Gå til innhold
 • Bli medlem

hesthov

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  219
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

hesthov vant dagen sist 8. november 2016

hesthov hadde mest likt innhold!

Om hesthov

 • Bursdag 05. nov. 1983

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

2 317 profilvisninger
 1. Hei Kaldenord,

  Du nevnte at du fikk en kneskade i en av postene dine. Ble de korsbånd/sidebånd skade eller noe annet? Valgte du å bli operert? Hvor langt tid tok det før du føler at du er omtrent tilbake på det samme nivået som før? Jeg spør fordi jeg trener meg tilbake etter en realtivt alvorlig knevridding som jeg fikk 1 år siden...

  mvh

  Hestehov

   

  1. Vis tidligere kommentarer  2 andre
  2. Kaldenord

   Kaldenord

   Jeg opplever det også som du skriver med stivhet i kneet, spesielt etter litt belastning og mangler mye muskelatur i knærne, merker det i trapper og i motbakker i terrenget.

   Jeg har bestemt meg for at jeg kneet ikke skal være et hinder for friluftslivet, må bare tilpasse det til kneet så det kan fungere.

   På min 12 dagers vandring av Saga (240km) i sommer og under min første etappe på grensesømmen i påsken (95km) så erfarer jeg at jo flere dager jeg går over så blir smertene i kneet og tildels stivheten mindre og mindre, men så fort jeg kommer hjem til litt mer sofa og kontorjobb så kommer det kanske raskt tilbake.  Bruker da forøvrig knestøtte på knærne når jeg går, samt at jeg går med kompresjons legger/sokker på tur

  3. hesthov

   hesthov

   Takk for svaret. Det er interessant hva du beskriver. Det er egentlig det samme for meg: kneet funger bedre når jeg er på tur/trener enn når jeg sitter stille. Søvnmangel også påvirker negativt mitt kne.

   Sliter du også mer på skogsvei enn på sti?

   På skogsvei får jeg smerter i hoften. Min forklaring om det er at på sti tar vi veldig forskjellige skritter så stivner musklene ikke. På skogsvei derimot er det alltid likt og siden jeg mistet litt ekstensjon på mitt skadet kne så går jeg kanskje bittelitt skjev hele tiden, eller kanskje strammer jeg musklene litt feil.

   Jeg har bestemt også å fortsette å være aktiv i friluftslivet. Jeg skal teste meg litt først på en 2 dagstur snart :-). Mitt mål er å klare å gå en snill hytte til hytte tur i sommeren!

  4. Kaldenord

   Kaldenord

   Jeg har vel egentelig ikke merket så mye forskjell mellom vei og sti. Normalt så skyr jeg veien som pesten for det er generelt mye vondere for kroppen å gå vei.

   Startet å gå Grensesømmen i etapper i år. Og første etappe var i påsken 95km med 60/70% vei, lite asfalt men mye veldig hardt pakket grusvei, og jeg opplever da å bli sliten i kneet og med det stiv. Men har lært via osteopaten at stivheten jeg opplever i kneet kommer av at jeg har en invendig leggmuskel som fester over kneet som ikke klarer å "slappe av" og at jeg må aktivt tøye på denne hele tiden. Benytter derfor muligheten til å tøye på den ved alle pauser på tur, siden den da er varm, må tøye på denne i hverdagen også. Men det har vist seg at jeg må det samme med hemstring musklen i låret også da den fester under kneet og disse passerer hverandre på baksiden av kneet og "plager" hverandre litt. 

   Etter at jeg begynte med tøying på disse, da på begge beina, så opplever jeg mindre plager.

   På disse grensesømmen turene jeg har planlagt i år (håper å nå trysil før snøen) så overnatter jeg i hengekøye, det gir for meg max restitusjon og opplever ikke å ta med "kne problemer" fra dagen før. Avsluttet påsken med 3 dager av 23km, sekken var ca 13 kg ved start, mat og drikke utgjorde 4,4 kg men hadde med rett over en kilo mat hjem, så i bestefall avsluttet jeg med 10 kg sekk. Går da med lave sko som veier rett over halvkiloen stykke og jeg går med staver.

   Du må gjerne lese om etappene på grensesømmen på https://www.facebook.com/grensevandring

   Nå i tiden etter påske så har jeg vært mye mindre plaget i knær enn jeg var før påske. Og siden neste 100km's etappe er i slutten av måneden så har jeg begynt å gå hjem fra jobben for å forberede kroppen. Går da fra Tønsberg til Horten. 16 km om jeg går korteste vei, da asfalt hele veien. Siden jeg ikke liker vei så har jeg nå klart å finne litt sti og litt trakorvei så jeg slipper unna med noen få km på asfalt, men da blir det 20-22 km istede, så jeg varierer litt om jeg går hele veien eller om jeg tar bussen siste biten og hvor mye vekt jeg har i sekken. Stort sett fra 5 til 15 kg. 

   Opplever da også at knær ikke har gått "tilbake" til hverdags modus i forhold til smerter men holder seg mer i turmodus. Så foreløpig teori er å dra mer på tur, og da hverdagstur.

   Deler gjerne erfaringer med deg videre, jeg prøver stadig på nye detaljendringer i håp om en mer smertefri hverdag så jeg vil gjerne høre om det som ser ut til å fungere for deg også. 

   Ser i profilen din at du holder til i Oslo, jeg skal på stevne på Søndre Aas gård på Holmlia i helgen, om det er i nærheten av deg og du har annledning så kunne vi jo treffes der og slått av en prat. Si i såfall i fra så kan vi utveksle noe kontaktinfo. Er stevne på lørdag og søndag.

 2. hesthov

  Marias jul

  Jeg bidrar gjerne til Julekalender! Hvor velger man kalenderdagens man skriver noe?
 3. Hei, De som har fått korsbånd operasjon, kan dere dele erfaring om hvordan gikk det etter operasjon, og hvor langt tid tok det før dere gikk igjen på dagstur/hyttetur/telttur og 1 dag langrennskitur/skitur fra hytte til hytte? Tusen takk! (Gjerne de som fikk operasjon i de siste 5-10 årene - jeg tenker at det har blitt sikkert store fremskritt i kne kirurgi).
 4. Er du kjent med Frankrike? De fleste som reiser i Frankrike er kjent med Paris, Nice eller Côte d'Azur. Hva med å ta en tur i Normandie? Vi sier på fransk "un dessin vaut mieux qu'un long discours" som betyr omtrent "en liten tegn sier mer enn en lang tekst". Her kommer det da bilder av Normandie! Er det ikke nydelig å se fargerike bilder mens alt er hvitt og grått eller svart utendørs på mange av stedene i Norge? Dette var min innlegg til Fjellforum Julekalender!!
 5. Kan bekrefte det . Jeg melder meg igjen iår og vi får se om jeg blir like heldig enn sist!
 6. Tross flere meldte seg ble det bare @Blaser som egentlig var klar til å gå på tur på fredag kveld. Treff begynte egentlig da på lørdag kl 11:30 på Kongsberg stasjon hvor jeg møtet @Blaser, og @Xperiment med andre venner. Vi splittet i 2: Jeg og @Blaser ville på tur hele ettermiddagen mens @Xperiment og vennene sine hadde andre plan og hadde tenkt å gå på Eriksbu på kveld. Så ble vi enige i å treffe i Eriksbu område på kveld. Etter en liten bil-tur-"sightseeing" var vi klare å gå...(for de som lurer på hvorfor ble det bil-sightseiing: parkeringsplassen for å gå til Eriksbu er veldig langt fra p
 7. Søndag 11. Juni: Her vært på en liten tur rundt Semsvannet (Asker)...og mistet kameraet mitt på et sted mellom Nationaltheatret/Lysaker/Asker (på tog??? på stasjon??? på parkeringsplass???) og Semsvannet. Hvis noen finner det (se bildet under), vær så snill og si ifra! Takk!!!
 8. Sålen til skoene mine er helt like som de som er vist fra Geb her (også Crispi Skarven):
 9. hesthov

  Utslitte fjellsko

  Crispi Skarven skoene mine ser ut like dine...Hva har du gjort til slutt? Brukte du dem igjen/fikk du en ny såle?
 10. Interessant! Jeg tror derimot at det er for lenge siden at jeg kjøpte skoene for at garanti fungerer :-/
 11. Jeg brukte mine Crispi Skarven skoer i 3 sesonger bare og de har nå også veldig utslitte såler. Sålene har blitt nesten flate!! Jeg brukte dem jo ikke så intensive (totalsett 5-6 uker/år??). Vet dere om Crispi har en slags garanti/service? Jeg synes også at det er skuffende. Resten av skoen er fortsatt veldig fint, og jeg fikk ikke noe problem med tuppen til skoene. Har noen prøvet ellers å få en ny såle? Jeg ser også at det finnes nå en "skarven 2" versjon. Har noen erfaring med dem? (burde jeg kanskje skrive en ny post siden den er litt gammel?) Og gratulerer med dagen fo
 12. hesthov

  Vårtur i Hurum

  frem til

  Dessverre passer daten ikke! Håper det blir flere Hurumtreffer
 13. Så lite snø...finnes det mer nå?
 14. Håper det går bedre med deg! Jeg var egentlig i tvil om du var med, pga jeg kunne ikke kjenne igjen ansiktet ditt...men med hette+lue på hodet og med bare lys til bål er det egentlig vanskelig å se bra ;-). Det betyr da at jeg tar feil med et navn...Hvem var det, da?? (Beklager, jeg må også innrømme at jeg er litt dårlig for å huske navnene...). Men hvordan kan jeg modifisere rapporten? Jeg ser ingen "edit" for gamle poster!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.