Gå til innhold

eer

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  26
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om eer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. eer

  Størrelse på tarp (AliXpress)

  Jeg finner alt mindre enn 3x3 meter for smått om man skal bo komfortabelt under tarpen, det krever i hvert fall en bivy ved ruskevær,,,, Liker 3x4 eller 4x4 meter best. Da har jeg plenty beskyttelse mot vær/nedbør. Og har mange konfigurasjoner å velge mellom.
 2. eer

  Hjelp! Trenger nytt liggeunderlag!

  Jeg har hatt samme punkterings-problematikk på mange og dyre liggeunderlag. Utfordringene har jeg løst med følgende produkter (når jeg ligger i telt, tarp, snøhule eller under åpen himmel): - Vår/sommer/høst: Thermarest Prolite Plus Regular øverst og 2/3 av et Thermarest Z-Lite SOL Regular underst. (Alternativt bruker jeg et Ridgerest Solar regular underst.) - Vinter/tæle i bakken: Lappmeis (tynt celleplast fra Jysk) øverst, Thermarest Prolite Plus regular i midten og Thermarest Ridgerest Solar Large i bunn. Alle produktene har jeg kjøpt brukt, og jeg har selv utsatt dem for over 190 overnattinger/døgn fordelt på alle årstider. Ingen skader, punkteringer eller nevneverdig tegn til slitasje. Jeg veier 67kg og er 173cm, bruker utstyret mitt mye og til dels hardt, men jeg er ikke uvøren. Dette er den eneste kombinasjonen jeg har fått til å holde, og som jeg føler at jeg kan stole på.
 3. Personlig synes jeg de største fordelene med footprint til Soulo'en er: 1. At det holder (bunnen på) innerteltet tilnærmet tørt, slik at jeg kan 'toggle' løs innerteltet og separat pakke ned et rimelig tørt innertelt, selv om ytterteltet er regnvått, fullt av kondens, eller rim. 2. At jeg kan bruke kun yttertelt og footprint (legger igjen innerteltet hjemme) når forholdene tillater det, og jeg har behov for å pakke så lett som mulig. Og ikke minst er det godt, tørt og renslig å ta lunsj der i ruskevær. 3. At jeg får et tørrere og litt mer renslig fortelt og inngangsparti. Hvor jeg kan stå oppreist på sokkelesten i døråpningen. Og hvor jeg kan legge fra meg klær og utstyr som jeg ønsker å holde fritt for fukt og bøss. Jeg synes ikke å ha merket noe særlig forskjell i menge kondens på innside av yttertelt med eller uten bunnduken. Det som påvirker mest for meg ser ut til å være temperatur, luftfuktighet og vindforhold/ventilasjon. Det å bruke footprint / ekstra bunnduk for å beskytte teltbunnen er ikke særlig betydningsfullt for meg. Det er såpass enkelt å reparere eventuelle hull og skader, også i felt, og det er i det hele tatt veldig sjelden jeg opplever skader på bunnduk. Bruker sjelden bunnduken om vinteren når det er snø nok til å grave en kne-dyp grop til beina i fortelt/inngangsparti.
 4. eer

  Valg av Snøsag -xxl?

  Fikk tatt noen bilder/mål i full fart; Lagd av bladet fra en gammel tømmer-svans og håndtaket fra en kassert rotte-rumpe. Tykkelse på sagbladet 1,5 mm. Lengde på sagblad ca. 430 mm. Lengde totalt inkl. håndtak ca. 570 mm. Vigging drøye 0,7 mm fra senter. Beregn slitasje på vinkelsliper-skive om du får tak i en gammel svans med blad av god gammel kvalitet 😉 Dette var et hastverk-prøveprosjekt, men resultatet ble så bra at jeg har brukt denne de siste årene og totalt forelsket meg i den,,,, Den neste skal jeg legge ned litt mer tid og flid i, slik at den blir litt mer presentabel ovenfor offentlighetens lys🙄
 5. eer

  Valg av Snøsag -xxl?

