Gå til innhold
  • Bli medlem

Stamik

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Stamik

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg er veldig fornøyd med den! Det var en læringsprosess å få justert den riktig under hengekøyen uten luftlommer (aka cold spots), men dette gjelder nok underquilt generelt. Når jeg først fant den riktige posisjonen, så har den fungert helt perfekt. Jeg har en Hennessy expedition async zip, og bruker to små karabinere til å klipse underquilten på. Nå som den er justert riktig bruker jeg under 1 min på å få den på plass. Litt usikker på nøyaktige mål, men den holder både hodet og tærene mine varm samtidig (med margin). Den vannavvisende Pertex behandlingen har også vist seg å være svært nyttig her på Vestlandet.
  2. Takk for flere gode tips. Har bestemt meg for å starte med Askøy på langs. Virker som en enkel og forutsigbar rute for testing av hengekøyelivet. Voss-Granvin ruten sparer jeg til senere. Jeg har jo forøvrig en kano tilgjengelig, og da har jeg plutselig veldig mange muligheter. Følger med videre om det skulle dukker opp flere fine ruter
  3. Tusen takk for to kjempegode tips. Skal undersøke begge forslagene nærmere. Har faktisk ikke tenkt på å vandre langs kysten slik som på ruten på Askøy. Merker jeg sitter litt fast telt-tankegangen med vandring over vidda. Skal komme med en oppdatering når jeg har valgt rute. Om det finnes flere forslag der ute, så er det bare å fyre løs
  4. Jeg er ganske fersk på hengekøyefronten, men min erfaring er at det er litt knot å unngå "cold spots" på skuldre, armer, etc ved temperatur på 5 grader med liggeunderlag. Med to liggeunderlag, så klarer du nok å finne en stilling der du holder deg varm. Du kan jo eventuelt slenge det opp i nærområdet en ettermiddag og ligge der en times tid. Da vil sannsynligvis kjenne om det fungerer eller ikke.
  5. Oppdatering til min opprinnelige henvendelse: Jeg endte som sagt med å kjøpte et Cumulus Selva 300 til 176€ + tillegg for Pertex vannavvisende behandling og MVA. Endte på ca 2000kr, og da har jeg en lett, enkel, varm løsning som fungerer helt perfekt. Har testet den i temperatur ned til 3 grader, og var varm og god hele natten. Kunne nok ha gått for en mye billigere DIY løsning, men jeg valgte heller å betale for å få det fiks ferdig rett i postkassa. Var ikke noe problem å betale direkte til det polske selskapet, og de svarte raskt på henvendelser via mail. Kan legge ut noen bilder av den om noen ønsker å se mer. Lenke til produktet: http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-systems/selva-300?gid=129&vid=1
  6. Jeg har nylig gått til innkjøp av hengekøye, og har brukt de siste ukene til å få kontroll på oppheng, underquilt, tarpen og hundelogistikk. Med et par døgn i hagen og nærområdet, føler jeg meg nå klar for nye utfordringer. Jeg ønsker å dra på en "fra X til Y" tur som går over to netter, gjerne ca 1-2 mil gange per dag. Må helst være en sti som er mulig å følge, ettersom at jeg ikke er så erfaren med å navigere. Det viktigste er at det er stødige trær på de plassene jeg skal overnatte, men jeg kan gjerne bevege meg over fjellgrensen mellom leirene. Noen tips til en slik tur som ikke er så langt fra Bergen? (Maks en-to timer unna med bil eller tog)
  7. Tok sjansen på en Cumulus SELVA 300 (http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-systems/selva-300?gid=129&vid=1). Gleder meg til å teste!
  8. Har egentlig ikke gjort så veldig mye research på selve hengekøyen, så tar gjerne imot tips der. Falt ned på Expedition, da det er eneste de selger på XXL (hvor kjæresten som nevnt jobber), det var en komplett pakke med tarp og myggnett, relativt lav vekt, og så kom den godt ut i tester. Har egentlig ikke sett så mye på alternativene. Tror du at mine beskjedne 170cm, 70kg vil ligge komfortabelt i den? Hvis det finnes bedre tilgjengelige alternativer i samme prissegment, så er jeg veldig åpen for det? Dette er forøvrig mitt første innlegg her (og på forum generelt i grunn), og skjønner at dette er noe jeg må forsette med!
  9. Den så jo fantastisk behagelig ut, men er samtidig et solid hopp i pris. Takk for svar! I så fall er jeg mest nysgjerrig på om du har et underquilt liggende til overs. Kjæresten min jobber på XXL, så jeg får en veldig god pris på Hennessy'en. Dette var ganske nøyaktig det jeg var på jakt etter. Om ikke Even har en løsning liggende, så regner jeg med at jeg går for denne! takk!
  10. Har bestemt meg slutte å låne av mor og far, og kjøpe meg litt skikkelig turutstyr selv. Har fått på plass sekk og sovepose (Helsport Svadalen Black med komfort ned til +5) og liggeunderlag (therm-a-rest neoair trekker med komfort ned til ca 0 grader). Da gjenstår det en ting, og det er skjerming for vær og vind. Jeg hadde i utgangspunktet planlagt å gå til innkjøp av et 1-3 mannstelt, men ettersom at jeg i utgangspunktet vil dra alene har jeg nå begynt å vurdere hengekøye. Har aldri prøvd dette før, men ut fra det jeg leser så høres det veldig lovende ut. I tillegg er det gøy å prøve noe nytt. Jeg kommer nok til å gå for et Hennessy Hammock Expediton Asym Zip, og her kommer problemstillingen: Jeg leser mye om at liggeunderlag i hengekøye ikke er noe behagelig, og vurderer derfor å returnere det jeg har kjøpt og heller investere i en såkalt "underquilt". Er det mulig å få kjøpt underquilt i Norge som -lar meg holde varmen ned mot 0-5 grader - koster ca 2000kr eller mindre -ikke veier stort mer enn et kilo -passer til hennessy expeditopn asym zip Hvis noen har et fornuftig svar her, så ville jeg satt stor pris på dette. Om det ikke finnes noe som treffer alle kriteriene, så setter jeg også pris på andre forslag.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.