Gå til innhold

Helge G

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  71
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Helge G

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen, Hordaland

Nylige profilbesøk

1 031 profilvisninger
 1. Jeg har Amundsen fra før, men etter noe kaving med pulk i nysnøpå Hardangarvidda vurderer jeg en breiere ski. Hvordan vil du si @Tessatrollat Nansen egner seg til pulkturer på Hardangervidda ift. Amundsen? Nedkjøringsegenskaper har ingenting å bety for meg.
 2. Ja, det stemmer. Har sendt e-post til Halite med forespørsel om de kan utvidde den, men regner ikke med positivt svar, da jeg antar at de som de fleste andre får produktene sine produsert i langtvekkistan. Pressiserer ømdømmemessig for Halite sin del at Overbagen nok er stor nok for 90% av oss. Jeg er 194cm og 110kg, så jeg tenger litt boltreplass med min WM Puma.
 3. Tja? Har den samme glidelåstypen som på Halite Overbag da? Alle expandere/kiler Har glidelås, men det vil ikke nødvendigvis si at de passer
 4. Vurderer å splitte opp nedover forbi eksisterende glidelås og sy inn en Bergans Expander. https://www.bergans.com/no/turutstyr/soveposer-og-liggeunderlag/tilbehor/expander-dark-grey Jeg bruker WM Puma MF med WM Expander. Når jeg har expanderen montert på Pumaen, så blir Overbagen for liten slik at jeg ikke får utnyttet plassen.
 5. Trodde husfliden var forbeholdt gardiner og bunader og at de vil le seg skakk om jeg kommer dragende med 168cm med pulk, men kanskje jeg får gi det et forsøk.
 6. Er det noen som vet om en god og allsidig systue i Bergen? Skulle gjerne ha utviddet overbagen som jeg har utenpå soveposen, sydd på glidelås på pulken min og litt småtteri. Regner med at en vanlig bunads-skredder ser rart på meg om jeg kommer dragende med friluftsutstyr, så håper på å finne en litt allsidig skredder...
 7. Trenger ikke å være nøyaktig for min del. Det er uansett ikke mulig, da "løypene" legges litt forskjellig fra år til år. For min del handler det om at det av og til er greit å følge en løype dersom snøforholdene ellers er tunge å gå i med pulken. Det funket kjempebra, takk! Da mangler jeg bare koordinatene på de åpne hyttene, men det er vel heller ikke flere enn at jeg kan legge de inn manuelt.
 8. Jeg skulle gjerne hatt en gpx-fil med alle vinterløypene og åpne hytter på Hardangervidda. Ganske tungvint å gå inn på hver enkelt vinterløype på ut.no og laste ned gpx-fil. Har noen en løsning på dette?
 9. @Terkaja, jeg vurderte den lenge går jeg kjøpte Halite overbagen i fjor. Var en kombinasjon av fjellsportrabatt og det at Overbagen virket noe større som var avgjørende.
 10. Du har rett, riktignok så bygger nok ikke MF-utgaven like mye. GWSen er kanskje nie stivere i stoffet slik at den blir litt mer oppblåst? Jeg ønsker i tillegg å bruke kile for å få god nok plass, og da blir overbagen for liten. Vurderer å sy litt for å utvidde den
 11. Har WM Puma MF og Halite Overbag. Knallgodt to-pose system.
 12. Vært inne på tanken om tverrplattfot, men får ikke vondt når jeg bruker mine Salomon Quest. Problemet med disse er at de har i overkant myk såle til turer med tung sekk.
 13. Har fra før Scarpa Kinesis. Disse blir for meg for lengdestive i sålen, slik at det etter et par mil gjør vondt under tåballene for hvert skritt jeg tar. Dette tror jeg er fordi at sålen er helt stiv. Har noen gode forslag til fjellstøvler med god ankelstøtte som egnet for lengre turer i ulendt terreng med tung sekk uten at de er fullstendige lengdestive? Mulig det er å be om både i pose og sekk...
 14. Helge G

  Dunbukse

  Takk for tips! Da ble det Black Diamond buksen. Fant den på outnorth til bare 879kr. Den har 100g/m2 Primaloft isolasjon og ser således ut til å gi mye for pengene ift.Rab Photon. Tenker å kombinere den med Bergans Mjølkvasstind som har 60g/m2 på ekstra kalde dager i teltet.
 15. Helge G

  Dunbukse

  Har noen anbefaling til tykk isolasjonsbukse? Bruksområde:Telturer på vinterstid. Stillesitting. Trenger ikke å være vanntett, må ha glidelåser i sidene for enkelt av/på i pauser. Vurderer Bergans Expedition Down Pant BIB, -har noen erfaringer med denne? Fra før bruker jeg forsvarets Annabukse, men ønsker å ha en som går helt ned til anklene og uten bare knepping i sidene.Vurderer evt. å sy på glidelås og noe forlenget stoff.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.