Gå til innhold

akselsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  58
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om akselsen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Du bruker altså de der med kartanker i stedet for sko inni og holder deg varm? Hvordan er komforten? er det mulig å gå et stykke med de eller er de utelukkende for bruk når man er relativt inaktiv? Er det mulig å komprimere de sånn at man kan pakke de i en sekk eller er de best egnet til turer med pulk?
 2. Har sett litt på exped camp booty https://www.hektapatur.no/fottoy/fotposer/camp-boots/exped-camp-booty . Jeg har derimot vært litt usikker på om sålen er tykk nok hvis det er skikkelig kaldt ute. Har tenkt litt på å kombinere exped camp booty med helsport fotposer men hadde vært fint med flere tips fra dere her inne som er mer erfaren. Vil dette bli varmt nok til å rusle rundt campen ved veldig lav temperatur?
 3. Jeg sitter å planlegger en lengre tur i desember kanskje på opptil en uke. Dette blir første gangen jeg overnatter i mer enn et døgn på vinteren. Turen går også sannsynligvis til Femundsmarka eller Sylan der det kan bli rimelig kaldt på slutten av desember. I forbindelse med planleggingen har jeg blitt litt usikker på om fottøyet holder mål for en slik tur. Jeg regner med det er skiføret der i desember (interessant med erfaringer på dette) og har i såfall skisko av typen Scott BC Finse. Disse kjøpte jeg tilbake i tid i min vanlige størrelse og har plass til et par tykke ullsokker under men ikke mer enn det. Jeg tenker at dette kanskje holder mål når jeg er i aktivitet men kan bli kaldt når jeg stopper opp for dagen. Er det nødvendig å investere i nye skisko? Eller er det bedre å kjøpe en type "campsko" som jeg kan benytte når jeg setter opp camp for dagen? Hadde vært interessant å høre hvilke sko dere her inne bruker når dere stopper opp for dagen. Beholder dere skiskoa på eller bytter dere til noe annet?
 4. Bump! Dette lurer jeg også på. Hva er varmest av canada goose expedition parka eller dunjakke typ mountain hardwear absolute zero, the north face himalayan parka osv?
 5. Kjøpte nettopp en Moonlight bright as day 2000 da denne var på tilbud. Supplerer med en liten black diamond lykt. Er i utgangspunktet ikke så stor fan av lykter man ikke kan lade på tur men siden batteritiden er såpass god så funker det fjell i kombinasjon med den mindre. Den mindre holder til det meste rundt camp og kortere avstander, så bruker jeg den store til navigering i mørket.
 6. Jeg kjøpte nettopp en the north face himalayan parka for de kaldeste dagene på fjellet. Etter å ha lest litt så ser jeg at mange snakker om at de bruker xl. Jeg kjøpte medium og den var mer enn stor nok selv om jeg veksler mellom medium og large. På grunn av at den virker så stor i størrelsen begynte jeg å tenke på at folk kanskje kjøpet xl fordi den da går over rumpa. Er det vanlig å kjøpe slike dunjakker i store størrelser eller er det mange svære folk på forum rundt omkring?
 7. En annen fordel med kaitum og allak for telting om sommeren er muligheten for gjennomtrekk. Hvis solen er sterk om morgenen kan temperaturen inne i teltet bli uutholdelig. Da er det gull verdt å kunne åpne på begge sidene for å få gjennomtrekk.
 8. Legg merke til at maks kroppslengde på marmot-posen er 168cm
 9. Slik jeg har forstått det så er vel kuppeltelt sterkere i forhold til vind? Kuppeltelt ha jo kryssende stenger og konstruksjonen i seg selv støtter jo barduneringa. Det er vel en grunn til at innerteltet i saitaris og saivo og så og si alle andre basecamp telt er kuppel.
 10. Vurderer å bytte ut mitt hilleberg nammatj 2 til et hilleberg staika. Jeg vil ha et telt som kan stå i det verste naturen har og by på. Grunnen til at jeg ønsker å bytte er hovedsakelig på grunn av selvstående, takhøyde og muligheten til gjennomtrekk om sommeren når det er på det varmeste. Det eneste jeg er veldig usikker på er hvordan det er å sette opp et telt som staika i storm. Hvorfor bruker de fleste som drar på ekspedisjon i polare strøk tunneltelt? Er det noen andre store fordeler med tunneltelt annet en at det går fortere å sette de opp og at de har større fortelt?
 11. Team baitbox på youtube har mye bra hvis man interesserer seg for fiske. Svensk kompisgjeng som fisker i Sverige og Norge.
 12. Lite som har gjort meg så forbanna som det her! Ønsker umiddelbar informasjon om eventuelle demonstrasjoner eller underskriftskampanjer. Hele poenget med fornybar energi er vel å redde naturen er det ikke det da? Litt paradoksalt å ødelegge den i kampen for å redde den er det ikke det da? Sitter en gjeng med grådige selskaper som vil tjene penger på å selge strøm til utlandet og en gjeng politikere som som blir våt i trusa av denne moralske poseringen. Dette er et kvalmt maktovertramp!
 13. Hadde tilnærmet identisk opplevelse i forrige uke. Skulle opprette inreach konto men det var bugs på nettsiden. Sto at jeg måtte fylle ut email adresse uten at det eksisterte et felt som het email adresse. Ringte Garmin kundeservice akkurat som deg og fikk beskjed om at han skulle sende feilmelding til usa. Jeg prøvde igjen et par dager etterpå og da fungerte det. Hørte aldri noe mer fra kundeservice, men heldigvis så ordnet det seg et par dager etterpå. Jeg er selv litt skeptisk på garmin når det gjelder software. Synes alle appene og programmene de har er klønete å bruke. Det finnes jo 17 apper og 48 programmer for ulike ting.
 14. Jeg var ute i forrige uke å isfisket med foreldrene mine sin portugisiske vannhund. Hun hadde på sånne dress med for inni for å holde varmen men den var ikke heldekkende under og det festet seg derfor fort snø. Hun ble kjempekald på tross av at det bare var rundt -2 ute. Hun skalv og frøs veldig så jeg plasserte henne rett foran bålet og med en jakke rundt seg og hun fikk da varmen tilbake. Er litt skeptisk til langtur med den rasen der. Det er helt avgjørende at du har dekke til hunden hvis det er mye snø. Portugisiske vannhunder har heller ikke underpels så de tåler ikke ekstreme temperaturer.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.