Gå til innhold
  • Bli medlem

danielbravo

Aktiv medlem
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

8 Neutral

Om danielbravo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Friluftsliv og foto
  • Sted
    Fosen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Er det noen som har vært i Børgefjell nylig og vet hvordan forholdene er? Tenker spesielt mtp. snø og is. Jeg vurderer å dra på en ukestur med Stekenjokk som utgangspunkt og fiske som hovedformål. Tar gjerne imot evt. tips folk har.
  2. Har kun erfaring med cumulus. Da bestilte jeg en custom sovepose, tiden fra jeg bestilte til den ble sendt tok ca. 3 uker. De sender med DHL så selve leveringen går ekstremt raskt, det gikk raskere enn når jeg bestiller ting innad i Norge. Ellers så kommer det importkostnader i tillegg, det kan enkelt regnes ut ved hjelp av importkalkulatoren til tollen (https://www.toll.no/no/verktoy/importkalkulator/). Ser at Enlightened equipment også tilbyr å sende med DHL.
  3. Noen varianter jeg har brukt: - Bergensk fiskesuppe - ris, hollandaise saus, mais evt andre grønnsaker - Rømmesaus med vårløk (varm opp seterrømme sammens med vårløk) Bruker stort sett å krydre med salt og sitronpepper. Har i det siste blitt mer glad i å ha ris som tilbehør, blitt litt lei potetmos. Annet tips: Om du fileterer fisken, salter den og oppbevarer den i en pose, en dag eller mer så vrir ikke fisken seg i panna når du steker den.
  4. Er selv på jakt etter quilt, har ikke brukt quilt før. Vurderer EE enigma 20 og Katabatic Palisade. Etter å ha lest meg opp en del på nettet så virker katabatic til å være bedre. Sydd mer etter formen, dynamic tension control og horisontale fyllkammer. Men den er litt tyngre. Prisen blir omtrent lik med mine endringer på EE quilten (long, wide, 7d/7d, 950fp). Har sett flere som mener Palisade som er rated til 30 F skal være like varm eller varmere enn EE i 20 F. EE har i nyere tid (2019 tror jeg) økt fyllmengden med 30%, så mulig de er varmere og har mindre problem med dun som flytter seg i kammeret.
  5. Noen som har gjort seg noen erfaringer ang. valg av farge og tykkelse? Gjennomsiktighet, holdbarhet, vanntetthet, vindmotstand osv?
  6. Det høres normalt ut ja, min er også sånn. Bortsett fra at jeg kan ikke huske å ha lagt merke til at den gullfargede biten har slark, men kan dobbeltsjekke. Veldig bra brenner, trenger nesten ikke vindskjerm :D
  7. Har du prøvd å kontakte utigjen.no/Barents outdoor (tidligere Helsport)? Mener de tilbyr stangledd.
  8. I følge denne artikkelen her, er det farlig å oppholde seg 100-200 meter fra der lynet slår ned. Ny artikkel publisert igår. https://www.nrk.no/vestland/dette-bor-du-gjere-nar-det-lyner-1.15565140
  9. Eller 1 par joggesko, 2 par sokker og 1 par poser 🤷‍♂️
  10. Kjøpte nylig Orion 3 UL selv. De har forbedret liggelengden litt fra forrige modeller om jeg ikke ta helt feil. Den skal være 230 nå. Jeg er 185 og opplevde liggelengden akkurat passe, jeg tror det holder for din lengde også, men du kommer nok litt borti innerduken. På den ene helgeturen jeg har fått brukt det så langt så var det ingen kondens i teltet, ikke fuktig på innsiden av ytterduken engang, selv om det regnet. Høyden på teltet er helt fantastisk, kan stå i teltet når jeg bøyer ryggen, veldig behagelig telt å oppholde seg i. Får inntrykk av at det kanskje er litt mer solid/robust enn de SL teltene jeg har testet fra HS. Teltet mitt veier 2730g med kun det jeg trenger på tur. Glippen på ytterduken er langt fra så stor som jeg har sett bilder på i andre tråder her FF.
  11. Jeg har et Big Agnes Copper spur UL 2, min erfaring er at det ikke tåler så mye vind. Jeg har opplevd stangbrudd på teltet to ganger i fjellet. Er ikke sikker på hva vindstyrken var, men det blåste kraftig. Bortsett fra det så syns jeg det er et greit telt. Har sovet to stykk i teltet også, trangt men det gikk fint. Fint at teltet kan brukes uten yttertelt i godvær, men er ikke så glad i å sette det opp i regnvær. Har tenkt å kvitte meg med dette teltet, så hvis det er av interesse kan jeg selge det for en grei pris (siste stangbrudd er ikke fikset), kjøpt i USA i 2017. Ellers bruker jeg HB Unna, et telt jeg kan absolutt anbefale. Er ikke det letteste, men bruker det ofte uten innertelt og da blir vekten ca 1.4 kg. Evt, HB Rogen eller Niak.
  12. Er det stramming i livet på den? De har den i kort utgave også, om den blir for lang når du går opp i størrelse.
  13. Ja enig. Har Keron 4 GT selv, men synes det blir litt tungt å bære i sekken om sommeren 😓 Litt skeptisk til skjørtventilene, redd det kan slippe inn for mye vær når det blåser skikkelig, i tillegg til mygg ellers.
  14. Er det noen her som har gjort seg noen erfaringer med den nye teltmodellen til Hilleberg, Helags?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.