Jump to content

danielbravo

Aktiv medlem
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

About danielbravo

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Friluftsliv og foto
 • Location
  Fosen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

danielbravo's Achievements

 1. Har kun erfaring med cumulus. Da bestilte jeg en custom sovepose, tiden fra jeg bestilte til den ble sendt tok ca. 3 uker. De sender med DHL så selve leveringen går ekstremt raskt, det gikk raskere enn når jeg bestiller ting innad i Norge. Ellers så kommer det importkostnader i tillegg, det kan enkelt regnes ut ved hjelp av importkalkulatoren til tollen ([Hidden Content]). Ser at Enlightened equipment også tilbyr å sende med DHL.
 2. Noen varianter jeg har brukt: - Bergensk fiskesuppe - ris, hollandaise saus, mais evt andre grønnsaker - Rømmesaus med vårløk (varm opp seterrømme sammens med vårløk) Bruker stort sett å krydre med salt og sitronpepper. Har i det siste blitt mer glad i å ha ris som tilbehør, blitt litt lei potetmos. Annet tips: Om du fileterer fisken, salter den og oppbevarer den i en pose, en dag eller mer så vrir ikke fisken seg i panna når du steker den.
 3. Er selv på jakt etter quilt, har ikke brukt quilt før. Vurderer EE enigma 20 og Katabatic Palisade. Etter å ha lest meg opp en del på nettet så virker katabatic til å være bedre. Sydd mer etter formen, dynamic tension control og horisontale fyllkammer. Men den er litt tyngre. Prisen blir omtrent lik med mine endringer på EE quilten (long, wide, 7d/7d, 950fp). Har sett flere som mener Palisade som er rated til 30 F skal være like varm eller varmere enn EE i 20 F. EE har i nyere tid (2019 tror jeg) økt fyllmengden med 30%, så mulig de er varmere og har mindre problem med dun som flytter seg i kammeret.
 4. Noen som har gjort seg noen erfaringer ang. valg av farge og tykkelse? Gjennomsiktighet, holdbarhet, vanntetthet, vindmotstand osv?
 5. Det høres normalt ut ja, min er også sånn. Bortsett fra at jeg kan ikke huske å ha lagt merke til at den gullfargede biten har slark, men kan dobbeltsjekke. Veldig bra brenner, trenger nesten ikke vindskjerm :D
 6. Har du prøvd å kontakte utigjen.no/Barents outdoor (tidligere Helsport)? Mener de tilbyr stangledd.
 7. I følge denne artikkelen her, er det farlig å oppholde seg 100-200 meter fra der lynet slår ned. Ny artikkel publisert igår. [Hidden Content]
 8. Eller 1 par joggesko, 2 par sokker og 1 par poser 🤷‍♂️
 9. Kjøpte nylig Orion 3 UL selv. De har forbedret liggelengden litt fra forrige modeller om jeg ikke ta helt feil. Den skal være 230 nå. Jeg er 185 og opplevde liggelengden akkurat passe, jeg tror det holder for din lengde også, men du kommer nok litt borti innerduken. På den ene helgeturen jeg har fått brukt det så langt så var det ingen kondens i teltet, ikke fuktig på innsiden av ytterduken engang, selv om det regnet. Høyden på teltet er helt fantastisk, kan stå i teltet når jeg bøyer ryggen, veldig behagelig telt å oppholde seg i. Får inntrykk av at det kanskje er litt mer solid/robust enn de SL teltene jeg har testet fra HS. Teltet mitt veier 2730g med kun det jeg trenger på tur. Glippen på ytterduken er langt fra så stor som jeg har sett bilder på i andre tråder her FF.
 10. danielbravo

  Lettvektstelt?

  Jeg har et Big Agnes Copper spur UL 2, min erfaring er at det ikke tåler så mye vind. Jeg har opplevd stangbrudd på teltet to ganger i fjellet. Er ikke sikker på hva vindstyrken var, men det blåste kraftig. Bortsett fra det så syns jeg det er et greit telt. Har sovet to stykk i teltet også, trangt men det gikk fint. Fint at teltet kan brukes uten yttertelt i godvær, men er ikke så glad i å sette det opp i regnvær. Har tenkt å kvitte meg med dette teltet, så hvis det er av interesse kan jeg selge det for en grei pris (siste stangbrudd er ikke fikset), kjøpt i USA i 2017. Ellers bruker jeg HB Unna, et telt jeg kan absolutt anbefale. Er ikke det letteste, men bruker det ofte uten innertelt og da blir vekten ca 1.4 kg. Evt, HB Rogen eller Niak.
 11. danielbravo

  danielbravo

 12. Er det stramming i livet på den? De har den i kort utgave også, om den blir for lang når du går opp i størrelse.
 13. Ja enig. Har Keron 4 GT selv, men synes det blir litt tungt å bære i sekken om sommeren 😓 Litt skeptisk til skjørtventilene, redd det kan slippe inn for mye vær når det blåser skikkelig, i tillegg til mygg ellers.
 14. Er det noen her som har gjort seg noen erfaringer med den nye teltmodellen til Hilleberg, Helags?
 15. Har ikke prøvd Impact skoene, har kun prøvd på Walk King skoene, som jeg tror skal være nokså like i stivheten. Det går nok helt fint an å bruke Impact skoene til det meste. De skoene jeg har for tiden (Salewa Rapace) synes jeg kan bli for stive når jeg går i mykere terreng, samtidig som de ikke er helt vanntette lenger. Du kan jo prøve deg fram med den modellen som dekker det største behovet ditt, så ser du etterhvert om det fortsatt er behov for enda ett par? Sko er jo veldig personavhengig også.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy