Gå til innhold

Helge G

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Helge G

Nylige profilbesøk

577 profilvisninger
 1. Helge G

  Fyring av primus.

  Hvor mange minusgrader har du prøvd den i? Har du f.eks. lagt den i fryseren? Jeg ønsker ikke å oppleve igjen at min omnifuel med kemetyl fritidsparafin skal slutte å fungere på Hardangervidda i 20minus, slik som den gjorde i fjor...
 2. Ja, spørsmålet er jo da om alt som var produsert før den batchen frøs og tettet dysene? Der høres jo ganske rart ut, så vet ikke helt hva jeg skal tro lenger.. Trodde i utgangspunktet at all fritidsparafin ikke tettet dysene og hadde frysepunkt på 50 minus
 3. Skrev denne eposten til Wilhelmsen Chemicals: " Jeg er på utkikk etter parafin til min primus som fungerer under 20 minusgrader. Jeg har flere ganger erfart at parafinen fryser. Samtidig må den være slik at den ikke legger igjen voks og tetter primusen. Har dere et produkt som tilfredstiller disse kravene? Jeg har tidligere brukt Kemetyl Fritidsparafin, men den fungerer dårlig når det blir kaldt nok." Fikk følgende svar: "Kemetyl Fritidsparafin produsert fra 21.april 2017 med batchnr 6060346 og høyere har tilstrekkelig lavt frysepunkt og tetter ikke dysene.." Vet dessverre ikke hvilken batch jeg brukte i mitt tilfelle når både hoved -og reserveprimus sluttet å fungere i 20 minus. Parafinen ble kjøpt i februar 2018, og hadde ikke kannen lengre, og vet ikke hvor lenge butikken hadde hatt den på lager. Før neste tur skal i alle fall parafinen legges i frysen og testes på forhånd.
 4. Helge G

  Monsen på tur, minutt for minutt

  Skikkelig bra konsept. Bare så utrolig synd med programledere som ødela så mye med sine barnslige stunts med å skulle drikke urin, drikke svette, få/gi barn lov til å slå programlederen så hard de kunne dersom de vant osv.... Hele sommeråpent-biten falt helt ut for min del da.
 5. Hmm, skal sjekke ut det med bensinen i parafinen Hva er blandingsforholdet, tro? Når det gjelder forvarmingen, så funker det dårlig, da jeg bruker Primus Omnifuel som er satt inn i et trangia stormkjøkken. Har forøvrig sett att Shell sin D60 anbefales, men den finner jeg ikke..
 6. Nei, dessverre. Alle sikkerhetsdatablad jeg går inn i på fritidsparafin, deriblant Kemetyl sin, har et fryse/smeltepunkt på <-20 grader. Kan bekrefte det, da primusen mine ble kranglete i minus 20, og ellers feilfrie i minus 12-15 grader.. Leter derfor etter en bedre type parafin med lavere frysepunkt, men i motsetning til for noen år siden, så virker det nå til å være umulig å finne. Tar i mot forslag med stor takk!
 7. I vinter brukte jeg Kemetyl Fritidsparafin i 20 minus, og den viste seg å begynne å fryse allerede da. Det viste seg å stemme overens med databladet. Det var derfor godt jeg bare var et par dager unna bilen på Maurset. Det viser seg å være svært vanskelig å finne parafin nå til dags som har frysepunkt noe sekunder 20 minus. Er det noen som har noe forslag til hvor jeg kan finne det? Hvilket mere har under 20 minus i fryse/smeltepunkt? Prøver i det lengste å unngå bensin, da jeg har oppdaget mange mindre lekkasjer i en rekke forskjellige primuser opp igjennom årene. Kjedelig å sitte med nedbrent delt på vidda i 25 minus...
 8. Helge G

  Trekke pulk og spare krefter? Prøv polering...

  Slites ikke dette fort bort? Eller holder det noen mil?
 9. I slutten av februar tenker jeg å parkere på Maurset for å ta en 3-4 dagers tur med pulk og telt. Må tilbake til utgangspunktet pga. bil. Er det noen som har noen tips til greie ruter?
 10. Helge G

  Snøforhold Huldreheimen

  For et par år siden gikk jeg fra astridbekken, forbi synstegardseter, til Nordbua, ned Espedalen, opp til Gålå og sørover igjen til Skeikampen. Ble vel ca. 110km. Skikkelig fin tur som anbefales!
 11. Ja, får se ann forholdene når jeg kommer opp. Ligger du i telt på Dyranut? Ser det er litt ruskevær der nå med stengt overgang og 20m/s i kastene.
 12. Noen som vet hvordan isforholdene var rundt Finse for tiden? Tenker enten å gå inn til Geiterygghytta eller til Haugastøl.
 13. Er det noen som har krysset Hardangervidda fra Haukeli til Finse ila. de siste ukene? Går det greit, eller er det igjen mye snø? Leser på dnt at det er mest snø på vestre delen og rundt Finse. Hvilken rute anbefales det mtp. snøsmelting og snømengde?
 14. Helge G

  Helge G

 15. Jeg og min samboer skal til Nord Norge i sommer. Har noen noe forslag til en betjent hytte med overnatting i tilknyttning til bra turterreng? Tenker muligens i Lofoten området, men er også åpne for andre plasser.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.