Gå til innhold

Kaldenord

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  181
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Kaldenord

 • Bursdag 18. des. 1977

Profil

 • Min blogg 📰: http://www.erikwie.net/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Horten

Nylige profilbesøk

863 profilvisninger
 1. Jeg har vel ikke direkte anbefalinger på lett og rimelig, men jeg har noen erfaringer på noen av de forslagene som er nevt over her i kombinasjon med lang mann som jeg tenkte å dele med deg. Jeg er ikke 206, bare 198, og jeg er "lykkelig" eier av et Helsport Ringstind 1-2 superlight, oppgitt til 250cm lenge på innerteltet. De har helt sikkert rett i den lengden, problemet er at når en ligger på ryggen i teltet, så er det høyden 30cm over bunnduken som er viktig, ikke lengden på bunnduken. Jeg tar i duken i begge ender samtidig når jeg ligger rett ut i teltet. Teltet har av medturdeltakere blitt omtalt som goværsteltet da jeg sannsynelig vil ha en ganske misserabel opplevelse om regnværet setter inn, jeg løfter nemlig ytterduken en del opp med tærne når jeg ligger på ryggen. (Har fortsatt ikke prøvd teltet i skikkelig regnevær) Jeg kjøpte meg også et NatureHike Cloud 2 fra 123friluft.no, den gangen var ikke mål oppgitt på nettsiden og etter et par mailer med nettstedet så fikk jeg mye svar, men aldri på det jeg spurte etter. Bestillte teltet, og når det kom så satte jeg det opp i stua, krøp inn og med føttene i kontakt med innerduken så er hodet og skulderene i forteltet. Ble nytt telt på jr. den dagen. Vil ikke anbefale noen av de til noen over 198cm
 2. I følge senorge.no så er det 50-100 cm snødybde langs rv7 over hardangervidda. Hvor eksakt disse målingene er vet jeg ikke, pleier å bruke den mest for å se etter barmark.
 3. Hei Kaldenord,

  Du nevnte at du fikk en kneskade i en av postene dine. Ble de korsbånd/sidebånd skade eller noe annet? Valgte du å bli operert? Hvor langt tid tok det før du føler at du er omtrent tilbake på det samme nivået som før? Jeg spør fordi jeg trener meg tilbake etter en realtivt alvorlig knevridding som jeg fikk 1 år siden...

  mvh

  Hestehov

   

  1. Vis tidligere kommentarer  2 andre
  2. Kaldenord

   Kaldenord

   Jeg opplever det også som du skriver med stivhet i kneet, spesielt etter litt belastning og mangler mye muskelatur i knærne, merker det i trapper og i motbakker i terrenget.

   Jeg har bestemt meg for at jeg kneet ikke skal være et hinder for friluftslivet, må bare tilpasse det til kneet så det kan fungere.

   På min 12 dagers vandring av Saga (240km) i sommer og under min første etappe på grensesømmen i påsken (95km) så erfarer jeg at jo flere dager jeg går over så blir smertene i kneet og tildels stivheten mindre og mindre, men så fort jeg kommer hjem til litt mer sofa og kontorjobb så kommer det kanske raskt tilbake.  Bruker da forøvrig knestøtte på knærne når jeg går, samt at jeg går med kompresjons legger/sokker på tur

  3. hesthov

   hesthov

   Takk for svaret. Det er interessant hva du beskriver. Det er egentlig det samme for meg: kneet funger bedre når jeg er på tur/trener enn når jeg sitter stille. Søvnmangel også påvirker negativt mitt kne.

   Sliter du også mer på skogsvei enn på sti?

   På skogsvei får jeg smerter i hoften. Min forklaring om det er at på sti tar vi veldig forskjellige skritter så stivner musklene ikke. På skogsvei derimot er det alltid likt og siden jeg mistet litt ekstensjon på mitt skadet kne så går jeg kanskje bittelitt skjev hele tiden, eller kanskje strammer jeg musklene litt feil.

   Jeg har bestemt også å fortsette å være aktiv i friluftslivet. Jeg skal teste meg litt først på en 2 dagstur snart :-). Mitt mål er å klare å gå en snill hytte til hytte tur i sommeren!

  4. Kaldenord

   Kaldenord

   Jeg har vel egentelig ikke merket så mye forskjell mellom vei og sti. Normalt så skyr jeg veien som pesten for det er generelt mye vondere for kroppen å gå vei.

   Startet å gå Grensesømmen i etapper i år. Og første etappe var i påsken 95km med 60/70% vei, lite asfalt men mye veldig hardt pakket grusvei, og jeg opplever da å bli sliten i kneet og med det stiv. Men har lært via osteopaten at stivheten jeg opplever i kneet kommer av at jeg har en invendig leggmuskel som fester over kneet som ikke klarer å "slappe av" og at jeg må aktivt tøye på denne hele tiden. Benytter derfor muligheten til å tøye på den ved alle pauser på tur, siden den da er varm, må tøye på denne i hverdagen også. Men det har vist seg at jeg må det samme med hemstring musklen i låret også da den fester under kneet og disse passerer hverandre på baksiden av kneet og "plager" hverandre litt. 

   Etter at jeg begynte med tøying på disse, da på begge beina, så opplever jeg mindre plager.

   På disse grensesømmen turene jeg har planlagt i år (håper å nå trysil før snøen) så overnatter jeg i hengekøye, det gir for meg max restitusjon og opplever ikke å ta med "kne problemer" fra dagen før. Avsluttet påsken med 3 dager av 23km, sekken var ca 13 kg ved start, mat og drikke utgjorde 4,4 kg men hadde med rett over en kilo mat hjem, så i bestefall avsluttet jeg med 10 kg sekk. Går da med lave sko som veier rett over halvkiloen stykke og jeg går med staver.

   Du må gjerne lese om etappene på grensesømmen på https://www.facebook.com/grensevandring

   Nå i tiden etter påske så har jeg vært mye mindre plaget i knær enn jeg var før påske. Og siden neste 100km's etappe er i slutten av måneden så har jeg begynt å gå hjem fra jobben for å forberede kroppen. Går da fra Tønsberg til Horten. 16 km om jeg går korteste vei, da asfalt hele veien. Siden jeg ikke liker vei så har jeg nå klart å finne litt sti og litt trakorvei så jeg slipper unna med noen få km på asfalt, men da blir det 20-22 km istede, så jeg varierer litt om jeg går hele veien eller om jeg tar bussen siste biten og hvor mye vekt jeg har i sekken. Stort sett fra 5 til 15 kg. 

   Opplever da også at knær ikke har gått "tilbake" til hverdags modus i forhold til smerter men holder seg mer i turmodus. Så foreløpig teori er å dra mer på tur, og da hverdagstur.

   Deler gjerne erfaringer med deg videre, jeg prøver stadig på nye detaljendringer i håp om en mer smertefri hverdag så jeg vil gjerne høre om det som ser ut til å fungere for deg også. 

   Ser i profilen din at du holder til i Oslo, jeg skal på stevne på Søndre Aas gård på Holmlia i helgen, om det er i nærheten av deg og du har annledning så kunne vi jo treffes der og slått av en prat. Si i såfall i fra så kan vi utveksle noe kontaktinfo. Er stevne på lørdag og søndag.

 4. Bruker noen gamasjer fra Stomberg, sommer som vinter. Både på lave og høye støvler med kort og lang bukse Syntes det er veldig greit å avslutte dagen om det er telt eller hytte med å ta av de gjerne litt sølete gamasjene og ha rene lisser på støvlene, rene buksebein på buksa eller legger om det er shorts. Og som nevnt tidligere her, det blir ikke noe risping i leggen når en går med shorts
 5. Kaldenord

  Merkedammen

  Er et par i nord enden, ved odden vest for vika i nord Kan ikke huske å ha lagt merke til noen på vest eller sør siden På østsiden er det ingen hytter, men her er også alle til etablerte camp plassene, så der er det gjerne litt mer folk
 6. Mulig vi har litt produkt forskjeller her, oppfatter det slik som at du har Jerven sin, jeg har Helsport sin, og når den er brettet i lengde retningen så kan jeg trekke igjen glidelåsene i begge korte endene. Skal prøve å huske på å ta noen bilder på lørdag og legge ut her når jeg er tilbake. Jeg har 1 uforet og 2 forede utgaver av helsport sin, kanskje prøve å koble 2 sammen for å se om jeg kan få over og under variant 🤓
 7. Med fjellduken åpen i kortendene ville jeg tro en løper risiko for å få trekk igjennom og dermed miste mye varme. Har sett for meg at å trekke sammen glidelåsen i kortenden må til. Noen tanker rundt det @Hege P. nå som du har testet ute i det fri? Skal ut å teste noen nye køye investeringer til helgen og planlegger å teste litt på fjellduken som underteppe selv da, etter samme prinsipp.
 8. Pleier å plukke med en 0,5 eller 0,7 liters flaske med sports kork. Har da ofte en smaks variant som blir tynnet ut for hvert vannhull en passerer og det er fylle tid. hvor ofte kommer an på tilgjengeligheten på vann videre fremover. Vet jeg at jeg må overnatte et sted hvor det ikke nødvendigvis er tilgang på vann i nærheten har jeg noen 1 liters Platypus poser som jeg kan ta med for å fylle med vann på siste påfyllingplass før kvelden, evt. om det er litt å gå til vann der en har slått seg til for natten.
 9. Om du er på facebook kan denne gruppen gi mye informasjon om snøutviklingen i tiden fremover, er hyttefolket på skrim sin facebook gruppe https://www.facebook.com/groups/216101916421/?fref=nf
 10. Har alltid ansett suppene som lunsj og ikke som middager for mitt bruk.
 11. Logget meg inn for å sjekke hos meg. Siste mailen jeg fikk om prisendringer var 1.10.2015 På Spot sine sider så ser jeg at mitt abb uløpet 13. mai, men det er ikke kommet noen faktura informasjon om neste periode enda. Jeg har en Gen2 Spot dersom det skulle påvirke noe på pris. i 2010 betalte jeg 99€ Hadde da bare basic abb i 2011 - 145,80€ Da hadde jeg også aktivert tracker funksjonen i 2012 - 138€ i 2013 - 137,99€ i 2014 - 137,99€ i 2015 - 120,32€ i 2016 - 136,70€
 12. Hyttene Mårbu og Rauhelleren åpner ikke for sesongen før månedskillet juni/juli. Det er omtrent samme datoen for de fleste av DNT hyttene på hardangervidda. Om en vurderer telt så må en beregne at det kun er helårs broene som er plassert ut innen juli de fleste steder. Vet at bruene i nord enden av Mår ikke nødvendigvis er på plass til Mårbu og Rauhelleren åpner for sesongen. Kan være greit å ha i bakhode om dere vurderer start allerede i juni
 13. Har du lagt den i public folderen i dropbox så er den ikke lenger public med privat fra 15. mars Sakset fra mail jeg har mottatt fra Dropbox
 14. Kaldenord

  Dehydrator

  Har lest at ved varmlufts tørking av kjøtt så skal temperaturen gjerne overstige 70°C pga av bakterier. Men ved (fri)lufttørking så er det jo ingen varmebehandling, litt usikker på om det kan være at det ved tørking i friluft så dannes den en beskyttende hinne rundt kjøttet og siden det ikke er varme tilstede på samme måte som ved varmetørking (dehydrator) så har ikke bakeriefloraen den samme oppblomstringen. Tørker alltid kjøttet på det høyeste alternativet i dehydratoren, som skal være 70°C i min, men fra tidligere tråder rundt denne modellen så var det vel ingen som klarte å måle at den faktisk ble så varm som den skulle, så 60-70 et sted er det nok når jeg tørker kjøtt.
 15. Kaldenord

  Dehydrator

  Den deydratoren som de selger på jula er en mindre modell enn den de solgte for noen år tilbake. Dagens model kan ikke justere temperatur, den er fast 70°C Jeg har den justerbare og tørker mye urter og er en te, og da er 70°C altfor høy temperatur, ved for høy temperatur på urter og noe grønnsaker så mister du mye smak og næringsstoffer i tørkeprosesse.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.