Gå til innhold

gk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  96
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om gk

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for tilbakemelding.
 2. Vurderer en fototur til Dørålen i helga. Noen som vet om høstfargene fortsatt finnes eller har vinden tatt alt av lauv?
 3. Jeg vurderer en fototur inn til Sarek/Rapadeltaet i september/oktober. Oppakningen på en slik tur blir relativt stor (minst 15 kg fotoutstyr + annet turutstyr). Det er derfor ønskelig med transport fra Sitoelv og inn til Rapadeltaet. På sommeren vet jeg at det er transport inn, men er det noen som vet om det er mulig å ordne slik transport i september/oktober?
 4. Jeg har en nettside der jeg forsøker å knytte sammen gamle sagn, værtegn, lokale navn på fugler og dyr og lignende med bilder. Skulle gjerne hatt flere slike historier knyttet opp mot bildene og lurer på fjellforum sine brukere kjenner til slike? Eksempler er: - Når bjørka har museører så biter ørreten. - Ravnene Hugin og Munin som var Odin sine gode hjelpere - Lokalnavn på fugler som f.eks kvinanda som også kalles sjurand og skyand Flere eksempler finner dere på nettsiden: www.gkfoto.no
 5. Kan være flere årsaker til resultatet du nevner, flere av mulige årsaker er nevnt i innleggene over. I tillegg kan du sjekke om bildene er tatt i RGB eller sRGB. For de fleste vil bilder i sRGB passe deres bruk. Du får da gode farger ved normal print av bilder og på skjerm/internett. Dersom du legger ut bilder i RGB på nett vil de bli svært blasse, avhengig av visningsprogram kan bilder i RGB også bli blasse på skjerm. Dersom du ønsker å benytte bildene i blader, bøker osv, så bør de tas i RGB eller aller helst i noe som heter RAW. Da klarer trykkeriene å hente ut mest informasjon fra bildene dine. Bakdelen med RAW-filer er at du må behandle hvert enkelt bilde før du kan bruke det på noen måte. Lykke til.
 6. Var en tur i området sist sommer, tok fly til Milano, tog til Bergamo og leide bil derfra. Kjørte så opp til landsbyen Bormio. Trivelig liten landsby og tusenvis av turmuligheter i nærområdet, flere topper er på over 3000 m.o.h. Det er også flotte sykkelstier i fjellsidene. Absolutt et sted som kan anbefales. Ett lite minus er at mange av de alpine toppene har nokså løst fjell, slik at man må opptre varsomt. En tur jeg kan anbefale er opp til Della Vetta del confinale, denne toppen ligger like nord for Velfura. Flott passe lang fjelltur, ikke teknisk vanskelig men noe løst den siste biten. Toppen ligger på 3370 m.o.h. Like ved ligger det ei hytte for nødovernatting. Turistinformasjonen har kart med innmerkede stier, men det meste av deres informasjon er på tysk og italiensk. Lite på engelsk. God tur
 7. En mulighet er jo å starte fra Viermanesset, følge vassdraget oppover forbi Dypvatnet, Blyvatnet, Jengelen, Kjukkelen, Gaukkaren og tilbake til Viermanesset. Da får du en fin rundtur og etter min mening får du oppleve kjernen av Børgefjell på en god måte. Jeg har gått en del turer fra Tomasvatnet til Jengelen og føler ofte at denne strekningen får litt preg av transportetappe. Et annet tips er en tur til Viermavatnet, her er det fin fisk, fine badestrender og iskaldt vann... God tur.
 8. Mellom Jengelen og lille kjukkelvatnet er elva stri og i juli kan det forstatt være en del snøsmelting, men det er mulig det finnes vadesteder i området som lar seg passere. Det er forøvrig ett flott turområde.
 9. Skal kjøpe meg en hybridsykkel og helst i prisklassen 6-8.000,- Sykkelen skal brukes til jobbsykling noen ganger i uka (ca 3,5 mil hver vei). I tillegg blir det nok en og annen tur på grusvei. Har funnet et par sykler på nett som kanskje kan være aktuelle?: http://www.xxl.no/sykkel/sykler/hybridsykler/sc-lite-street-hybridsykkel-herre-2011-1058819 http://www.nakamura.no/aktiv-297.aspx?ProductID=PROD1686&tab=2 Er lenge siden jeg hadde en ok sykkel så setter stor pris på gode tips om sykkelvalg. Mvh Gunnar
 10. Hei Er ganske godt kjent i de områdene du nevner, har også skrevet om dem tidligere: Blåfjella-Skjækerfjella: http://gunnarkjarstad-naturfoto.blogspot.com/2010/07/holden-fjellgard-i-blafjella.html Avhengig av hvor du legger turen så kan du møte noe folk. Holderen som jeg har linket til har fantastisk flott fisk og flott natur. Min rekord fra dette området er ørret på 1,5 kg, men større fisk tas hvert år. Legger du turen lengre vest i retning Verdal er det mindre folk, men fortsatt mange fine fiskevann. Trekker du mot Steinkjer kommune og vest for Skjækra begynner det å bli folksomt. Børgefjell: http://gunnarkjarstad-naturfoto.blogspot.com/2010_04_01_archive.html Børgefjell har mange flotte områder og vann. Jeg kan anbefale Ranserdalen, Viermavatnet og Kjukkelområdet. Alle disse områdene ligger imidlertid over skoggrensa og bålfyring er arbeidssomt (finnes vier). Skal du ha bålkosen så er nok Orvassdalen et godt alternativ. En del vil nok kalle Børgefjell for folksomt, du risikerer å møte folk her nesten hver dag i de områdene jeg har nevnt. Lomsdal-Visten er også en nasjonalpark som kan anbefales den ligger sør i Nordland. Fantastisk natur og flere gode fiskevann. God tur. Gunnar
 11. Hei. Blåfjella-Skjækerfjella er et flott område båd sommer og vinter. Har skrevet en del om området her: http://gunnarkjarstad-naturfoto.blogspot.com/2010/07/holden-fjellgard-i-blafjella.html Det er laget et kart som dekker hele nasjonalparken. Kartet kan bestilles hos Lierne Nasjonalparksenter ( http://www.nasjonalparken.no/?side=157 ) Kartet er i målestokk 1:100.000 Hytter kan leies av Værdalsbruket, Statskog og fjellstyrene. Oversikt finner du her: http://www.inatur.no/ Lykke til og god tur.
 12. Det er nok flere seriøse norske operatører på Mount Kenya. Jeg har selv vært på Mt Kenya og vi valgte å benytte oss av et lokalt firma som heter Mount Kenya Climbing expedition. Var rimelig godt fornøyd med dette firmaet. Det ble nok også en del billigere enn om vi skulle benyttet norsk operatør. Link til turen finner du her: http://gunnarkjarstad-naturfoto.blogspot.com/2009/09/mt-kenya-toppen-er-nadd.html Ecoexpedition har tidligere gjennomført turer: http://www.ecoexpeditions.no/ Du kan jo også sende en forespørsel til Gamme (http://www.gamme.no/) eller Cecilie Skog (http://www.cecilieskog.com/)
 13. Dette varierer mye etter lengde på turen og hvor mye du fotograferer. På mange speilreflekskameraer kan du ta 1000-1500 bilder på ett batteri. Min løsning har derfor vært å ha med flere batterier på langturer. Dersom du ikke har mulighet til å lade batteriene med strøm er solcelle en mulighet. Her finnes det etter hvert fullt brukbare løsninger. De beste løsningene koster imidlertid noen kroner og oftest vil det både være billigere og lavere vekt med ekstra batterier.
 14. gk

  børgefjell2011

  Jeg er nok litt usikker på om jeg ville brukt mye tid i Storelva, men jeg må understreke at jeg ikke har fisket der. I forhold til Kuvatnet så skal det være bra fisk. Anbefaler også å sjekke Rørskarvatnet (nedre). Det er lenge siden jeg fisket her men da fikk vi flere flotte fisker på opptil 1 kg. I tillegg ble det tatt en fisk på ca 2 kg når vi var der.
 15. Artsdatabanken har nå laget en nettportal hvor man kan legge inn observasjoner av ulike fiskeslag. Fra før har de baser for fugl, pattedyr, insekter og planter. Basen er bygd opp slik at alle kan legge inn observasjoner. Dette gjør at du på sikt kan sjekke de ulike fjellvannene i Børgefjell eller andre områder og sjekke hvilke fiskeslag som finnes. Basen finnes her: http://artsobservasjoner.no/Fisk/ For fugler har de snart fått 4 mill observasjoner, skal bli spennende å se hvor mye som kommer på fisk.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.