Gå til innhold

fant

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fant

Nylige profilbesøk

780 profilvisninger
 1. fant

  Hva er det viktigste - du har glemt?

  Dro på overnattingstur i mai, i fint vær. Hadde på shorts, glemte buksa. Redningen blei å tre på seg ei skjorte, romslig og luftig noen steder, trangt andre steder. Det hender kameraten min minner meg på det.
 2. fant

  Norge på langs 2018 - 70 dager på tur!

  Moro å lese og fine bilder God tur videre og skitt fiske!
 3. fant

  Ble det tur til Fyresdal i sommer?

   

 4. fant

  Middagshornet via Hallehornet (Møre og Romsdal)

  Kjempefine bilder av skikkelig flott natur!
 5. Denne turen var Jens og jeg på i 2012. Vi var av gårde siste uka i juni og vi hadde følelsen av å dra tilbake i tid, fra sommeren til våren. Vi startet med å padle over Breidvatn. Etterpå ble vi enige om at vi burde padlet nærmere land. Det var kaldt i vannet og i ettertid ser vi at det ikke var sikkert nok. Lurt å ikke gjøre samme feilen gang på gang på gang. Vi la til land ved Kilane og bærte over til Kaldsåni. Så padlet vi til innoset til øvre Kaldsvatn og fant en teltplass der. Jammen ble det et par fine ørreter på veien, de ble en glimrende frokost.. Dagen etter ble det en del bæring. Først sekk og så kano. Vi var det enige om å padla kanoen opp et roligere parti i elva. Vi hadde ikke sett nøye nok på dette partiet og når vi var halvveis kom vi til et sted hvor strømmen fulgte en fjellknaus som stakk ut i elva. Strømmen traff derfor tuppen av kanoen fra siden, som en slegge. Kanoen ble slengt den ene veien, vi ble kastet den andre veien, og kanoen gikk rundt. Smeltevann er kaldt, og det ble nok litt panisk i starten, i hvert fall for min del. Men vi kom oss til land og kanoen var like hel. Det eneste vi mistet var mine briller. Heldigvis hadde jeg med solbriller med styrke og været var fantastisk. Det klarnet faktisk opp i kort tid etter velten og klestørken gikk greit. Dette værskiftet var helt motsatt av hva som var meldt. Nok en gang viser det seg at langtidsvarselet ofte ikke slår til i fjellet. På veien oppover i dalen fikk Jens et par fine ørreter i et tjern (den største var 750g). I elva var det iskaldt vann og livløst. Det var synd, elva var skikkelig fin mange steder. Til slutt kom vi oss opp til utoset til Einarshyttvatnet. Der fant vi en usedvanlig flott teltplass. I terrenget var det mye snø og is, og vi var nok en uke for tidlig ute for fisket sin del. Men det var allikevel flott å være der oppe, særlig siden det var så fint vær. En flokk på 10 reinsdyrbukker så vi også! Det ble et par netter oppe på fjellet. Vi henta kanoen og padlet rundt i isflakene. Det var veldig flott, men fiskesuget trakk oss ned i dalen igjen. Dermed bar vi sekker og kano ned i dalen. Selv om vannet i Kaldsåni var kaldt, så fikk vi mye fisk i tjerna som ligger på nordsida av elva. Det var fisk overalt, også i små bekker. Døgnfluene klekka, og vi fikk fiska fra oss. Det var lite spor etter mennesker her, og sauene var ikke sluppet ut på beite ennå. Vi så derimot hoggorm, ryper og elg i solnedgang. Det var også overraskende stor fisk i noen av de små tjerna. Jens mistet en stor, det var den håven da. Hjemoverturen gikk uten uhell. Året etter dro vi litt lengre opp i elva, da dro vi to uker senere.
 6. fant

  Grøssæ, fisking i villmark

  Fine bilder ja! Jens er fotografen
 7. I 2016 (13.-17. juni) ble turen lagt til Njardarheim, sør for Suleskarvegen. Vi (Jens og jeg) har vært der før, og vi kommer til å dra dit igjen. Det er et område etter vår smak. Varierte fiskemuligheter i elver, tjern og vann, lite folk, flott natur og gode padlemuligheter (uten for mange og lange portager), lite mygg og gnagsår, og mye medvind for Allyen. Vi parkerte ved Suleskarvegen, bærte sørover til Øyuvsvatnet, padlet til sørenden, bærte videre til Sandvatnet, romlet så rundt i området, både øst og sør for Sandvatnet noen dager før vi tok samme vei tilbake til bilen. Fiske var bra, men det manglet de helt store denne gangen. Men det viktigste er å få fråtsa i fisk noen ganger om dagen. Spesielt sprøstekt ørret som Jens er ekspert på, er en nødvendighet på en sånn tur. Villmarksfølelsen var stort sett tilstede (blant annet en kongeørn sørget for det). Men det er en fordel å tolerere/ignorere sau. De ordner med fine forhold for bakslengen da. Enda viktigere enn villmarksfølelsen er vel frihetsfølelsen som en slik tur gir. Vi har som regel en grovplan, et område vi skal til, resten tar vi underveis.
 8. Siste uka i juni i år dro min gode venn Jens og jeg på den årlige fisketuren. Denne gangen dro vi til indre Telemark mot grensa til Bygland. Min gode turkamerat, Jens og jeg var i dette området i slutten av juni 2017. Vi startet i øvre Birtedalen, padlet, bærte opp Kvipteskaret, padlet over Blakstjønn. Dagen etter bærte vi over til Grøssæ. Der var vi noen dager, fisket, rumlet rundt og seilte litt med Allyn. Hadde medvind til sørenden, og jammen hadde vi ikke medvind tilbake igjen og. Etter dette padlet og bærte nordover til Mjåvatn. Til slutt gikk turen østover igjen til Hobutjørni og til slutt ned Kvipteskaret igjen. Da var den litt korte uka over. Vi var innom rundt 15 fiskevann og noe elv. Alt fra fisketomt til storfisk på 1,6 kg opplevde vi. Mye fisk var fin stekefisk på 3-4 hg. Det ble fiskemåltid 1-2 ganger per dag (stekt, som suppe, grillet og røyka), en viktig del av en slik tur! Naturen bar preg av villmark, bortsett fra rundt Grøssæ. Dyrelivet var rikt og vi så flere elg, tiur, lom, en bever som svømte bort og hilste på, fiskeørn og flere andre fuglearter. Noe knott var det, men ikke noe stort problem. Alt i alt et område som vi nok skal tilbake til.
 9. fant

  Huskeliste til fjellfiske

  Ville nok hatt med en litt tykk ullgenser og en tynn ulllue, i hvert fall til Hardangervidda. Vanskelig å velge, men kan kanskje værmelding kvelden før kan avgjøre? selv om værmelding for fjellet er usikkert
 10. fant

  Fiske på lifjell "bø i telemark"

  Hei Var der i begynnelsen av august på Seljord-sida. Fikk 2 kvartkiloser på flua. Ungane fikk dessverre ikke noe på sluk.
 11. fant

  Fobi mot mygg :-)

  Hei Jeg er ikke så voldsomt glad i mygg jeg heller, heller ikke insekter som biter. De siste 5-6 åra har vi lagt fjellturene våre til Njardarheim eller rundt Sloaros (vest for Hovden). Av en eller annen grunn har det vært veldig lite av plagsomme insekter der. Over tregrensa har vi knapt sett en mygg eller andre plagsomme insekter, så det kan anbefales!
 12. fant

  Hvordan lager du din "fiskegryte"?

  Deler fisken i stykker og koker/ trekker den noen minutter. Koker så opp en suppepose for eksempel Bergens eller Lofotens. Renser fisken når suppa koker. og putter kraft og fiskestykker oppi til slutt. Det blir veldig godt og er en god utnyttelse av fisken synes jeg. En liten klype karri gjør suppa ekstra god. Har hatt noen sånne måltider inne i lavvoen på kveldstid, perfekt! Det går fort en kilo med urensa fisk på en pose, og det er passe for to.
 13. fant

  Frokostblandinger

  Ferdigblandede poser med havregryn, 4-korn og ev. tørrmelk synes jeg blir en god grøt som holder en stund.
 14. fant

  14 dagers vidde\fisketur, Hvor?

  Er spent på den tur rapporten, hvordan var det?
 15. fant

  Lemenår

  Vest for Hovden rundt Sloaros er det lemenår. Mange døde og enda flere levende, pipende, svømmende og "snerrende". Men vi klarte å unngå vrimlete mager og det som verre er på ei uke. Var bare nøye med å ta vann fra større tjern og innsjøer.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.