Jump to content

Geb

Aktiv medlem
 • Posts

  263
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Geb

 1. Jeg innser at det er for mye snø i Ryfylkeheiene i den perioden jeg har tenkt meg på tur, prøver meg litt lengre øst i Setesdalsheiene; området ved Josephsbu, Gaukhei, Øyuvsbu, Bossbu, og deretter via Bykle og øst for Rv9. Er det noen som har førerapporter for dette området?
 2. Her er ruten jeg foreløpig ser på, veldig grovt skissert: Høgaleitet-Sandvatn-Børsteinen-Grautheller-Litle Aurådal-Storsteinen-Hovatn-Vassdaltjørn-Krossvatn-Jonstølen-Bleskestadmoen-Holmavatnhytta-Haukeliseter
 3. Hei. Jeg planlegger en telttur i overnevnte område i ca 1 uke ++ fra perioden 6-16 juli. Planen er å dra fra Stavangerområdet (jeg har mulighet til å ta buss, ellers skaffer jeg skyss inn til et passende startsted) og ende opp på Haukeliseter. Jeg har truger som kan taes med hvis behov, men foretrekker å gå på fast grunn. Mitt normale marsjtempo med oppakning for ukestur i fjellet er over 1 "DNT-dagsmarsj" pr dag. Til sammenligning brukte jeg 5 dager fra Finse til Haukeliseter for noen år siden. Er dette gjennomførbart mtp snømengdene i området i år? Regner med det er kjentfolk her inne på forumet som kan komme med noen tips.
 4. Jeg hadde disse skoene for ca 2 år siden (er utslitt nå), og syns de var litt trang i helpartiet. Disse skoene er ikke optimal hvis du har brede føtter. Jeg kan ikke huske at de var vonde i tåpartiet.
 5. Geb

  Utslitte fjellsko

  Jeg kontaktet en skomaker, og ifølge han ville det vært mulig å bytte sålen. Men Goretexen ville vært den samme likevel, så jeg kjøpte et nytt par Skarven da jeg kom over et bra tilbud. Innersålene har jeg imidlertid tatt vare på, de nye skoene hadde noen såler som virker veldig tynne. Tror de lett vil krølle seg.
 6. Geb

  Reparasjon av sykkel.

  Dette stemmer nok, problemet er at det kun er få slitedeler som byttes på sykkelen hver gang. (samtlige slitedeler koster som oftest mer enn nypris..) Typisk først byttes bremseklosser, så kjede, neste gang kjede og kasett, deretter er hjulet utslitt, osv. Har selv en 4 år gammel hybridsykkel som kostet 6000,- der vedlikeholdet hittil har kostet meg 1-2 x nypris. Jeg vurderer å bytte hele sykkelen ved neste korsvei. Trist at det ikke lønner seg å være miljøvennlig.
 7. Geb

  Utslitte fjellsko

  Disse skoene, Crispi Skarven, er 3 år. Fin i læret, men sålen under er ganske slitt. Holder ikke helt tett, men settes inn med fett ofte for å minimere vanninntrenging. Jeg syns de ble relativt fort slitt, men fordelen er at grepet har vært bra på disse skoene. Ville dere kastet disse, eller "brukt de opp" til sålen er enda tynnere? Kan sålen byttes? (det var gjerne slikt man gjorde i gamle dager da det fantes skomakere)
 8. Jeg har samme skoønsker som "Rallarguten". Har akkurat slitt ut et par Crispi Skarven. Likte de veldig bra, bortsett fra at det tar utrolig lang tid å tørke de. G-Texmembranen ryker fort på sko uansett, så jeg ønsker å prøve sko uten. Flere tips? Skal kjøpes i Bergen, ikke nettbutikk.
 9. Hei. Er det noen som har vært i området vest for Hardangerjøkulen de siste dagene? Vurderer å gå Hallingskeid-Rembedalsseter-Finse til helgen. Er det kommet mye nysnø i området?
 10. Takk for tipset! Jeg gjorde det samme, og nå lekker den ikke. Pakningen/o-ringen som skal tette her var forøvrig ikke med i reperasjonssettet fra Primus. Dette settet inneholdt kun 2 o-ringer og 1 lærpakning, i tillegg til en håndfull vilkårlige reservedeler. Er det noen som har en komplett oversikt over alle o-ringer på en Omnifuel, så kan jeg gå over og få byttet samtlige?
 11. Hvordan gjøres detteuten å ødelegge mere?
 12. Hei. Jeg har samme problem med min Omnifuel. Min pumpe ser ut som den i #39 til johnpd (første bilde, pumpen til venstre er lik min pumpe..) Vil det si at pumpen på en eller annen måte har fått seg en trøkk, og må byttes ut? Jeg syns forøvrig at bruksanvisningen til Primus er heller dårlig når det gjelder feilsøking etc. Er dette bevisst for å unngå at man prøver å reparere selv?
 13. Er du sikker på du ikke hadde den som var laget i 100% bomull? Jeg har en slik, fra ca 1993, og den fungerer ypperlig enda. Spesielt om vinteren med mange kuldegrader. Jakken har skikkelig lengde (litt lengre enn Norrøna Trollveggen, som jeg også har 1 eksemplar av), solide klaffer langs hele glidelåsen, store lommer, en hette som beskytter mye bedre enn noen annen jakke jeg har/har hatt (inkludert Norrøna Trollveggen). For noen år siden holdt jeg på å gi denne jakken bort, heldighvis kom jeg på bedre tanker..
 14. Reklamerer du ikke? Jeg holder på å kjøpe meg Trollveggen bukse, men blir litt i itvil når jeg ser diverse dårlig omtale av den..
 15. Disse Sealskinzhanskene i den øverste linken har jeg hatt, og jeg har aldri vært så våt og kald på fingrene som når jeg brukte disse hanskene. De var merket "Waterproof", men vannet trekte rett gjennom med en gang. Har jeg fått en mandagsutgave, eller? Må si jeg er ufattelig skuffet over Sealskinz. Forundrer meg at så mange er fornøyd meddisse hanskene. Er det noe jeg ikke har fått med meg?
 16. Hvordan kan sko med Goretex "pusses" når hele skoen er laget av et "tøyaktig" materiale, dvs ingen lær/skinn? Den vanlige kommentaren fra de i butikken: "Har du husket å impregnere skoene da? ", osv forstår jeg heller ikke, når skoene er helt nye. Hvordan kan impregnering hjelpe mot dette? Lekke Goretexsko er vel resultat av en "punktering" av membran?
 17. Geb

  Lang buff

  Den i merinoull er i korteste laget for mitt hode. (om den skal være dobbel)
 18. Geb

  Lang buff

  Det var det jeg mente. Vri en gang,og det blir en liten topp (eller turban) midt oppå hodet. For meg blir dette litt for kort med "standard" buff.
 19. Geb

  Lang buff

  Hei. Jeg har et par buffer, men ingen som er skikkelig lange slik jeg ønsker. Poenget mitt ved at de skal være lange: Jeg liker å ha muligheten å lage en lue av buffen ved å brette den dobbelt, slik at buffen dekker hele hodet og ørene 2 ganger, og i tillegg skal den dekke hele hodet, dvs på toppen må den snurres litt sammen, som en "mini-turban". Jeg kan legge til at jeg er tjukk i hodet, str ca 60-62.. Buffen skal altså ikke bare brettes slik at den ser ut som et dobbelt pannebånd, etter å ha blitt 29 år et par ganger med dertil minkende hårvekst blir jeg fortere kald på hodet enn i mine tidligere dager da jeg hadde en like kraftig manke som en uklippet sau. Så spørsmålet er: Har noen en lang buff å anbefale? Både ull og evt annet materiale er interressant Jeg syns dette er et veldig fungerende hodeplaggg, spesielt under sykkelhjelmen, da den ikke er så mye i veien som en vanlig lue ofte blir under en hjelm.
 20. Der var enda et skopar med Goretex lekk. (noen lette Garmont-hikingsko) Vannet begynte å trekke gjennom etter 2 dagers bruk. De tok vanntesten i butikken (fyllte skoene med vann), det var da lett å se at de ikke var tett lengre. Fikk med meg et nytt par hjem, jeg håper (men tror det ikke) at disse holder tett.. Er så lei av å reklamere på produkter som ikke holder mål..
 21. Det var den medfølgende flasken, og den er i underkant av 6 dl, om jeg ikke husker feil. I løpet av 6 dager har den kanskje vært brukt i 1,5 time tilsammen. Det var som sagt mere bensin igjen etterpå, men jeg har ikke målt nøyaktog hvor mye det er. Hvis noen ikke tro meg kan jeg desverre ikke hjelpe. Ifølge et kjapt overslag er 6 dl bensin ca 0,5 kg. 1 kg bensin er ca 40.000kJ (husker ikke nøyaktig akkurat nå) Dvs 0,5 kg er 20.000kJ. 3600kJ er 1 kwh. 20.000/3600 = 5,56kwh Primusen er 3kW, noe som gir en driftstid på: 5,56/3 = 1 time 51 minutt. (dette blir på full effekt. Det har ikke jeg brukt hele tiden, så da vil det være noe lengre driftstid) Da stemmer det at jeg ikke har brukt opp all bensinen...
 22. Dette går bra. Bare pass på at du ikke går så sent at broene er tatt inn. Dette begynner de med allerede 15 sept. Jeg gikk turen selv for 2 uker siden. (Finse-Kjeldebu-Dyranut-Sandhaug-Besso-Litlos-Hellevassbu-Haukeliseter) Litt mere snøfonner enn normalt, spesielt etter Litlos, men vil tro at det har smeltet litt mer nå. God tur!
 23. Jeg var på tur fra mandag til lørdag i forrige uke, brukte omnifuel 2-3 ganger daglig, og jeg hadde enda bensin igjen i flasken etter endt tur. Hadde med meg en ekstra flaske, noe som viste seg å være unødvendig i dette tilfellet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy