Gå til innhold

Geb

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  258
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Geb

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Geb

  Utslitte fjellsko

  Jeg kontaktet en skomaker, og ifølge han ville det vært mulig å bytte sålen. Men Goretexen ville vært den samme likevel, så jeg kjøpte et nytt par Skarven da jeg kom over et bra tilbud. Innersålene har jeg imidlertid tatt vare på, de nye skoene hadde noen såler som virker veldig tynne. Tror de lett vil krølle seg.
 2. Geb

  Reparasjon av sykkel.

  Dette stemmer nok, problemet er at det kun er få slitedeler som byttes på sykkelen hver gang. (samtlige slitedeler koster som oftest mer enn nypris..) Typisk først byttes bremseklosser, så kjede, neste gang kjede og kasett, deretter er hjulet utslitt, osv. Har selv en 4 år gammel hybridsykkel som kostet 6000,- der vedlikeholdet hittil har kostet meg 1-2 x nypris. Jeg vurderer å bytte hele sykkelen ved neste korsvei. Trist at det ikke lønner seg å være miljøvennlig.
 3. Geb

  Utslitte fjellsko

  Disse skoene, Crispi Skarven, er 3 år. Fin i læret, men sålen under er ganske slitt. Holder ikke helt tett, men settes inn med fett ofte for å minimere vanninntrenging. Jeg syns de ble relativt fort slitt, men fordelen er at grepet har vært bra på disse skoene. Ville dere kastet disse, eller "brukt de opp" til sålen er enda tynnere? Kan sålen byttes? (det var gjerne slikt man gjorde i gamle dager da det fantes skomakere)
 4. Jeg har samme skoønsker som "Rallarguten". Har akkurat slitt ut et par Crispi Skarven. Likte de veldig bra, bortsett fra at det tar utrolig lang tid å tørke de. G-Texmembranen ryker fort på sko uansett, så jeg ønsker å prøve sko uten. Flere tips? Skal kjøpes i Bergen, ikke nettbutikk.
 5. Hei. Er det noen som har vært i området vest for Hardangerjøkulen de siste dagene? Vurderer å gå Hallingskeid-Rembedalsseter-Finse til helgen. Er det kommet mye nysnø i området?
 6. Takk for tipset! Jeg gjorde det samme, og nå lekker den ikke. Pakningen/o-ringen som skal tette her var forøvrig ikke med i reperasjonssettet fra Primus. Dette settet inneholdt kun 2 o-ringer og 1 lærpakning, i tillegg til en håndfull vilkårlige reservedeler. Er det noen som har en komplett oversikt over alle o-ringer på en Omnifuel, så kan jeg gå over og få byttet samtlige?
 7. Hvordan gjøres detteuten å ødelegge mere?
 8. Hei. Jeg har samme problem med min Omnifuel. Min pumpe ser ut som den i #39 til johnpd (første bilde, pumpen til venstre er lik min pumpe..) Vil det si at pumpen på en eller annen måte har fått seg en trøkk, og må byttes ut? Jeg syns forøvrig at bruksanvisningen til Primus er heller dårlig når det gjelder feilsøking etc. Er dette bevisst for å unngå at man prøver å reparere selv?
 9. Er du sikker på du ikke hadde den som var laget i 100% bomull? Jeg har en slik, fra ca 1993, og den fungerer ypperlig enda. Spesielt om vinteren med mange kuldegrader. Jakken har skikkelig lengde (litt lengre enn Norrøna Trollveggen, som jeg også har 1 eksemplar av), solide klaffer langs hele glidelåsen, store lommer, en hette som beskytter mye bedre enn noen annen jakke jeg har/har hatt (inkludert Norrøna Trollveggen). For noen år siden holdt jeg på å gi denne jakken bort, heldighvis kom jeg på bedre tanker..
 10. Reklamerer du ikke? Jeg holder på å kjøpe meg Trollveggen bukse, men blir litt i itvil når jeg ser diverse dårlig omtale av den..
 11. Disse Sealskinzhanskene i den øverste linken har jeg hatt, og jeg har aldri vært så våt og kald på fingrene som når jeg brukte disse hanskene. De var merket "Waterproof", men vannet trekte rett gjennom med en gang. Har jeg fått en mandagsutgave, eller? Må si jeg er ufattelig skuffet over Sealskinz. Forundrer meg at så mange er fornøyd meddisse hanskene. Er det noe jeg ikke har fått med meg?
 12. Hvordan kan sko med Goretex "pusses" når hele skoen er laget av et "tøyaktig" materiale, dvs ingen lær/skinn? Den vanlige kommentaren fra de i butikken: "Har du husket å impregnere skoene da? ", osv forstår jeg heller ikke, når skoene er helt nye. Hvordan kan impregnering hjelpe mot dette? Lekke Goretexsko er vel resultat av en "punktering" av membran?
 13. Geb

  Lang buff

  Den i merinoull er i korteste laget for mitt hode. (om den skal være dobbel)
 14. Geb

  Lang buff

  Det var det jeg mente. Vri en gang,og det blir en liten topp (eller turban) midt oppå hodet. For meg blir dette litt for kort med "standard" buff.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.