Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 28. jan. 2013 i alle områder

  1. For mange vil klatreruta Vestre Gjelkant, eller "Gjelkanten" på Merrakammen lyde kjent. Innerst i gjelet går det ei isrute som også er nevnt i Innerdalsføreren. Har hatt ruta i kikkerten flere sesonger men vi har latt oss stoppe av skredfaren, en fæl skavvel bruker også vanligvis å trone i toppen av gjelet. Denne vinteren har sålangt gått i klatrernes favør, meeeeget lite snø og stabilt vær! Dermed fikk jeg og Gamlefar tråkka oss avgårde og fikk en kjempeflott dag i Innerdalen! https://vimeo.com/58294385
    3 poeng
  2. Må innrømme at jeg har tenkt samme tanker som hovedinnlegger... Ungene og jeg hadde 30 teltnetter i 2012. Vi har ikke dyrt utstyr, men vi har klær og utstyr etter forholdene.3 av soveposene er 35 år gamle, men de holdt fint i 5 minus i høst, mellomlagsulla har jeg strikket selv til oss alle, vi kjører ullundertøy året rundt, men det er ikke dyr ull, men den gjør nytta. Vi har billigste stormkjøkken, men det fikser mat til oss 5, tid spiller ikke så stor rolle på tur. Til vinterturer ser jeg at en trenger bedre utstyr, men vi har det vi trenger til 3 sesonger på tur med 3 små. Turbuksene mine er billigste sort, med impregnering tåler de imponerende mye. Men nå bedriver vi ikke ekstremsport, gubben kjører ungene og meg og kano til et sted, vi blir ei ukes tid og padler hele dagen og koser oss, vi har ikke fancy liggeunderlag osv, men det vi har er solid og vi tåler været som måtte komme. Jeg har ikke åpnet en pose real i mitt liv, man lager like fint tørka mat i stekeovn.
    3 poeng
  3. Hej! Vi har haft en fantastisk start på turen! Tre uker med klart och kallt väder. Vackra soluppgngar och guidad av månljus på kvällarna. Klicka på länken här för att se bilder och dröm dig bort till fjällen! Hälsningar, David och Niclas
    2 poeng
  4. Jeg lurer litt på om jeg egentlig er litt usikker på hva som egentlig menes med utstyrshysteri. Det virker som det ikke skal være lov å kjøpe nytt utstyr hvis man har lyst og råd?
    1 poeng
  5. Du klarer deg sikkert, men kanskje ikke. Ser egentlig ikke noe poeng å gjøre det uten plater eller store skiver. Det blir ikke skikkelig arbeid uten. Noen skiver tar vel ca 30 sekund å montere per bolt?
    1 poeng
  6. Du kan ta kontakt med Oppsynsmannen på Svalbard. De snakker med deg, gir deg litt opplæring og så får du ta en skytetest. De låner også ut våpen til deg, samme med IGP som nevnt ovenfor. Pepperspray er en noe svak løsning siden om f.eks du blir angrepet av Isbjørn mot vinden vil du få en masse på deg selv og det vil forverre situasjonen betraktelig. Du bør og skal ha våpen med deg om du skal ferdes utenfor Longyearbyen. Toskehove har et poeng om du er ukjent og ikke vil ha våpen kan signalpistol virke. Men det er nå ikke en foretrukket ting det heller. En rifle eller evt en revolver av grovt kaliber er det som vil virke avskrekkende på en Isbjørn
    1 poeng
  7. Det så ut som en skikkelig fin tur. Det er ikke så mange som tar slike turer i vårt området, derfor er det kjekt med en rapport. Håper det gir inspirasjon til at mange andre også tar turer i vinterfjellet..
    1 poeng
  8. Fra Søstranda på Jeløya. Januar 2013. Trangia.
    1 poeng
  9. Jeg har telt, liggeunderlag og sovepose oppi en tur-ryggsekk, men jeg har ingen tur-venner. Jeg gikk mye tur i byen før, men etterhvert som jeg har fått fritidsaktiviteter å gå til hver uke, har jeg ikke hatt større turer enn å sykle eller gå til fritidsaktivitetene, gå til skolen og sykle til jobb. Når jeg ikke har bil er det ikke så lett å komme langt ut i distriktene. Uten de store telterfaringene vil jeg ha en med meg på tur. Det hadde vært kult å gjort dette i en ferie, fordi det er noe jeg har drømt om lenge, men det ser ikke ut som det er noe jeg vil satse så mye på lenger. Drømmen har aldri blitt oppfylt før heller og ikke klarer jeg å forestille meg at den blir det i framtiden. Dette tenkte jeg før jeg fant dette forumet, men jeg har jo ikke tur-venner ennå. Det hadde vært fint å hatt det helt stille rundt meg ei natt eller to. Jeg bor i Haugesund og kommer fortsatt til å bo her i flere år. Telt-utstyret kjøpte jeg på XXL når de hadde et godt tilbud på et telt, som jeg av den grunn betalte 499 kroner for (tror jeg). Jeg har brukt det noen ganger og det er helt vanntett. Liggeunderlag kjøpte jeg på Biltema, fordi der var de mye billigere enn på XXL. Sovepose kjøpte jeg billig på XXL. Dette gjorde jeg sommeren 2010 og jeg husker derfor ikke nøyaktig hva jeg betalte for utstyret.
    1 poeng
  10. Mye er blitt skrevet om Spot. Systemet er ikke perfekt, det er mange skjær i sjøen. Jeg tenker da på "dekning", vidreformidling via ISP og teleoperatører og ikke minst ditt eget spamfilter. Jeg har selv en Spot, og har kun en gang opplevd at meldingen ikke kom fram. Det gjør at jeg ikke stoler 100% på systemet, MEN jeg tror at en Spot vil øke oddsen i min favør hvis ulykken rammer.
    1 poeng
  11. Når man bedriver friluftsliv 365 dager i året kan man liksom ikke bare ha ei bukse, et par sko og ei jakke, slik som de som bare er ute når sola skinner om sommeren. Man bør være rustet og forberedt for det meste. Men alt med måte. Kjenner folk som kjøper nye randon sko til 10 store lapper hver år....
    1 poeng
  12. Jeg ser at tråden jeg startet for en tid tilbake har engasjert mange her på Fjellforum. Flott at folk er engasjerte. Som med de fleste tråder her på forumet går de litt på kryss og tvers. Mitt poeng var å få en meningsutveksling om hvorvidt vi legger for mye vekt på utstyr i forhold til det friluftslivet vi bedriver. Er det ikke likegyldig hva slags utstyr vi bruker når det egentlig er naturopplevelser vi søker? Her er synspunktene forskjellige, og takk for det. Men åkke som, jeg mener nå at vi bør bli litt mer nøysomme med hensyn til friluftsutstyr og bekledning. Utstyr for å bedrive friluftsliv er i dag ”Big business.” Dette mener jeg er galt. Det burde tvert imot være nærmest gratis å bedrive friluftsliv i vårt vakre fedreland. Med Allemannsrett og Fjellov er det duket for fråtsing i norsk natur. Der er det ingen som spør etter antrekk.
    1 poeng
  13. Visst har vi mye å lære, av både masaier, rumenere og canadiere. Men det er viktige forskjeller også, ikke minst på lønnsnivå og levestandard til de som skal drive med dyreholdet. Det er viktig å beholde et bærekraftig landbruk i dette landet. Å ta ut ressurser fra utmarka (jakt, dyr på beite osv) er en veldig viktig del av vår matforsyning. Det er ikke minst viktig å ikke avvikle landbruket vårt dersom det kommer en virkelig matvarekrise i verden. Det er dyrt å gjete sauer, og når folk ikke vil betale mer enn 69 kr/kg for fårikålkjøttet, så legger bøndene ned. De får uansett bare en liten del av dette.. Rimi importerer billig kjøtt fra Botswana og Argentina i stedet. Det legges ned bruk daglig her i landet. Det er ikke bare å snu den dagen vi har en matvarekrise.. Vi har ikke bønder bare til pynt! De er en viktig del av vår matvaresikkerhet. Skal ikke de også få kunne regne en anstendig lønn, slik vi andre i samfunnet kan? I Norge ligger ca 3% under plogen, og det er mulig med kanskje 3% til (tatt etter hukommelsen). Den norske utmarka er et produksjonslandskap, og har vært det i tusenvis av år. I dag reduserer vi den mer og mer til å bli et rekreasjonslandskap. Det er i mine øyne en farlig vei å gå. Å øke uttaket av matprodukter fra utmarka er det mest bærekraftige og økologisk smarteste vi kan gjøre. Dette er lite forenelig med å bygge opp store rovdyrbestander i de samme områdene. Visst har vi plass til mer ulv og bjørn! Mitt poeng er at vi må slippe dem nærmere inn på oss som bor i byene, ikke bare legge ulempene med de store rovdyrene på bøndene i enkelte distrikter, slik det blir gjort i dag. Ved å etablere ulv bynære strøk i hele landet, får vi byfolk et sunnere forhold til rovdyrene, samtidig som vi kan lette trykket på bøndene øst for Glomma, som i dag må bære en helt urimelig stor byrde.
    1 poeng
  14. Jeg skal ikke diskutere (gjort det før), vil bare konstatere at jeg er ubegripelig fornøyd med seriøse membranklær. Faktisk fremdeles irritert på alle de årene "jeg stod imot membrantullet" og mistet mange år med behagelige fisketurer, fjellturer, sykkelturer og padleturer og spaserturer for den del. For ikke å snakke om alle timene jeg har drevet med alt fra vaskemaskinimpregnering til pumpe- og sprayflasker, pensler og gudene vet hva. Etterhvert til ingen nytte. Kjøpte min første membranjakke i 2003 eller 4 og det tok ikke lang tid før jeg kjøpte bukser og selvsagt full pakke til resten av familien. Ingen av plaggene er vraket og min første jakke både puster og holder vann ute like godt som da den var ny og den er praktisk talt i bruk hver eneste dag. Den er heller ikke etterimpregnert mer enn èn gang på disse snaut ti årene. Nå hevdes det jo at "slike som meg" er offer for markedskreftene. Da takker og bukker jeg, for er det slik at jeg er både våt og kald gir jeg en god faen i det så lenge jeg føler og tror jeg har det bra! Litt sånn placebo-effekt.
    1 poeng
  15. Prøver meg litt fram med timelapse nå, men skulle ha hatt en kraftigere PC straks! Har siktet meg inn på å få kjøpt inn ei ny linse også slik at jeg fåt langt bedre nattbilder på korte eksponeringer. https://vimeo.com/57755286
    1 poeng
  16. Jeg innrømmer det. Jeg har to hobbyer: tur og turutstyr.
    1 poeng
  17. Skjønner ikke begrepet "holder"? En gore-tex jakke holder 1-2 år og bukse holder 6 mnd?? Blir plaggene da ubrukelige? I så fall er det rent ran at plaggene koster 4-6000,-! Har et Norrøna Trollveggen sett som er fra ca 1995, men som er like bra idag. De holder i massevis. Og ja, jeg er mye på tur hele året med mange forskjellige aktiviteter. Ja, jeg blir våt i aktivitet med disse plaggene som med helt nye(som jeg også har). Men mesteparten av det våte som kommer fra utsiden forblir på utsiden, og våte fra innsiden blir alle plagg. For min del blir gleden av en tur mye større hvis jeg liker utstyr og klær, og kjenner at det er kvalitet. For 20 år siden, da jeg startet med jakt og fiske, førte jeg logg. Som avslutning på hver tur hadde jeg satt opp utstyr/løsninger jeg var fornøyd eller misfornøyd med. Det var enten smilefjes eller terningkast. Startet allerede da å evaluere utstyr og klær. Tanken var da å finne noe bedre. Begrensningen den gang var penger. Selv idag evaluerer jeg klær og utstyr hele tiden. Jeg er ikke på lange ekspedisjoner, men som familiefar i turnusjobb blir det maaange lange dagsturer lokalt i fjell og skog. Har mye utstyr og dyrt utstyr, men det er i bruk hele tiden. Føler jeg har det som fungerer for MEG. Når vi ser folk på tur med gamle falmede klær og en dvask sekk, eller siste nytt i farger og utstyr, har de en ting til felles: De er ute!!(ettersom vi kan se de) De opplever annet enn TV og data, og koser seg i naturen. Er det ikke det det koker ned til?
    1 poeng
  18. I sommer fikk jeg litt penger til overs, siden sommerferien til syden ble skrinlagt sammen med forholdet til hun jeg skulle på ferie med. Jeg bestemte meg da for å bytte ut rimelig mye gammelt utstyr i utstyrsgarderoben min. Så den gamle sekken min, som trofast har skrellet hudlag på hudlag av hoftene mine i sikkert ti år ble byttet ut. Til en dritdyr sekk, som den skranglete ryggen min klarer å leve med. Den gamla jakka mi ble hengt pent på plass i skapet, og jeg sprader nå rundt i en arcteryx som jeg fikk for prisen av flybilettene. Norønnabukser med fancy farger på glidelåsene erstattet de klamme gamle grønne, og jeg har også en irrgrønn norønnalue som faktisk er ganske så digg. Nytt liggeunderlag fra exped og ny sovepose ble det også, selv om jeg måtte leve på havregrøt resten av mnd. Problemet er jo bare hva naboene tror? Når de ser meg sprade rundt i dette utstyret til flerfoldige tusen? Kanskje de tror jeg er en av de som kun har kjøpt meg disse dyre plaggene, kun for å lufte bikkja? For jeg bruker jo dette daglig på småturer i skogen. Eller kanskje noen humrer av meg, hvis de møter meg på fjellet med alt dette nye og fancy. De kan jo ikke vite at også jeg har fryst meg gjennom en haug av netter med elendig utstyr siden jeg begynte å "sove ute" for 15 år siden.. Ting er ikke nødvendighvis sånn som man tror, selv om man til stadighet ser de som er "grepet av utstyrshysteriet"
    1 poeng
  19. Jeg endte opp å gå opp 8-9 kg i muskelmasse... Jeg gikk bare på potetmos (blandet med rett i koppen), frysetørket mat og tørket reinkjøtt til middag. Til frokost: havregrøt blandet med rosiner og tørket frukt samt en masse sukker. lunsj: egenlagd nøtteblanding med sjokolade, rosiner, tørket frukt. dette varierte jeg mye. jeg spiste også frokostblanding med tørrmelk (ikke å anbefale) det gikk også med endel sjokolade. For min del ble jeg ikke lei av maten, noen få ganger var havregrøten litt tung å få ned men til middag er du så keen på mat at nesten alt går ned. En annen ting er at dere bør legge mer mat i depotene etterhvert.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.