Gå til innhold

akselsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  65
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om akselsen

Nylige profilbesøk

909 profilvisninger
 1. Det kan være flere ulike årsaker til at man ikke trives alene på tur. Den ene årsaken kan være at man enkelt og greit kjeder seg på tur alene. Hvis det er tilfellet så er åpenbart løsningen å finne aktiviteter på tur som gjør at du kjeder deg i mindre grad. Da kan for eksempel fisking, podcaster, bøker osv være løsningen. Jeg tror også at det er sunt å kjede seg fra tid til annen. I dagens samfunn har vi tilgang til uendelig antall distraksjoner som fanger vår oppmerksomhet. Hvis det er følelsen av ensomhet du frykter så er det andre grep du kan ta. Jeg ville snudd om det til noe positivt og tenkt at du har en utrolig god mulighet til å lære mer om deg selv. Når man er alene på tur så får man virkelig reflektert over hvorfor du føler på ensomheten. For min egen del har mindfulness og en generell bevissthet rundt egne tankemønster vært interessant å observere. Dette kommer særlig fram når man er på tur alene siden man ikke har tilgang til netflix og alt annet som tar vekk fokus.
 2. Jeg kjøpte meg Allak 3 tidligere i år da jeg regnet det som det mest allsidige teltet til mitt bruk. Jeg hadde først Hilleberg Nammatj men savnet muligheten for gjennomtrekk om sommeren med bare en åpning (det blir VARMT!). Valget mitt falt på Allak framfor tunneltelt med to innganger siden jeg så på selvstående konstruksjon som utrolig lettvint. De aller fleste gangene jeg er på tur så trenger jeg ikke engang å bardunere. I tillegg til dette har Allak 3 bedre takhøyde enn de fleste telt noe som gjør det behagelig å sitte i chair-kitet. Allak 2 har vel også bedre takhøyde enn de fleste tunneltelt i samme størrelse. Baksiden er jo naturligvis størrelse på fortelt og at det tar litt lengre tid å sette opp hvis man må bardunere. Hvis bruken hovedsaklig hadde vært vintertur på fjellet hadde jeg nok valgt tunnel pga mulighet for kuldegrop og at det er utrolig lett å sette opp fra pulk.
 3. Er denne malingen enkel å skrape av eller er det bedre å bytte o-ring? Utrolig irriterende at jeg alltid må drive å mekke på disse multifuelbrennerne. Det var nettopp på grunn av dette jeg byttet ut primusen..
 4. Jeg byttet nettopp ut min Primus Omnilite TI for en MSR XGK da jeg hadde mye problemer med primusen. Har prøvekjørt MSR noen ganger nå og merker meg at den fortsetter å blusse opp i opptil 5-10 minutter etter at jeg har stengt ventilen. Jeg sjekket ikke tiden eksakt men vil anslå at den var som et lite stearinlys i opptil 15-20 minutter etter jeg stengte ventilen i går kveld. Er dette normalt? Hvordan er det med kullos i denne perioden etter ventilen er stengt av?
 5. Er enig i at vi forbruker uansvarlige mengder olje hvis vi antar at våre etterkommere vil ha samme behov. Jeg tror derimot at olje kommer til å bli byttet ut med ny teknologi i løpet av relativt få generasjoner. Vi ser allerede i dag at det er en økende politisk vilje for å avvikle oljenæringen. Grønne partier gjør det bedre enn noen gang over hele verden. Måten dyr og planeter utryddes på er jeg veldig enig med deg i. Vi kan ikke akseptere at store deler av feks amazonas forsvinner. Der håper jeg verdenssamfunnet blir flinkere til å ansvarliggjøre uansvarlig politisk styring i de landene det gjelder.
 6. Jeg er dypt uenig i at vi er velstående fordi vi har utnyttet og stjålet andres naturressurser. Den største årsaken til velstand i vesten er blant annet solide demokratier og sosial tillit. I Afrika må du betale en arbeider rett etter arbeidet er utført. Betaler du forskudd så er han borte. Man vil aldri få et velfungerende samfunn når det er slik. Synet på mennesket som en pest er i mine øyne utrolig lite fruktbart og bringer ingenting godt med seg. Det er også et syn du ikke finner i fattige land. Det kommer utelukkende fra privilegerte folk fra vesten. Det har vel sannsynligvis ideologiske røtter fra vestens selvforakt etter andre verdenskrig og kolonitiden.
 7. Du virker som en positiv fyr. Må være lov å like forskjellige ting uten at noen skal skape kvalme..
 8. Du bruker altså de der med kartanker i stedet for sko inni og holder deg varm? Hvordan er komforten? er det mulig å gå et stykke med de eller er de utelukkende for bruk når man er relativt inaktiv? Er det mulig å komprimere de sånn at man kan pakke de i en sekk eller er de best egnet til turer med pulk?
 9. Har sett litt på exped camp booty https://www.hektapatur.no/fottoy/fotposer/camp-boots/exped-camp-booty . Jeg har derimot vært litt usikker på om sålen er tykk nok hvis det er skikkelig kaldt ute. Har tenkt litt på å kombinere exped camp booty med helsport fotposer men hadde vært fint med flere tips fra dere her inne som er mer erfaren. Vil dette bli varmt nok til å rusle rundt campen ved veldig lav temperatur?
 10. Jeg sitter å planlegger en lengre tur i desember kanskje på opptil en uke. Dette blir første gangen jeg overnatter i mer enn et døgn på vinteren. Turen går også sannsynligvis til Femundsmarka eller Sylan der det kan bli rimelig kaldt på slutten av desember. I forbindelse med planleggingen har jeg blitt litt usikker på om fottøyet holder mål for en slik tur. Jeg regner med det er skiføret der i desember (interessant med erfaringer på dette) og har i såfall skisko av typen Scott BC Finse. Disse kjøpte jeg tilbake i tid i min vanlige størrelse og har plass til et par tykke ullsokker under men ikke mer enn det. Jeg tenker at dette kanskje holder mål når jeg er i aktivitet men kan bli kaldt når jeg stopper opp for dagen. Er det nødvendig å investere i nye skisko? Eller er det bedre å kjøpe en type "campsko" som jeg kan benytte når jeg setter opp camp for dagen? Hadde vært interessant å høre hvilke sko dere her inne bruker når dere stopper opp for dagen. Beholder dere skiskoa på eller bytter dere til noe annet?
 11. Bump! Dette lurer jeg også på. Hva er varmest av canada goose expedition parka eller dunjakke typ mountain hardwear absolute zero, the north face himalayan parka osv?
 12. Kjøpte nettopp en Moonlight bright as day 2000 da denne var på tilbud. Supplerer med en liten black diamond lykt. Er i utgangspunktet ikke så stor fan av lykter man ikke kan lade på tur men siden batteritiden er såpass god så funker det fjell i kombinasjon med den mindre. Den mindre holder til det meste rundt camp og kortere avstander, så bruker jeg den store til navigering i mørket.
 13. Jeg kjøpte nettopp en the north face himalayan parka for de kaldeste dagene på fjellet. Etter å ha lest litt så ser jeg at mange snakker om at de bruker xl. Jeg kjøpte medium og den var mer enn stor nok selv om jeg veksler mellom medium og large. På grunn av at den virker så stor i størrelsen begynte jeg å tenke på at folk kanskje kjøpet xl fordi den da går over rumpa. Er det vanlig å kjøpe slike dunjakker i store størrelser eller er det mange svære folk på forum rundt omkring?
 14. En annen fordel med kaitum og allak for telting om sommeren er muligheten for gjennomtrekk. Hvis solen er sterk om morgenen kan temperaturen inne i teltet bli uutholdelig. Da er det gull verdt å kunne åpne på begge sidene for å få gjennomtrekk.
 15. Legg merke til at maks kroppslengde på marmot-posen er 168cm
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.