Gå til innhold

Chirsbom

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  47
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om Chirsbom

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har Norrøna Flex 1. Tror det bare fantes en tykkelse da jeg kjøpte den en gang for 6-7 år siden. Bruker den til «alt» og den ser tilnærmet ny ut. Dvs, har fått reparert hull og glidelåser, som oftest gratis av Norrøna, men da den er sort synes ikke slikt. Den er hakket for varm om sommeren så skal ha noe nytt til sommeren, men det er kun i tillegg til, Flexen blir da høst, vinter og vår, samt hytta i Trøndelag buksa, der er det alltid surt så..;) Mtp pris så er det absolutt verdi for pengene.
 2. Har hatt jakka i flere år men bruker den stadig mindre og aldri på tur. Samme grunner som nevnt over, kort og trang. Ser bra ut men det er og det.
 3. Det har kommet mange gode råd ovenfor, både i forhold til mulighet for å bruke utstyret du alt har, samt enda viktigere, hensynet til egen sikkerhet. Du skriver ikke om tidligere erfaring med overnattingsturer i telt, men i fall du ikke har ligget ute på vinteren før ville jeg anbefalt å lese opp på, eller bli med noen som kan, alle de små tingene som utgjør en forskjell fra sommercamping. Skal ikke mye til for at turen blir mye bedre, eller verre, alt ettersom. Trening, om enn bare en natt i naboskogen, er kun positivt.
 4. Oppdatering for de som er interessert. Sendte ut en mail til ulike aktører i området om dette var noe de kunne fikse. Oslosportslager skisserte en løsning likende flere har nevnt dog usikker på om det faktisk blir en skjærefjøl under Kjøpt et par Fisher 89 Easy Skin Xtralite med BC Manuell bindinger og Crispi Stetind støvler. Jeg vil nok ikke gå forbi så mange i sporet med dette, men kan forhåpentligvis karre meg stødig frem med sekk på ryggen. Legger ved bilde av løsningen når det er i bruk Nå kan snøen bare komme for min del..
 5. Brukte dette argumentet ovenfor Fjellsport. Kundeservice mente de måtte ta dette med leverandøren først. Men dette varte og rakk og ved purring fikk jeg straks beskjed om at de sender en ny Brunton 4400. Ikke et ord om at dette er noe de har fått klager på før.. Så lenge denne fungerer så er jeg fornøyd
 6. @Miamaria Det kjenner jeg ikke nok til, tenker at det kan være individuelt? Men en for brå overgang kan kanskje virke mot sin hensikt, ellers ville man ikke gått gradvis frem men heller bare klint til? Et vesentlig element er at man går gradvis frem, utfordrer seg selv (ellers blir det vrient å få til utvikling) og "står i situasjonen" litt istedenfor å "flykte" med en gang, så får man ofte en erkjennelse av at ting ikke var fullt så farlig. Men så klart, du gjør dette innenfor trygge rammer (forsøke å kontrollere omgivelsene, ha med ulike hjelpemidler som verktøy ol) og med mulighet for en retrett eller avbrudd. Poenget er å bygge seier på seier. Et annet element er å bli kjent med de fysiske symptomene som kan oppstå når kroppen går i alarmberedskap, og igjen ved å "stå i situasjon, ofte erfare at de går over med litt tid. Kunnskapen om hva som trigger frykten og hvordan den føles på kroppen sammen med erfaringen om at det gjerne går over eller demper seg med tilvenning til situasjonen. Men igjen, gradvis. Har man ikke lyst til å forsøke seg frem selv er en profesjonell bistand en mulighet som jeg ville vurdert. Det er absolutt ingen skam i det og fobier er en av de tingene som det faktisk finnes gode behandlinger for, man kan lære noen gode triks og "verktøy". Hvis det stod mellom å ta en prat med noen og å unngå en forholdsvis normal aktivitet som jeg gjerne ville ha gjort og kanskje kunne hatt stor glede av, ja da hadde jeg tatt den praten
 7. Hei @Hans, Du har fått mange gode råd i denne tråden, hvor gjengangere er det å starte i det små og forsøke å kontrollere omgivelsene i så stor grad som mulig. Redselen er som du selv påpeker irrasjonell da det er ikke så veldig mye å være redd for i den norske naturen, vi er ganske heldige sånn sett Men den subjektive opplevelsen av frykt er reell og gir utslag i fysiske symptomer, du nevner "stiv av skrekk", høy puls, kort og hurtig pust, økt temperatur og likende er andre typiske symptomer når kroppen går i alarmberedskap. Frykt er en sunn psykisk mekanisme og noe alle kjenner fra tid til annen. Det er helt naturlig å føle på det å være alene i en mørk skog og tenke på hva som kan rusle rundt en busk der ute, noe annet ville vært rart egentlig.. Men, det som ikke er greit er hvis følelsen av frykt går utover og eller gjør at du inngår noe som kan føre til økt livskvalitet for deg selv, da er det verdt å ta tak i og gjøre noe med. En mye bruk og effektiv metode for å behandle ulike former for fobier, som er en irrasjonell frykt for et eller annet, er "Eksponeringsterapi". Hvis du ikke kjenner til det så søk det opp. Essensen er likt mye av det mange har beskrevet over, nemlig en gradvis tilvenning til det man frykter. Hvis ditt ønskede hovedmål er å sove ute alene i en mørk skog så kan du dele dette opp i ulike delmål og jobbe med hver enkelt for seg, for så å sette ting sammen etterhvert som du opplever mestring. "Sove ute alene" kan gjøres i hagen, ved siden av bilen, rett ved en hytte, på sommertid, på snaufjellet osv. "Skogen" kan man bli mer vant til med å være mye ute, og bli der lengre og lengre utover etter som det mørkner, trenger ikke dra langt inn. "Mørket" kan tilvennes på likende måte ved å være ute når det er mørkt, feks en tur i nabolaget, gå over et jorde, ta med deg en lommelykt som du slår av en liten stund osv. I tillegg har du mange ulike hjelpemidler som du kan støtte deg på, en skikkelig lommelykt og eller hodelykt, nok ved til å vare en hel natt, en telefon til å ringe en venn, en hund med på tur, bilen eller bygning med folk i rett ved, strategisk valg av kjente og "trygge steder, åpne og oversiktlige steder, eller tid på året hvor det er lyst lenge osv. Mulighetene er mange, det handler bare om å prøve seg frem innenfor komfortgrensen, for så å pushe litt på den, ta med seg den seieren du forhåpentligvis opplever og legge lista litt høyere neste gang. Jeg ønsker deg lykke til og håper du poster et bilde her av morgenen derpå en gang En eller annen langt klokere enn meg har sagt "There is nothing to fear but fear itself". Jeg liker det utsagnet.
 8. @whistler En av utfordringene jeg har med å velge merke og modell er at ingen virker til å oppgi temperaturer tilsvarende som med soveposer. Det hadde vært veldig kjekt for sammenligning, og noe de burde kunne gjøre da mange produsenter lager begge deler. For eksempel for å se forskjellen på feks boksvegg eller gjennomsydd når det meste ellers er likt, fortsett fra prisen da, eller rett og slett ha et bedre sammenligningsgrunnlag ut i fra antatt bruk. @Hammer Kan jeg spørre hva du mener med "pop" produkter? Jeg ser for meg rimlig bedriftsprofilering i ting som har "riktige" form og farger, men kvalitet som "kina kopi", eller er dette snakk om profilerte merker på markedet? @Memento mori Der beskrev du en stor del av min tenkt bruk @Johan2000 Jakken er ikke tenkt til de helt store ekspedisjonene, mer til pauser og når jeg har slått leir og aktiviteten stopper opp. Digg å kunne sitte lenge ved et bål ute uten å bli kald. Godt med foring på toppen er et smart triks, der har jeg et godt utvalg fra tynn merino til tykk ull @Lofoten-Møring Det høres veldig mykt ut og skal prøves ut i telt! Hadde et par netter i hengekøye i vinter, og brukte Atom AR jakka som ekstra isolasjon rundt fotenden, stakk armene inni og tredde den rundt køya og posen som en pølse, det funket kjempebra. Liker når ting kan ha flere bruksområder @Trango Jeg har en tynn vest som ikke har blitt med på vinteren da jeg har tenkt at den blir for tynn og at andre ting dekker bedre. Skal testes ut! Igjen, takk for alle svar. Ser at en tykk jakke kan være kjekt å ha, især for meg som er mest opptatt av å komme meg ut og campe vinterstid enn å gå så fryktelig langt opp og ned eller bortover, det kommer etter hvert. Lurer litt nå på om jeg skal slå til på en tykk men gjennomsydd av anerkjent merke, eller punge ut det dobbelte og vel så det for en boksvegg. Den skal jo forhåpentligvis holde noen år fremover. Mange av omtalene til jakker jeg ser på omhandler aktiv bruk som klatring, og ikke camping
 9. @ketilring Er det slik at buksabenet får litt sleng fasong når glidlåsen åpnes, eller sitter det tett over støvelen? Hadde noen Adidas treningsbukser med knepping i den fasongen på 90 tallet Jeg liker Flex materialet, tøyelig og tørkbart. Og Norrøna har fikset glørhull helt kurrant. Kan sikkert si mangt om det merket, men kundeservicen har jeg aldri hatt problemer med.. Som også @a_aa påpeker, skal unngå sort farge på buksa denne gangen @Havørn Gjør impregnering at tøy tørker raskere generelt? Har det noe med hvor mye vann materialet da trekker til seg, eller er det slik at materialet "slipper" vannet fortere, hvis det gjorde noen mening... Forsøker en omformulering, hvis et likt stykke impregnert og uimpregnert tøy blir like mettet med vann, tørker det ene fortere enn det andre?
 10. Hei, Jeg er fan av småpakker, såkalt "kuvert", for å spe på eller piffe opp maten, som smør, honning, Nugatti, kaviar og likende. Langt mer hendig når jeg er alene og ikke trenger stort av hvert produkt. Dessverre føres dette i liten grad av mindre butikkprofiler, og selv Meny rundt hjørnet har sluttet med alt unntatt Nuggati grunnet lavt salg. Finnes det en nettbutikk som fører slik, eller er det en butikk i Oslo området hvor jeg kan hamstre slikt som varer en liten evighet?
 11. Mountain Equipment Vega vs Rab Neutrino Endurance? Virker ganske like, hipp som happ og gå for den billigste?
 12. Takk for alle svar! Ser vel at plagget kan ha sitt bruk, til rett pris. Da er det bare å legge inn noen utvalg i Prisjakt og vente på napp. Kjøper stort sett alt off-season, har spart mye penger på det..
 13. Hei, Har et spørsmål om behovet for tykk dunjakke til vinterbruk eller ei, og om det finnes andre løsninger. Jeg kom gjennom et par overnattinger forrige, til del milde, vinter uten en slik jakke. Nå skal det sies at dette gjaldt telt og hengekøye turer i Nordmarka, og ikke på snaufjellet eller nordover i landet. Det jeg brukte var 2 lag undertøy, netting under 200g ull, en fleecegenser, en Atom AR jakke og softshell ytterst. Frøs egentlig mest på føttene, men det tenker jeg fikse med fotposer foret med liggeunderlag, ull og fleece. Har og kjøpt en 3/4 primaloft underdel til en latterlig billig pris som kan hjelpe til med å holde kjerne og blodårer varmere. Ved hvilke grader, værforhold og turtyper melder behovet for en skikkelig tykk, og dertil dyr, dunjakke seg? Det ser ut til å være en del av standardutstyret. Og finnes det løsninger rundt dette, feks Brynje Artic, tynn dun under ytterlag i tillegg til alt annet osv etc? Mitt behov, slik det vil være til vinteren igjen, blir mest Nordmarka, men med planer om å bevege meg opp på snaufjellet i Trøndelag i mars, en helgtur hytte til hytte på Vidda osv. Så det er ikke snakk om de helt store ekspedisjoner eller Finnmark kulde. Samtidig så er dette noe jeg ønsker å utforske mer fremover så et større behov kan komme med tid. Kom også gjerne med tips til knall jakker som er verdt investeringen, hvis det er det som må til.. Ellers, ha en god helg
 14. Hei, Etter mange års trofast tjeneste er jeg på nå utkikk etter et lettere alternativ til min Norrøna Svalbard Flex1 turbukse. Buksa er helt super til sitt bruk, den, eller rettere sagt jeg, blir bare fort litt varm og jeg ender opp med å gå like mye i shorts. Det eller med gylfen i buksa oppe i et forsøk på å ventilere litt.. Det ultimate til sol og sommer trasking og turer hadde vært en kombinasjon med bukse og shorts i et, 2 for 1. Har som oftest med skall også, så greit å redusere den bærbare garderoben litt. Alternativer jeg vurderer, så langt, er: Fjellreven Keb Gaiter. Fordel med Zip Off, legg som kan brukes som gamasjer, og lufting i lår. Bakdel er G1000 materialet som når vått tar tid å tørke, like tung som nåværende Svalbard Flex1, og rykter om at softshell materialet er tynt les skjørt. https://www.fjellsport.no/produkter/herreklaer/bukser/tur-og-friluftsbukser/fjallraven-keb-gaiter-trousers-avocado-61.html Norrøna Bitihorne Zip Off. Fordel med Zip Off, lav vekt, og fornøyd med Flex1 fra før. Bakdel er ingen lufting på lår men usikker på om det trengs. Også tvil om smale bukseben passer over fjellstøvlene. https://www.fjellsport.no/produkter/herreklaer/bukser/tur-og-friluftsbukser/norrona-bitihorn-zip-off-pants-m-bedrock.html Pinewood Zip Off Caribou. Kjenner ikke til merket i det hele tatt. Fordel er zip off og pris. Bakdeler..? https://www.fjellsport.no/produkter/herreklaer/bukser/tur-og-friluftsbukser/pinewood-zip-off-caribou-applegreen-grey.html Det er vesentlige forskjeller på disse, blant annet og ikke minst vekt og pris. Hvis du har noen erfaring å dele med overnevnte, eller har andre forslag som bør vurderes, så si gjerne ifra
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.