Jump to content

opas

Passivt medlem
 • Posts

  404
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

opas last won the day on March 26 2016

opas had the most liked content!

Reputation

185 Excellent

About opas

 • Birthday 05/22/1968

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Foto og friluftsliv
 • Location
  Bergen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg er i samme dilemma som deg. Og klarer ikke å velge. Kan du si hvilken Trollveggen jakke du prøvde. Var det Light Pro eller den dyreste Pro?
 2. opas

  Ny skalljakke.

  Hei. Min Norrøna Trollveggen jakke har holdt meg tørr i nesten 15 år, og er moden for utskiftning. Jeg klarer ikke velge mellom følgende jakker. Arc´teryx Alpha AR Arc´teryx Alpha FL (en ny type lettere jakke, nyhet hos fjellsport.no) Norrøna Trollveggen Gore-tex Light Pro Norrøna Falketind Gore-tex Light Jeg bruker ikke jakken til klatring, men til fjellvandring både med lett og tung sekk. Bruker dog normalt kun vindtett/pustende bomull/G-1000 ved vandring i tørt vær. Men denne nye jakken bør tåle å gå med tung sekk, ellers også brukenes for en tur i byen Jeg har jo vært fornøyd med den gamle Trollveggen jakken, men nå er det kommet så mange nye Gore-tex stoffer at jeg blir rådvill. Arc´teryx jakkene frister på grunn av livstidsgaranti og relativt gode priser. Jeg synes kanskje SV modellene er hakket for dyr med tanke på mitt bruk? Derfor har jeg sett på AR og FL modellene. Samme med den litt tyngre Trollveggen Pro, derfor sett på Light Pro og Falketind. Er det noen som kan hjelpe meg litt med valget? På forhånd takk. Mvh Helge
 3. Godt poeng, og jeg synes det er et god eksempel på hvordan vi mennesker håndterer kognitiv dissonans 👍
 4. Jeg har ikke kjøpt nytt Hilleberg Niak på grunn av utsikten fra det teltet, men kjøpte Fjellreven Abisko Lite 2 istedet på grunn av enda bedre utsikt Jeg har ikke kjøpt ny skalljakke da min gamle Norrøna Trollveggen har løse limsømmer. Kjøpte heller en regnponcho som er både lettere og tar mindre plass. Forrøvrig er jeg kjempefornøyd med PostNord som leverer fort og har en god sporing. Posten derimot er jeg ikke glad i......
 5. Sant, det 😊 Klart bildet var ikke skrevet ut rett fra telefonen. En annen ting er at etter jeg fikk 27 tommer 5K Retina skjerm, da dukket plutselig «defekter» opp i bildene mine som jeg ikke merket tidligere. Dette til tross for at skjermen er langt i fra oppløsningen fra 42 MP filene fra kameraet mitt.
 6. Det er sant, jeg har skrev ut et bilde i A3 størrelse fra min datters IPhone 7. Det ble overraskende bra. For min del er det dessverre totalt uinspirerende å fotografere med telefonen, ta bilder går greit 😊
 7. For min del kan jeg ikke sette fingeren på hva det er med en del av Norrøna og Bergans produktene nå for tiden. Flotte farger og fine klær, men det er noe som ikke fenger meg like mye lenger dessverre. Fjellreven med andre ord, har noe som fanger min oppmerksomhet. Kanskje noe med det klassiske og fordi jeg begynner å dra på årene? Jeg vet ikke. Noe annet er også at Fjellreven virker å promotere miljø bedre enn de «Norske». Ikke sikkert at de er mer miljøbevisste, men man finner i alle fall en del om det på nettsidene og på utstyret deres. Noe som for min del er viktig.
 8. Takk for fine bilder og tips Terka 👍 Ja, det er mange forskjellige svar jeg ønsker. Så jeg takker for alle😊
 9. Jeg er på jakt etter Norges vakreste overnattingsplasser for telt. Ønsker å fotografere telt. Vet ikke om dette er rette forumtråd, men siden det også handler om foto tar jeg sjansen. Hva er din fineste teltplass, utsikt, beliggenhet, ro.......What ever, og gjerne med bilder, beskrivelse av sted. På forhånd takk for hjelpen.
 10. Ja, helt enig med akkurat hva du sier. Men det koster dessverre mye penger Jeg betalte 33000,- for A7RIII, men det er utrolig hvor mye rom man har for etterbehandling av bildene. Hvis man ikke er villig til å sette seg inn i menysystemet, kan det være utfordrende. Men jeg synes systemet er bra, man kan nærmest sette alle knapper og hjul til akkurat hva man øsnker dem til. Og med en liten hurtigmeny i søkeren har man det man trenger. Jeg anbefaler å teste ut dette systemet.
 11. Det er alltid fristende å bære med seg så lite som mulig, selvfølgelig også når det gjelder foto. Men jeg har hatt foto som hobby svært lenge og må ha med så godt utstyr som mulig, men samtidig så lite som mulig. Når jeg vet at jeg skal fotografere fugl/dyr og trenger lange teler, da bruker jeg Olympus EM-1 MkII med 40-150/2.8 og 300/4 med en konverter i tillegg. Når jeg er på telttur og landskap og turbilder er viktig, bruker jeg Sony A7RIII med 24-105/4 og en 16-35/4 i sekken. Ja, jeg har to relativt dyre system, som også er relativt små i forhold til den gode ytelsen. Det kan friste med et godt kompaktkamera, men jeg er usikker på om jeg hele tiden hadde tenkt på begrensningene.
 12. Kjempeflott, tusen takk for linker. Litt flau over å ikke finne dette ut selv 😅 Men flott, det ser til og med ut til at bussene korresponderer akkurat.
 13. Hei. Etter å ha sett Monsen minutt for minutt og turen i Jotunheimen vurderer jeg et par dager der. Tenker å ta turen fra Sognefjellshytta-Skogadalsbøen-Fleskedalen-Øvre Årdal med telt alene. Jeg bor i Bergen og tenker å ta bilen og parkere den ved rutens slutt, altså i Øvre Årdal. Men jeg må da komme meg til Sognefjellshytta med kollektiv transport og er ikke flink nok til å finne frem i rutemulighet for transport. Er det noen som kjenner ruten og området som kan gi noen tips? På forhånd takk.
 14. opas

  Robens telt?

  Ja, jeg synes designet og vekten ser meget likt ut som Hilleberg Staika, men til 1/3 av prisen Dessuten har det i følge spekket en meget høy bruddstyrke i dukene, 75D i ytterduken!!! Er også i følge produsenten testet i vindmaskin til godkjent for 120 Km/t. Alt dette virker for godt til å være sant, så det skal bli artig å få testet dette teltet. Kan være bang for the bucks
 15. @bringisen Relativt fersk på Instagram og legger ut i ny og ne
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy