sturela

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om sturela

 • Bursdag 26. feb. 1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Halden
 • Interests
  Hund, snørekjøring, fluefiske, skogsturer, fjell, kiting på vann.
 1. Synes allemannsretten er bra jeg. Registrerer at Gittiamo ønsker å begrense allemannsretten og at flere her likte innlegget, dette synes jeg trist. Jeg mener også folk skal oppføre seg, og vise hensyn. Har hytte på lifjell i telemark, når jeg skal på tur følger jeg en merket løype på vei opp til høyfjellet. Like ved stien ligger en hytte ca 5 meter fra stien, men ikke nok med det litt lenger fremme skjer det igjen, en hytte ( seter ) ligger helt inntil stien. Det hadde vært trist om stien hadde blitt stengt pga dette. Er sikker på at de fleste her har godt på en sti som har godt tett opp til en hytte eller seter. Noen mennesker er frekke, å tar seg til rette om de er på tur eller om de er hyttefolk. Forstår heller ikke at folk blir mindre frekke ved å begrense allemannsretten. Folkeskikk og respekt for andre tror jeg ikke har forandret seg mye, synes det er like ille ( eller bra ) nå som før jeg. Håper Gaupe finner en løsning med kommunen som er bra for alle.
 2. Jeg er en av som oppfatter ulovlige skilt som provoserende. Har lest de fleste innleggene i denne posten og synes det er mye her som er provoserende. Allemannsretten er viktig og vi må benytte den for å beholde den, ellers så kan den forsvinne. Virker som mange av innleggene her ønsker at allemannsretten burde vært svakere. Forstår at det ikke er greit at det går folk helt inntil hytteveggen når dere er på hytta, eller at de titter inn i vinduer. Kan jo gjøre noe som viser at dere er på hytta før turgåere er helt opp til veggen, eks kan være og henge noen klær på et tørkestativ.
 3. Havregrynsgrauten

  Skal du ha med god grøt er supergrøt tingen. Den med tranbær,hasselnøtt og mandel synes jeg er best. Koketiden er bare 3 minutter. Grøten har også litt tyggemotstand. Pleier å ta på litt blåbær.Må til sverige for å kjøpe denne, http://www.pauluns.se/produkter/supergrot/pauluns-supergrot-tranbar-hasselnot-mandel/ Har også supergrøt i norge http://www.toro.no/vaare-produkter/bare-bra-supergrot-med-jordbaer-eple-og-chiafro/ . Den har jeg ikke prøvd, men tror den er grei å prøve ut. Ser ut som samme produsent om du ser på innpakningen.
 4. Hvordan pakker dere på tur?

  Det er lett å ta med mye unødvendig hvis du har plass til det i sekken. Derfor er det lurt å ikke kjøpe seg en altfor stor sekk da det blir altfor tungt å bære. Sjokolade er vell en av de få ting det ikke går an å ta med seg for mye av.😄
 5. Hvordan pakker dere på tur?

  Har selv et gammelt telt, teltduken veier 3,8kg. Det har jeg pakket et kraftig kompresjonstrekk slik at jeg får plass til det i kløven til den ene hunden min. Kokeutstyr noe mat og gassbrenner gassbokser tar jeg i det andre rommet på kløven. Den andre hunden jeg har, tar hundemat og klær. Det jeg bar selv på siste tur var en dunsovepose , liggeunderlag,teltstenger en god bok og fluestang. Var en firedagers tur. Ser du har hund, så en kløv til den hadde jeg skaffet meg før jeg hadde skaffet meg større sekk.
 6. Hvilken farge på Hilleberg telt?

  Har selv vurdert rødt telt, men jeg er litt redd for at det kan virke litt stressende,urolig, eller masete når du er inne i telte. Et telt som er grønt eller sand farget har mer rolige farger. Har nok problemer med sterke farger i innertelt også. Er det noen som har noen erfaring med at rødt telt kan virke intenst når du er inne i telte.
 7. Et tips for å slippe gnagsår er å bruke to sett med sokker, gjerne et tynt par innerst og raggsokker eller noe annet ytterst. Det fungerer på fjellstøvler, tenkte at kanskje det kunne fungere på skistøvler også. Fjellstøvler i skinn var det også lurt og gå med gjennombløte den første turen slik at skinnet ble formet til foten din.
 8. Har pulk med nome-forspenning,synes det fugerer bra. Tror det fungerer bedre enn med stive hundedrag. Det posetive med nome-forspenning er at du kan kjøre med en eller flere hunder, tror også hundene løper mer friere med nome enn med stive drag. Fra nome-forspenningen ( bøylen ) festes liner fram til hund og strikkline som går bakover til deg slik at du kan snørekjøre. Kan bli problemer i nedover bakker om du ikke klarer og holde igjen pulken slik at pulken tar igjen hund, det slipper du med stive drag, Det går og sette på brems på pulk, har også en annen forslag som er gratis og skal fungere bra. Du har et tau med knuter på, tauets ene ende festes til nome- forspenning og føres tilbake til deg. Når du skal få pulk til og bremse slipper du tauet slik at pulken kjører over tauet, og knutene på tau som da kommer mellom pulk og underlag skaper friksjon. Det skal fungere veldig bra, tipse fikk jeg av selgeren i en sportsbutikk da jeg hadde tenkt og kjøpe meg en brems. Har selv ikke hatt behov av brems eller tau med knuter men har ikke kjørt med veldig tung pulk heller. Skal prøve og få tatt et bilde av pulken, slik at du kan se hvordan den er satt opp.
 9. Snøkite problemer.

  Har kitet siden 2005, men bare på vann med tubekite ( oppblåsbarkite). Der fungerer det slik at hvis du drar baren til deg blir det mer kraft, er ganske sikker på at det skal fungere slik på din kite også. Kortere styreliner gir mer kraft. ( Styrelinene er festet ytterst på vingen på kiten til ytterst på baren.) Korter du inn frontlinene for du mindre kraft ( gjøres med depowerline, sitter på mittline ved bar. Gjør du motsatt blir det mer kraft.) Hvis du slipper baren skal du miste mye av kraften i kiten, greit og tenke på når du mister kontrollen. Det jeg leser ut av det du skriver er det helt motsatt av hvordan det egentlig skal fungere. Se over at liner er festet riktig, og husk at kortere styrelinene er i forhold til mittlinene er jo mer kraft i kiten. Sjekk også ut hvordan du skal frigjøre deg fra kiten, eller frigjøre deg for kreftene hvis du for problemer. Lykke til.