Jump to content

Norge på tvers. Over Børgefjell og Tosfjellet i august.


tronn

Børgefjell og Lomsdal/Visten på en tur. To fluer i en smekk. Et par av Norges fineste fjellområder, med veldig lite tråkking nedi bygdene. Jeg forkastet alle andre planer om klatre og brevandringskurs. Nå skulle jeg gå Norge på tvers!

I år kom @graham med en knakanes god turplan for sommermånedene, som vanlig. An offer i cant refuse.

Børgefjell og Lomsdal/Visten på en tur. To fluer i en smekk. Et par av Norges fineste fjellområder, med veldig lite tråkking nedi bygdene. Jeg forkastet alle andre planer om klatre og brevandringskurs. Nå skulle jeg gå Norge på tvers!

Som vanlig gikk planlegging ganske tregt i startet. Hvor skal man starte? Hvordan skal man komme dit? Jeg liker best å starte og slutte med kollektivtransport. graham trives bedre med Land Cruisern sin. Heldigvis kom @Kjell Iver til redningen, som vanlig. Han skulle være på hytta rundt avmarsj i midten av august. Han ordnet så vi skulle plukke han opp må hytta, så kjøre og levere et depot ved Tomasvatn. Han kjenner jo selvfølgelig noen som kjenner noen, og det gikk utmerket. 

Så startet turen over Steinfjellet og videre til Stekenjokk i Sverige. Kan jo nevne at jeg selv hadde startet med Dovrebanen fra Tigerstaden ett døgn tidligere, for å overnatte på hotell i Trondheim, til graham plukket meg opp før vi tok turen mot hytta til Kjell Iver.  Det ble en lang dag for oss å starte en 2 ukers vandring på. Men den fantastiske værmeldinga, samt det faktum av vi skulle få starte turen på svensk side av grensa, gjorde slike smådetaljer uvesentlig. 

Vel framme på Stekenjokk var været fortsatt upåklagelig. Utrolig deilig å starte en tur med solskinn og tørt terreng. Da måtte Kjell Iver kjøre hele veien tilbake til hytta. Ble en sen kveld på han også, og noen dager senere skulle han sette fra seg bilen i Tosbotn hos en annen bekjent.

Graham og jeg tok oss en middag og pakket litt om før vi endelig kom oss avgårde. Vi hadde litt knot med å finne stien vi skulle starte på takket være arbeidet med en demning som bygges der oppe. Men vi fant stien til slutt, og besluttet å gå til vi var ute av syne fra veier, byggeplasser og campingvogner.

_DSC5101_zpsn2a8c3ag.jpg

Ikke lenge etter kom vi oss til ei elv med ei bru som vi ikke burde krysse. Men ingen av oss var veldig klar for å krysse den strie elva første kvelden på tur. Så vi gikk over brua og satte opp teltene våre på andre siden av elva.

_DSC5113_zpsaxg2oe0h.jpg

_DSC5115_zpsk9dyzdol.jpg

 

Søndag 16. august.

Spoiler

 

Første hele dag startet med letter overskyet vær. Helt perfekt i grunn. Det er slikt vær vi egentlig håper på når vi skal på langtur. Ikke for varmt, ikke for kaldt og ikke regn. Da kan man tråkke litt på hvis det blir for flatt og kjedelig uten å få heteslag. 

Etter frokosten som for min del bestod av en fantastisk digg Packit Gourmet Kickin Chicken Hot Wings Wrap, satte vi kursen mot Ranseren. Det er et vann som strekker seg over grensa, og der er noen hytter som vi tenkte å sjekke ut. Vi møtte noen karer på veien som var på vei hjem etter fisketur. De hadde ikke så mye spennende å fortelle.

Når vi kom midt på Ranseren, etter å ha tråkket igjennom et vått og jævlig myrhelvette, fant vi en plass som var så fin at vi like gjerne slo leir. Vi hadde akkurat krysset grensa og var egentlig fornøyd med dagens innsats.

P1020624_zpsarop3oq6.jpg

_DSC5123_zps9mh5ufb7.jpg

Like etter at vi hadde satt opp teltene oppå en liten haug som var veldig flat, fant vi le for vinden like nedenfor hvor vi skulle lage mat. Etter en liten stund hørte jeg noe voldsom blafring fra teltene og gikk opp for å sjekke. Der hadde vinden plutselig tatt seg kraftig opp, så jeg hentet graham, og vi bestemte oss for å ta ned teltene. På vei ned der vi hadde lagt oss til for å spise middag oppdaget graham en skypumpe som var på vei vekk fra oss i vestgående retning like før den løste seg opp over land. Ikke lenge etter ble det dønn vindstille, og myggen meldte sin ankomst med stor iver.

Vi satte opp teltene igjen og fikk så en rolig kveld ved Ranseren.

 

 

Mandag 17. august.

Spoiler

 

Mandag morgen var sola tidlig på, og skremte meg fort ut av teltet. I forkant av denne turen hadde jeg byttet ut mitt innertelt av myggnett, med et tilsvarende innertelt i mer tradisjonelt stoff for å slippe unna kald trekk. Det ville jeg angre på resten av turen. Men vi skulle nå ikke bruke hele dagen på å ligge i teltet uansett.

_DSC5129_zpsjtbroeps.jpg

Det ble frokost på en flott tilgjort greie med stoler og bord av flate steiner.

_DSC5130_zpsbuln4hpp.jpg

 

Vi kom oss avgårde, fortsatt i mye myr og vått terreng. Jeg fikk en allergisk reaksjon som bare ble verre og verre utover dagen. Det ble mye stopp, både på grunn av allergien, det tunge terrenget, og varmen. 

_DSC5138_zpsd4m7i1i0.jpg

I første omgang tenkte vi å gå til Raentserenmehkie. Vi fant veldig lite info om denne. På ut.no står det følgende: 

 

Åpen bu langs E1-ruta med svært enkel standard. 

— ut.no


Bua var helt klart åpen, og er ikke sikker på om jeg vil kalle det for noen som helst standard. Det er i prinsippet to svære steiner som står tett inntil hverandre med en steinvegg i bakkant og steintak. Og vi som hadde et vagt håp om å kunne overnatte innendørs. 

P1020636_zpszjgufdyj.jpg

P1020637_zpse29apicn.jpg

Når vi hadde kommet hit, var jeg så dårlig at det bare var å sette opp camp. Vi gikk et like stykke til langs vann 968 før vi satte opp teltene på en odde. Jeg måtte legge meg for å sove en stund for å se om det hjalp på formen.

P1020645_zpsdgqskq2x.jpg

 

 

Tirsdag 18. august.

Spoiler

 

Med en dundrende hodepine gikk frokosten bestående av müsli, frukt og melk ned sammen med et par Paracet denne morgenen. Hvis pollenreaksjonen jeg hadde fra dagen før ville fortsette, måtte jeg vurdert å avbryte turen. Men man må i det minste prøve.

Graham hadde det som plommen i egget, så derfra var det generelt sett lite klaging. Så vi satte avgårde mot Store Kjukkelvatnet. 

Det var ekstremt mye snø i området, så det ble en stor faktor i hvor vi ville planlegge rutene vi gikk. Var også bra vannføring i alt av elver og bekker.

Det tok ikke lang tid før vi måtte begi oss ut på turens første skikkelige vading. Eller.. graham bare snurpa litt godt rundt jaktstøvlene sine og trasket over, mens jeg tok av meg fjellskoa, og tok på mine fantastiske crocs. 

P1020649_zps5y4lz6rj.jpg

_DSC5150_zpsffa3iyic.jpg

Etterhvert som vi kom opp i høyden mellom Govlektinden og Ratetinden kunne vi skue ut i terrenget bak oss og virkelig se hvor mye snø som ligger.

_DSC5157_zpsnqgh2j1o.jpg

Var også mye tamrein i området.

P1020660_zpsbj0i7xac.jpg

Vi prøvde å holde oss på stein i størst mulig grad, men det ble også lange strekk på den råtne snøen som også var veldig slitsom å gå på. 

_DSC5189_zpsilxoby1f.jpg

Omsider kom vi oss på høyde 1141 nord for Govlektinden, hvor vi kunne se utover Børgefjell, og spesielt bort til Kvigtinden som var ett av våre mål for turen.

At vi skulle få denne utsikten i dette været er jo helt utrolig. Allergien hadde forsvunnet, og så lenge det blåste litt holdt myggen seg vekke også.

_DSC5196_zpsxgbek320.jpg

Da var det bare å dundre på nedover Steinlægda, som helt klart inneholdt mye stein. Dette tæret litt på beina til graham. Om det hadde noe med vekta på sekken hans som startet godt over 40kg vites ikke, men jeg har eine kleine mistanke om at det kunne ha en viss relevans. 

Når vi kom til nordspissen av Store Kjukkelen var vi innom ei hytte som selvsagt var låst. Vi tipper den tilhører reindrifta. Vi gikk litt videre og fant oss en finfin teltplass med utmerket lænestein for kveldskosen.

_DSC5242_zpsh7pkj8rh.jpg

_DSC5251_zpsmhlq1gxd.jpg

 

Graham holdt seg stort sett til Real denne turen, men med innslag av en spekepølse typ chorizo eller lignende som han like gjerne kjøpte 2.5kg av. Jeg hadde noe Packit Gourmet, noe Real, og noe spekepølse med sjalottløk, chili og hvitløk.

Kveldene ble passe kalde, og jeg var veldig glad for at dunjakka ble med.

 

 

Onsdag 19. august

Spoiler

 

Vi begynner smått å komme oss i en rutine. Spesielt på morgenkvisten. For ordens skyld skal jeg ikke gå inn i alle detaljer, men frokost ble stort sett ordnet i hvert vårt telt, med mindre det var for varmt. Så ble det å pakke liggeunderlag og sovepose, tørre klær pakkes i pakkposer, og våte klær taes på.

Neste mål vi så for oss var Søre Bisseggvatnet og foten av Kvigtinden. Kvigtinden er for min del ett av trekkplastrene for Børgefjell dette året. Jeg har virkelig lyst til å stå på toppen der. Eneste problemet var at vi hadde valgt en rute sør for fjellet, som ikke var gunstig om man skulle nå toppen på 1699 meter.

Terrenget vi nå gikk inn i var veldig kupert. Langt mer kupert enn det vi tidligere hadde gått i.

P1020675_zpsuanlzspk.jpg

Vi brukte mye lengre tid enn vi hadde sett for oss. Og det var veldig vindstille denne dagen, så varmen tæret også på tempoet. 

_DSC5268_zpsjw0s8ai9.jpg

Det er heldigvis masse vann å kjøle seg ned med :)

Når vi kom til område der det smalner in mellom Litle Kjukkelen og Kvigtindaksla ble vi møtt av en laaang snøvegg på kanskje en kilometer. Denne måtte vi rundt, og gjorde at vi måtte ta et ganske bratt parti på nordsiden. 

_DSC5279_zpswscmpwre.jpg

Man begynner jo å lure på hvordan fremkommeligheten vil være framover. 

Vi møter et belgisk par som kom fra Tomasvatn, og som hadde slitt en del med strie elver, og skulle gå en rundtur rundt kvigtinden før de skulle tilbake til toget. Vi utvekslet litt erfaringer fra områdene vi kom fra før vi tuslet videre. Nå begynte heten å virkelig gjøre sitt, men utsikten var uansett helt fantastisk.

_DSC5290_zpsicsae19s.jpg

Nå kunne vi se bort på området vi gikk i når FF hadde tur til Børgefjell i 2013. Da var vi blant annet på Store Kjukkelfjellet som vi ser litt til høyre for midten i bildet ovenfor.

Når vi nærmet oss Bisseggvatnet møtte vi på noen fiskere som ikke hadde hatt den store lykken. Skulle visst være trådt fiske i år. Vi gikk så videre til Nordøstre ende av vannet hvor vi satte opp telt. Det var en lettelse å komme oss hit, for varmen var nesten ikke å holde ut denne dagen, og myggen var intens.

På veien innover kunne vi se inn dalen vi hadde tenkt å komme oss videre, som var ganske så snødekt.

_DSC5308_zps8ww81fof.jpg

Med så korte dagsetapper som vi nå hadde gjort, så begynte vi å tenke litt på hvor langt vi ville klare å komme inn i Lomsdal/Visten, og om det ville være like mye snø der inne som i Børgefjell. Der er det jo langt brattere, og langt færre rutealternativer. 

Dette ble diskusjonen utover kvelden, og vi ble egentlig enig om å ikke gå Kvigtinden.

 

 

Torsdag 20. august.

Spoiler

 

Etter en god frokost ble det en ganske kort prat, før vi tømte sekkene våre for unyttige ting og la i vei opp mot Kvigtinden. Føkk den sjiten!

Graham hadde studert kartet nøye, og bestem at vi gikk strake vegen. Det var ikke helt uten hindringer, men gikk høvelig greit allikevel.

P1020687_zpstwocwd1v.jpg

_DSC5328_zpsruh878aq.jpg

Det var varmt denne dagen også, så vi holdt et rolig tempo opp fjellsiden. At været skulle holde seg slik helt til toppturen hadde jeg ikke forventet, og på toppen hvor vi fikk sjekka litt værvarslet, så det ikke ut til å bli dårligere med det første.

P1020695_zpsftqekmua.jpg

_DSC5352_zps7vao1yvm.jpg

Men når sant skal sies, så kom vi oss aldri opp på 1699. Den var en god halvannen kilometer nord for topp 1682 som vi hadde kommet til. Og vi var i grunn fornøyd med det. Skulle vi gått bort til toppen ville vi fort brukt et par timer hver vei, og det ville blitt kveld lenge før vi kom ned til teltene.

Men den får vi ta ved en senere anledning :)

_DSC5342_zps13jp3hdl.jpg

Vi var uansett kjempefornøyd med den flotte toppturen, og kunne ikke gjøre annet enn å glede oss over å komme ned til leiren og ta inn inntrykket denne mektige toppen ga oss.

_DSC5375_zpsnvzovflu.jpg

P1020714_zpsnepuug6l.jpg

En annen faktor for bekymring var skoa mine. Det begynte å bil klart for et års tid siden at de ville ramle fra hverandre hvert øyeblikk. Og toppturer er noe av det verste man kan utsette de for.

_DSC5377_zpsfqawz77b.jpg

_DSC5378_zpsdydzoiqc.jpg

Det var spesielt bekymringsfullt når vi skulle over i Vistenfjella hvor det kan være både bratt og glatt.

Gjennomsnittlig leir på turen. På flukt fra virkeligheten.

_DSC5385_zpsyzwxd9l3.jpg

 

 

Fredag 21. august.

Spoiler

 

I dag skulle vi videre, gjennom et område vi var veldig usikker. Etter en skikkelig kald og deilig vading gikk vi innover dalen vest for Bisseggvatnet. Her var det mye snø, og vi skulle opp over et pass på 1050 meter som ville være ganske bratt på begge sider. 

_DSC5390_zps5jjbp89n.jpg

_DSC5407_zps3ivgylqr.jpg

Ble varmt i dag også.

_DSC5409_zpsehvbsvzs.jpg

Men turen innover dalen og over passet gikk helt greit. Var litt tungt til tider, og litt kjipt å gå på snøen i de bratteste partiene, men vi kom oss over og fram.

Her ser vi ruta ned fra passet i snøen.

_DSC5414_zpsgb0qqzxh.jpg

Da ble det en liten hvil i sola.

_DSC5415_zpscchbxb2y.jpg

Dagens mål var Sløkskardtjønnan, som anbefalt av Kjell Iver som siste stopp i Børgefjell.

På veien fikk vi fin utsikt over starten på Storelva som vi ikke hadde så veldig lyst til å måtte krysse lenger syd, så da gikk vi heller rundt i nord.

_DSC5429_zpsmuwptz0y.jpg

Dette ville også bli en ganske lang dag med langt mer kupert terreng enn vi hadde sett for oss, og synet av Sløkskardtjønnan var et kjærkomment et.

_DSC5442_zpsjiazsg9m.jpg

Senere den kvelden ble det litt god mat og fisking etter at vi bestemte oss for å ta en hviledag her.

_DSC5444_zpsi91huans.jpg

Graham med stortorsken.

_DSC5458_zpsyauyww78.jpg

 

 

Lørdag 22. august.

Spoiler

 

På hviledagen bestemte vi oss for å ta en tur ned til depotet vårt ved Tomasvatn. Det var like hett i dag som tidligere, og når vi kom oss ned i dalen kjente vi fort at det var veldig varmt. Dette holdt seg enda mer gjeldende når vi skulle opp igjen, og jeg var helt utslitt når vi kom tilbake til leiren.

Vi hadde litt fisk til lunsj.

_DSC5472_zpszgjulgr1.jpg

Men da hadde vi til gjengeld 3 øl hver, noen cola, masse snop, potetgull, portvin, og brennevin pluss maten å kose oss med denne kvelden. Ølen og portvinen gjorde kvelden så bra den kunne bli.

_DSC5474_zpsdqgnon0p.jpg

_DSC5464_zpsaw2kskpr.jpg

_DSC5459_zpsvvuxhjvd.jpg

 

 

Søndag 23. august.

Spoiler

 

I løpet av hviledagen ble vi enig om å prøve å komme oss over Seterdalen, Jervskardet, E6 og opp til Gåsvatnet på en etappe. Dette ville være tøft, men vi håpet av vi ville klare det om vi tråkka skikkelig til.

Når vi kom oss ned til Øvre Fiplingvatnet begynte det å bli klart at vi ikke ville klare målet, og tok sikte på Jervskardtjønna istedet. Jeg fikk tatt en telefon til hun der hjemme mens vi tok en pust i bakken. Ingen av oss er bygget for slike temperaturer. Termometeret jeg hadde med viste en plass mellom 26 og 27 grader når jeg hadde lagt det stå i skyggen en stund.

P1020749_zpsjskap4o7.jpg

Det var skikkelig varmt, og etterhvert som vi gikk på grusvei begynte graham å slite skikkelig. 

_DSC5486_zpskku7lzrh.jpg

Dette var kjedelig vandring, og temperaturen av uutholdelig.

På vei opp på fjellet igjen begynte jeg å lure på om vi ville nå tjønna i det hele tatt. G var helt på felgen, men det gikk med et nødskrik, og vi fant en nydelig leirplass på en bitteliten odde med en bålplass og noe kvist liggende fra forrige gjeng.

_DSC5494_zpswsfcr1e0.jpg

Det ble en nydelig kveld.

_DSC5506_zps1qhpkoyg.jpg

P1020756_zpsnhixzotz.jpg

_DSC5510_zpsvl8e81xb.jpg

Vi bestemte oss for å ta enda en hviledag her. Temperaturen så ikke ut til å synke nevneverdig, og dette område var så flott at det var vanskelig å reise derfra.

 

 

Mandag 24. august.

Spoiler

 

Dette ble vår første skikkelige hviledag. Litt fisking, bålfyring og radio var hovedaktivitetene denne dagen.

_DSC5544_zpsls0bo9fy.jpg

_DSC5547_zpsiixpy3ry.jpg

 

 

Tirsdag 25. august.

Spoiler

 

Planen om Lomsdal/Visten var helt gruslagt nå som vi kom til å bruke 3 dager på et strekke vi tenkte å gjøre unna på en dag. Vi siktet oss heller inn på Tosenfjellet.

Største utfordringen vår var å krysse nordlandsbanen. Det valgte vi å gjøre der E6 og toglinja krysser, noe som gir oss en litt lengre omvei, men som er tryggest og best.

Det var rart å gå på asfalt, og se alle bilene som bare dundrer forbi. Vi holdt et bra tempo her bare for å komme oss vekk fra veien, tross varmen som fortsatt plaget oss.

_DSC5556_zpspxpi5apr.jpg

Når vi skulle begynne stigningene innover i skogen igjen på andre siden av dalen, fikk vi et lite deja vu fra når vi gikk opp Jervskardet. Heldigvis var det mer vann rundt omkring her å kjøle seg med.

Holmvasselva.

P1020772_zpsuho7y5xy.jpg

_DSC5567_zpsoksng5kc.jpg

Men redningen ble vel at det skyet over, for første gang siden vi startet i Stekenjokk, og en kald vind hjalp oss så fort vi kom over tregrensa.

_DSC5578_zpszjznieri.jpg

Vel oppe på Tosenfjellet kunne vi såvidt skimte Jervskardtjønna med mektige Børgefjell i bakgrunnen.

Vinden tok seg godt opp, og for første gang på lenge tok vi kvelden inne i teltene våre.

Men teltplassen var ikke til å klage på.

_DSC5609_zpsdmysh0rm.jpg

 

 

Onsdag 26. august.

Spoiler

 

Igjen hadde diskusjonen gått om hvor vi skulle gå til neste mål, som var Måsvatnet. Vi kunne enten velge å holde høyden, og måtte gå i mye snø, eller gå ned i dalsøkket og følge den første stien som er merket på kartet siden Ranseren.

Vi gikk for Kildalen. Der var det ei bu som vi kunne stoppe ved og ta lunsj før stigningen opp til Måsvatnet.

Når vi kom dit var det så rart med fast tak over hodet at vi tok lunsjen utendørs.

P1020783_zpsnfjxz2p5.jpg

Så tok vi beina fatt siste stigningen opp til Måsvatnet som gikk overraskende lett. Vi fulgte de gamle telegrafstolpene, eller soklene som stod igjen. Uten om dem var det ikke mye som minnet om en merket sti.

Oppe ved ved Måsvatnet fikk vi opp teltene akkurat i tide til at litt regnvær slo inn. Det ble en artig forandring i det flotte været vi hadde hatt i lange tider.

_DSC5642_zpsqpqixgkt.jpg

Og ifølge værmeldingen skulle det komme noe skikkelig ruskevær. De meldte opp mot 17m/s og 20-40mm nedbør neste dag. Da ble vi enig om at det var like greit å komme seg ned fra fjellet og heller telte i ly av skogen eller overnatte på hytte en plass. 

Og vi ville gjerne komme oss ned den bratte nedstigningen til Tosdalen før dette været slo inn over oss.

 

Torsdag 27. august.

Spoiler

 

Siste sjarmøretappe var et faktum, etter 12 netter i telt.

Vi fulgte de gamle telegrafstolpene videre mot Tosdalen.

P1020787_zpsrbtwhrn0.jpg

_DSC5661_zps6hacndok.jpg

Dette viste seg å bli skikkelig bratt og jævlig. Jeg vil virkelig fraråde alle å gå den ruta vi gikk. Da er det langt bedre å gå opp fra Tosdalen. Merkingen var ganske dårlig, slitt og variabel. Til slutt bare peisa vi på de siste hundre høydemeterne i håp om å ikke gå oss fast.

I likhet med at turen vår startet på en byggeplass i Stekenjokk, så ender den i en byggeplass i Tosendalen, hvor Helgeland Kraft driver med utbygging.

_DSC5672_zps0tlifeih.jpg

Men etter 4km med asfalt var det digg å komme fram til bilen for å sette kursen en annen plass.

 

_DSC5677_zpsitavybfj.jpg

 

Fram til søndag overnattet vi på stabburet til Stavassgården ikke langt fra Trofors hvor jeg skulle ta toget hjem. Det var så dårlig vær at vi ikke orket gjøre noe voldsomt ut av. Det.

Jeg har ikke noen bilder av Stavassgården for øyeblikket, men jeg må si at dette var en fantastisk plass. Man kan kjøre bilen til parkeringsplass 300 meter unna. Du må enten leie hele hovedgården, ellers er det åpent på loftet på stabburet hvor det er 4 senger, gassbluss, og vedovn.

Dette ble en tur med veldig andre forhold enn vi hadde sett for oss. Vi trengte aldri bruke regnjakka for å beskytte oss mot regn. Og vi som ønsket oss litt litt kjølig og myggfri fjellvandring fikk det motsatte.

Men for en flott tur i et fantastisk fjellområde. Det er ikke siste gang jeg setter mine føtter i Børgefjell. Lomsdal/Visten får bli et annet år.

Jeg har 8-900 bilder av turen, om noen lurer på noe av ruta vi har gått, eller vil se noe spesifikt område er det bare å spørre :)

 

Takk for at du leste :)


 • Like 63
 • Thanks 1User Feedback

Recommended Comments

For en fantastisk tur! For en herlig mulighet, og at dere grep den! Ble inspirert i massevis, og takk for flott turrapport og mange vakre bilder :lol: :thumbsup::thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Dette var en flott og inspirerende turskildring :thumbsup: Har lest en dagsetappe om dagen - som en slags julekalender. Kan skrive under på at varmen til tider var en påkjenning, da jeg befant meg i Saltfjellet på denne tida. Lomsdal/Visten neste sommer?

Link to comment
Share on other sites

On 16. desember 2015 at 11:09 AM, TL said:

Dette var en flott og inspirerende turskildring :thumbsup: Har lest en dagsetappe om dagen - som en slags julekalender. Kan skrive under på at varmen til tider var en påkjenning, da jeg befant meg i Saltfjellet på denne tida. Lomsdal/Visten neste sommer?

Takk for det.

Tror jeg skal til et annet område neste høst. Vestlandet eller sørlandet. Men en vakker dag blir det Lomsdal/Visten.

Link to comment
Share on other sitesJoin the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Member Statistics

  36,117
  Total Members
  2,521
  Most Online
  karsten281
  Newest Member
  karsten281
  Joined
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 32 Guests (See full list)

  • There are no registered users currently online
Annonse


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy