Gå til innhold
Humbug

Femundsmarka med hengekøye?

Det er 570 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har lyst til å rusle meg en tur i femundsmarka til sommeren, helst uten å måtte sove på bakken (det er dyr der, må vite), og da er man jo avhengig av trær med litt størrelse på. Er det noen som er godt kjent i området som kan tipse om hengekøyevennlige leirplasser? 

På forhånd takk :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
23 minutter siden, martin.m skrev:

Femundsmarka er jo relativ stor, hvor er det du tenker mer spesifikt? Øst om Femunden eller vest (den større delen)?

 

All of it. :)

Endret av Humbug

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sier meg enig med Skjult lenke - logg inn for å se den, det meste av de lavereliggende skogområdene har en del furuskog som er ypperlig til hengekøye.
Vær dog oppmerksom på at områder kan ha restriksjoner hvor skog er fredet og at man ikke kan bryte av eller hugge ned, dette gjelder både for bålfyring og evt. tilrettelegging (fjerning av grein for å få plass til køya, f.eks.).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 570 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av rayun
   Undertegnede hadde gleden av å overvære en privat visning av hengekøye levert fra Skjult lenke - logg inn for å se den 
   Selve demonstrasjonen sto selveste Skjult lenke - logg inn for å se den for, og var egentlig myntet på Skjult lenke - logg inn for å se den som var på jakt etter ny køye. De to har nemlig familiære bindinger og siden jeg er heldig å være nærmeste nabo til den ene av dem greide jeg å ordlegge meg i rette termer og ble sporenstreks invitert til å ta del i seansen. 
   På andre siden av jordet står en passende mengde trær i passende innbyrdes avstand og det var naturlig å gjennomføre visningen der.
   Avstand ble tatt på øyemål og reimer med faglig korrekt navn, men som hos meg heter webreim, ble festet rundt de to utvalgte trestammer.

   Konstruktøren selv bak køye med myggnett og underdyne. Hva modellen, altså køya heter er meg ukjent, men det er overbevisende håndtverk i alle detaljer.

   Konstruktør og nyfrelst henger i ivrig passiar. Her er mange nyttige tips å suge til seg for en uinnvidd, altså meg.

   Grunnjusteringer ser ut til å være i havn og tiden for et prøveligg nærmer seg. For ordens skyld nevner jeg at vi var en i køya av gangen.

   Skeptikeren, som føler seg mest bekvem når han har bakkekontakt må motvillig innrømme at det ser bekvemt ut der Skjult lenke - logg inn for å se den har inntatt horisontalen.

   Vi var et øyeblikk litt bekymret for at han ikke ville ut av køya etter at han kjente varmen fra underdyna, som også sikkert heter noe annet, bre seg i kroppen.

   Alt har en ende, så også denne utrolig fine demoen og det var tid for å pakke sammen.
   Til alle som kan være interessert i hengekøyer og hvordan lage dem anbefaler jeg et besøk på hjemmesiden til Skjult lenke - logg inn for å se den, Skjult lenke - logg inn for å se den
   Stor takk til Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den for at jeg fikk være med. 
  • Av Humbug
   Asbjørn og jeg tok en femdagers extreme survival-tur i Nordmarka, og her er videobeviset:
    
  • Av Memento mori
   Da har det kommet hengekøye for de opptil 210 cm og et liggeunderlag på 220 cm, bare forhåndsbestilling med levering ca 1 april neste år. Link til Skjult lenke - logg inn for å se den Ser flott ut, jeg teller på knappene om jeg skal bestille et sett som Skjult lenke - logg inn for å se den, er litt skeptisk, men dette ser bra ut. Skulle gjerne ha prøveligget det først.  Og syns totalvekta blir ganske høy i forhold til et lett telt. Jeg kommer til å bestille Fjøl underlaget som Skjult lenke - logg inn for å se den tipset meg om, og som jeg trodde var bare tull. Men Espen var godt informert tidlig!  • Av Leif88
   har en ferieuke i oktober som jeg ikke har planlagt enda, sitter egentlig og vurderer femundsmarka eller børgefjell. noen som er bereist i disse partiene på den tiden av året? hvordan er vær og temp i børgefjell da?
   kom gjerne med innspill
    
   edit: dette blir vanlig telttur med fiskestang, aldri vært på noen av stedene, så drar jo mest for å se området og kose meg. er det god fiske så er det bare en bonus
  • Av Evald
   Hei
   Vi tenker å gå fra Svukuriset til Øvre Roasten, via Oasen. Vil det være behov for å ta med seg drikkevann for de 2 dagene vi planlegger å bruke på distansen, eller kan man drikke vannet fra Oasen? 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.