Gå til innhold
Gjest Lisa86

Kikkertsikte, erfaring?

Det er 2660 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Gjest Lisa86

Jeg vurderer å kjøpe meg rifle etter nyttår, og ser litt på noe som ikke er så altfor dyrt... Fant denne på xxl:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Men for den prisen kan umulig det siktet der være brukelig? Noen som har noen erfaring med dette merket eller dette siktet? Evt. anbefaling om kikkertsikter som er brukelig til hjortejakt, og som ikke koster så altfor mye? (Fattig student!)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror ikke du trenger 30-06, hva skal du bruke den til? må være bedre med ei rifle som du kan bruke til både småvilt og storvilt. Hadde kjøpt 6,5*55 om jeg var deg. Hvis du ikke skal skyte bjørn da.

Det er bra rekyl i disse lette stokkene som denne har ifht kaliber

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette kikkertsiktet er fullt brukbart til jakt på dagtid,men det har selvsagt sine begrensninger. Samme produsent som leverer sikte til rifla du har sett på har et annet rimelig sikte som heter bushnell trophy 3-9*40 som vedig mange har startet sin jaktkariere med,og det koster ca 1200-1400kroner. Legger du mer penger i siktet,har du utallige valgmuligheter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lisa86

Skal stort sett kun brukes til å skyte hjort, og kanskje også rev.

Men om jeg skal ha et annet sikte, må jeg vel også gå utenom denne pakken, og det vil bli en del dyrere?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skal du spare penger er det bedre å legge mest penger i siktet. Så godt som alt av rifler i aktuelle kalibre har mer en god nok presisjon til hjortejakt. Forskjellen på sikter er mye større! Spesielt nå du skal på hjortejakt hvor lyset ofte er dårlig. Da kan kvaliteten på siktet avgjøre om det er mulig å skyte på en forsvarlig måte! Jeg ville sjekka bruktmarkedet for rifler. F.eks. jaktogfriluft og borselars. Hør om de kan sette sammen ei pakke med ok rifle og et sikte av grei kvalitet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lisa86

Okei, takk for det :?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Rev og hjort betyr ofte skumringsjakt, som igjen betyr at du bør gå for en lyssterk kikkert.

Du kan selvsagt klare deg fint med en *40 linse på dagitd, men det anbefales over *50 for mest mulig lys gjennom linsa når lyset begynner å bli svakt. Det betyr forskjellen mellom å gå hjem kl 9 eller kl 10-11 om du strekker strikken litt, og dermed kan det jo bety knall og fall eller å måtte gå tomhendt hjem.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke kjøp børse på XXl, det er å skyte seg selv i foten. Forferdelig dårlig service om noe skulle være galt. :?

Mitt mening er at det lureste du kan gjøre er å kjøpe en brukt remington 700 og et brukt kikkertsikte fra en kjent forhandler. Da har du børse som er veldig standard og billig samtidig som alle kan mekke på den og du får ekstrautstyr i hauger og lass.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

min mening er at man burde styre unna ALT våpenrelatert som er produsert i usa.

kjøp deg en mauser 1898 (kr 500-1500) kjøp sikte, og skift stokk når du har råd.

Kan ikke gå galt med tysk.

av sikter så er meopta meget bra, nesten smith und bender men halve prisen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

fuck remington svak utdrager, og usaklig lett tennhetteslag.

pluss satans stusselig utkaster.

kjør amerikansk om vinteren å få draps og eller selvmordstanker.

sjeldent sett noen på svalbard som ikke har mauser, sykt pålitelig.

uber kontrollert mating.

ja er klar over at slagtiden er noe lang, men dette kan fikses med speed lock kit.

evt er jo en krag USAKLIG sexy. dog ikke bra

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Lisa! Kikkertsiktet i vanguardpakken er ca jamnførbart med et Bushnell 1,5-6x40 kikkertsikte. Ikke noe superduper, men helt ok til allround dagjakt. Verdien på siktet ligger et sted mellom 800 og 1800 kroner vil jeg tro. Skal du legge mer penger i kikkert ser du fort på rundt 5000-6000 for å få et godt mellomsegmentsikte. I tilegg til dette kommer monteringsfester (baser og ringer) fra 600 kroner og oppover.For øvrig: riflen som ligger i vanguardpakken (Vanguard Synth) finnes også i løssalg uten kikkert, koffert og monteringsfester for ca 3000

Som Aspiranten sier kan du ha nytte av et sikte med større lysåpning om du skal skyte rev på åte eller hjort på bøen. Nikon Monarch 2,5-10x50 kan være en god kandidat, likeså Leopold VX-III og Zeiss Classic Diavari i tilsvarende forstørrelse og lysåpning. Skal du jakte mye i skogen på post og smyg, ville jeg imidlertid valgt et sikte med lavest mulig minste forstørrelse.

