Gå til innhold

stjernehimmel

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  48
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om stjernehimmel

 • Bursdag 05. sep. 1983

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har selv brukt mye brød- og fryseposer opp igjennom årene for å slippe oppvask, spare tid, etc. Men merk at disse gir fra seg stoffer når de får varm mat i seg. Jeg har nå gått over til vakumposer, de som brukes til vakumpakkemaskiner. Disse er godkjent for høye temperaturer (noe de tidligere nevnte posene ikke er), og kan også vaskes i oppvaskmaskinen når man kommer hjem. Da er man jo riktig så trendy med gjenbruk av produkter også Et raskt googlesøk gir gode og billige selgere av slike poser, men det enkleste er nok å stikke innom en av de større kjedene som selger vakummaskiner. Dette er ikke skrevet for å peke med fingeren mot noen, kun til informasjon God tur!
 2. I ettertid ser jeg at tittelen kanskje burde vært "Tips til lett kokekar som gassboksen får plass oppi". Men, men..
 3. Takker for svar, folkens! @rayun og @Humbug: Ja, det er nettopp noe slikt jeg er på jakt etter, og prisen passer meg perfekt. Dette er en sterk kandidat. @rayun, du har ikke tilfeldigvis vekten på de to forskjellige delene? Og jeg har flere vindskjermer jeg er veldig fornøyd med, men måten du løser det på er fin. Da kan man jo lage seg akkurat den størrelsen (høyde/bredde) man selv vil ha. Tar med meg det tipset videre også. @Bjarne H.S.: Ja, det er et supert sett, men passer ikke helt inn i det jeg ønsket meg denne gangen. Men takker for tips! @Thomas E: Enig, men har handlet noen mindre titanprodukter på nett til en slikk og ingenting, så håpet er jo at det skal dukke opp noe som ikke koster skjorta og passer perfekt inn i ønsket mitt. Men det er vel kanskje å håpe om for mye @Espen Ørud: Jaggu, her snakker vi lett vekt. Hvordan syns du håndtakene på kar og lokk har fungert? Kan se for meg at de kan bli ganske varme. Hadde nok egentlig sett for meg noe som @rayun sin fra Biltema med tanke på håndtaket. Minuset med plast på håndtaket er selvfølgelig at det ikke kan settes på bålet, men det kan jeg jo heller ikke med min nåværende lettvektskjele heller. Det har for så vidt ikke vært et problem til nå heller, da bruken har vært med min lille lettvektsbrenner. Fant noen på Aliexpress.com til en grei pris. Takker for tips! @Shun:Takk for tipset, jeg har samme brenner som deg. Har hatt den en liten stund nå, kjøpte den fra Aliexpress.com, og syns den fungerer strålende. Noen fortalte meg at de syns den bruker litt mer gass enn andre, noe jeg for så vidt kan si meg enig i. Men til de kortere turene er den super. Jeg bruker en annen brenner på lengre turer hvor sekken også er tyngre og kjøkkenet ikke bare skal brukes et par minutter om gangen. Men også her kan den lille brenner komme til nytte som back-up brenner. Med sine få gram er det ikke noe å tenke på om man skal ha med en back-up eller ikke, egentlig. @Mareng: Ja, veldig enig med deg. Men tanke på vekt og pris er det lite som kan måle seg, egentlig. Og når man har noe som fungerer, så er det lite miljøvennlig å bytte ut bare fordi man har lyst på noe annet. Men så er det jo litt "sexy", eller pent og pyntelig, eller pakkmessig delikat (jeg mangler ord for å beskrive det jeg mener, men du forstår kanskje?) å kunne ha hele kjøkkenet i en effektiv og hendig samling. Om jeg ikke kommer over noe som er prismessig forsvarlig, så fungerer oppsettet jeg har nå veldig godt. Og jeg pleier å ha brenneren og fyrtøy oppi kjelen, så det er ikke helt håpløst Om noen andre kunne vært interessert i det samme som meg, så fikk jeg også et tips om en Evernew titankjele på 5dl. som veier 52g. uten lokk og 74g. med.
 4. Jeg har denne kjelen som tar ca. 0,6l og veier ca. 125g. Kostet en hundrings, mener jeg. Den er veldig fin til de turene hvor jeg prioriterer vekt og bare skal varme vann til drikking og mat til meg selv. Men jeg har sett at andre har noen veldig praktiske kokekar hvor man også får gassboksen og annet oppi. Det løser jo litt plassproblematikk, selv om det ikke er et stort problem. Noen som kanskje har et tips til slike lette kokekar? Skulle gjerne ha vist hva jeg er på jakt etter med et bilde, men har forsøkt å google det uten hell, dessverre. Håper folk der ute forstår hva jeg mener.
 5. Jeg gjør også dette Plukket det opp på denne siden: http://www.tursiden.net/2014/02/10-glemte-tips-for-vinterturen/ Jeg koker opp vann, heller de over en pakke nudler jeg har knust med sprøstekt løk, lar det stå i fem minutter, så heller jeg i en halv pose potetmos og rører rundt. Noen minutter til, så er den spiseklar. Og dette er en super base man kan ha mye forskjellig oppi. Biter av stekt bacon, biter av spekepølser, oppkuttet salamiskiver man har kjøpt på tilbud fra påleggshylla, kikerter... You name it, bare fantasien som grenser. Og billigere blir det ikke, noe som er et poeng om man er litt ofte ute på tur. Men som alt annet er det lurt å prøve seg litt fram før man legger ut på en to ukers ekspedisjon med dette, kjipt å finne ut etter en uke at det ikke funker så bra for en.
 6. DNT gir delt førsteplass til MDG og SV når det kommer til positiv friluftslivspolitikk. FrP får bånnplasseringen. Er du enig med DNTs anbefaling om hvilket parti man bør stemme dersom man er opptatt av friluftsliv? https://www.dnt.no/artikler/nyheter/10104-dnts-partitest-hva-mener-partiene-om-friluftsliv/
 7. Det virker som at den sitter godt og fungerer fint. Brukte Locktite siden jeg hadde det liggende og for muligheten til å kunne få den av igjen om ønskelig, takker for tips @dsk. Og jeg var ikke så tydelig på hvor filteret skulle sitte, så takk for illustreringen @REs. Da er det nok lettere for andre å forstå hvor den skal. Kaffefilterløsningen var lur @Kjellis, jeg noterer meg den.
 8. Hei! Min Omnifuel har vært en trofast støttespiller gjennom flere år og jeg har ikke hatt noe særlig problemer med den. Men på turen i helgen som var skranglet det plutselig nedi fuelflaska. Det viste seg å være holderen til filteret som er på røret som trekker fuel opp i brenneren fra flaska. Sendte en mail til primusshop.no og fikk dette til svar: "Hei, dette har vi ikke sett før (...) Det er ikke avgjørende for funksjonen, men bør sitte på. Jeg er ikke helt sikker på hvordan den er festet inn opprinnelig, men jeg regner med at du fint kan feste den med et sterkt epoxylim ala Araldit. Pass på at du ikke stenger noe av noe i tilførselsrøret. Håper dette fungerer greit!" Dette virker som en grei løsning. Men tenkte jeg skulle høre om noen har vært i samme situasjon og om de kanskje har noen erfaringer å dele? Ev. andre forslag? Takker for innspill.
 9. @Mareng Av og til stropper jeg også pulken på sekken og bærer det hele slik Må si jeg er ganske fornøyd med allsidigheten til pariserpulken.
 10. Jeg gjør det også på samme måten, i teltet på vinteren. Har et av skum på ca. 2 cm. over og en utgave av Thermarest NeoAir under, som er ca. 50 cm. bredt. Fungerer fint for meg. Tanken har egentlig vært at jeg ville unngå å bruke tid og energi på å varme opp luften, men det gjør jeg kun basert på antagelser og vet egentlig ikke om det har noe for seg. Det som har slått meg er at man kan vel egentlig bare kjøpe et hvilket som helst oppblåsbart liggeunderlag så lenge man har tjukk skum over, eller? Thermaresten bruker jeg om sommeren også, ofte med et tynt skumlag under. Et oppsett jeg er fornøyd med, men også fordi jeg ofte bare slenger det tynne skumlaget ned i for eksempel fuktig lyng og hiver meg oppå for å slappe av litt, uten å måtte blåse opp den andre. Men jeg er jo litt misunnelig på de av vennene mine som ligger på ekstra brede oppblåsbare underlag vinterstid. Så jeg tenkte litt på at det må jo finnes noen brede og billige madrasser, for eksempel hos billigkjedene (Claes, Jula, etc.) og så kapper jeg opp bredden som trengs av et annet skumunderlag? Heller ikke om det finnes brede, billige oppblåsbare madrasser har jeg undersøkt. Det jeg egentlig lurer på er om jeg har oversett noe i tankerekken min, hva tror folket? Jeg mener, hvorfor kjøpe et underlag til 2000,- når jeg allerede har et dyrt et jeg kan bruke på sommeren, hvis jeg kan gjøre det til et par hundrelapper?
 11. Morsomt at du tok dette opp nå, jeg har de siste dagene forsøkt å finne ut av noe av det samme. Årsaken er at jeg for et år eller to siden så en MSR xkg kopi på overskuddutsalget og glemte det egentlig til det kom opp under forrige helgs skitur. Merk at de ikke kun selger overskuddsvarer. Jeg har f.eks. tidligere kjøpt en gassbrenner der fra tyske Mil-Tec som man skrur på toppen av gassboksen som har fungert utmerket for meg. Så når jeg undersøkte det litt syns det virker som at det er APG Outdoors som er produsenten av både din BRS-8 og xkg kopien, og at andre firmaer, som Mil-Tec, kjøper noen utgaver og får sitt eget navn trykket opp på embalasjen. Har sett flere nettbutikker her i Norge også som selger billig turutstyr, og de har jo alle de samme brennerne. Sjekk ut denne adressen: http://www.apgoutdoors.com/fuel-stove/ Er vel ikke noen tvil om at det er en xkg kopi det der? Og de har også en JetBoil. Denne fyren bruker i underkant av en time fordelt på 3 videoer på youtube om BRS-8: Jeg kan ikke si noen om kvaliteten på hverken brenneren du har kjøpt eller xkg kopien, men det jeg kan si er at min gassbrenner fra dem har til nå fungert utmerket. Og hvis du søker opp i tråder om omnifuelen til Primus eller xkgen til MSR, så er det garantert at du finner noen arge stemmer som forbanner dette produktet nord og ned fordi det ikke har fungert skikkelig. Så alle kan nok lage noen mindre gode produkter. Selv er jeg strålende fornøyd med min OmniFuel, en trofast venn gjennom flere år, men min venn Nils har bytter fra den og til MSR..
 12. Mitt pulkoppsett består av en parispulk og 150 liters paragliderryggsekk som også fungerer strålende som pulkbag. Når jeg skal på toget har jeg alt utstyr i sekken, pulken i den ene hånda og skia i den andre. Sekken går i det nederste rommet i det tre etasje høye bagasjerommet ved inngangen, pulken og skia i skiskapet. Sekken er ikke akkurat god å bære med så mye vekt, men på de korte distansene mellom hjem og busser og tog går det greit.
 13. Det enkle er ofte det beste Jeg bruker en kakaoboks med lokk, fungerer veldig fint for meg. På vinterturer hvor jeg går med pulk har jeg som regel med meg hjemmelaget middagsmat som jeg varmer opp, og for å slippe litt oppvask putter jeg en pose oppi boksen og deretter maten. Har også lagd noen lunsjretter som trenger å rehydreres, slik som Real Turmat. Da ligger det som regel og godgjør seg i en ti minutters tid i posen jeg har i boksen før jeg spiser det. Har ikke isolert boksen, og det har ikke vært et problem tidligere at maten har blitt kald. Men jeg har isolert termosen slik at det er ganske varmt vann jeg har oppi. Det er jo bare deilig å holde på noe varmt Og på fjorårets to uker lange tur gjennom Finnarksvidda med 28 minus som maks, så fungerte matoppsettet perfekt da også. Eneste negative med dette, som jeg vet om, er at jeg har blitt fortalt at det kan komme noen uheldige partikler fra plastikkposen over i maten. Om det har noe å si er jeg usikker på, men pleier å bruke fryseposer. Burde sjekke opp i dette, men det har ikke blitt gjort.
 14. Som alt annet kommer nok dette an på flere faktorer. Har sovet i en Varanger lavvo i 15 m/s (det var det værmeldinga sa, om det var mer vites ikke, men på innsiden av lavvoen virket det definitivt som mer, for å si det sånn). Hvilken lavvo skal du sove i? Noen har flere bardunfester enn andre, og noen er laget i stødigere materialer enn andre. Lavvoen tar vinden dårligere enn et lavere telt, men for våre netter gikk det veldig fint, selv om kastene kunne virke skremmende (det blafret godt i duken). Jeg ville nok heller satset på en pose som klarer de gradene man forventer, enn å ta med en pose man regner med skal fungere om man varmer opp lavvoen med en liten brenner. Å varme opp et mindre innertelt er definitivt enklere enn å varme opp en lavvo. Så ja, varmetap er et issue. Det er alltid en vurderingssak, skal du ha base camp eller gå fra punkt til punkt? Det er også lurt å vurdere hvor du setter opp lavvoen. På topper eller i vinddaler vil vinden, selvfølgelig, være sterkere. Lurt å finne en plass med litt ly, dersom mulig. Men det viktigste er nok å ha med seg det som trengs dersom noe skulle gå galt. Om du tenker lavvo på fjelltur, så tipper jeg at du går med pulk. Hiv oppi en sommerpose, slik at du har noe back up om noe skjer. Ta med fjellduken også, om du har. Alltid digg å vite at man er klar for what ever.
 15. BSI-Friluft (Bergen Student Idrettslag, eller noe slikt) har et utstyrslager de leier ut fra på ukesbasis til en billig penge. Jeg regner med at det finnes noe tilsvarende på de andre universitetene, muligens også høyskoler. Kan være verdt å undersøke om man er i behov for noe. Og man må ikke være student https://bsifriluft.no/equipment
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.