Gå til innhold
  • Bli medlem

stjernehimmel

Aktiv medlem
  • Innholdsteller

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om stjernehimmel

  • Bursdag 05. sep. 1983

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Bergen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg har selv brukt mye brød- og fryseposer opp igjennom årene for å slippe oppvask, spare tid, etc. Men merk at disse gir fra seg stoffer når de får varm mat i seg. Jeg har nå gått over til vakumposer, de som brukes til vakumpakkemaskiner. Disse er godkjent for høye temperaturer (noe de tidligere nevnte posene ikke er), og kan også vaskes i oppvaskmaskinen når man kommer hjem. Da er man jo riktig så trendy med gjenbruk av produkter også Et raskt googlesøk gir gode og billige selgere av slike poser, men det enkleste er nok å stikke innom en av de større kjedene som selger vakummaskiner.
  2. I ettertid ser jeg at tittelen kanskje burde vært "Tips til lett kokekar som gassboksen får plass oppi". Men, men..
  3. Takker for svar, folkens! @rayun og @Humbug: Ja, det er nettopp noe slikt jeg er på jakt etter, og prisen passer meg perfekt. Dette er en sterk kandidat. @rayun, du har ikke tilfeldigvis vekten på de to forskjellige delene? Og jeg har flere vindskjermer jeg er veldig fornøyd med, men måten du løser det på er fin. Da kan man jo lage seg akkurat den størrelsen (høyde/bredde) man selv vil ha. Tar med meg det tipset videre også. @Bjarne H.S.: Ja, det er et supert sett, men passer ikke helt inn i det jeg ønsket meg denne gangen. Men takker for tips! @Thomas E: Enig, men har handlet noen mind
  4. Jeg har denne kjelen som tar ca. 0,6l og veier ca. 125g. Kostet en hundrings, mener jeg. Den er veldig fin til de turene hvor jeg prioriterer vekt og bare skal varme vann til drikking og mat til meg selv. Men jeg har sett at andre har noen veldig praktiske kokekar hvor man også får gassboksen og annet oppi. Det løser jo litt plassproblematikk, selv om det ikke er et stort problem. Noen som kanskje har et tips til slike lette kokekar? Skulle gjerne ha vist hva jeg er på jakt etter med et bilde, men har forsøkt å google det uten hell, dessverre. Håper folk der ute forstår hva jeg mener.
  5. Jeg gjør også dette Plukket det opp på denne siden: [Hidden Content] Jeg koker opp vann, heller de over en pakke nudler jeg har knust med sprøstekt løk, lar det stå i fem minutter, så heller jeg i en halv pose potetmos og rører rundt. Noen minutter til, så er den spiseklar. Og dette er en super base man kan ha mye forskjellig oppi. Biter av stekt bacon, biter av spekepølser, oppkuttet salamiskiver man har kjøpt på tilbud fra påleggshylla, kikerter... You name it, bare fantasien som grenser. Og billigere blir det ikke, noe som er et poeng om man er litt ofte ute
  6. DNT gir delt førsteplass til MDG og SV når det kommer til positiv friluftslivspolitikk. FrP får bånnplasseringen. Er du enig med DNTs anbefaling om hvilket parti man bør stemme dersom man er opptatt av friluftsliv? [Hidden Content]
  7. Det virker som at den sitter godt og fungerer fint. Brukte Locktite siden jeg hadde det liggende og for muligheten til å kunne få den av igjen om ønskelig, takker for tips @dsk. Og jeg var ikke så tydelig på hvor filteret skulle sitte, så takk for illustreringen @REs. Da er det nok lettere for andre å forstå hvor den skal. Kaffefilterløsningen var lur @Kjellis, jeg noterer meg den.
  8. Hei! Min Omnifuel har vært en trofast støttespiller gjennom flere år og jeg har ikke hatt noe særlig problemer med den. Men på turen i helgen som var skranglet det plutselig nedi fuelflaska. Det viste seg å være holderen til filteret som er på røret som trekker fuel opp i brenneren fra flaska. Sendte en mail til primusshop.no og fikk dette til svar: "Hei, dette har vi ikke sett før (...) Det er ikke avgjørende for funksjonen, men bør sitte på. Jeg er ikke helt sikker på hvordan den er festet in
  9. @Mareng Av og til stropper jeg også pulken på sekken og bærer det hele slik Må si jeg er ganske fornøyd med allsidigheten til pariserpulken.
  10. Jeg gjør det også på samme måten, i teltet på vinteren. Har et av skum på ca. 2 cm. over og en utgave av Thermarest NeoAir under, som er ca. 50 cm. bredt. Fungerer fint for meg. Tanken har egentlig vært at jeg ville unngå å bruke tid og energi på å varme opp luften, men det gjør jeg kun basert på antagelser og vet egentlig ikke om det har noe for seg. Det som har slått meg er at man kan vel egentlig bare kjøpe et hvilket som helst oppblåsbart liggeunderlag så lenge man har tjukk skum over, eller? Thermaresten bruker jeg om sommeren også, ofte med et tynt skumlag under. Et oppsett je
  11. Morsomt at du tok dette opp nå, jeg har de siste dagene forsøkt å finne ut av noe av det samme. Årsaken er at jeg for et år eller to siden så en MSR xkg kopi på overskuddutsalget og glemte det egentlig til det kom opp under forrige helgs skitur. Merk at de ikke kun selger overskuddsvarer. Jeg har f.eks. tidligere kjøpt en gassbrenner der fra tyske Mil-Tec som man skrur på toppen av gassboksen som har fungert utmerket for meg. Så når jeg undersøkte det litt syns det virker som at det er APG Outdoors som er produsenten av både din BRS-8 og xkg kopien, og at andre firmaer, som Mil-Tec, kjøpe
  12. Mitt pulkoppsett består av en parispulk og 150 liters paragliderryggsekk som også fungerer strålende som pulkbag. Når jeg skal på toget har jeg alt utstyr i sekken, pulken i den ene hånda og skia i den andre. Sekken går i det nederste rommet i det tre etasje høye bagasjerommet ved inngangen, pulken og skia i skiskapet. Sekken er ikke akkurat god å bære med så mye vekt, men på de korte distansene mellom hjem og busser og tog går det greit.
  13. Det enkle er ofte det beste Jeg bruker en kakaoboks med lokk, fungerer veldig fint for meg. På vinterturer hvor jeg går med pulk har jeg som regel med meg hjemmelaget middagsmat som jeg varmer opp, og for å slippe litt oppvask putter jeg en pose oppi boksen og deretter maten. Har også lagd noen lunsjretter som trenger å rehydreres, slik som Real Turmat. Da ligger det som regel og godgjør seg i en ti minutters tid i posen jeg har i boksen før jeg spiser det. Har ikke isolert boksen, og det har ikke vært et problem tidligere at maten har blitt kald. Men jeg har isolert termosen slik at det e
  14. stjernehimmel

    stjernehimmel

  15. Som alt annet kommer nok dette an på flere faktorer. Har sovet i en Varanger lavvo i 15 m/s (det var det værmeldinga sa, om det var mer vites ikke, men på innsiden av lavvoen virket det definitivt som mer, for å si det sånn). Hvilken lavvo skal du sove i? Noen har flere bardunfester enn andre, og noen er laget i stødigere materialer enn andre. Lavvoen tar vinden dårligere enn et lavere telt, men for våre netter gikk det veldig fint, selv om kastene kunne virke skremmende (det blafret godt i duken). Jeg ville nok heller satset på en pose som klarer de gradene man forventer, enn å ta med en
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.