Gå til innhold

akselsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  42
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om akselsen

Nylige profilbesøk

543 profilvisninger
 1. akselsen

  hjelp til å velge tursag

  Har god erfaring med silky gomboy. Men du må være forsiktig med å ikke dra saga helt ut i mellom hvert drag da bladet er veldig skjørt. Har hørt om flere som knekker tuppen pga dette. Bare sørg for å ikke bruk mer enn 80% av bladet.
 2. akselsen

  Gassbrenner blusser opp

  Jeg prøvde å bytte til en helt ny gassboks og det skjedde likevel. Det var nok en litt større flamme enn at jeg vil klassifisere det som å skru på litt mer gass en liten periode nei. Det var en såpass stor flamme at jeg ikke turte å bruke den i ytterteltet av frykt for at duken skulle bli skadet.
 3. Har veldig lite erfaring med gassbrennere og opplevde at brenneren blusset opp til en stor flamme når jeg brukte den i ytterteltet tidligere i år. Virket som om det skjedde når brenneren ble ble satt ned skeivt eller flyttet på. Det er en MSR pocket rocket og jeg brukte en blå gassboks jeg kjøpte på xxl. Noen som vet hva dette kommer av og hvordan man unngår det? Jeg valgte på grunn av dette å bruke den på utsiden av teltet selv om det regnet ganske godt.
 4. akselsen

  Marmot never summer (sovepose)

  never er et nøkkelord her 😅
 5. akselsen

  Marmot never summer (sovepose)

  Ser det er tilbud på marmot never summer på fjellsport. Noen som har erfaring med denne posen? Jeg har ikke noe annen vinterpose og tenker at denne skal dekke hele behovet mitt om vinteren uansett. Er den varm nok? Hvordan er den i forhold til for eksempel Mountain Hardwear Lamina Z Blaze?
 6. akselsen

  Lett grillrist til bål

  Kjøpte enn sånn her på xxl. Ser at de ikke har den på nettbutikken men de hadde den i butikk tidligere i sommer. https://www.coghlans.com/products/camp-grill-8775
 7. akselsen

  4 sesongstelt

  Jeg hadde valgt nammatj. Mer solid og bedre lufting. Duken er også av kerlon 1800 og tåler både mer vær og vind, men også uv.
 8. akselsen

  Nedlastning av kart

  Tusen takk for svært utfyllende svar. Mangelfull var kanskje dårlig ordvalg av meg siden jeg er rimelig blank på emnet. Det jeg baserte spørsmålet mitt på var observasjon av kart som jeg tolket som mer utfyllende enn de jeg skrev ut fra S.K. Det kan muligens skyldes feil innstillinger fra min side. Eventuelt kan de skyldes at de kartene jeg observerte var av et mer krevende område med behov for mer opplysninger flere kurver osv, ikke vet jeg. Men da har jeg hvert fall fått klarhet i at norgeskart er helt ok å bruke som turkart.
 9. akselsen

  Nedlastning av kart

  Poenget her er jo at jeg vil bli god på kart og kompass. Jeg har Topo GPS appen på telefonen.
 10. akselsen

  Nedlastning av kart

  Nå skal ikke jeg fortelle deg hva som er på det ene kartet kontra det andre, for jeg er som sagt helt ny på dette. Men jeg har observert at en del kart er mer detaljerte og inneholder mer symboler osv enn hva kartene jeg lastet ned fra norgeskart gjorde. Jeg har enda ikke kommet helt dit at jeg vet hva alt dette betyr så det blir litt verre å forklare. Det sto for eksempel ingen informasjon om deklinasjonen i området på kartet.
 11. akselsen

  Nedlastning av kart

  Er det noen her som har effektivt brukt kart utskrevet fra norgeskart og var fornøyd med det?
 12. akselsen

  Nedlastning av kart

  Har skrevet ut et par fra norgeskart/kartverket men synes de virker ganske mangelfulle i forhold til en del andre topografiske kart, derav spørsmålet. Men jeg er som sagt helt ny på navigering med kart og kompass. Er norgeskart den beste muligheten utover normale turkart man får kjøpt i butikken? Er de brukbare i praksis? Jeg har også skaffet meg et kompass med mulighet for å justere deklinasjon men ser ingen informasjon om dette på turkartene fra norgeskart.
 13. akselsen

  Nedlastning av kart

  Jeg er helt ny på kart og kompass og har valgt å gi det et forsøk da det er nyttig kunnskap å ha. Det er jo også en del rimeligere enn å kjøpe gps. Spørsmålet mitt er: finnes det noen steder utenom norgeskart/kartverket hvor man kan laste ned detaljerte og gode turkart? Hvilke kart er mest populære her på forumet? De der kartene du får kjøpt på sportsbutikkene er jo svindyre. Er man på mange turer i løpet av året så blir det jo dyrere enn å kjøpe en skikkelig gps.
 14. akselsen

  Turtips ikke så langt fra trøndelag

  Hessdalen er jo morsomt. Kan kombinere ufojakt med mange gode fiskevann.
 15. akselsen

  Lett turkjøkken med lite pakkevolum

  Nå ble jeg nesten mer i tvil enn hva jeg var fra starten av..
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.