når jeg fisket der? Men i vanner hvor det er stor fisk får man jo ikke alltid fisk da, det kan gå flere ganger mellom hver gang, men det er ekstra gøy når man endelig får:)

 5. Ukestur til Dimmedalsområdet hardangervidda

  Tor Erik: Nja, er vel kanskje ikke en veldig markert sti, men rutevalget sier seg selv oppover - ingen problem i det hele tatt. Møtte ved en anledning tett tåke oppe i høyden, da var kompasset godt å ha. Når du kommer opp til 1382 går du over bekken og har dette tjørnet til høyre for deg. Samme med Store Meinsvatnet (1388), for øvrig et vann som i ny og ne kan gi meget stor fisk. Vi pleier å gå sørover og peile oss mot 1387 og gå på vestsiden av det vannet. Da får du etter hvert et flott utsyn mot Dimmedalsvatnet og enda lenger vestover er Hårteigen godt synlig. Kan også legge til at Haraslaet, litt lenger sørover i Lakadalen også er et glimrende rutevalg. Litt lenger å gå om Dimmedalsvannet er målet, men perfekt om du går for Reinavatn++.
 6. Ukestur til Dimmedalsområdet hardangervidda

  Flott rapport! Alltid spennende å høre om viddeturer. Har vært i området mange ganger og kan skrive under på Herrlarssons kommentar. Det som er spesialt artig her er jo det store antallet vann - og variasjonen på størrelsen. Fra småpytter (ikke gå forbi....) til større basseng. Et tips til neste gang du skal inn er å gå opp Finnbjørnslaet og over Dimmedalshøgdene. En mye kjekkere tur og du kommer raskere frem til godsakene. Turstien langs Nordmannslågen og mot Besso er ikke det mest spennende, verken natur - eller fiskemessig.
 7. Området er flatt (og litt kjedelig etter min mening) og lettgått. En ypperlig "starttur" hvis man ikke er så fjellvant. Fisket er greit nok, men ville nok gått sørover fra Sandhaug om fisket var hovedfokus...Vanna i Kleivhovdområdet kan gi fine fangster, men det kan gå langt mellom napp her. I alle fall i de vanna med den største fisken I Vestre Bakkatjørn får man en og annen pen fisk i garn. Noen har hatt hellet med seg i Brutjønnan. Selve Tinnhylen er grunn og fæl å fiske i, men finner man dyprennene er det muligheter.
 8. Fra Trondsbu til Sandhaug er det også MEGET tydelige traktorslep. Hvis en følger disse slavisk (over der det står Eriksbudalen og Trondavad på kartet), er det traktorslep hele veien, ikke en vierkvast. Dersom en følger turistforeningen sin merkede løype er det selvsagt trangere noen steder, men ikke verre enn at det går helt, helt fint. Ruta fra Sandhaug har jeg ikke gått, men tror neppe det er verre her. Fra Knutsbu til Byen er det fint å gå - og fra Byen til Trondsbu er det rene motorveien.
 9. myggnett til caps

  Av alle "gjør-det-selv-tips" er denne varianten den beste jeg har sett, Espen. Ser jo helt Star-Wars ut, men funker nok glimrende. Gleder meg til myggsommer på vidda nå 😀.
 10. Dimmedalsvannet har plenty av fisk. De siste årene i meste laget og kvaliteten har gått noe ned. Vanlig med fisk rundt 500-600 gram, men selvsagt også muligheter for langt større fisk. Bismar, Valgar, Gulleik, Simle og Reinavann er store og brukbart gode vann i nærheten. Og så er det jo haugevis av småvann som kan den helt store fangsten.. Lykke til!!
 11. Hei Robert! Har gått i området i årevis sommerstid og baserer kommentaren min på det. Kommer du nordfra og skal oppover Dimmedalen fra "Normannslågsiden" er det ganske trangt og relativt bratt på begge sider. Ikke umulig at det kan gå skred her..... og nå svarte Siggy også på det Hans forslag om å komme østfra bifalles. Kanskje også en mulighet å jobbe seg oppover Haraslaet (fra Lakadalen) og videre innover Reinavann og over høgdene til Dimmedalsvannet og så ned til Dimmedalstjørn. Men hovedspørsmålet er kanskje: vet du noe om Dimmedalstjørn som jeg ikke vet ;-).
 12. Hellevassbu til Ulevå eller Haukeliseter?

  Har gått begge. Det tar kortere tid å gå fra Mannevatn til Ulevå. Fin rute. Spørsmålet blir vel heller hva du skal gjøre når du er nede på veien, og hvordan du skal komme deg hjemover. Skal du ta Haukeliekspressen kan den muligens plukke deg opp på Ulevå, men dette er jeg litt usikker på. Har du tenkt deg dusj, mat og overnatting blir det tøysete å gå til Ulevå - da går du heller direkte til Haukeliseter. Her er du også garantert å bli plukket opp av Haukeliekspressen. God tur!
 13. Jærstrenden - Vestlandet Mars 2010

  Virkelig flott tur du har hatt, Einar. Nydelige bilder! Når det gjelder fisket er nok april en bedre måned. Da har sjøørreten begynt å bite på strendene og også flyndrer kan lures på agn.
 14. Hallo du, Vet ikke hvordan det er der du har tenkt å gå - men lenger sør på vidda - tar de bort kvistingen UMIDDELBART etter påsken, dvs tirsdag 6.april. Dette har jeg fått bekreftet på Haukeliseter i dag. Men: det bør jo absolutt ikke stoppe deg fra å ta turen
 15. Hvilket lett tomannstelt skal jeg kjøpe??

  Hva er forskjellen på Ringtind og Stetind-telt?