Tar du deg en tur innom lagunen og snakker med en våpenselger, får du nok god hjelp, også om noe går galt.

Ellers kan du ta deg en tur inn på Skjult lenke - logg inn for å se den der er det nok flere med god kunnskap om våpen. Men vær obs på at det der som her, finnes forumtroll :P (For øvrig, jeg vil våge påstanden at en fabrikkny weatherby vanguard med riktig ammunisjon har bedre presisjon (samling) enn en remington 700sps, og det til halve prisen.)

EDIT: fjernet et utsagn jeg skrev i affekt :?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

En slik type kikkert er vel slikt som ofte brukes på luft og salonggevær.

Det brukes vel mest til treningskyting og som regel i greie lysforhold.

Til en jaktrifle ville jeg vel valgt en bedre kikkert. Denne vil jeg tippe koster ca kr 1000.

Bushnell LEgend serien van en test i Sverige for ikke så lenge siden av type billige kikkerter. Da må du legge på litt

De koster fra 2000 som 3-9x40. Ville vel selv hatt 3-10x50 eller så for bedre lys.

Over det vill jeg nok hoppet rett til kikkerter fra 6000 og oppover. Sånn enten en billig kikkert for å komme i gang eller rett til en du omtrent har resten av livet.

Evt kan du skrelle av litt på denne pakken siden den inneholder tofot, demper, koffert etc(du trenger vel det meste av det uansett).

Skjult lenke - logg inn for å se den

Den kikkert er billig priset side Hawke vil komme inn i "nye" markeder. Har den selv som en startkikkert og synes ikke den er vesentlig dårligere enn en kompis sin Nikon til 5000.

Jeg kjøpte den pakke i 308, dog la jeg på kr 800 for å få Maxim demper istedet. Fungert veldig bra så langt. Mange på skytebanen som skjøt mye dårlligere med mye dyrere utstyr.

Lars

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det ser ut som om du har valgt deg ut ei billigrifle - er det så lurt?

Kanskje du burde gått på finn.no og leita litt? Våpen holder seg veldig bra, og du risikerer å gjøre et blodig bra kupp på bruktmarkedet.

Denne ser ikke så dum ut, dog bittelitt over din prisklasse.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 2660 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Lignende innhold

  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

  • Av AmundJS
   Hei 
   Jeg går på folkehøgskole oppe i Alta og skal gå noen lange turer på ski i vinter hvor det fort blir -20 til - 30 og tenker å skaffe meg noen varme klær. Jeg skal for det meste gå på jakt og dra pulk. Blir med fjellski, så jeg tenker å skaffe en heldress for å holde varmen. Noen som har erfaring med heldress på lange turer i kaldt vær? Eller anbefalinger av dress/klær? Har sett på skuterdresser men finner ikke noe om vekt. Noen som har prøvd å bruke skuterdress på skitur og kan si noe om det? 
  • Av thorn999
   Noen som har forslag til bra norske youtubkanaler som lager videoer av turer, fiske, jakt eller annet innen friluftsliv? 
  • Av HardangerHunter
   Jeg er ganske ny til alt dette med jakt, men interessen har alltid vært der. jeg sparer penger til å ta småvilt prøven. selv om jeg alltid har hatt interesse for jakt og generelt friluftsliv har jeg og stor kjærlighet til dyr. jeg er imot krypskyting, alt ifra elefanter i Afrika til dyr her i Norge. jeg er også lite fan av jakt på truede arter selv om det skulle være lovlig. jeg syntes det blir feil. Mine  ikke jeger og jeger venner ser ut til å forstå dette utmerket, men på Internett er det veldig mange som antar at jegere er kaldblodige svin fordi de dreper dyr. høres det naturlig ut at jeg som er interessert  i dyr og naturen kan gå ut og jakte ?
   ønsker saklige og høflige svar
    
  • Av StineHV
   Hei og hopp,
   Jeg lurer på om noen her kan være greie å drodle litt med meg rundt hvorfor revejakta har blitt så redusert de siste tiårene ?
   Personlig mener jeg at det kan ha en sammenheng med for lite fokus fra foreningen, lokal- og fylkeslag, samtidig som nye jegere i dag har mindre interesse fordi jakt er såpass kostbart at man i hovedsak tenker på jakt av spiselige arter som atraktivt. "Få noe igjen for pengene..." på en måte. Lokallag tilbyr jo revejakt og opplæringsjakt på rev, men jeg synes dette er ganske dyrt, i forhold til hva det bør være - for å opp interessen og holde bestanden nede.
   Skrevet litt om dette på bloggen i dag også. Setter stor pris på tilbakemeldinger da jeg gjerne vil dypdykke mer i denne verden fremover.
   Vil du lese innlegget kan du gjøre det her: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Hva skal til for å øke interessen for revejakt?
   /Stine
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive×