Gå til innhold
  • Bli medlem

Heriks

Moderator
  • Innlegg

    3 256
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    42

Heriks vant dagen sist 1. januar

Heriks hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

3 846 Excellent

2 følgere

Om Heriks

  • Bursdag 10. juni 1982

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Interests
    Friluftsliv, Foto
  • Sted
    Longyearbyen

Nylige profilbesøk

18 000 profilvisninger
  1. Vet ikke, men i følge miljøvedtaksregisteret (søk Vestland fylke, Eidfjord kommune) ser det ut som det blir gitt endel løyver, eller .. det blir gitt løyver til mange forskjellige søkere. Så det er nok ikke umulig at man kan treffe på en skuter eller to der inne, ser ut som de fleste har tillatelse til et sted mellom 4-12 turer i sesongen. Det kan hende du blir lei av å vente (tar som forbehold at jeg aldri har gått over Hardangervidda på ski, for alt jeg vet kan det vrimle av skutere der inne .. selv om lovverket tilsier at det ikke burde)
  2. Jeg tror ikke du skal basere deg på noen jevnlig skuter trafikk langs den stikka løypa, det meste av turen er vel innenfor verneområde og det kreves vel tillatelse fra forvaltningsmyndigheten for det meste av motorisert ferdsel. De kommer selvfølgelig å henter deg hvis det er definert som en redningsaksjon, men om det går uten at "du trykker på knappen" er jeg i tvil om, de er ganske spesifikke de tillatelsene som gis til motorferdsel i nasjonalparken.
  3. Det hender jo man finner noen gode kjøp, men vanligvis blir det langt mindre lukrativt når man får lagt på mva. og fraktkostnader. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har irritert meg over at frakta blir dyrere enn produktet.
  4. Det er vel ikke avklart, men det selskapet som produserer Gilde turmat (Rondane turmat/Nortura) har vel signalisert interesse i følge Bondebladet og GD.
  5. De til høyre er hare, de til venstre er litt verre men det nederste ser ut som en støvel så jeg går for det ...
  6. Det er vel ikke en faktor som slår inn hvis turen starter rett fra fjøset, og man allerede har geitene, men hvis andre skulle begynne å tenke i samme baner så er det greit å vite at det er et omfattende regelverk både for å starte opp med, utvide antall og flytte rundt på geiter. Så det er ikke dyr man bare kan transportere land og strand rundt uten videre, mattilsynet må oftest inn i bildet der ... også for hobbydyrehold.
  7. Tenker det farligste med å løpe langs veien med headset er bilene, aldri skjønt at folk tør .. men men (for min del er det motstridende å ha på headset ute for jeg vil jo oppleve naturen og der spiller hørselen en viktig rolle for meg, men det var jo for så vidt en avsporing) Tror folk i Pasvik jogger på lik linje med folk andre steder, tenker det skal mye til å overraske en bjørn ved å løpe langs vei og i befolka områder. Den hører deg og forsvinner lenge før du ser den, og om du mot formodning skulle komme tett på en bjørn det er da du ikke skal prøve å løpe fra den. Men ja, av og til skjer helt usannsynlige ting, men det blir veldig begrensende å planlegge livet sitt etter noe som muligens, men svært lite trolig kommer til å finne sted. Flytt til Finnmark og jogg i vei
  8. Bjørneangrep skjer de, ikke så ofte riktignok og fellesnevneren er oftest jaktsituasjoner, hund og dårlig sikt. Er ikke noe man trenger å bekymre seg veldig for sånn ved vanlig friluftsliv tenker jeg, lage litt lyd så er mye gjort. Hvis man ser til nabolandet, som tross alt har noen flere bjørn enn oss så har de laget en del statistikk og informasjon om bjørneangrep https://www.de5stora.com/om-rovdjuren/artfakta/brunbjorn/ar-bjornen-farlig/ https://www.de5stora.com/media/11933/fil_20071205155408.pdf
  9. Artig konsept, men jeg tror du skal få prøvd tålmodigheten hvis du har tenkt å begynne med allerede voksne geiter. De vet stort sett veldig godt hva de vil og ikke vil, og jeg mistenker at å bære kløv og å følge pent med på tur sorterer under "ikke vil" Hvis ikke du har et veldig godt forhold til geitene dine og faktisk allerede har lært dem å gå i grime/leies og slikt da ... Man bør nok begynne å trene dem allerede fra de er små mistenker jeg, men for all del tenker nok det kan funke. Geiter er smarte de. Hvis jeg skulle dratt på noe annet firbeint på tur enn hund så hadde det blitt kløvhest
  10. Sitat fra 2013: Har ofte tenkt å lage en tråd der vi kan legge inn bilder fra småturene man går til daglig. De fleste av oss går jo småturer i nærområdet vårt - kanskje andre vil se hvor du bruker å gå, sykle, padle, ro eller løpe eller fly? Post gjerne på direkten - kanskje nevne hvor du er og hvor langt du har gått - kanskje en lokal fjelltopp? Skriv gjerne en egen turrapport! Om du har gått en lang tur over flere dager og har mange bilder setter vi stor pris en vanlig turrapport. Da vil du kunne plotte turen på turkartet og det er lettere å søke seg frem til for andre senere. Har du oppdatert bloggen? post oppdateringer i "Jeg har oppdatert bloggen min" De gamle "hvor har du vært på tur" trådene finner du her: Hvor har du vært på tur i dag 2023 Hvor har du vært på tur i dag 2022 https://www.fjellforum.no/topic/53774-hvor-har-du-vært-på-tur-i-dag-2021/ https://www.fjellforum.no/topic/50489-hvor-har-du-vært-på-tur-i-dag-2020/ https://www.fjellforum.no/topic/47471-hvor-har-du-vært-på-tur-i-dag-2019/ https://www.fjellforum.no/topic/27011-hvor-har-du-vært-på-tur-i-dag/ Nytt år, nye turmuligheter!
  11. Ut i fra de opplysningene vi har fått ved registrering av denne brukeren har vi ikke noe grunnlag for å tro at dette er noe annet enn et skoleprosjekt. Veldig fint derfor, hvis dere skal svare i tråden, at dere svarer på spørsmålene til ts og toner ned beskyldningene om spamming, kvaliteten på undersøkelsen, nyopprettede brukere etc. etc. Det er helt greit å ikke like spørreundersøkelser, da kan man la være å svare i tråden. Moderator
  12. Hvis du er nyinnflytta og de har jakta der i "alle år" på det nivået at du blir svært upopulær i bygda hvis du vimser midt ute i drevet deres. Vel, jeg har vanskelig for å tro at det er lurt med innstillingen "de får bare finne seg et annet sted å jakte" jeg vil jo da tro at de har avklart dette med de som bor i området. Kan aldri tenke meg at de skyter mot hus med rifle, at de har husa i ryggen derimot har jeg ikke noe vanskelig for å se for meg. Så hørtes det jo ikke ut som om vedkommende du snakket med hadde verdens beste innstilling til konstruktiv samtale, men som sagt .. elgjegere holder ikke på døgnet rundt, uka rundt .. finn lederen for jaktlaget og hør hvordan planer de har. Hos meg (der jeg bor på fastlandet vel og merke ikke i LYB) er jaktlaget ivrigst i starten, så dabber det ganske fort av og på slutten er det stort sett bare i helgene det skjer noe særlig. Hvis han er grunneier kan han for så vidt fortsatt si at du ikke får gå på jordet hans da, og det har han full rett til.
  13. Det kan det gjøre, det kan også gå helt fint. Det er også vanskelig å si ut i fra et bilde om det er greit å jakte et sted eller ikke, kommer jo helt an på hvordan jakt, hva man jakter med osv. På det bilde du har lagt ved kan man jo helt klart ikke skyte mot bygningene og den retningen du sier du skal gå, men hvordan det ser ut andre veien og oppover mot skogkanten, og hva avstandene er, er jo vanskelig å si. De fleste jegere med noe omløp vil jo ikke skyte når de ser turgåere i terrenget. Jeg pleier å tenke som så at selv om jeg har rett til å gå et sted så er det veldig sjelden _nødvendig_ for meg å vase midt oppi der jeg vet at de sitter på post eller holder på med et drev. Den soppen er langt mindre lettskremt enn viltet de jakter på. De sitter neppe på post der 24/7 fra september til slutten av desember. Hva med å rett og slett prøve å få til en dialog og spørre om når det er størst sjanse for at de sitter der og når man kan gå der uten å forstyrre. Nå er det jo folk som slett ikke er interessert i dialog, men da har man i alle fall prøvd .. og kanskje man kan bevare nabofreden også.
  14. Du kan ikke gå på jorder for å komme til utmark, du kan gå på (etablert) sti eller traktorvei i innmark som fører til utmark (altså ikke "snarveien tvers gjennom åkeren som "alle" går på). Etter 14. oktober kan man gå på innmark dersom det er frosset og snødekt. Hører ikke så veldig ofte om problemer med å spasere på stubbåker, men er noen som er redd for spredning av floghavre og slikt. Uansett ikke greit av en jeger å si at man kan bli skutt ved å gå på jordet da, det er jo alltid jegeren sitt ansvar å vite hva man skyter på og at man har sikker bakgrunn.
  15. Jeg har hatt en slik liggende noen år https://www.barbiq.no/ Skal ikke akkurat si at jeg anbefaler den, for den ligger vel fortsatt ubrukt i esken sin, men jeg har trua!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.