Jump to content

Helge G

Aktiv medlem
 • Posts

  82
 • Joined

 • Last visited

About Helge G

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,690 profile views

Helge G's Achievements

 1. Kjempebra at denne nå endelig har kommet på Android. Kommer til å kjøpe når jeg får tid til å gå mer på tur igjen. Jeg savner en mulighet til å enkelt kunne måle avstand fra pkt. A via. B til C.
 2. Ser bra ut! Hva slags stoff er det? Hvor er det kjøpt?
 3. Det som er rart med slike turer, er at selv om du står i det der og da og hater litt, så kommer (for min del) lysten alltid tilbake når du har tråkket rundt i heimen en stund og ser tilbake på turen og utfordringene du mestret. Har forøvrig på flere av vidda-turene mine fått alt i fra whiteout, 23 m/s vind til 30 minusgrader og klar himmel. Det har gitt meg helt utrolige kontraster som jeg vil huske for resten av livet, og det er det som gjør at jeg alltid vender tilbake dit. Nå ser det dessverre ut til at du kanskje har fått mer ensformig shitavær, men vi får satse på at det bedrer seg litt ut over uken, slik at du virkelig får se hva den flotte vidda har å by på! Forøvrig så har det på flere av turene mine blåst 5-10m/s mer enn det som har blitt meldt, når jeg sammenligner etterpå med historiske data på målestasjonene... Det er slettes ingen regel, men kun en erfaring som jeg har notert meg og undrer over... Jeg pleier derfor ofte å vente med å dra dersom værmeldingen viser 12 m/s eller mer, fordi at jeg da har opplevd flere ganger at det reelt sett har blåst en del mer. Jeg bruker Helsport Patagonia 3 og 50cm plugger i tillegg til ski/staver og reserveski/stav. 30cm plugger er ofte litt snaut. Det teltet gir meg en god trygghet, som jeg syns det er verdt. Det har et lite fortelt, men jeg går alltid alene, og da holder det.
 4. Ser det blåser bra hos deg. Her er historiske data fra Skulevika, ca 1mil sørvest for deg. Ville av erfaring dog ikke vært bekymret med en slik vindhastighet når en har etablert seg så godt med teltet som det du har gjort.
 5. Enig. Men, tørr ikke en gang gå inn på temaet. Da kommer denne tråden her til å spinne helt av😅. Kanskje vi kan komme med våre forslag, også kan Marius fortløpende løpe ut og flytte leveggen sin for å teste? 🤣
 6. Hva slags plugger og telt har du? Regner med at du allerede har brukt ski og staver som plugger vertikalt? Etabler snøanker. Grav ned ski/stav vannrett, fest bardunen og grav igjen. Evt. Bruk en bag eller pulk, fyll den med snø, fest bardun og grav igjen. Antar du ikke har bygd levegg siden du er ved en hytte. Men dersom du trenger det, så bygg en levegg av snø 1,5-2 m unna teltet (for å unngå at teltet havner i turbulensen rett bak leveggen). Ellers når du skal opp med telt, så kan du dersom du har tunneltelt feste teltet i pulken først, før du setter det opp. Da kan du jobbe deg bortover teltet med vinden i ryggen samtidig som teltet er sikret. Jeg har alltid en karabinkrok festet i fotenden på teltet, som er det første jeg fester i pulken/vertikal ski før jeg tar ut hele teltet.
 7. Er det Camelback termo du har? Syns du det fungerer greit på vintertur? Jeg syns det fungerer dårlig selv om jeg har den under jakken for at den ikke skal fryse.
 8. Har to prolapser som jeg sleit mye med de første 5 årene. Vondt å sitte, stråling nedover ene beinet osv.... Det gjorde at jeg fikk muskelspenninger som jeg måtte få løst opp. Kiropraktor med manipulasjon hjalp bare midlertidig, det var først når jeg fikk akupunktur at muskelspenningene slapp. Nå etter 10 år plager det meg nesten ikke lenger, men kan ikke kjøre knebøy og markløft uten å få vondt. Jeg er avhengig av å trene mage/kjerne 3 ganger i uka, hvis ikke får jeg vondt. Trening av dette har hatt enormt mye å si for meg, og jeg angrer på at jeg ikke fokuserte på det før. Anbefaler forøvrig luftunderlag når du er på tur, og dersom jeg har for mye luft i, så får jeg vondt dagen etterpå. Det er viktig å ikke ha i mer luft enn at kroppen får støtte. Jeg klarer nå fint 25kg ryggsekk uten å få vondt på tur.
 9. Jeg hadde Piteraq HD og Exped Chair Kit. Byttet til Spica. Digger friksjonsunderlaget som forhindrer soveposen fra å skli. Liker også å ha en ting mindre å huske på med å ikke måtte ha et separat Chair Kit. Plastspennene som holder ryggen oppe når du sitter er imidlertid for svake og røk på andre dagen, -dette burde Fjellpulken ha sett med en gang. Ser noen mener at tyngdepunktet blir for høyt fordi at teltet er på toppen; -Da er det jo mulig å bare snu Spica på hodet? Ulempen da er at du mister litt tilgang til lommer og spade. Forøvrig pakker jeg alltid beddingen først på pulken, og deretter er teltet det siste jeg pakker på, så for min rutine så fungerer Spica veldig bra.
 10. Jeg har Hilleberg Unna og er 194cm. Liggelengden er god, og det går fint å sitte på et Exped 7 lw liggeunderlag inni.
 11. Jeg har ennå ikke fått tid til å få sydd om min. Jervenduk ser jeg nok ikke på som noe alternativ, da jeg vil ha en mest mulig pustende løsning. Har allerede expander i min WM Puma, så da er overbagen i alle fall for liten
 12. Jeg har Amundsen fra før, men etter noe kaving med pulk i nysnøpå Hardangarvidda vurderer jeg en breiere ski. Hvordan vil du si @Tessatrollat Nansen egner seg til pulkturer på Hardangervidda ift. Amundsen? Nedkjøringsegenskaper har ingenting å bety for meg.
 13. Ja, det stemmer. Har sendt e-post til Halite med forespørsel om de kan utvidde den, men regner ikke med positivt svar, da jeg antar at de som de fleste andre får produktene sine produsert i langtvekkistan. Pressiserer ømdømmemessig for Halite sin del at Overbagen nok er stor nok for 90% av oss. Jeg er 194cm og 110kg, så jeg tenger litt boltreplass med min WM Puma.
 14. Tja? Har den samme glidelåstypen som på Halite Overbag da? Alle expandere/kiler Har glidelås, men det vil ikke nødvendigvis si at de passer
 15. Vurderer å splitte opp nedover forbi eksisterende glidelås og sy inn en Bergans Expander. [Hidden Content] Jeg bruker WM Puma MF med WM Expander. Når jeg har expanderen montert på Pumaen, så blir Overbagen for liten slik at jeg ikke får utnyttet plassen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy