Gå til innhold

akselsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  37
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om akselsen

Nylige profilbesøk

476 profilvisninger
 1. akselsen

  Lett grillrist til bål

  Kjøpte enn sånn her på xxl. Ser at de ikke har den på nettbutikken men de hadde den i butikk tidligere i sommer. https://www.coghlans.com/products/camp-grill-8775
 2. akselsen

  4 sesongstelt

  Jeg hadde valgt nammatj. Mer solid og bedre lufting. Duken er også av kerlon 1800 og tåler både mer vær og vind, men også uv.
 3. akselsen

  Nedlastning av kart

  Tusen takk for svært utfyllende svar. Mangelfull var kanskje dårlig ordvalg av meg siden jeg er rimelig blank på emnet. Det jeg baserte spørsmålet mitt på var observasjon av kart som jeg tolket som mer utfyllende enn de jeg skrev ut fra S.K. Det kan muligens skyldes feil innstillinger fra min side. Eventuelt kan de skyldes at de kartene jeg observerte var av et mer krevende område med behov for mer opplysninger flere kurver osv, ikke vet jeg. Men da har jeg hvert fall fått klarhet i at norgeskart er helt ok å bruke som turkart.
 4. akselsen

  Nedlastning av kart

  Poenget her er jo at jeg vil bli god på kart og kompass. Jeg har Topo GPS appen på telefonen.
 5. akselsen

  Nedlastning av kart

  Nå skal ikke jeg fortelle deg hva som er på det ene kartet kontra det andre, for jeg er som sagt helt ny på dette. Men jeg har observert at en del kart er mer detaljerte og inneholder mer symboler osv enn hva kartene jeg lastet ned fra norgeskart gjorde. Jeg har enda ikke kommet helt dit at jeg vet hva alt dette betyr så det blir litt verre å forklare. Det sto for eksempel ingen informasjon om deklinasjonen i området på kartet.
 6. akselsen

  Nedlastning av kart

  Er det noen her som har effektivt brukt kart utskrevet fra norgeskart og var fornøyd med det?
 7. akselsen

  Nedlastning av kart

  Har skrevet ut et par fra norgeskart/kartverket men synes de virker ganske mangelfulle i forhold til en del andre topografiske kart, derav spørsmålet. Men jeg er som sagt helt ny på navigering med kart og kompass. Er norgeskart den beste muligheten utover normale turkart man får kjøpt i butikken? Er de brukbare i praksis? Jeg har også skaffet meg et kompass med mulighet for å justere deklinasjon men ser ingen informasjon om dette på turkartene fra norgeskart.
 8. akselsen

  Nedlastning av kart

  Jeg er helt ny på kart og kompass og har valgt å gi det et forsøk da det er nyttig kunnskap å ha. Det er jo også en del rimeligere enn å kjøpe gps. Spørsmålet mitt er: finnes det noen steder utenom norgeskart/kartverket hvor man kan laste ned detaljerte og gode turkart? Hvilke kart er mest populære her på forumet? De der kartene du får kjøpt på sportsbutikkene er jo svindyre. Er man på mange turer i løpet av året så blir det jo dyrere enn å kjøpe en skikkelig gps.
 9. akselsen

  Turtips ikke så langt fra trøndelag

  Hessdalen er jo morsomt. Kan kombinere ufojakt med mange gode fiskevann.
 10. akselsen

  Lett turkjøkken med lite pakkevolum

  Nå ble jeg nesten mer i tvil enn hva jeg var fra starten av..
 11. akselsen

  Lett turkjøkken med lite pakkevolum

  Er det sånn at aluminium egner seg bedre til steking enn titan gitt at tykkelsen er den samme? I såfall er det muligens bedre for meg å velge et alimiumsett, da pakkevolum er det viktigste for min del.
 12. akselsen

  Lett turkjøkken med lite pakkevolum

  Å bruke kaffekjelen til oppvarming av vann er jo ikke dumt. Men med toaks og lignende sett så har man jo muligheten til å pakke alt sammen til en enhet. Med pakking av kaffekjele og panne blir det jo liggende hver for seg og vil dermed ta opp mer plass? Biltema settet virker forsåvidt greit, men jeg synes den kjelen/panna har litt liten diameter.
 13. Jeg er på utkikk etter et turkjøkken som jeg kan ta med på fjelltur uten at det tar veldig stor plass i sekken. Jeg har fram til nå sett på toaks titanium pot and pan kombinert med en msr pocket rocket. Er det mulig å få noe mindre enn dette når det gjelder pakkevolum? Jeg er avhengig av panne for steking av fisk over tregrensen, og jeg trenger en kjele til oppvarming av vann. Utover dette så hadde det vært fint med en kaffekjele men det er ikke noe jeg MÅ ha. Har jeg funnet den mest ideelle løsningen eller har noen andre forslag å komme med? Går det fint å fyre opp pocket rocket i ytterteltet?
 14. akselsen

  Addnature - erfaringer?

  Bestilte nylig en osprey atmos ag fra addnature og det gikk gnirkefritt
 15. akselsen

  Anbefalt sovepose for norsk 3 sesong

  da blir det vel anskaffelse av tørrsekk fra biltema Takker for tipset!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.