Gå til innhold

VegarJ

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

VegarJ vant dagen sist Februar 14 2013

VegarJ hadde mest likt innhold!

Om VegarJ

 • Bursdag 12. des. 1980
 1. VegarJ

  Utstyrshysteri.

  Faktum er at vi er alle i villmarken på forskjellige grunnlag å jeg ser liten grunn til å diskutere dette. Handler om at folk gjør det de er interesserte i og hvis ikke skader andre så kan det umulig være noe problem for noen her inne eller andre plasser hva de gjør når de er ute. Jeg liker å kose meg ved bålet, fikle med utstyr og fiske noen ganger. Andre ganger liker jeg å kjøre en minimalistisk stil med lange vandringer å slite litt på kroppen. Dette er hva jeg liker. Hva andre synes om det bryr jeg meg fint lite om. De som liker å gjøre noe annet å samtidig dele med andre på youtube synes jeg er flott. Hadde alle vært som meg feks hadde verden vært en tragisk plass å være. Jeg elsker å lære nye ting...uviktige ting som jeg kanskje aldri får bruk for også synes jeg er artig å lære. Folk må slutte å dømme andre, prøv heller å nyt din egen tilværelse og måten du gjør ting på...lær også bort til andre istedet for å rakke ned på.
 2. VegarJ

  Utstyrshysteri.

  Denne diskusjonen og tråden er fånyttes. Aldersforskjellen og erfaringer er så spredt at man kan ikke bli enige om dette. Men jeg har kommentert her tidligere og står bak det jeg mener og mange andre her. Man kjøper utstyr etter behov og penger. Dette må få være et individuelt valg!. Som sagt tidligere så er vi alle forskjellige, noen fryser lettere enn andre, noen hater å bli våt feks. Jeg tviler sterkt på at noen her inne kan forsvare og bevise alle kjøp de har gjort i sitt liv. Kan du forsvare bilen, strømforbruket, pc`n du sitter ved nå og alt annet du eier? Du trenger i grunn bare hest og kjerre, stearinlys og en 486 pc fra 1994. Men har folk det? Nei...skal man da gå rundt å hakke på disse personene? Skal du fortelle en som liker å ta bilder at han ikke trenger en linse til 10000 kr for bildet du tar blir nesten like bra med et engangskamera til 20 kr. Handler det om at det er kult å ikke eie noenting nå?. Henviser til Monty Python`s sketsj der de sitter rundt et bord å sammenligner hvor fattige de var under oppveksten. Hele denne tråden har blitt en penisforlenger for de som mener at alle skal gjøre som dem selv, dvs gå på fjellet i de samme klærne og utstyret året rundt i 40 år, man skal ikke ha andre interesser enn de har heller forresten for det er også feil. Man kjøper utstyr til det behovet man har, og det kan verken media eller Bjørn Dæhlie si noe på. Jeg har en interesse for å teste utstyr. Jeg har også mange hundretalls døgn på fjellet og jeg elsker å få nye erfaringer, lære nye ting å teste nye ting. Man er rimelig sta og vonbråten om man går rundt på fjellet og tror man kan alt og er udødelig. Et spørsmål jeg har er...koser dere dere på tur? eller går dere rundt å irriterer dere over at folk bruker penger på utstyr? Det er ikke feil å ha det behagelig, jeg har flere år i forsvaret med ubehagelige døgn ute i felten, og ser ikke på dette som en nødvendighet mer. Jeg synes det er kjempe fint med folk som vil ta steget ut i villmarka for første gang. Og bedre utstyr vil både forlenge og forbedre opplevelsen de får. Jeg er en person som har utstyr til de turene jeg skal på som sagt tidligere, jeg har sekker, sko og klær til alle årstider og værtyper. Dette er for at jeg vil ha det behagelig på tur. Noe som forsterker opplevelsen min. Dette er ikke et angrep på de som mener noe annet enn meg forresten. Jeg drar gledelig på tur med hvem som helst her inne på forumet for å dele erfaringer og opplevelser rundt et bål. Bare håper folk kan akseptere at behov spiller inn endel her, og hvem er da vi til å avgjøre at de tar feil? La oss heller være glade for at de kommer seg ut og lærer om naturen og at vi kan hjelpe de på veien med vår erfaring.
 3. VegarJ

  Tips til sekk og øvrig utstyr.

  Man må ikke stappe sekken full. Selv kjører jeg 65L på småturer. dvs 1-2 overnattinger. 85L på 3-7 110 literen er med på alt over det. Pluss at man må tenke på at på vinteren blir ofte sekken tyngre å mer romstor enn sommeren på samme antall overnattinger. Sovepose og klær er større og tyngre da. så en større sekk er å foretrekke. Men en 80-85 liter er passe til turer opptil 7 dager i min erfaring, over 10 dager så må jeg ha 110L. Igjen...alt er en smaksak, sikkert flere her inne som er uenig i det jeg sier så. Det er alt etter hvordan du er som person og hvilke turer du skal ta. Fryser du mye bør den være større pga du trenger flere klær. Årstid har alt å si i forhold til hvilken sekk du behøver. Våren og høsten i høyfjellet så kan været bli ustabilt så kanskje man bør pakke med noe extra klær feks på en 3 dager. Men bedre med for stor enn for liten værtfall.
 4. VegarJ

  Tips til sekk og øvrig utstyr.

  http://komplettfriti...85l-medium-sort Denne til 1100 kroner er nok et godt kjøp til en billig penge. Du vil finne sekker rundt 65 til 75 liter for rundt 1000 lappen andre steder også Sko må nesten testes selv..Man har jo så mange å velge mellom...Alfa, Scarpa, Crispi, Viking, La sportiva, Hærkila, lundhags, Lowa. Jeg har ganske bred fot så for meg er Crispi og Viking de beste alternativene. kjører selv Crispi Skarven og er knallfornøyd. Med tanke på at du vil ha en rundt 80 liters sekk så tror jeg ikke du trenger høye jaktstøvler, selv med svake ankler så skal ikke vekten på sekken gjøre at du trenger høye sko. men igjen dette er en smakssak til alle. Halvhøye fjellsko er tingen de har blitt veldig mye bedre med årene så de støtter ankelne mye bedre nå enn de gjorde for feks 15 år siden. Romsdalshorn er et kjempetelt btw. har det selv og flere ganger så tar jeg det fremfor mitt hilleberg (sier ikke at det er bedre men liker det veldig godt).
 5. VegarJ

  Beste innkjøp i 2012

  Mitt beste kjøp var også Bergans Alpinist 110L. For en sekk!!!! Har aldri hatt bedre bærekomfort når vekta passerer 35kg...helt suveren. Den bærer som en pakkrammesekk men er og kjennes ut som en anatomisksekk.
 6. VegarJ

  Femundsmarka ?

  Ja pratet selv med endel oppsynsmenn da jeg var å padlet der oppe ifjor Juni. Og varslet på kart hvor de kunne finne bålplasser med søppel jeg ikke hadde plass til å ta med. Overrasker meg fortsatt hvor dumme noen er som tror hermetikk osv brenner opp og forsvinner. Engangsgriller lå slengt på strandsonene da vi padlet oppover til Røa fra Elgå. Hadde med meg en helt full søppelsekk ekstra i kanoen på vei ned fra Røa til Elgå med søppel jeg plukket fra diverse bålplasser mellom de to stedene, som folk hadde slengt fra seg. Men det virker å ha blitt noe bedre oppover mot Roasten..der så jeg ikke mye forsøpling. men som sagt jeg bruker ikke Femunden i fellesferien så kan nå være noe da. Men snakket med en kaptein på Fæmuden II å han sa de hadde besøk av over 10 000 personer fra Juli til midten av August.
 7. VegarJ

  Utstyrshysteri.

  men det var jo endel av poenget til mange her også, mitt inkludert. Jeg elsker å gå på fjellet, men som jeg skrev over så liker jeg å teste nytt utstyr. Det er en del av interessen min i friluftsliv. Få folk i den vestlige verden kan gå god for 100% av alt de eier å at de trenger det, for da blir det å få tilbake kassetv`n på 24 tommer. Bilen kan være en Volvo 240 og fiskestanga kan være en bambusstang med hyssing. Kun taxisjåfører kan få kjøre nye gode biler siden de trenger det...men er det nå slik at alt vi skal kjøpe må ha en grunn og et behov? en aksept fra noen? Kan vi ikke bare gjøre det fordi vi har lyst og kan? Det handler om komfort for noen, ikke nødvendigvis om penger. Som noen sa i en post her, som summerer det så fint. Han var interessert i fisking, ikke selve fisken å det å få fisk...men det å teste nytt utstyr å fiskestenger var opplevelsen for han på turene. At ting er unødvendig er en personlig oppfatning. Jeg tipper at jeg kan finne noe i huset til alle her inne som jeg synes er unødvendig. Samme som alle her inne finner haugevis med ting som de synes er unødvendig hjemme hos meg, men som jeg trenger å behøver. Er det da verdt å klage på? lage en sak ut av? Jeg synes ikke det, men som jeg har sagt så er det nok mange som ikke trenger Arc`teryx jakke til 10000 kr i hverdagen, men jeg orker nå ikke klage på at de vil ha det komfortabelt og fint. Å ligger den hjemme ubrukt så jaja...deres tapte penger og mulighet til å ha et kjempe bra produkt på seg. Jeg har utstyr så jeg kan gjøre hva jeg vil i hvilke situasjoner jeg vil ha når jeg er ute i villmarka. Vil jeg leve minimalt, lite mat å kjøre en bushcraft stil så gjør jeg det. Å vil jeg ha en mer rolig fisketur i noen dager med litt bacon og extra snacks i sekken så gjør jeg det. Men jeg er en person som i 90% av tilfellene kun har med meg svartkjelen til all mat og kaffe, og resten det jeg behøver til turer. som ofte er lange å tunge. Valg er en fin ting
 8. VegarJ

  Femundsmarka ?

