Jump to content

larka

Aktiv medlem
 • Posts

  663
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by larka

 1. Var ei uke i Femundsmarka nord i august. Gikk fra Røosen via Langeggtjønna, Muggsjøen til Nordvika. Trålet Muggsjøtraktene og Volsjøene noen dager, men det eneste fremmedelementet vi fant og tok med oss var en grønn markboks. Veldig gledelig, noe som ble kommentert av alle fire turdeltakerne. Fant forøvrig en skikkelig bjørnekladasj mellom Nedre Muggsjøen og Langmyrbua, men slike etterlatenskaper får en tåle.
 2. Har denne sekken og brukte den på en firedagerstur i Flensmarka nylig. Veldig fornøyd og kan gi sekken de beste skussmål. Husk regntrekk.
 3. Ja, da har det vel kommet en bekreftelse på det som startet denne tråden. https://www.nrk.no/mr/xl/nar-turen-blir-eit-moteshow-1.13101976
 4. larka

  Telt for 2

  Noen som kjenner til dette? http://123friluft.no/friluft/telt/cloud-2-ultralight-grnn
 5. http://www.nrk.no/trondelag/xl/eggroverne-1.12933735
 6. http://www.okokrim.no/miljokrim/nor/tidligere-utgaver/1_mai_2015/fokus/storskala-eggoister
 7. larka

  Iditarod

  Dallas Seavey (29) satt ny rekord da han vant Iditarod for fjerde gang på fem år. http://www.highnorthnews.com/dallas-seavey-29-satt-ny-iditarodrekord-da-han-vant-for-fjerde-gang-pa-fem-ar/
 8. http://forskning.no/meninger/kronikk/2015/12/alternativ-til-nasjonalparker-pa-finnmarksvidda Kronikk: Det er stor motstand mot verneforslagene for Goahteluoppal og Øvre Ánarjohka i Finnmark. Det finnes et alternativ som kombinerer bruk og vern og sikrer sterkere lokal styring: Biosfæreområde.
 9. Med lov skal landet bygges. http://www.e-pages.dk/oa/2421/article/345944/14/1/render/?reader_token=a6dfcff40592ea2ab268a52333949e24&user=0f933269dcf011b56cb0b2b6c2a3f0d2
 10. Ja, økonomer må vi lytte til. https://www.facebook.com/751648114955843/videos/vb.751648114955843/751669061620415/?type=2&theater
 11. Vet ikke noe bedre enn å finne T-6 når jeg har slitt i timesvis utenfor allfarvei. Finner mange unødvendige bekymringer i denne tråden. Norge har plass til alle.
 12. I våre dager, hvor mange gjør friluftsliv til heseblesende sport, vil jeg anbefale Eirik Røkkums artikkel i Harvest til ettertanke og debatt. Hva er det egentlig vi gjør med friluftslivet? http://harvest.as/artikkel/om-vaghalser-i-friluftslivets-ar
 13. larka

  Skarvheimen

  Noen som kan si noe om forholdene for fottur i dette området?
 14. Dette var tittelen på en artikkel i "Fjell og vidde" i 1987. Siden dette er et populært område for mange her på forumet kan det være interessant å høre synspunkter på dette. Personlig ser jeg ingen problemer med den ferdselen som jeg har sett i marka gjennom mange år. Visse unntak finnes jo.
 15. Flotte forhold i marka i helga. http://steinm.blogspot.no/2015/06/femundsmarka.html
 16. Grunnen til at jeg begynte å blogge, var at jeg ønsket å dele turminner med noen turkompiser. Etter hvert fant jeg ut at en blogg kunne fungere nærmest som et fotoalbum for meg selv. Som Knut Hamsund sa; "Der finnes intet som går så fort som et år eller to," så derfor er det greit å kunne friske opp hukommelsen med en blogg. Jeg har ingen ambisjoner utover dette med min blogg. Reklame er uinteressant og jeg har sagt at alle kan benytte mine bilder til aktverdige, ikke-kommersielle formål. Jeg har lagt meg på en enkel form, men ser at mange tar en tur innom bloggen. Og det er jo hyggelig. Håper at det at jeg deler turopplevelser på en amatørmessig måte kan inspirere noen til en tur ut i naturen.
 17. Hei, ørjanpåtur. Hvis du reiser litt på kartet, vil du se at mulighetene for å få brukt packraften er mange i Femundsmarka. Jeg kjenner områdene østover fra Haugen eller Røa best, så hvis du orker bæringa, kan deler av Grøtåa og Røa fra Roasten og oppover anbefales. Her vil du finne både elv, loner og vann nok til å få stor glede av din packraft. Gikk forrige sommeren med en slik i sekken fra Haugen via Krokethåen, Storbuddhåen, Roasten og Røvoltjerna. Flott å kunne komme seg ut på vannet når anledningen bød seg. Lagt ved en link til bloggen min med noen bilder fra turen. http://steinm.blogspot.no/2014/06/femundsmarka-sthans-2014.html
 18. Det er mange slags aktiviteter som bedrives i naturen. Men er det friluftsliv bare fordi det foregår i naturen? Eller har begrepet friluftsliv blitt utvannet bare fordi det foregår i naturen? Mange påstår at de bedriver friluftsliv når de tar en tur med snøscooter og svartbrenner noen pølser ved et pilkehull på Finnmarksvidda. Andre kaller xtremsport for friluftsliv. En bærtur kalles også for friluftsliv. Jeg mener at begrepet friluftsliv bør reserveres for de som bedriver et enkelt friluftsliv, med jakt, fiske og vandring i skog, mark og fjell som hovedaktiviteter. Og stillhet bør være en hovedingrediens i denne aktiviteten.
 19. Oppbyggelig lesning for en femundentusiast. Takk for flott turrapport fra mange kjente steder. Fra Grøtådalssetra og opp til Kratltjønn finner du en slags sti gjennom steinrammelet. Små steiner på stein gjør turen grei med start fra kloppen over elva. Sist jeg var der traff vi et par karer med en ørret på ca. 2 kg. Så de fins.
 20. larka

  Fobi mot mygg :-)

  Hørte om en som hadde smurt seg inn etter alle kunstens regler med et vidundermiddel mot mygg før han la seg i teltet om kvelden. Da han alldeles oppspist av mygg våknet om morgenen, kom han til å ta en nærmere kikk på bruksanvisningen. Der stod det: "Smøres på en stein et stykke fra teltet."
 21. Flott padleområde, men pass opp for vind og skjær/stein. http://steinm.blogspot.no/search/label/tinnh%C3%B8len
 22. Befriende med litt folkelig språkbruk. I mine ører er språket deres som "singlende sølvbjeller i en gotisk portal." Kunne vi ikke heller prise mangfoldet i jakt- og friluftskulturen? La hundre blomster blomstre og press oss ikke inn i en så korrekt friuftskultur at vi ikke orker å være der. Da blir bare særingene igjen.
 23. På Valdresflya er det fine forhold. Veien blir brøytet til påske, og skal åpne fredag den 27. mars. Skulle været slå seg vrangt, blir den stengt på kort varsel.
 24. Fire menn i 20-årene fra Sandefjord kan vente seg det politiet kaller en kraftig bot for ulovlig snøskuterkjøring i Vinje kommune i Telemark. http://www.dagbladet.no/2015/03/21/nyheter/innenriks/snoskuterkjoring/38332871/
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy