Gå til innhold

akselsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  44
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om akselsen

Nylige profilbesøk

601 profilvisninger
 1. Jeg var ute i forrige uke å isfisket med foreldrene mine sin portugisiske vannhund. Hun hadde på sånne dress med for inni for å holde varmen men den var ikke heldekkende under og det festet seg derfor fort snø. Hun ble kjempekald på tross av at det bare var rundt -2 ute. Hun skalv og frøs veldig så jeg plasserte henne rett foran bålet og med en jakke rundt seg og hun fikk da varmen tilbake. Er litt skeptisk til langtur med den rasen der. Det er helt avgjørende at du har dekke til hunden hvis det er mye snø. Portugisiske vannhunder har heller ikke underpels så de tåler ikke ekstreme temperaturer.
 2. Har god erfaring med disse sokkene https://www.ametrine.no/products/ullfrotte-600-gram-triconor Anbefaler også disse https://www.ametrine.no/products/hiker-ull-2-par-ametrinesokker
 3. Har god erfaring med silky gomboy. Men du må være forsiktig med å ikke dra saga helt ut i mellom hvert drag da bladet er veldig skjørt. Har hørt om flere som knekker tuppen pga dette. Bare sørg for å ikke bruk mer enn 80% av bladet.
 4. Jeg prøvde å bytte til en helt ny gassboks og det skjedde likevel. Det var nok en litt større flamme enn at jeg vil klassifisere det som å skru på litt mer gass en liten periode nei. Det var en såpass stor flamme at jeg ikke turte å bruke den i ytterteltet av frykt for at duken skulle bli skadet.
 5. Har veldig lite erfaring med gassbrennere og opplevde at brenneren blusset opp til en stor flamme når jeg brukte den i ytterteltet tidligere i år. Virket som om det skjedde når brenneren ble ble satt ned skeivt eller flyttet på. Det er en MSR pocket rocket og jeg brukte en blå gassboks jeg kjøpte på xxl. Noen som vet hva dette kommer av og hvordan man unngår det? Jeg valgte på grunn av dette å bruke den på utsiden av teltet selv om det regnet ganske godt.
 6. Ser det er tilbud på marmot never summer på fjellsport. Noen som har erfaring med denne posen? Jeg har ikke noe annen vinterpose og tenker at denne skal dekke hele behovet mitt om vinteren uansett. Er den varm nok? Hvordan er den i forhold til for eksempel Mountain Hardwear Lamina Z Blaze?
 7. Kjøpte enn sånn her på xxl. Ser at de ikke har den på nettbutikken men de hadde den i butikk tidligere i sommer. https://www.coghlans.com/products/camp-grill-8775
 8. Jeg hadde valgt nammatj. Mer solid og bedre lufting. Duken er også av kerlon 1800 og tåler både mer vær og vind, men også uv.
 9. Tusen takk for svært utfyllende svar. Mangelfull var kanskje dårlig ordvalg av meg siden jeg er rimelig blank på emnet. Det jeg baserte spørsmålet mitt på var observasjon av kart som jeg tolket som mer utfyllende enn de jeg skrev ut fra S.K. Det kan muligens skyldes feil innstillinger fra min side. Eventuelt kan de skyldes at de kartene jeg observerte var av et mer krevende område med behov for mer opplysninger flere kurver osv, ikke vet jeg. Men da har jeg hvert fall fått klarhet i at norgeskart er helt ok å bruke som turkart.
 10. Poenget her er jo at jeg vil bli god på kart og kompass. Jeg har Topo GPS appen på telefonen.
 11. Nå skal ikke jeg fortelle deg hva som er på det ene kartet kontra det andre, for jeg er som sagt helt ny på dette. Men jeg har observert at en del kart er mer detaljerte og inneholder mer symboler osv enn hva kartene jeg lastet ned fra norgeskart gjorde. Jeg har enda ikke kommet helt dit at jeg vet hva alt dette betyr så det blir litt verre å forklare. Det sto for eksempel ingen informasjon om deklinasjonen i området på kartet.
 12. Er det noen her som har effektivt brukt kart utskrevet fra norgeskart og var fornøyd med det?
 13. Har skrevet ut et par fra norgeskart/kartverket men synes de virker ganske mangelfulle i forhold til en del andre topografiske kart, derav spørsmålet. Men jeg er som sagt helt ny på navigering med kart og kompass. Er norgeskart den beste muligheten utover normale turkart man får kjøpt i butikken? Er de brukbare i praksis? Jeg har også skaffet meg et kompass med mulighet for å justere deklinasjon men ser ingen informasjon om dette på turkartene fra norgeskart.
 14. Jeg er helt ny på kart og kompass og har valgt å gi det et forsøk da det er nyttig kunnskap å ha. Det er jo også en del rimeligere enn å kjøpe gps. Spørsmålet mitt er: finnes det noen steder utenom norgeskart/kartverket hvor man kan laste ned detaljerte og gode turkart? Hvilke kart er mest populære her på forumet? De der kartene du får kjøpt på sportsbutikkene er jo svindyre. Er man på mange turer i løpet av året så blir det jo dyrere enn å kjøpe en skikkelig gps.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.