  @Memento mori realt vigget og biter alt som nærmer seg tanngarden😬 En slire er helt nødvendig. Skal forsøke å ta noen bilder og mål ila helgen og poste i tilfelle du m.f. vil lage deres egen.
 6. eer

  Turkjøkken på langtur

  +1 for Trangia 27 og dets fleksibilitet, robusthet, stabilitet og brukervennlighet/enkelhet. Jeg bruker og verdsetter også mine titan-kjeler/kopper, IKEA stekepanner, Primus bålkjeler m.f. i kombinasjon med kvistbrenner, multifuel-, gass og bensin-brennere. MEN skulle jeg klare meg resten av livet med kun EN løsning/kombinasjon ville jeg uten tvil valgt Trangia 27. I en bransje og et miljø med tilsynelatende rivende utvikling overrasker det meg litt hvor ofte jeg vender tilbake til T27. Og jeg kjenner på at det samtidig gleder meg litt,,,,,😏 Skulle jeg kjøpe meg et nytt ville jeg valgt 27-4 HA (150274 hard anodisert med nonstick stekepanne).
 7. eer

  Valg av Snøsag -xxl?

  Har brukt gamle snekkersager til å forme og bygge i snø med siden jeg var barn - fungerer helt greit tross litt spe tanning. Men til bygging av kantgrop finner jeg dem for fleksible og spe-tannet når jeg treffer på litt kraftige skarelag. En del av snøsagene på markedet har grove og fine tenner, men er enten for fleksible og bøyer seg for lett, eller så er bladet for tykt (de i aluminium). Felles for de jeg har vært borte i er at avstand/høyden fra tanningen til ryggen av bladet er for lav og dermed er det mer utfordrende å kutte rette blokker. Bladet gir for lite støtte/retnings-stabilitet. Til mitt bruk har jeg blitt nødt til å lage min egen. Halve bladet på en gammel tømmersvans og håndtaket fra en gammel rotterumpe gjorde susen. Jeg har kopiert snøsagen til Trond Augestad førstelektor ved Norges idrettshøgskole (NIH). Fikk prøve den selvlagde sagen hans og forelsket meg i den. Hadde ikke vett til å ta målene av sagen hans, så har lagd min kun ut i fra egen hukommelse. Men opplever at resultatet ble like bra. Jeg drar ALDRI på vintertur uten😍
 8. Hei🙂 Jeg har vært igjennom flere av de mest aktuelle liggeunderlag der ute. Prøvd mange soveposer og forskjellige telt, og det kan nå se ut til at jeg endelig har landet🙂 Brukere: Norsk Buhund, hann. Mann, 67kg, 173cm. Buhund -Liggeunderlag: resterende avkuttet 1/3 av mitt Thermarest Z-Lite SOL regular i kombinasjon med en lett varmejakke fra Ortovox med Svisswool isolasjon. Mann -Liggeunderlag vår/sommer/høst, kombo: Thermarest Prolite Plus regular øverst og 2/3 av et Thermarest Z-Lite SOL regular underst. -Liggeunderlag vinter, sandwich: Lappmeis (tynt celleplast fra Jysk) øverst, Thermarest Prolite Plus regular i midten og Thermarest Ridgerest Solar large i bunn. -Sovepose sommer: Mountain Equipment Aurora I XL (syntet). -Sovepose høst/vinter/vår: Samme som sommer, men i kombinasjon med dunjakke, dunbukse og/eller tynnere sovepose i dun som passer inne i Aurora'en. -Solotelt: Hilleberg Soulo m/ekstra bunnduk. Normalt ligger min gode turkamerat i innerteltet sammen med meg uansett årstid. (God plass i bredden på midten av Soulo'en.) MEN er han blaut og møkkete til skinnet, hender det han må ta seg til takke med forteltet,,, Jeg føler meg så hjemme, trygg og tilfreds i ovennevnte kombinasjon at det er en fryd! Robusthet og fleksibilitet til en vekt og et volum jeg kan leve med til alle årstider. Av 2stk Exped DM7, 1stk Exped DM Winterlite og 2stk TR NeoAir xtherm med hull i 4 av 5 av dem gjentatte ganger. Og etter å ha hutret meg en drøy uke vinterstid igjennom Skarvheimen pga punktert underlag er jeg helt ferdig med den slags. Robustheten og håndterbarheten til Prolite Pluss passer meg best! Jeg oppsøker gjerne vind, regn, tåke og snøvær - liker å føle på elementene. Lei av fuktig dunsovepose etter gjentatte dager med regn, kondens og/eller rim, og i tillegg blaut bikkje. Derfor mitt valg av syntet sovepose ytterst. Velger du rett syntetpose veier den ikke mye. Beklager å 'forvirre' litt i forhold til de andre anbefalingene. Men dette er hva som fungerer aller best for meg og mitt friluftsliv😊
 9. eer

  Norge på tvers

  Så fantastisk👍 Om hun/dere ikke allerede har lest den, så vil boka Norge på tvers av Maria Grøntjernet kunne være til god nytte og inspirasjon. Både tips og turforslag å finne der. Lykke til med 'prosjektet'! Mye verdifull læring og erfaring å hente i slike prosjekter😊
 10. eer

  Forholdene i Oslomarka

  Tørt og fint i Østmarka👍
 11. eer

  Leie pulk

  Hei, du kan godt leie en av pulkene mine en uke, om det ikke krasjer med et tidspunkt de er i bruk Har 1stk Fjellpulken Xcountry 118, 1stk Fjellpulken 144 begge med stivt drag. Har også en Paris-pulk/brett, men uten drag. Pulkene er lokalisert i Oslo. Send meg en PM om du er interessert.
 12. eer

  eer

 13. eer

  Tapt og Funnet

  På mine turer finner jeg titt og ofte utstyr som er tapt eller forlagt. Jeg synes vi burde hatt et felles sted hvor tapt og funnet lett kan annonseres. Hadde jeg mistet noe av utstyret jeg har kjært, ville jeg satt stor pris på om det var en mulighet for at det kunne komme til rette igjen Noen som for eksempel savner denne flotte fluestangen? Funnet på Østlandet tidligere i høst.
 14. Jeg veier ca 69kg og er 172cm. Har selv Amundsen og er rimelig fornøyd med dem, MEN synes de er litt for stive, eller rettere sagt, at det er litt for mye 'gåspenn' i dem. Vanskelig å tråkke ned skia og få godt nok feste, spesielt når jeg går med pulk, siden man må gå smoothere og ikke kan ha samme frasparket. Så jeg har selv lurt på å bytte til Sondre. Med dine behov og vekt ville jeg valgt Sondre, uten tvil. Hadde Sondre for mange år tilbake og savner egentlig dem i forhold til Amundsen skiene. Jeg bruker BC Magnum manuell bindinger og Crispi GTX Stetind støvler. Spent på å høre hva du velger og hvordan du liker skiene du ender opp med. Lykke til med handelen.
 15. eer

  Erfaringer med Bergans Helium 55

  Løp og kjøp spør du meg. Dette er min nye favoritt. Fikk den for nøyaktig et år siden, og etter å stort sett hatt en sekk for hvert formål, ender jeg nå nesten alltid opp med å benytte denne sekken. Uansett tur i Frognerparken med ungene, til og fra jobben, dagstur eller overnattingstur inntill ca 3 dager (også vinterovernatting). Den er like lett som mange av de mindre sekkene jeg har, og er mye bedre å bære. 12kilo er maks etter min erfaring, og det bærer du greit i dagesvis. 14 går det og, men da må du pakke riktig. Vanntette pakkposer av ett eller annet slag er et must (det er det uansett sekk spør du meg....), da den ikke finnes regntett, litt duskregn tåler den selvfølgelig. Til gjengjeld tørker den utrolig raskt, og skulle den bli gjennomvåt, holder den ikke på mye vann slik at vekten ikke øker noe nevneverdig. Et viktig poeng mener jeg, da det har en tendens til å bli vått i dette landet til tider.... Den virker litt "spinkel" og skjør i stoffet, men styrken og holdbarheten har imponert meg. Jeg har virkelig fått brukt den hardt i løpet av det siste året. Du kan jo selvfølgelig ikke slenge den rundt som du gjorde med din gamle skinn-ransel når du gikk på skolen, men slik skal man jo ikke behandle noe slags utstyr uansett. Det er enkelt å komme til bagasjen lenger ned i sekken ved hjelp av glidelåsen i siden. Sekken passer midt i blinken for mine varierte formål og behov, og de andre sekkene mine ryker snart på dør.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.