Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/29/2021 in all areas

 1. @Aleksander Gamme jobber med en ny nett og app løsning for utleie eller utlån av utstyr. Nettsiden/appen er under utvikling, men når jeg ble spurt om de kunne få reklamere her hos oss er svaret selvsagt ja - gratis i et år. Det har jo blitt slik at store aktører tar mye av dette markedet - her i Norge er Finn størst, og at nye konkurrenter prøver seg i dette markedet er bare kjempebra. Det skal bli spennende å følge dette videre. Lykke til. https://www.pinsj.no/
  3 points
 2. latitude

  Hva er dette?

  Hei omnilite Denne var artig, kan dessverre ikke hjelpe deg med forslag på denne. Men vil tipse deg og andre som kan ha nytten av det med denne siden: https://www.kulturminnesok.no/kart/?q=&am-county=&lokenk=location&am-lok=&am-lokdating=&am-lokconservation=&am-enk=&am-enkdating=&am-enkconservation=&bm-county=&cp=1&bounds=59.661498224008554,8.372268676757812,59.49809151947178,8.6297607421875&zoom=11&id= Om denne formasjonen allerede er funnet og registrert så kan den ligge på kartet jeg linket til, det meste av kulturminner havner her. om du får napp her hadde det vært artig om du skriver det her i tråden. Om du ikke finner formasjonen på kartet vil jeg oppfordre deg til å kontakte noen som muligens vet hva dette er, så den kanskje blir ivaretatt for fremtiden om det er av historisk verdi. lykke til 👍 latitude
  2 points
 3. Bergans sl 1p tunneltält testat vid ca 5-10 m/s snabbt och enkelt att sätta upp men ställ centrumbågen rakt och se till att band kommer rakt under mellan koppar till bågen.(platsen samma som tid tester dvs vindutsatt på en FD soptipp då MSR h.h.nx2 ej kom upp dock lite mer vind då) vinden på bilden lika normalt fin dag på kalfjäll. Bra justerings band till att ställa avstånd till yttertält och ok Abside 15D ytter 2000 VP golv 30 D 5000 VP ok utan footprint mesh i innertält tak men solid väv upp ca 15-20 cm runt om och i ingångsdörr ca 890 gr inkl kort rep hylsa allt (820 på hemsidan)blixtlås ej kraftiga men ok,pinnar på bild dac ej org. Går att sova i för 193 cm L om man sover på sidan dvs drar upp ben bredd ok dock behövs som tid skrivits om på repotage från en tur att pinnar i kortänor höjs eller att man sätter något i mellan tex en burk med sten i där finns även ventilation i båda ändar och en lucka ovan ingångsdörr. Slutsats för max 180 cm ett bra 1p tält om det köps på rea som xxl för 2500 skr dock väl lågt i kortändar som jag ska modifiera lika andra med längre pinnar denna websida eller med burkar med stenar. Mitt liggunderlag är Sea to Summit sl reg 183 cm och 2.5 cm glider ej runt och säcken Marmot hydrogen L lämpligt lägga rengnkläder runt fötter om ej modifierat för att undvika kondens dropp då lutningen troligen ej räcker för att leda ned kondens till marken mer än runt bågen i mitten,går att få ned mot narken helt runt om. Går att anv nästan över allt då det tål stark vind från kortändar och med tarp över ingång så kan man laga mat osv bättre,men ryggsäck på max 55L i Abside och kängor och mini kök passar bra till tex cykelsemester korta vandringar vid bra väder.
  1 point
 4. Omnilite

  Hva er dette?

  Har vært forbi en gang til, litt fuktig vær, men tok noen flere bilder. Er ikke det mest naturlige sted der det ferdes folk mye folk, selv om det bare er vel 2km fra vei. For å komme til, må en passere en bekk/elv som er vanskelig å krysse ved normal vannføring, om en ikke vet akkurat hvor det kan gjøres. Takk for info @latitude, finner den ikke på kartet, skal se om jeg etter hvert får forhørt meg om denne har noen historisk interesse.
  1 point
 5. SnorreL

  Sovepose jan mayen

  Jeg er 202cm høy og kjøpte for noen år siden Isbjørn Bjørnøya 240cm etter deres anbefaling. Passet fint, men enormt bældigert pakkvolum så den har fått ny eier ja...
  1 point
 6. 37cm mellom reimene, reimene er 25mm x2 = 42cm utvendig.
  1 point
 7. DROMEDILLA

  Optimus 111t soter

  Jeg kjenner til fenomenet. Er ikke det som er problemet her. Når dette skjer hører du det som oftest på lyden. Det høres nesten ut som en bråkebrenner. Jeg har opplevd det en gang på en 111t jeg kjøpte. Der hadde brenneren en liten lekkasje som gjorde at det piplet ut fuel når brenneren ble forvarmet. Trengte ikke å sette trykk på tanken en gang fordi det som oftest er fuel rester i brenneren. Resultatet var i hvert fall at de to lokkene holdt på å smelte. Heldigvis klarte jeg å slukke flammen før det skjedde. Brenneren ble gitt bort til en som kunne lodde. Vet ikke om han fikk den til. Det har jeg opplevd også. Det kan være at den ligger litt skjevt og der med får feil luft/fuel blanding. Noen ganger passer lokkene bedre til en annen brenner selv om de skal være helt like.
  1 point
 8. Jeg bruker som nevnt olje på en liten flaske til steking. Når det gjelder smør bruker jeg kuvertpakninger. En pakke er nok til smør i grøten, eller 2-3 polarbrød avhengig av hvor mye man vil bruke. Lett å ta med passe mengde, og det gjør ikke noe om det skulle smelte noen ganger ila turen. Holder seg bra siden det er porsjonspakker.
  1 point
 9. Packraft Norge har nå salg på MRS BARRACUDA R2 PRO Jeg solgte min Ally 16,5 grunnet lite bruk. Primært siden den lå sammenpakket pga plassmangel, og jeg dermed ikke gadd å pakke den ut og sette den sammen... Og gikk isteden for innkjøp av en Barracuda R2 Pro. Jeg har hittil kun brukt den på flattvann, og med finnen montert så er den relativt retningsstabil og den stopper ikke opp slik jeg opplever med Alpacka Denali Llama'en om man slutter å padle. Så om det er noen som sitter på gjerdet og vurderer kjøp av kano, så vil jeg anbefale å ta en titt på Barracuda'en.
  1 point
 10. Jaja, da har vi vel snakka litt forbi hverandre - alle forumers forbannelse Jeg er ikke så glad i tjukk ull innerst, jeg blir altfor varm med mindre det drar seg mot 20 blå eller under. Det skjer sjelden her jeg bor. Nå skal det sies at jeg ikke hadda "oppdaga" netting ennå sist jeg prøvde meg på tjukt ullundertøy, så det kan hende det hadde vært mer levelig med netting innerst. Verdt å vurdere.
  1 point
 11. Da har jeg havna i den posisjonen at jeg faktisk kan uttale meg basert på egne erfaringer i denne tråden 😁 ble den heldige eier av et brukt Zpacks Duplex i blått for kort tid siden, og det har fått sin debut på Lifjell - 2 netter i forrige uke. Jeg er veldig imponert! Teltet i pakkposen kjennes ut som en vits, duken kjennes ut som en litt knitrende søppelpose - men du verden, det er likevel solide saker - og overraskende stabilt oppsett. Med vinden mot en kortside (den med Zpacks-logoer på) var 5-6 sekundmeter og kast på opp mot 10 ikke noe problem. Jeg hadde stavene på rundt 120 cm, men underlaget var litt ujevnt - og vinden pressa duken ned, så opplevde ikke noe trekk inn i teltet (dvs myggnettet mellom bathtub floor og selve teltduken ble liggende i «bretten» av vinden». Merka ikke noe til kondens, selv om andrenatta hadde gode vekstvilkår for dette. Jeg er usikker på hvordan det hadde vært hvis vinden dreia og kom inn på en av døråpningssidene, ser for meg at det kunne blitt vel luftig da - det er ei stor glipe mellom bakken og ytterteltet her. Ville i så fall ha lagt sekken ned som ekstra vegg mot vinden. Jeg tok den varmere tresesongsposen min (WM Apache) og er glad for det - teltet gir på ingen måte samme lune varme som f.eks Soulo gjør. En fin ting med den relativt gjennomskinnelige ytterduken er at man kan følge med på skiftningene i været innenfra. Jeg følte at jeg på et vis fikk med meg solnedgangen - og før den tid var det lett å legge merke til overgangene i ulikt skydekke. Sammenligna med MSR Hubba Hubba som jeg har brukt mye som «godværstelt» / sommertelt siste 14 år, står ikke dette noe tilbake mtp vindstabilitet. Det overbeviste såpass at jeg vurderer å kvitte meg med Helsport Reinsfjell 2SL, da bruksområdene for disse er såpass like, og jeg sparer mye vekt på å velge Duplex. Hvis det er meldt ruskevær høst / vår vil jeg uansett ha noe litt mer lunt og robust enn begge disse to (vurderer et Nallo 3, fint for to voksne, nok plass for meg og to kids - lett nok til at jeg kan bruke det alene også…) Her kommer vinden inn fra venstre side i bildet, ytterduken blir pressa ned og det er ingen trekk inn i teltet. Teltet kan skimtes på åsryggen ca midt i bildet, valgte ikke en veldig beskytta leirplass. Gjennomsiktlighet i duken - solnedgangen kunne til en viss grad nytes innenfra. Hadde en solid regnskur denne kvelden. Frokost-kos Leirplassen andrenatta
  1 point
 12. Når det kommer til lettvektere, må man tydeligvis betale prisen, når naturen melder seg på. Teltet funker bra i vind. Tåler storm i kasta, om det settes i vindretningen. Men kondensen på innsiden av ytertelt, om det er aldri så vanntett fra utsiden, er en stor svakhet. Vindkast, og innerteltet suger til seg fukt fra ytterduken. Ikke alltid man finner den ideelle teltplassen heller(selv for et enmannstelt), og mellomrommet mellom inner/ytterduk er lite fra før, og henger seg gjerne fast i hverandre. Konstruksjonen gjør at de to bardunene i hode-enden ikke klarer å holde lagene fra hverandre. Prøvd å ligge med fotenden mot vinden og(der luftingen er ved bena), men med samme resultat. Ekstra bardun og, for å skille dukene bedre fra hverandre. Ellers er jo teltet bra, med plass til sekk liggende i fortelt og sko til tørk, hvor vekta er rett over kiloen med eksterne titanplugger. Har og klart å stue meg og madammen inn for en natt(selv om det utløste innkjøp av eget enmannstelt for henne). Så nå blir det jakt etter lett telt, som tåler kondens og vind. Og såpass lett og lekkert, med to innganger, at madammen flytter inn igjen;)
  1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy