sturela

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om sturela

 • Bursdag 26. feb. 1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Halden
 • Interests
  Hund, snørekjøring, fluefiske, skogsturer, fjell, kiting på vann.
 1. For en drømmetur, en stemme fra meg. Lykke til.
 2. Fjellski hund

  Har snørekjørt med ski med og uten stålkant. 3/4 stålkant brukes når det er lite snø ( grus-ski ).Stålkanten beskytter sålen slik at den ikke blir flekket av. Ellers er det lurt og lære hunden og gå bak deg i nedoverbakker, da kjangsen er størst for å kjøre på hunden.
 3. Det kan hende at fluorkarbon havner i naturen selv om du tar med snøre hjem. Selv om det går i søpla og videre til et forbrenninganlegg. Fluorkarbon brytes ikke ned, så det havner i naturen til slutt uansett. Mener selvfølgelig at man skal ta med seg alt av snørerester med hjem.
 4. Uten partneren på tur

  Er lett å tenke negativt når ting går tungt, og man glemmer det positive ting i live. Tenker selv sånn. Men er vell ekstra tungt hvis det bare går en vei. Stort sett ingen surfer gjennom livet uten kriser. Stort sett alle familier møter på triste ting igjennom livet. Er vell egentlig ingen trøst, ( liten trøst er det ) men sånn er livet. Tenk heller på ting dere kan gjøre sammen. At det er lange turer på telttur sammen dere går glipp av, er sikkert et stort tap, men det fins jo sikkert mye annet man kan dele av opplevelser sammen. Å ha dårlig samvittighet for å dra på tur alene synes jeg ikke du skal ha, hvis det er det som gnager. Kanskje det bare er bra , og komme seg litt vekk å få tenke på andre ting.Må ha meg unnskyldt om jeg ikke har skjønt problemet.
 5. Fjellski hund

  Har også Åsnes Breidablikk, det jeg liker med disse er at de er lette og er lette å svinge, synes også de er greie på isete føre. Det jeg ikke liker er å bruke dem med kortfeller, da metall kanten i front av felle bråbremser i underlag , da spesielt på isete føre. Grunnen er sikkert at skiene mine har alt for lite spenn. Ser at Åsnes amundsen fjellski har det samme fellesystemet. Åsnes Breidablikk er også ganske myke. Skal du ha ski med stålkant er det mye lurere med stålkant som ikke går rundt skituppen , men bare ligger en bitt mitt under skiene. Dette gjør at det blir mindre sjanse for å komme borti hunden. Men å slipe ned stålkanten slik at de ikke blir skarpe eller hakkete bør du gjøre.
 6. Uten partneren på tur

  Jeg er singel så jeg slipper problemer med å få med meg en samboer på tur. Problemet mitt er at jeg heller ikke klarer og holde tritt med gamle venner. Da jeg for mange år siden påkjørt av en trailer på motorveien.Fikk da en nakkeskade. Det er litt kipt, for det blir til at du føler deg som en turbrems. Har prøvd på mange dagsturer med kamerat, men jeg klarer ikke tempo. Har hatt en tro på at det er bare å kjøre på , og tro at ting skall ordne seg etter vært. Det har jeg for lengst gitt opp. Er ikke helt svart, er mye på tur nå også, men nå blir det alene med to trekkhunder. De drar meg på tur. På vinter blir det ski og sommer blir det kickbike. Hadde fire overnattinger på vårparten. Turene var på 3-4 dager, og hundene bar alt utenom fluestang, sovepose og liggeunderlag. Har problem med sekk pga nakkeproblemer. Heldig er jeg som liker turer alene. Har ikke vært på overnattingstur siden i våres, da jeg må være veldig forsiktig med nakken, da jeg går på en ganske tøff behandling( i utlandet) er ikke godkjent i Norge, men det er mange som har blitt mye bedre. Så jeg satser på at det skal bli bedre. Det var deilig og klage litt. Selv om det ikke fulgte tema helt.
 7. Synes allemannsretten er bra jeg. Registrerer at Gittiamo ønsker å begrense allemannsretten og at flere her likte innlegget, dette synes jeg trist. Jeg mener også folk skal oppføre seg, og vise hensyn. Har hytte på lifjell i telemark, når jeg skal på tur følger jeg en merket løype på vei opp til høyfjellet. Like ved stien ligger en hytte ca 5 meter fra stien, men ikke nok med det litt lenger fremme skjer det igjen, en hytte ( seter ) ligger helt inntil stien. Det hadde vært trist om stien hadde blitt stengt pga dette. Er sikker på at de fleste her har godt på en sti som har godt tett opp til en hytte eller seter. Noen mennesker er frekke, å tar seg til rette om de er på tur eller om de er hyttefolk. Forstår heller ikke at folk blir mindre frekke ved å begrense allemannsretten. Folkeskikk og respekt for andre tror jeg ikke har forandret seg mye, synes det er like ille ( eller bra ) nå som før jeg. Håper Gaupe finner en løsning med kommunen som er bra for alle.
 8. Jeg er en av som oppfatter ulovlige skilt som provoserende. Har lest de fleste innleggene i denne posten og synes det er mye her som er provoserende. Allemannsretten er viktig og vi må benytte den for å beholde den, ellers så kan den forsvinne. Virker som mange av innleggene her ønsker at allemannsretten burde vært svakere. Forstår at det ikke er greit at det går folk helt inntil hytteveggen når dere er på hytta, eller at de titter inn i vinduer. Kan jo gjøre noe som viser at dere er på hytta før turgåere er helt opp til veggen, eks kan være og henge noen klær på et tørkestativ.
 9. Havregrynsgrauten

  Skal du ha med god grøt er supergrøt tingen. Den med tranbær,hasselnøtt og mandel synes jeg er best. Koketiden er bare 3 minutter. Grøten har også litt tyggemotstand. Pleier å ta på litt blåbær.Må til sverige for å kjøpe denne, http://www.pauluns.se/produkter/supergrot/pauluns-supergrot-tranbar-hasselnot-mandel/ Har også supergrøt i norge http://www.toro.no/vaare-produkter/bare-bra-supergrot-med-jordbaer-eple-og-chiafro/ . Den har jeg ikke prøvd, men tror den er grei å prøve ut. Ser ut som samme produsent om du ser på innpakningen.
 10. Hvordan pakker dere på tur?

  Det er lett å ta med mye unødvendig hvis du har plass til det i sekken. Derfor er det lurt å ikke kjøpe seg en altfor stor sekk da det blir altfor tungt å bære. Sjokolade er vell en av de få ting det ikke går an å ta med seg for mye av.😄
 11. Hvordan pakker dere på tur?

  Har selv et gammelt telt, teltduken veier 3,8kg. Det har jeg pakket et kraftig kompresjonstrekk slik at jeg får plass til det i kløven til den ene hunden min. Kokeutstyr noe mat og gassbrenner gassbokser tar jeg i det andre rommet på kløven. Den andre hunden jeg har, tar hundemat og klær. Det jeg bar selv på siste tur var en dunsovepose , liggeunderlag,teltstenger en god bok og fluestang. Var en firedagers tur. Ser du har hund, så en kløv til den hadde jeg skaffet meg før jeg hadde skaffet meg større sekk.
 12. Hvilken farge på Hilleberg telt?

  Har selv vurdert rødt telt, men jeg er litt redd for at det kan virke litt stressende,urolig, eller masete når du er inne i telte. Et telt som er grønt eller sand farget har mer rolige farger. Har nok problemer med sterke farger i innertelt også. Er det noen som har noen erfaring med at rødt telt kan virke intenst når du er inne i telte.
 13. Et tips for å slippe gnagsår er å bruke to sett med sokker, gjerne et tynt par innerst og raggsokker eller noe annet ytterst. Det fungerer på fjellstøvler, tenkte at kanskje det kunne fungere på skistøvler også. Fjellstøvler i skinn var det også lurt og gå med gjennombløte den første turen slik at skinnet ble formet til foten din.
 14. Har pulk med nome-forspenning,synes det fugerer bra. Tror det fungerer bedre enn med stive hundedrag. Det posetive med nome-forspenning er at du kan kjøre med en eller flere hunder, tror også hundene løper mer friere med nome enn med stive drag. Fra nome-forspenningen ( bøylen ) festes liner fram til hund og strikkline som går bakover til deg slik at du kan snørekjøre. Kan bli problemer i nedover bakker om du ikke klarer og holde igjen pulken slik at pulken tar igjen hund, det slipper du med stive drag, Det går og sette på brems på pulk, har også en annen forslag som er gratis og skal fungere bra. Du har et tau med knuter på, tauets ene ende festes til nome- forspenning og føres tilbake til deg. Når du skal få pulk til og bremse slipper du tauet slik at pulken kjører over tauet, og knutene på tau som da kommer mellom pulk og underlag skaper friksjon. Det skal fungere veldig bra, tipse fikk jeg av selgeren i en sportsbutikk da jeg hadde tenkt og kjøpe meg en brems. Har selv ikke hatt behov av brems eller tau med knuter men har ikke kjørt med veldig tung pulk heller. Skal prøve og få tatt et bilde av pulken, slik at du kan se hvordan den er satt opp.
 15. sturela