Jump to content

Skogsgjedde

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Reputation

1 Neutral

About Skogsgjedde

  1. Takk for mange gode tips! Tror dermed vi sjekker ut disse alternativene grundigere: a) Utladalen (sikkert det flotteste, men ser veldig bratt/smalt ut for en ukes telting..litt redd for at det er noe traffikkert når det er så smalt og instagram-vennlig...) b) Dalene rundt Voss (virker som om vi kan ta tog dit, og følge stier direkte fra Voss stasjon...interessant!) c) Stølsheimen (inngang: parkere ved Steinsland og gå innover derfra...norddalen, over fjellet, og deretter ha et mål i retning av Almdokkevatnet eller Bukkedalsvatnet eller Randalsvatnet....ser ut som det er mange muligheter)
  2. Hei! Vi er en gjeng som planlegger en villmarkstur på Vestlandet i slutten av juni. Vi har tidligere vært i bl.a. Femundsmarka og Hardangervidda (østlige delen), men vil denne gangen prøve noe nytt. Planen er å fly til Bergen, og kjøre derfra. Helst ikke mer enn 4 timers kjøring fra Flesland. Planlegger å bruke ca. 1 uke, og sove i telt. Vestlandet er jo fjell og atter fjell (og det gleder vi oss til!), men vi vil gjerne også ha muligheten til å trekke oss litt ned i skogkledde daler for å slå leir og få litt le fra evt. dårlig vær. Dette gjorde vi en del i Kvennedalen i Hardangervidda når vi var der. Spørsmålet er altså: hvor på Vestlandet finner vi villmark som består av en kombinasjon av fjell og skogkledde daler? Innenfor 4 timer fra Bergen? Har inntil videre kikket litt på Utladalen i Sogn eller å kjøre inn til Steinsland, og gå innover Stølsdalen/Norddalen. Vurderer også Hardangervidda vestfra, men litt usikker på dette med skog der som sagt. Noen som har tips eller anbefalinger?
  3. Hei Vi er en gjeng på 4-6 stykker som hvert år drar på en langtur i august, hvor vi typisk tilbringer 9-10 effektive dager i villmarka. Tidligere turer har gått til bl.a. Femundsmarka, Dalarna, Värmland og Valdres. I år går turen til Hardangervidda, men vi er litt usikre på selve ruten. Innad i gruppen er det noen som gleder seg til et mer åpent terreng enn vi har prøvd tidligere, imens noen, fx undertegnede, gjerne vil ha mest mulig skog (både mtp. kveldsbålet, men også med tanke på å få en skikkelig villmarksfølelse). Derfor: er det noen som har tips til en god rute i Hardangervidda, hvor vi får begge deler? Altså en solid blanding av skog/fjell? Vi forestiller oss å gå inn på vidda fra østsiden (lettest ift. kjøring), dvs. et sted mellom Skinnarbu og Vemork - men er også åpne for andre forslag. Forutenom denne blandingen av skog/fjell vil vi som de fleste her inne gå etter best mulig fiskemuligheter, og færrest mulig folk, men det er vel ikke en nyhet
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy