Jump to content

fred

Aktiv medlem
 • Posts

  110
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by fred

 1. En kamerat av meg tok turen forrige uke. Han gikk i joggesko innover, da veien var bar. Var visstnok hardt nok til at det gikk fint å gå med joggesko helt til topps også.
 2. Jeg tenker Tyrol eller Syd-Tyrol, da disse områdene er greie å nå med forholdsvis billig transport. Vet at det er stor tetthet av skisteder i disse områdene, men om du har noen favoritter jeg kan sjekke ut hadde det vært kjempeflott:)
 3. Hei! Får noen fridager i påsken, men ikke mange nok til at jeg kan reise hjem til Norge. Som et plaster på såret tenkte jeg å dra til Alpene! Siden det er påskeferie, vil jeg tro det kommer til å være endeløse heiskøer de fleste plasser, så derfor tenkte jeg å dra en plass hvor man ikke trenger heis og kan gå fra andre utgangspunkt. Noen som har noe å anbefale?
 4. Hei! Noen som vet om det er greit med snø på Dovre mtp skitur til Snøhetta i jula? Skikkelig gira på en tur, men gidder ikke om det er steinete og avblåst:) God Jul alle sammen!
 5. Finner den ikke jeg heller. Om noen kunne sendt en PM hadde det vært alle tiders!
 6. Flott. Hvordan er veggen? Har du noen bilder?
 7. Du mener sikkert 12 kilometer i luftlinje:) Jeg har ikke gått strekningen til fots, men jeg har løpt den og gått den på ski. Vil anslå at du bruker 45 min til Rønningen, videre 45-60 min fra Rønningen til Grønlia, fra Grønlia til Skistua bruker du sikkert omlag en time, avhengig av hvilken vei du bruker. Fra Skistua og ned til Trolla (Damhaugen?) bruker du sikkert også rundt en time, men der har jeg ikke brukt andre veier enn stien ned til Bynesveien, som man igjen følger bort til Trolla. God tur!
 8. These are the outoor stores I could find in Sandefjord. I bet most of them sell gas canisters, but at least "G-Sport" and "Intersport" do for sure. Don't really know how cold it could get during the night, but probably not below zero.
 9. Hei! Jeg spurte på den store sportsbutikken i Bolzano (Bozen), og mener de tok såpass mye for leie at jeg fant det for dyrt siden jeg bare skulle gå én ferrata nær Bolzano. Siden jeg hadde med meg sele ble det til at jeg kjøpte en langslynge og to karabinere. Da vil jo alle fall bli statiske, men de i butikken mente det var det greieste studentalternativet, siden jeg ikke skulle gå noen skikkelig vanskelige ferrataer. Funka bra for meg i allefall. Vanvittig fint område!
 10. Den skal i utgangspunktet åpne 1. mai. Jeg sendte en mail om de ikke ville åpne den litt tidligere mtp på påskeferien, og fikk til svar at det avhenger av værforholdene. Selv om veien er brøytet, er det ikke sikkert de kan åpne den for allmen ferdsel. Vegvesenet anslo at det kanskje kan bli åpnet så langt som til Krossbu fra øst.
 11. Er det så lite snø at man fort kan bli nødt til å ta med fjellsko i sekken, dersom man ikke vil slite for mye på skiskoene? Studerer i utlandet, og lurer på om jeg skal ta med meg fjellskoene til Norge eller ikke... Er det is/hardpakket skare og forhold for stegjern noen steder?
 12. Tenker å skaffe meg en billett til årets Skarverenn, og ser at de selges både med og uten transport. Med transport menes vel tog som er satt opp fra Bergen og Oslo. Spørsmålet mitt er: Hvordan kommer man seg til Finse uten tog? Jeg skal gå i konkurranseklassen fra Finse til Ustaoset.
 13. Takk skal du ha! Mente å ha lest noe om det tidligere en plass også ser du;)
 14. Hei! Tenker å gå på Store Skagastølstind tur/retur over Skagastølsryggen. Tenker da at jeg må rapellere ned i V-skaret på tilbaketuren, og lurer i den forbindelse på om det finnes faste rapellankere der a'la de man finner på selve Storen? Hva bruker man ellers; er det greit å plassere slynger der eller må man bruke kiler? Så får vi bare håpe at snøen smelter bort de nærmeste dagene
 15. Da er jeg tilbake. Kan melde om 25 grader i skyggen i lavere strøk. På toppen av Strobel-ferrataen nær Cortina d'Ampezzo var det snøfritt og 20 grader. Lå igjen litt snø i nordhellinga, men absolutt ikke skiføre.
 16. Blir til at jeg tar en spontantur kommende fredag. Satser på å ta en buss/haike i retning Trento, for så å forhøre meg om en grei via ferrata-rute der. Vet noen hvordan overnattingsmulighetene i Dolomittene er? Virker på meg som at det er en del turister, sommer som vinter. Er det mange vandrerhjem, private rom som leies ut, campinghytter og andre billige alternativer å finne for en fattig student?
 17. Har tenkt å ta en tur til Milano neste uke. Tenker å dra litt rundt i området nordover, kanskje så langt som til München. Jeg har ikke særlig mye turutstyr der jeg befinner meg nå, men kom på at det kunne vært morsomt å prøve Via Ferrata. Eneste jeg kom til å tenke på er om det fortsatt ligger for mye snø i området. Jeg har bare tenkt meg på en eller to enkle dagsturer i relativt beskjedne høyder. Er det noen som vet hvordan forholdene pleier å være på denne tida av året? Ellers andre turforslag?
 18. fred

  Fjellski

  Bindinga som heter "Super Telemark" har ikke wire. Det har derimot bindinga som heter "Super Telemark m/wire" eller noe sånt
 19. Spør du meg går det alldeles fint å bruke vanlige langrennsski. Det blir selvfølgelig litt tyngre dersom det er løs snø, men that's pretty much it...
 20. Noen som har tips om evt. andre jakker jeg må prøve? Jakker som ME Annapurna synes jeg virker litt for lite streetsmart; tenker at om jakka ikke funker som jeg hadde tenkt når jeg er på tur, så er det greit å kunne bruke den til bybruk likevel.
 21. Takker! Hvordan er ellers Sir Joseph sine produkter med tanke på kvalitet på sømmer, passform og slikt? Jakka skal jo brukes når nedbør kommer i form av snø, men regner likevel med at den blir brukt noen ganger i sludd, småregn. Hvordan takler Sir Joseph-jakker slikt? Ser at MH bruker membran i sine dunjakker. Gjør den dem vanntette?
 22. Ser meg om etter en dunjakke som skal være streetsmart, samtidig som jeg tenker å bruke den ut på tur. Syns Sub Zero (jakken, ikke parkaen) fra MH virker solid. Liker særlig hetta, som ser ut til å være veldig god. Samtidig så har jeg fått øynene opp for Vega-jakken fra ME, som virker å være en ny modell av året. Denne er lettere og har høyere fillpower enn den andre, men virker "tynnere" på bilder. I andre dunjakke-tråder på forumet har jeg notert at folk skryter veldig av Sir Joseph sine jakker. Dette er ganske aktuelt da jeg har kort veg til Tsjekkia om dagen, og jeg kan få den til en god pris. Noen som har noe å si om de enkelte jakkene? Er særlig interessert i å høre om Vega-jakken, da denne som sagt er relativt ny. Befinner meg i utlandet, og har ikke muligheten til å prøve noen av jakkene der jeg er for tida. Håper på svar!
 23. Jeg er med dersom dette blir noe av!
 24. Av hybrider lager jo Nakamura en versjon av Nitro Advance med skivebremser (Hayes Stroker Ryde) og et ganske så stivt hjulsett. Den går til 8000,-
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy