Gå til innhold
  • Bli medlem

Gode ryggsekker på 80-100 liter


gk

Anbefalte innlegg

Er ute etter en ny ryggsekk og lurer på om noen har gode/dårlige erfaringer med de sekkene som er på markedet nå. Er ute etter en solid sekk på minimum 80 liter og inntill 100-110 liter. Gjerne en sekk som tåler litt tunge bører. Min høyde er 174 cm.

Lurer bl.a på Norrøna Nansen, men det er jo flere sekker på markedet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kjøpte akkurat en Bora 95ltr, og den virker å passe veldig godt til min rygg. Kjøpte den uprøvd, og det er jo en sjanse å ta, men jeg brukte et målebånd og målte ryggen slik det er beskrevet til hjemmesiden til Arcteryx, og det funker det :D Veldig fornøyd, passe med finesser, men den er kanskje i tyngste laget med sine 3,5kg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Angående Norrøna Nansen så har jeg noen motsigelser til kvaliteten på denne sekken. Faren min kjøpte denne for noen uker siden og vi har vært på to turer sammen. I løpet av disse to turene (som er de eneste pappa har brukt sekken) så har fire ting gått galt/i stykker.

1. De sporene som sidelommene festes på tåler lite før lommen faller av. Det er to spor som lommen tres inn på. Sekken hektet seg så vidt borti en liten utstikker og da han løftet sekken falt lommen nesten av slik at vi måtte løsen den helt og feste den på nytt. Det er noen kompresjonsremmer man kan feste på utsiden, men det er litt tungvint å måtte bruke disse og stramme til hele tiden.

2. Det ene klikkfestet på kompresjonsremmen som går utenpå sidelommen knakk tvers av da vi skulle stramme den litt til. Det ble ikke brukt mye kraft, men "snap" sa det.

3. Brystremmen er festet på omtrent samme måte som sidelommen. Denne forsvant rett av når sekken skulle løftes. Nå skal man uansett ikke løfte etter denne, men den bør jo kunne tåle litt vekt. Sekken var ikke mer enn kanskje 16-17 kg.

4. Etter å ha flyttet sekken noen ganger i forbindelse med at vi flyttet camp oppover fjellet ble den lagt ned på litt stein/betong noen ganger. Dette resulterte i flere hull i sekken på et område på 5X5 cm. Selvsagt anbefales det ikke å legge sekken på slikt underlag, men jaggu meg syns jeg stoffet må være noe mer slitesterkt enn dette.

Den sekken går rett til reklamasjon.

Min Gregory Whitney tålte i alle fall alt dette uten problemer :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå skal man uansett ikke løfte etter denne, men (...)

...

Selvsagt anbefales det ikke å legge sekken på slikt underlag, men (...)

Pussig, man gjør ting man selv ikke mener man bør gjøre med en sekk, og så klager man på det etterpå.

«Nå skal du høre, denne bilen jeg kjøpte tålte ikke krasjen jeg fikk da jeg kjørte ut. Det gikk riktignok litt for fort for forholdene, men...»

Spøk til side. Jeg har tråkket lavlandet rundt med Norrøna Nansen 100 i sommer, uten problemer. Riktignok er jeg et skikkelig petimeter som tar godt vare på utstyret mitt, men verken steiner eller spisse kvister har ødelagt stoffet. Det skal legges til at jeg mener at sekken ser vesentlig spinklere ut enn enkelte andre sekker, men det er også litt av det som ligger i sekkens konsept, slik jeg ser det.

Mvh Martin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

he he, regnet med at det kom noen kommentarer på dette. det var derfor jeg kom i forkjøpet med å si at det ikke er å anbefale. poenget mitt er at selv om det kanskje ikke er å anbefale, så bør jaggu meg en sekk til den prisen tåle sånne ting uten snev av problemer. jeg har hatt mange sekker opp igjennom og har ikke hatt noen tilsvarende problemer med noen av dem.

en sekk er en bruksgjenstand som skal tåle litt røff behandling. og den ene nansen-sekken jeg har erfaring med holder ikke mål, i mine øyner.

det skal for øvrig også nevnes at det hverken var jeg eller pappa som behandlet sekken på denne måten (annet enn klikkfestet som knakk), men andre personer da vi flyttet camp oppover i fjellet (alle bidro med bæring av både sekker og mat). jeg kunne selvsagt ha kjeftet dem huden full for å ikke gjøre ting på best mulig måte, men jeg mener nå fortsatt at såpass må en sekk tåle.

det er veldig bra at du har positive erfaringer, martin, men det endrer ikke mitt syn. at vi skal oppleve fire problemer på to turer når det i prinsippet er normal bruk det dreier seg om, mener jeg er alt for dårlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg setter stor pris på alle innspill. Det bidrar stort til at jeg kan treffe riktig valg.

I forhold til Nansen-sekken så har jeg fått tilstrekkelig informasjon til at den er blitt uaktuell.

Etter min mening bør en sekk tåle litt av hvert. Jeg har tenkt å bruke sekken både under reinsdyrjakt og lange turer. Har ikke råd til at en sekk blir ødelagt som følge av "småting".

Har hatt en del turer på reinsjakt der det kun er steinur. Med 50-60 kg i sekken er det kjekt å kunne legge den fra seg en og annen gang uten å forvente at sekken bryter sammen/revner.

Har enda ikke kjøpt sekk så setter pris på ytterligere innspill.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte akkurat en Bora 95ltr, og den virker å passe veldig godt til min rygg. Kjøpte den uprøvd, og det er jo en sjanse å ta, men jeg brukte et målebånd og målte ryggen slik det er beskrevet til hjemmesiden til Arcteryx, og det funker det :wink: Veldig fornøyd, passe med finesser, men den er kanskje i tyngste laget med sine 3,5kg?

Hvor kjøpte du denne? Det er vel ikke mulig å få sendt fra USA?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor kjøpte du denne? Det er vel ikke mulig å få sendt fra USA?

Heisann, kjøpte den fra www.moontrail.com, meget bra web butikk, men pass på dollarkursen. Jeg har kjøpt MYE fra Moontrail i sommer, og sekken er det jeg sparte minst på i forhold til butikkpris i Norge, men klart jeg sparte noe :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler eBay for alle som skal ha stæsj fra utlandet.

Anbefaler ikke: Norrøna Nansen.

- Klarte ikke Norrønas egen kvalitetskontroll da den først skulle utgis.

- Hele sekken henger på en glidelås, samt tvilsom kvalitet på ytterstoffet.

- Slide-sidelommer.

- Er bare en av flere Norrøna-produkt i år hvor de har latt kvaliteten vike til fordel for design

- Ser vanvittig tøff ut, det skal den ha :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekk ut Bergans Alpinist. Velprøvd sekk over 10 år, solid og bra sak. Har hatt to stykker, begge er gode å bære - om enn ikke av de letteste på egenvekt.

ALpinist er dessuten oppgradert for ikke altfor lenge siden, men vet ikke om de har redusert vekten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med 50-60 kg i sekken er det kjekt å kunne legge den fra seg en og annen gang uten å forvente at sekken bryter sammen/revner.

Med så tung last bør du vurdere sekk med pakkramme fremfor en anatomisk sekk. Hadde jeg visst at du laster sekken så tung ville jeg ikke anbefalt Nansen. Til slike formål benytter jeg selv den gamle Norrøna Hadeng La 3200. Dagens alternativ er f.eks. Norrøna Recon Pack:

https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldPid=65277

http://www.sportsdeal.no/produkter/sekker/1133123676/1138737741

Mvh Martin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har svært gode erfaringer med Berghaus C7 på 80 liter. Jeg har hatt den i 3 år og brukt den ganske mye, og det er ingen tegn til slitasje på den, ingen rifter i stoffet eller glidelåser som har blitt ødelagt. Eneste aberet med den er at den er litt liten hvis man f.eks skal ha med telt. (det finnes også en modell på 100 liter)

Det er et litt spesielt bæresystem på den, en slags elastisk pakkramme, som jeg synes er svært behagelig når man bærer en passe tung sekk (20-25kg) og når man går i ulendt terreng. Nå har jeg riktignok ikke prøvd den med en såpass tung bør som du nevnte, det er mulig den ikke hodler mål da. Men med 60 kg i sekken kan man vel få vondt i ryggen uansett hva slags sekk en har... :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slenger meg på anbefalingen av bergans alpinist.

Eller nesten, når du er 174 bøy bør du ha viking i stedet som er samme sekken, men bergnet for kortere personer.

Kjøper du alpinist blir du nok ganske misfornøyd, men viking er en knallsekk for deg som ikke er kjempelang (og meg...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har Berghaus C7 Pro 80L (finnes i 100L)

Samme som C7, bare at sekken er helt vanntett, med brettbare åpninger i topp og bunn. Kunne fulgt med regntrekk likevel, er ofte greiest. Lure løsninger, og ikke særlig høy egenvekt. Beste bæresystemet jeg har prøvd, overlegent til å gå på ski med!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.