Gå til innhold
  • Bli medlem

Geb

Aktiv medlem
  • Innlegg

    268
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

5 Neutral

Om Geb

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Etter å ha lest denne tråden er jeg blitt enda mer trygg på at jeg skal fortsette med 75mm-bindinger på fjellskiene mine en god stund til.
  2. Da er turen gjennomført. Kom hjem i går etter 4 dagers rundtur med start og avslutning på Øvre Moen. Det er lite snø igjen nå, kun noen få strekk på maks 100 meter her og der. Takk for alle tips!
  3. Jeg sitter og planlegger en tur rundt Blåsjø, i første eller andre uke i juli. I utgangspunktet ønsker jeg å parkere bilen, og ta turen som en rundtur for deretter å returnere til bilen. Jeg er godt vant med å gå lange dagsetapper, og med lett hytte-til-hyttesekk klarer jeg fint 3 mil+ på en dag. Det blir derfor aktuelt å hoppe over noen av hyttene. Det ene alternativet jeg har sett på er å parkere ved Øvre Moen, deretter gå til Krossvatn (hopper over Stranddalen) og følge Blåsjø langs østsiden, og deretter Storsteinen-Eidavatn før retur til Øvre Moen. Ulempen med dette alternativet er relativt mye grusvei siste strekket før Øvre Moen. Alternativ 2: Samme som nr.1, men gå fra Storsteinen og nordover midt i Storsteinheia. Ulempen her er at det også ser ut for at det er enda mer grusvei(er).. Er det noen som vet vannstanden i Blåsjø nå, er den mye nedtappet? Hvis noen har andre innspill, eller forslag til denne turen; Ja takk.
  4. Jeg har motsatt erfaring; mine føtter har krympet fra 46, som jeg brukte i tidlig 20-årene, til ca str 44 som jeg bruker nå. Jeg er inne i mitt femte tiår nå. Jeg tror dette er pga at matchvekten min har gått ned over 15 kg i løpet av disse årene. Så mitt spørsmpl til dere som sier at føttene vokser i voksen alder. Har kroppsvekten også gått opp? :-)
  5. Geb

    Stell av sko

    Jeg vurderer å kjøpe disse skoene, men blir litt betenkt når jeg ser skoforbruket du har hatt de siste 20 år. Hva er det som går i stykker på skoene, membranen?
  6. Jeg innser at det er for mye snø i Ryfylkeheiene i den perioden jeg har tenkt meg på tur, prøver meg litt lengre øst i Setesdalsheiene; området ved Josephsbu, Gaukhei, Øyuvsbu, Bossbu, og deretter via Bykle og øst for Rv9. Er det noen som har førerapporter for dette området?
  7. Her er ruten jeg foreløpig ser på, veldig grovt skissert: Høgaleitet-Sandvatn-Børsteinen-Grautheller-Litle Aurådal-Storsteinen-Hovatn-Vassdaltjørn-Krossvatn-Jonstølen-Bleskestadmoen-Holmavatnhytta-Haukeliseter
  8. Hei. Jeg planlegger en telttur i overnevnte område i ca 1 uke ++ fra perioden 6-16 juli. Planen er å dra fra Stavangerområdet (jeg har mulighet til å ta buss, ellers skaffer jeg skyss inn til et passende startsted) og ende opp på Haukeliseter. Jeg har truger som kan taes med hvis behov, men foretrekker å gå på fast grunn. Mitt normale marsjtempo med oppakning for ukestur i fjellet er over 1 "DNT-dagsmarsj" pr dag. Til sammenligning brukte jeg 5 dager fra Finse til Haukeliseter for noen år siden. Er dette gjennomførbart mtp snømengdene i området i år? Regner med det er kjentfolk her inne på forumet som kan komme med noen tips.
  9. Jeg hadde disse skoene for ca 2 år siden (er utslitt nå), og syns de var litt trang i helpartiet. Disse skoene er ikke optimal hvis du har brede føtter. Jeg kan ikke huske at de var vonde i tåpartiet.
  10. Geb

    Utslitte fjellsko

    Jeg kontaktet en skomaker, og ifølge han ville det vært mulig å bytte sålen. Men Goretexen ville vært den samme likevel, så jeg kjøpte et nytt par Skarven da jeg kom over et bra tilbud. Innersålene har jeg imidlertid tatt vare på, de nye skoene hadde noen såler som virker veldig tynne. Tror de lett vil krølle seg.
  11. Geb

    Reparasjon av sykkel.

    Dette stemmer nok, problemet er at det kun er få slitedeler som byttes på sykkelen hver gang. (samtlige slitedeler koster som oftest mer enn nypris..) Typisk først byttes bremseklosser, så kjede, neste gang kjede og kasett, deretter er hjulet utslitt, osv. Har selv en 4 år gammel hybridsykkel som kostet 6000,- der vedlikeholdet hittil har kostet meg 1-2 x nypris. Jeg vurderer å bytte hele sykkelen ved neste korsvei. Trist at det ikke lønner seg å være miljøvennlig.
  12. Geb

    Utslitte fjellsko

    Disse skoene, Crispi Skarven, er 3 år. Fin i læret, men sålen under er ganske slitt. Holder ikke helt tett, men settes inn med fett ofte for å minimere vanninntrenging. Jeg syns de ble relativt fort slitt, men fordelen er at grepet har vært bra på disse skoene. Ville dere kastet disse, eller "brukt de opp" til sålen er enda tynnere? Kan sålen byttes? (det var gjerne slikt man gjorde i gamle dager da det fantes skomakere)
  13. Jeg har samme skoønsker som "Rallarguten". Har akkurat slitt ut et par Crispi Skarven. Likte de veldig bra, bortsett fra at det tar utrolig lang tid å tørke de. G-Texmembranen ryker fort på sko uansett, så jeg ønsker å prøve sko uten. Flere tips? Skal kjøpes i Bergen, ikke nettbutikk.
  14. Hei. Er det noen som har vært i området vest for Hardangerjøkulen de siste dagene? Vurderer å gå Hallingskeid-Rembedalsseter-Finse til helgen. Er det kommet mye nysnø i området?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.