Jump to content

sturela

+Sponsor
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

About sturela

 • Birthday 02/26/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Hund, snørekjøring, fluefiske, skogsturer, fjell, kiting på vann.
 • Location
  Halden

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sturela's Achievements

 1. Tror det er felling av vinterpels. Har en bukk her jeg bor også som også har mistet pels , spesielt på nakke. Den ser ganske likt ut som på dine bilder.
 2. Lurer på om noen har erfaring med å bytte såle på fjellstøvler. Har et par Crispi Valdres fjellstøvler. Sålen begynner å bli nedslitt men støvelen er ellers bra, synes det hadde vært fint om jeg kunne brukt støvlene noen år til. Ser det går å kjøpe vibramsåler. Er det noen der ute som har byttet såler på fjellstøvler, hadde det vært fint å få vite hvordan det gjøres, og om resultatet har blitt bra. Er det erfaringer med å få byttet såle av en skomaker hadde det også vært fint og høre om. På forhånd takk for alle svar og innspill.
 3. Jeg synes det ser ut som svart kvarts eller røykkvarts.
 4. Det at du mener jeg må lese meg opp på hund generelt, for du bare stå for selv. Det er ingen ting som tilsier at en hund må ha sterke jaktinstink for å være en god trekkhund. Feks har schæfer blitt brukt i spann, både som ambulanse ( røde kors) og i Finnmarksløpet, tror ikke de trakk bare på grunn av tvang. Det er mulig å få nesten alt av hunder til og trekke. Det jeg mener er at det er flere ting som spiller inn. Jeg avslutter diskusjonen her ettersom det har lite med erfaring med Greyster å gjøre
 5. Er ikke helt enig med deg. Dem som driver med trekkhund og avl er ikke ute etter og avle på hunder med stort jaktinnstingt, de vil ha hunder som elsker å løpe. Det kan jo hende at de som har avlet fram rasen Greyster har fått fram linjer med lite jaktinnstingt. Rettelse hvet ikke sikkert om Greyster er en godkjent rase.
 6. Den vorsteh jeg har er fra de beste trekkhundlinjer. Har nokk mye mindre jaktinnstingt en vanlige vorsteh. Blir antagelig vorsteh igjen fra samme linjer. Jeg prøver og se etter flere muligheter. Kan hende vorsteh huskyblanding også kan være en mulighet. Er vanskelig å få den perfekte hund til alt.
 7. Hadde jeg vært nøye med oppdretter kunne kanskje ungåt de arvelige benproblemene. Kjøpte av en som drev med rene masseproduksjon av labrador. Jeg håper jeg har lært. Kan være at det kan være noe innavl i Norge ettersom det ikke er så mange jaktlabradorer. Det er egentlig noe jeg ikke vet noen ting om.
 8. Jeg brukte den som trekkhund. Den var like ivrig som vilkesomhelst husky. Sto og hoppet og skrek i trekkselen da jeg skulle i gang. Dro på turer opp til 5 mil i løyper jeg hadde gått opp eller gikk opp selv. ( trakk mye sammen med en husky). Trena den til trekk 4 til 5 ganger i uken alt fra14 til 30km.Var aldrig kranglete. Trodde alle han møtte elska han om det var mennesker eller hunder. Kunne bli problem når han sprang bort til agresive hunder.Ingen problem å ha løs. Fin kløvhund. Fikk problem med forkaling i framben i og fikk problemer med å bli med på tur. Til slutt ble det så ille att den ble avlivet. Problemet begynte i sjuårsalderen,den ble bare 9år. I det siste satt han i pulk eller vogn når jeg var på tur med ski eller sparkesykkel. Var like ivrig at det skulle gå unna. Så når satt der satt han og skrekk(bjeffa)for å få opp tempo. Brukte ikke hunden til apportering men litt til søk.Et problem var at han tokk seg en tur på egenhånd noen ganger. Og det var et par turer som var ganske lange. Da var han borte toppen 3 timer til jeg fant han, da var gått mange km hjemmefra. Det skjedde 3 ganger, ved at jeg slapp hunden løs hjemme uten påsyn. Slipper hundene løs hjemme på morgen får at de skal få gjort fra seg. Den hunden har jeg savnet så det gjør vondt i hjerte. Hadde det ikke vært for benproblemene så hadde det vært en bra hund. Hunden har masse energi og du sliter den ikke ut, og den er ikke masete som vorsteh. Den trenger masse aktivitet, og den klart veldig glad i vann og dra rundt på pinner.En artig ting til var at han var stor fans av Canada på tvers med Monsen . Når kjeningmelodin kom på TV kom han springene. Og det ble fullt liv når huskyene til Monsen kom på skjermen. Det var vell den eneste serien han så på. Serien kom i reprise mange år senere og når kjenningsmelodien kom på vår det full fart igjen. Så jeg tror nok hundetypen er ganske smart.
 9. Takk for fint innlegg. Har bare så smått begynt og tenke på hva den neste rasen eller blandingsrasen blir. Har hatt hund i over 30 år. 3 malamuter en jaktlabrador og nå har jeg en alaskahusky og en vorsteh. Vorsteh er helt klart den enkleste hunden jeg har hatt. Det du nevner med greyhound at de jakter med synet er ikke noe pluss.
 10. Vorsteh jeg har jeg bare positivt å si om, bortsett fra trekker l bånd når jeg går tur. Går ganske greit nå men nå er hun 11 år og har blitt litt roligere.
 11. Greyster er en blanding mellom greyhound og vorsteh. Jeg har en vorsteh som har trekkhundlinjer. Hunden er helt topp, bortsett fra at den trekker i bånd når jeg går tur. Det jeg egentlig lurte på var hva som forandrer seg av egenskaper når en blander inn greyhound i vorsteh.
 12. Noen som har erfaring med Greyster. Lurer på hvordan de er og ha løse, om de har et sterk jaktinnstingt, om de holder seg i nærheten av deg. Om de er greie og gå med i bånd , ikke trekker i bånde. Om de er greie mot andre hunder. Om de er stresset, nervøse,bjeffer mye. Har en glatthåret vorsteh .
 13. Jeg anbefalte Lupine lykt her tidligere. Tror ikke lys kvaliteten er bedre en mange andre merker, men det er en bra kvalitet på alle deler den er sammensatt av. Er du som meg , en som bruker lykt mye, og er uforsiktig tror jeg valget er lurt. Er du litt nøye med lykten, ikke bruker lykt mye er det sikkert mye annet man kan velge. Må ikke ha det allerdyreste. Jeg har brukt Silva lykter også, nevnte at jeg ikke var helt fornøyd med dem. Lys kvaliteten er bra, men det jeg var misfornøyd med var ettersom jeg husker kontakt koblinger mellom batteriet og lykta, da de gikk i stykker, pga at det ble dratt og slitt i ledningen. Feks batteriet detter ut av lomme eller feste ved bruk, eller at du er uforsiktig når du kobler koblinger sammen til og fra lykt eller lader. Var jeg mer forsiktig kunne jeg sikker valget blant lykter vært mye større.
 14. Har Lupine Piko. Lyser 1800 lumen på det sterkeste. Min bruk er hundekjøring med sparkesykkel på skogsbilveier. Har en toppfart på 30 km/t +. Sikten er kanskje en 40 meter. Bruker sjeldent lykten på full styrke , bortsett hvis jeg skal se på et dyr i skogkanten for eksempel. Lykta har batteriet festet på på lyktestolpen. Sitter bra og er ikke ubehagelig.
 15. Silva lykter har jeg hatt mange av. Synes kvaliteten har blitt dårligere. Den første jeg hadde var av veldig bra kvalitet, kjøpt rundt 1990 og lever ennå. Silva lykter jeg har kjøpt senere har hatt dårlig kvalitet. Har nå lupine lykt og er fornøyd. Hadde ikke vært i tvil hva jeg ville valgt . Men prisen er veldig høy. Ser de har tilbud på lupine på Brukås Sport nå.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy