Jump to content

gaardern

Passivt medlem
 • Posts

  204
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gaardern

 1. Men de kan da ikke være _så_ forskjellige fra Sole? Syns Sole sålene er rimelig faste i fisken etter tilpassing jeg?
 2. Det er vel "Sole" såler de har da eller?
 3. Jeg hadde Sorbotane i m77 støvla mine i forsvaret, da dette var det som var anbefalt da, men jeg tror ikke det er "det eneste som funker". I jaktskoa mine nå har jeg Sole (yoursole.com). Disse varmes i stekeovn før de settes ned i skoa. De gir veldig god støtte under "arken". Superfeet tror jeg er ganske likt Sorbotane, men de har jeg ikke prøvd, så det er bare synsing.
 4. Sorbotane, Sole eller Superfeet.
 5. Noen som vet om det går sti fra Åkersætra til Halgutusveen i Hedmark? Ser ingen ruter der på turistforeningen... http://turistforeningen.no/location.php?lo_id=NO_hedem&fo_id=6291
 6. Alternativt kan du få tak i en liten "taske" til kompass og skrivesaker som du henger i en av hempene på mappa? Da kan du eventuelt rulle inn i mappa hvis du skal ha det i sekken. Jeg har kompasset hengende å slenge i den ene hempa, funker greit nok. Et ankepunkt ved å ha alt sammen i den standard gjennomsiktige kartmappa er at hvis det er drittvær, og du skal nedi å hente kompass eller skrivesaker, så blir kartet vått.
 7. "Sy" med fiskesnene eller vanlig tråd?
 8. De du har listet opp er sikkert bra. Selv har jeg Osprey Argon og anbefaler den.
 9. Jeg har det selv, er 184 cm kort og syns det er god nok plass:)
 10. Orion er 1.4m høyt, VenusII er 1.15m, samt at Orion har litt mindre flateareal enn VenusII. Ellers tror jeg de er like.
 11. Den blir jo forsåvidt fuktet av bensinen, men det er denne o-ringen som tetter for retur-lekkasje. Selve tilbakeslagsventilen sørger jo for luft inn og tetter for lekkasje tilbake, men o-ringen tetter ventilen mot lekkasje inn i pumpehuset, hvis du skjønner. En ny primus skal jo fungere, så hvis du har mulighet til å bytte så gjør gjerne det.
 12. Har den gamle pumpa, men er det o-ring på den lille tilbakeslagsventilen som sitter i bunnen på den nye pumpa? (Ergopump)
 13. Ser jo nesten ut som et sigarett-filter? Men tror du ikke kanskje det sveller litt når det flyter fuel gjennom det, at det kan være lettere å fjerne når det er tørt?
 14. Det filteret som sidder inni slangen mener du? Det er vel for ikke få partikler frem til dysa, så den tetter seg.
 15. Det jeg mener er at jeg oppfatter omnifuel som litt overkill i forhold til trådstarters "krav". En enkel gassbrenner er jo det billigste og enkleste.
 16. Omnifuel blir jo litt overkill ettersom det er en fullverdig ekspedisjonsprimus, men jeg har en sjøl som jeg bruker på vintern. Sommertid er det msr pocketrocket som gjelder for min del, enklere blir det ikke.
 17. Exped Venus 2 er vel også en god kanditat. Der har du iallefall 2 innganger og 2 store fortelt. Lav vekt og det er klassifisert for 4 sesonger, så det burde holde for de fleste av oss.
 18. Kun i varmegrader, eller på vinteren også? En MSR Pocketrocket er en veldig liten gassbrenner, kombinerer du den med en liten titan-kjele/kettle som du får gassboksen oppi så er du der
 19. Tro om det samme hadde skjedd med den "gamle" pumpa, den har stålgjenger på pumpearmhylsa.
 20. Godt å høre det går bra med deg Det er den "gamle" pumpa du hadde på den, eller var det nye ergopump? Hvis det var den gamle bør nesten Primus sørge for å ta inn og bytte de som fortsatt har den gamle pumpa...spør om det i samme slengen
 21. Exped Venus 2 er forsåvidt et helårstelt, moontrail og en rekke andre definerer det som 4-sesongers, og det veier 3,2kg. (Extreme versjonen veier 3 kg). Jeg har både Venus 2 og North Face Mountain 25 (Ekstreme-telt), og tror jeg kvitter meg med North Face teltet, og satser på å bruke Exped Venus 2 året rundt. Bare til info
 22. Sett den på lydløs...om det kommer inn noen meldinger så må du jo ikke lese dem, og anrop kan du vel sette til "avvis" i instillingene. Eventuelt kan du bare sette den i "Frakoblet modus" når du er ute å går, da slår den av alle antenne-funksjonene...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy