Gå til innhold

Helge G

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  60
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Helge G

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen, Hordaland

Nylige profilbesøk

898 profilvisninger
 1. Vært inne på tanken om tverrplattfot, men får ikke vondt når jeg bruker mine Salomon Quest. Problemet med disse er at de har i overkant myk såle til turer med tung sekk.
 2. Har fra før Scarpa Kinesis. Disse blir for meg for lengdestive i sålen, slik at det etter et par mil gjør vondt under tåballene for hvert skritt jeg tar. Dette tror jeg er fordi at sålen er helt stiv. Har noen gode forslag til fjellstøvler med god ankelstøtte som egnet for lengre turer i ulendt terreng med tung sekk uten at de er fullstendige lengdestive? Mulig det er å be om både i pose og sekk...
 3. Helge G

  Dunbukse

  Takk for tips! Da ble det Black Diamond buksen. Fant den på outnorth til bare 879kr. Den har 100g/m2 Primaloft isolasjon og ser således ut til å gi mye for pengene ift.Rab Photon. Tenker å kombinere den med Bergans Mjølkvasstind som har 60g/m2 på ekstra kalde dager i teltet.
 4. Helge G

  Dunbukse

  Har noen anbefaling til tykk isolasjonsbukse? Bruksområde:Telturer på vinterstid. Stillesitting. Trenger ikke å være vanntett, må ha glidelåser i sidene for enkelt av/på i pauser. Vurderer Bergans Expedition Down Pant BIB, -har noen erfaringer med denne? Fra før bruker jeg forsvarets Annabukse, men ønsker å ha en som går helt ned til anklene og uten bare knepping i sidene.Vurderer evt. å sy på glidelås og noe forlenget stoff.
 5. Pumaen er i str. Long, og det er ikke noe problem for meg med Overbagen. Har forøvrig MF utgaven av Pumaen, hvilket jeg tror er en fordel mtp. pustevnen når jeg har Overbagen utenpå der igjen... Jeg ville ikke vært bekymret for størrelsen dersom du ikke bruker expander på soveposen. WM Puma er såvidt meg bekjent en av de mest vide soveposene du kan få tak i.
 6. Enig. Halite Overbag har isolasjon også på undersiden. Dette kunne ned fordel vært droppet, da det ikke er bruk for isolasjon på undersiden. Overbagen er romslig nok for normalt bygde folk i vinterposer, men jeg vurderer å sprette den opp og få satt inn en kile i forlengelsen av glidelåsen nedover.
 7. Jeg har den. Kan bekrefte at glidelåsen er irriterende, men er det så kaldt at du først vil bruke den, så regner jeg med at en også vil dra glidelåsen helt igjen uansett, så da er det ikke noe prob. Det har ennå ikke vært kaldt nok på mine turer i vinter til at jeg har kunnet teste posen skikkelig. Min hensikt med den var å bruke den utenpå min WM Puma og flytte 0-punktet lenger ut til sjiktet melom posene for å unngå ising i dunen. Jeg har expander på min WM pose, og da er denne Overbagen for trang, men den passer helt fint når jeg ikke bruker expanderen.
 8. Takk, men den er utsolgt og har vært det lenge...
 9. Noen som vet hvor jeg kan få kjøpt fuskepels med borrelås til hette? Ser ut til å være umulig å få tak i. Venligst hold diskusjon om ekte pels unna denne tråden
 10. Med min X2 fungerer stillebrenner helt fint. Blir flammene gule høres det absolutt ut som om det er for dårlig forvarming. Du bør nok regne med å forvarme i ca. 1min ved 0 til-15 grader...
 11. Akkurat samme tennstålet som jeg har Har imidlertid bare brukt det i få minusgrader nå nylig, har alltid brukt fyrstikker før, men er lei av å fomle med de når jeg skal fyre primus. Kanskje tennstålet knekker lettere i mange minus?
 12. Tennstål fungerer veldig greit (alltid) til å antenne rødsprit i både xgk og omnifuel. Sørg bare for å lage gnister som du kaster i retningen ned mot rødspriten
 13. @Marius Engelsen -hvordan gikk turen?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.