Gå til innhold

Helge G

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Helge G

Nylige profilbesøk

673 profilvisninger
 1. Helge G

  Smørefrie fjellski med fell vs smøreski

  Jeg har både Fisher E99 smørefri og Åsnes amundsen felleski. Jeg syns smørefri fungerer aller best med pulk der det ikke er for mye oppoverbakker. Dvs. f.eks. på de lange strekkene på Hardangervidda (selv om en kan finne mer enn nok oppoverbakker der også). Syns fort det blir tungt å skyve felleskiene forover ift. smørefrie. Foretrekker derfor primært smørefri når jeg har pulk. Blir nok innkjøp av Åsnes Amundsen Fram Waxless nå, som har både smørefri og fellefeste (men stålkant)
 2. Helge G

  Turkart på mobiltelefon

  Jeg kan gjerne prøve betaversjonen på Android!
 3. Helge G

  Turkart på mobiltelefon

  Det som jeg kunne ønsket var at vinterrutene til hyttene på ut.no er med. Disse kan lastes ned manuelt fra ut.no som gpx til, men det er tungvint å måtte gjøre det rute for rute, dersom en planlegger f.eks 10 dagers tur på Hardangervidda. Har til nå ikke funnet noen komplett gpx til for dette.
 4. Helge G

  Turkart på mobiltelefon

  Støtter denne. Hadde du kunne slengt inn vinterløypene, så hadde dette blitt veldig bra!
 5. Helge G

  "Ny" GPS for vinterturer

  Jeg bruker Inreach Explorer+. Kjøpte GPSmap 64s, men syns ikke den var noe bedre å navigere med, så jeg solgte den og beholdt inreachen. Skulle bare ønsket at den hadde utskiftbare batterier. Kjedelig å måtte drive å varme den og powerbanken på kropp før batteriet kan lades.
 6. Er det noen som har erfaringer med Åsnes Amundsen Fram Waxless? Kombinasjonen kortfell og smørefritt må være ganske greit å ha på pulkturer, da jeg på flatene ofte foretrekker smørefrie ski. https://www.asnes.com/produkt/amundsen-fram-waxless-for-lange-turer/
 7. Helge G

  Dragonfly eller XGK?

  Har forstått det slik at finjustering ikke er mulig med XGK, pga. at den kun har ventil på pumpen, men forstår ikke helt hvorfor dette fører til dårligere regulering? Blir det ikke bare en forsinket regulering, slik at du må vente for å se ann effekten etter å ha vridd litt på ventilen? Jeg kan fint regulere min Omnifuel bare ved å la spindelen stå på max og kun regulere med ventil på pumpen. Vurderer å gå over til XGK, men må ha muligheten til å kunne lage mat på lav varme
 8. Helge G

  Alfa Polar A\P\S eller Quest A\P\S

  Jeg har Quest A/P/S og syns sålen er altfor myk slik at den vrir seg lett i ulent terreng. Den er vel mest ment for turer på vidde.. Vurderer Crispi Svalbard istedet
 9. Ser faktisk ut til at feilen var at primusen min hadde kokset igjen og ikke nødvendigvis minusgradene. Måtte skrape opp igjen de langsgående sporene på spindelen til omnifuelen, så gikk den greit. Testet med flaske og primus rett ut av fryseren på -22, og det fungerte fint med kemetyl fritidsparafin.
 10. Ingen som har drøftet smørefrie ski her? Jeg har god erfaring med Fischer E99 smørefrie og pulk. Står vel forøvrig noe i ekspidisjonshåndboken til Ousland også, men han fikk spesiallaget med ekstra lang smørefri sone. Kan evt. forlenge sonen litt med slutning dersom det er behov. Jeg har også Amundsen med kortfell, og foretrekker klart smørefrie på flat mark og småkupert med pulk.
 11. Helge G

  Fyring av primus.

  Hvor mange minusgrader har du prøvd den i? Har du f.eks. lagt den i fryseren? Jeg ønsker ikke å oppleve igjen at min omnifuel med kemetyl fritidsparafin skal slutte å fungere på Hardangervidda i 20minus, slik som den gjorde i fjor...
 12. Ja, spørsmålet er jo da om alt som var produsert før den batchen frøs og tettet dysene? Der høres jo ganske rart ut, så vet ikke helt hva jeg skal tro lenger.. Trodde i utgangspunktet at all fritidsparafin ikke tettet dysene og hadde frysepunkt på 50 minus
 13. Skrev denne eposten til Wilhelmsen Chemicals: " Jeg er på utkikk etter parafin til min primus som fungerer under 20 minusgrader. Jeg har flere ganger erfart at parafinen fryser. Samtidig må den være slik at den ikke legger igjen voks og tetter primusen. Har dere et produkt som tilfredstiller disse kravene? Jeg har tidligere brukt Kemetyl Fritidsparafin, men den fungerer dårlig når det blir kaldt nok." Fikk følgende svar: "Kemetyl Fritidsparafin produsert fra 21.april 2017 med batchnr 6060346 og høyere har tilstrekkelig lavt frysepunkt og tetter ikke dysene.." Vet dessverre ikke hvilken batch jeg brukte i mitt tilfelle når både hoved -og reserveprimus sluttet å fungere i 20 minus. Parafinen ble kjøpt i februar 2018, og hadde ikke kannen lengre, og vet ikke hvor lenge butikken hadde hatt den på lager. Før neste tur skal i alle fall parafinen legges i frysen og testes på forhånd.
 14. Helge G

  Monsen på tur, minutt for minutt

  Skikkelig bra konsept. Bare så utrolig synd med programledere som ødela så mye med sine barnslige stunts med å skulle drikke urin, drikke svette, få/gi barn lov til å slå programlederen så hard de kunne dersom de vant osv.... Hele sommeråpent-biten falt helt ut for min del da.
 15. Hmm, skal sjekke ut det med bensinen i parafinen Hva er blandingsforholdet, tro? Når det gjelder forvarmingen, så funker det dårlig, da jeg bruker Primus Omnifuel som er satt inn i et trangia stormkjøkken. Har forøvrig sett att Shell sin D60 anbefales, men den finner jeg ikke..
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.