Gå til innhold

sturela

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om sturela

 • Bursdag 26. feb. 1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Hund, snørekjøring, fluefiske, skogsturer, fjell, kiting på vann.
 • Sted
  Halden

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Går døra i bua utover, kan du bli stengt inne om det raser eller legger seg snø framfor døra. Greit og tenke på ettersom bua kanskje er bygd i tanke på at den skal brukes på sommeren.
 2. Har selv hatt et parJörnkängan. Lurer på om jeg skal få meg et nytt par . Fordelene med dem er at de tørker lett, er lette, er enkel å såle om og reparere, og holder deg tørr på bena. Sålen mener jeg var noe mykere i gummiblandingen og hadde gått grep. Er ikke så stive, så det er andre støvler som passer bedre om du skal gå i steinete og bratt terreng .
 3. Prisfiksing, elendige arbeidsforhold, ledelse uten noe form for sosiale antenner. Kommer sjokk meldinger den ene være en den andre. Spiller mindre rolle om servicen er prima for min del. Det er mange andre som selger de samme varene. Jeg kommer ikke å handle der mer. Håper flere tenker som meg.
 4. Mener jeg prøvde kokosolje på hundene i fjor, om jeg husker riktig så funket det ikke. Om du er på et svensk apotek trenger du ikke resept til feks flåtthalsbånd eller ormkurtabletter til din hund eller katt.
 5. Kløv er hunden din for ung til å bruke. Det jeg ble fortalt var at hunden bør være 2 år før man lar hunden bære en tung kløv. Kan selvfølgelig begynne med en kløv mye tidligere, men da med lite vekt i den. Du må være forsiktig med og ikke belaste hunden før den er ferdig utvokst. En trekksele til snørekjøring bruker jeg en nomesele. Det gjelder også her at du ikke må begynne for tidlig, la den trekke feks 0,5 kilometer og så kan den få gå litt løs. Vanlig bånd og et halsbånd fungerer fint til og gå tur. Skal du feste båndet til sekken kan det være lurt med et bånd med strikk feks et bånd som er beregnet på snørekjøring. Et vanlig bånd fungerer sikkert like bra om ikke hunden drar veldig i båndet. Når hunden bærer kløv kan du feste bånde i et feste bakerst på kløven, eller halsbånd. Får ønske deg lykke til
 6. Kan være vell så mye moro med en dunk hjemmebrent som med en flaske cognac.
 7. Tror sporene du så antagelig er harespor, det var den tanken som slo meg utifra beskrivelsen din.
 8. Liker ikke inngangsdøra til innetelt . Ser ut som den blir lett og tråkke på, når du skal inn og ut. Ser også ut som du må dra glidelåsen helt opp får og komme deg inn og ut. Ser det som et problem når du skal fort ut eller inn, feks ved at du skal slippe å dra med seg knott og mygg inn.
 9. sturela

  Kickbike til hund

  Bruker kick bike cross max 20. Bruker den til hundekjøring med 2 hunder. En korthåret vorsteh og en huskyblanding. På grusveier er det bra, men på stier blir det mer ekstremt. Sti kjøring har ramma lett for å slå ned i, det blir også mye slag i front demper og det er lett for at det går alt for fort, selv om bremser blir flittig brukt, får også dårlig grep på underlag. Har brukt piggdekk på min kickbike på isete sandveier, det har fungert greit. Tror kjøring på frosne myrer blir slitsomt, du kommer nok til å bli ristet i filler, og du må holde lav fart for å beholde kontroll. Her jeg bor er det mye myrer, har kjørt over dem med ski når det er et par cm med snø. Det blir veldig slitsomt for ben, og det blir mye skriking til hundene for å få dem til å dra mindre ( uten at det lykkes særlig bra ). Fatmax ruller nok en del tyngre, men de store dekkene demper nok noe. Skulle jeg anbefale noe, så blir det selfølgelig det jeg har selv. Passer til grusveier og til nød stier. Er veldig robust og tåler alt. Mange ganger hundene har dratt av gårde før jeg har kommet meg på sykkelen og det har gått bra med kickbiken. Har eid kick bike i over ti år. Vil også anbefale hydrauliske skivebremser. Jeg fikk ikke svart på mye av det du lurte på. Vil vært artig og hørt erfaring fra deg om du får deg en fatmax.
 10. For en drømmetur, en stemme fra meg. Lykke til.
 11. Har snørekjørt med ski med og uten stålkant. 3/4 stålkant brukes når det er lite snø ( grus-ski ).Stålkanten beskytter sålen slik at den ikke blir flekket av. Ellers er det lurt og lære hunden og gå bak deg i nedoverbakker, da kjangsen er størst for å kjøre på hunden.
 12. Det kan hende at fluorkarbon havner i naturen selv om du tar med snøre hjem. Selv om det går i søpla og videre til et forbrenninganlegg. Fluorkarbon brytes ikke ned, så det havner i naturen til slutt uansett. Mener selvfølgelig at man skal ta med seg alt av snørerester med hjem.
 13. Er lett å tenke negativt når ting går tungt, og man glemmer det positive ting i live. Tenker selv sånn. Men er vell ekstra tungt hvis det bare går en vei. Stort sett ingen surfer gjennom livet uten kriser. Stort sett alle familier møter på triste ting igjennom livet. Er vell egentlig ingen trøst, ( liten trøst er det ) men sånn er livet. Tenk heller på ting dere kan gjøre sammen. At det er lange turer på telttur sammen dere går glipp av, er sikkert et stort tap, men det fins jo sikkert mye annet man kan dele av opplevelser sammen. Å ha dårlig samvittighet for å dra på tur alene synes jeg ikke du skal ha, hvis det er det som gnager. Kanskje det bare er bra , og komme seg litt vekk å få tenke på andre ting.Må ha meg unnskyldt om jeg ikke har skjønt problemet.
 14. Har også Åsnes Breidablikk, det jeg liker med disse er at de er lette og er lette å svinge, synes også de er greie på isete føre. Det jeg ikke liker er å bruke dem med kortfeller, da metall kanten i front av felle bråbremser i underlag , da spesielt på isete føre. Grunnen er sikkert at skiene mine har alt for lite spenn. Ser at Åsnes amundsen fjellski har det samme fellesystemet. Åsnes Breidablikk er også ganske myke. Skal du ha ski med stålkant er det mye lurere med stålkant som ikke går rundt skituppen , men bare ligger en bitt mitt under skiene. Dette gjør at det blir mindre sjanse for å komme borti hunden. Men å slipe ned stålkanten slik at de ikke blir skarpe eller hakkete bør du gjøre.
 15. Jeg er singel så jeg slipper problemer med å få med meg en samboer på tur. Problemet mitt er at jeg heller ikke klarer og holde tritt med gamle venner. Da jeg for mange år siden påkjørt av en trailer på motorveien.Fikk da en nakkeskade. Det er litt kipt, for det blir til at du føler deg som en turbrems. Har prøvd på mange dagsturer med kamerat, men jeg klarer ikke tempo. Har hatt en tro på at det er bare å kjøre på , og tro at ting skall ordne seg etter vært. Det har jeg for lengst gitt opp. Er ikke helt svart, er mye på tur nå også, men nå blir det alene med to trekkhunder. De drar meg på tur. På vinter blir det ski og sommer blir det kickbike. Hadde fire overnattinger på vårparten. Turene var på 3-4 dager, og hundene bar alt utenom fluestang, sovepose og liggeunderlag. Har problem med sekk pga nakkeproblemer. Heldig er jeg som liker turer alene. Har ikke vært på overnattingstur siden i våres, da jeg må være veldig forsiktig med nakken, da jeg går på en ganske tøff behandling( i utlandet) er ikke godkjent i Norge, men det er mange som har blitt mye bedre. Så jeg satser på at det skal bli bedre. Det var deilig og klage litt. Selv om det ikke fulgte tema helt.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.