  Fint med ironi, men skjønner ikke helt vrælet mot det at folk vil gjøre som Monsen..folk kommer seg ut, de får erfaring å skaper sine egene ruter med tiden. De lærer at de ikke skal forsøple. De lærer at de skal respektere naturen. La nå folk få gjøre som de vil..så lenge de lærer, lytter på råd fra oss som er erfarne ute i villmarka og koser seg så er jeg fornøyd. Vi burde applaudere folk for å ville komme seg ut. Hvorfor og hvordan får være demmers egne grunner. Handler "in the end" om at folk kommer seg ut å prøver seg fram, tester grenser og ser hva man selv er kapabel til
 9. Vil ikke anbefale ruten til Monsen, Mugga som sagt er fæl å padle i. Den vil kreve mer rutine fra deg og hund. Hunden din blir mye alene på land så den må lystre bra å følge elva. Endel stryk osv som krever at du er litt erfaren i kano( dvs når du skal gå av å gå med kanoen ) for det er endel tramping å draing med tau..du klarer det sikkert, men jeg ville tatt en litt annen rute for å få erfaring. Turen blir like bra uansett Jeg ville kjøpt Biolite stoven fra den amerikanske siden, den er billig der å ganske rask frakt også
 10. VegarJ

  Lars Monsen gir seg

  Han skal satse for fullt med komplettfritid.no som hovedsponsor, dette ble vell annonsert for noen måneder siden så var ingen overraskelse at han droppet ingen grenser. KF sa selv at de skal satse med Lars om å bli verdens beste hundekjørerteam over de neste årene
 11. Hør på Christern! Når det gjelder Mugga (om du skal dit) så er det en, unnskyld uttrykket helvetes "elv" å drasse med kano på. Det er masse drassing å vading å lite padling. Mest bare banning egentlig men artig det å til tider synes nå jeg. Så om du skal ta Mugga ned til Femunden så vær klar over hva du driver med. Du kommer til å få en kanontur men vær forberedt på stor variasjon på vær i Femundsmarka i Mai måned. det vil være snø der oppe da og 1 måned ute alene vil kreve litt variert skifte i klær. Anbefaler Neopren thermo støvler til bruk i kanoen hvertfall. De fungerte godt for meg sist i kano på våren med snø i marka. http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=0&prodid=4857 Du kan ikke gå altfor tunge turer med tung sekk med de siden de puster lite, men vassing og sitting i kano er de veldig gode på. Vanntettposer har XXL en drøss av i forskjellige størrelser til en rimelig penge. Mckinley merket dunger ok nok. Sea to summit samme. Men ebay kan gi deg mest for pengene når det gjelder vanntettposer. Om utstyret du skal ladde har USB eller overgang til USB kan jeg anbefale f.eks Biolite campstove http://biolitestove.com/campstove/camp-overview/features/ Den funker veldig bra i telt for å koke vann og lade saker samtidig i forferdelig vær så er du ikke avhenging av lys osv. Anbefales! den er ganske rimelig også. Se på Youtube for hvordan den virker Håper det hjelper noe
 12. VegarJ

  Femundsmarka ?

  Jeg liker Femundsmarka, men du har et poeng ang det med forsøpling og det faktum at folk har en stygg tendens til å starte ett nytt ildsted rett ved et eksisterende ildsted langs hele "kysten" på selve Femunden..slike ting gjør meg forbannet! Så langs selve Femunden er det noe forsøpling på bålplassene dessverre. Dette har nå mest med at det er rundt 10 000 (!) folk i Femundsmarka fra 1 Juli til 1 August. Dette gjør det til en turistting, så jeg skyr Femundsmarka i fellesferien, da drar jeg nordover til Børgefjell eller Saltfjellet f.eks Men Femundsmarka er fin den men du har et poeng i at om man skal oppleve den fullt ut og nyte den, bør man dra dit i Juni eller September i min mening. Når jeg har vært der på de tider og da møter jeg nesten ikke folk i det hele tatt. ps! om man skal dit så finnes det veldig fine vann litt sør for Femunden som kalles Drevsjø, Vurrusjøen og Sørsjøen. Er en haug med fine tjønner rundt de vannene også som det aldri er folk på..samtidig kan man padle og dra litt kano mellom alle disse vannene.. Man kan lett ha en fin 14 dagerstur i å rundt Drevsjø/Sørsjøen Så anbefaler heller en tur i de partene om man skal dra i ferietider
 13. VegarJ

  Moskus

  Jeg skal dra opp på Dovre med 3 stk kompiser 1 Mai i 5 dager for å ta en titt på de igjen. Jeg har sett Moskus før rundt mai tider, er vell samme med resten av sommeren tenker jeg. Det er gode muligheter for å få sett de så min anbefaling er våren med tanke på mygg og beite osv..kanskje litt utpå Mai måned Vinter skal jeg ikke uttale meg om ang Dovre.
 14. VegarJ

  Julefeiring på fjellet

  KOS
 15. VegarJ

  Utstyrshysteri.

  Hehehe fantastisk måte å si det på afe
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.