Gå til innhold
 • Bli medlem

akselsen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  76
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om akselsen

Nylige profilbesøk

1 195 profilvisninger
 1. Lyser ikke Lupine lyktene full effekt under hele batteritiden? Hvor my faller effekten i såfall?
 2. Tusen takk for gode svar! Utrolig godt at man har hjelpsomme folk på fjellforum når kundeservice svikter
 3. Noen som vet om lupine kan festes på alpinhjelm typ sweet protection? Har sett på både blika og wilma men blir litt forvirret av alle de ulike modellene. Er også interessert i at de kan lades via batteribank evt solcelle hvis man er på ukesturer på vinterhalvåret.
 4. Har hatt problemer med Moonlight mountain gear sin Bright as day 2000 i en periode nå. Lykten skrur seg av gjentatte ganger og det skyldes sannsynlivis dårlig kontakt mellom ledning og batteri. Jeg har også en kompis som sliter med akkurat det samme med samme lykt. Er det noen flere som har hatt problemer med dette og eventuelt har forslag til løsning? Jeg har forsøkt å få kontakt med moonlight over en periode nå uten at de verken svarer på telefon eller epost. Ringte til klevenjaktogfiske.no siden de solgte lykten og fikk der nummer direkte til daglig leder som hun anbefalte meg og ringe. Mer
 5. Jeg synes det virker litt drastisk å avlive en så ung hund hvis han har "flere gode dager enn vonde". Det er selvfølgelig ikke naturlig å gi en hund smertestillende for å klare seg men det er faktisk en av godene vi har gjennom å leve i den moderne verden. Det blir uansett vanskelig for noen her å ta stilling til dette når vi ikke har sett symptomene i virkeligheten.
 6. akselsen

  Ullsåler

  [Hidden Content]
 7. Nå er jo sagbladene stort sett akkurat de samme uavhengig om silkysaga er foldbar eller med fast håndtak. Derfor skal ikke effektiviteten være ulik rent teoretisk sett. Bakgrunnen for at jeg trakk den frem som mest effektiv er fordi håndtaket har mer naturlig ergonomi. Jeg har selv både foldbar og med fast håndtak og man får en mer naturlig stilling på håndleddet med de som ikke er foldbar. Hvor stor betydning dette har blir jo en subjektiv vurdering. Skal du sage veldig mye så har det kanskje stor verdi, mens hvis du ikke sager veldig mye er kanskje pakkbarhet viktigere.
 8. Kurvet Silky sag med fast håndtak er nok det som skjærer aller mest effektivt. De er dog veldig kostbare og det koster nesten en ny sag å erstatte sagbladet. Hvis du vil ha noe mer kompakt har silky også gode foldesager av ulike størrelser. Eagle, fiskars og andre merker som har høyere tilgjengelighet i Norge er også gode. Jeg ville sett etter en såkalt "pull-saw" eller muligens trekksag på norsk. Den skjærer bare på tilbaketrekket og krever langt mindre energi å bruke. Hvis du vil ha noe som varer evig kan du også kjøpe buesag. Det finnes også sammenleggbare modeller av disse. cde94ecfc3
 9. Hvis klokken skal fungere til alt det så er Garmin Descent den eneste klokka jeg vet om. Jeg har garmin fenix og har ikke risikert å bruke den når jeg dykker.
 10. Var i flensmarka rett ved femundsmarka for to uker siden. Det var ekstremt mye knott og en del klegg (blinding) på enkelte plasser. Kombinert med at det var 30 grader så ble faktisk turen avsluttet tidligere enn planlagt. Teltet måtte stenges pga knotten og det ble uutholdelig varmt. Men nå når det har blitt kaldere er det nok mer behagelig. Man kan i hvert fall søke tilflukt i teltet når man spiser uten å "renne bort".
 11. Bruker du tapert fortom? Synes det høres veldig rart ut at lina skyter "forbi" fortommen. Viktig å matche fortom med fluene du bruker også.
 12. Det kan være flere ulike årsaker til at man ikke trives alene på tur. Den ene årsaken kan være at man enkelt og greit kjeder seg på tur alene. Hvis det er tilfellet så er åpenbart løsningen å finne aktiviteter på tur som gjør at du kjeder deg i mindre grad. Da kan for eksempel fisking, podcaster, bøker osv være løsningen. Jeg tror også at det er sunt å kjede seg fra tid til annen. I dagens samfunn har vi tilgang til uendelig antall distraksjoner som fanger vår oppmerksomhet. Hvis det er følelsen av ensomhet du frykter så er det andre grep du kan ta. Jeg ville snudd om det til noe positivt og t
 13. Jeg kjøpte meg Allak 3 tidligere i år da jeg regnet det som det mest allsidige teltet til mitt bruk. Jeg hadde først Hilleberg Nammatj men savnet muligheten for gjennomtrekk om sommeren med bare en åpning (det blir VARMT!). Valget mitt falt på Allak framfor tunneltelt med to innganger siden jeg så på selvstående konstruksjon som utrolig lettvint. De aller fleste gangene jeg er på tur så trenger jeg ikke engang å bardunere. I tillegg til dette har Allak 3 bedre takhøyde enn de fleste telt noe som gjør det behagelig å sitte i chair-kitet. Allak 2 har vel også bedre takhøyde enn de fleste tunnelt
 14. Er denne malingen enkel å skrape av eller er det bedre å bytte o-ring? Utrolig irriterende at jeg alltid må drive å mekke på disse multifuelbrennerne. Det var nettopp på grunn av dette jeg byttet ut primusen..
 15. Jeg byttet nettopp ut min Primus Omnilite TI for en MSR XGK da jeg hadde mye problemer med primusen. Har prøvekjørt MSR noen ganger nå og merker meg at den fortsetter å blusse opp i opptil 5-10 minutter etter at jeg har stengt ventilen. Jeg sjekket ikke tiden eksakt men vil anslå at den var som et lite stearinlys i opptil 15-20 minutter etter jeg stengte ventilen i går kveld. Er dette normalt? Hvordan er det med kullos i denne perioden etter ventilen er stengt av?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.