Jump to content

Barskekarsten

Aktiv medlem
 • Posts

  639
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Barskekarsten

 1. Sånn for jussen sin del: Om en er en profesjonell aktør, eller frivillig organisasjon må en forholde ser til produktkontrolloven: [Hidden Content] Om det blir en rettsak her blir det spennende å se hvordan retten vurderer det. Det er også verdt å følge med på på hvem som eventuelt blir sakkyndig i saken og hvilken tilknytning og erfaring denne personen har.
 2. Du kan presse skia til de knekker. Før det er det vel bare mindre optimalt enn fjellski. Det du risikerer er å stå midt innpå fjellet og ha folk med to knekte ski og langt tilbake til folk/transport. Jeg hadde ikke tatt de med lengre enn at det var håndterbart.
 3. Du er nok litt tidlig ute til våren. [Hidden Content]
 4. Min Freke overgår alt anna jeg har hatt av membranklær, men holder ikke pissregn ute i mange dager.
 5. Så dekkende balaklava har jeg ikke fått til å virke med briller. I praksis har jeg to tips: få vekk fuktigheten fra ansiktet og tynne brilleglass som ikke dekker for tett mot ansiktet Jeg bruker en tynn Aclima balaklava og en gator maske om det føyker nok til at det blir ubehagelig med åpne balaklava. Da er det åpning til nese og munn så fuktigheten kommer lett ut og vekk fra ansiktet. Tynne brilleglass sørger for at brillene endrer temperatur ganske fort fordi de ikke har så mye masse som holder på temperaturen. Da dugger de mindre siden temperaturforskjellene blir mindre.
 6. Tror du må definere padling. Jeg bruker hjelm omtrent alltid hjelm når jeg padler, men da padles det jo selvfølgelig ikke på flattvann. Det er en vesensforskjell på å padle grad II en gang i mellom i en badering og padle bratt grad IV i forhold til hva jeg vil godta å ha på huet. Padlehjelm eller klatrehjelm med visir har jeg aldri hørt om. Du vil ikke ha visir når du padler i alle fall, det blir bare dugg. En padlehjelm for Norske forhold vil du at skal være relativt tett og varm så du slipper neoprenhette en stund utover høsten og sen vår. Om sommeren ruller du bare om du blir varm, så er det problemet løst. Skulle jeg hengt i en fjellvegg om sommeren tror jeg det hadde vært ganske hett med samme hjelmen.
 7. Kart og kompass. Det gir et helt annet overblikk enn det skjermbaserte løsninger gir.
 8. Mitt eneste tips er å test fyre, kjøle ned, legge hele sullamitten i dypfryser over natta, og så fyre opp rett ut av fryseren. Den første vi fikk ( byttet på reklamasjon etter MYE styr) var det noe feil med så dysa løsnet og lakk når det var kaldt om natta. SYKT irriterende å måtte fram med verktøy i kaldt telt HVER bidige morgen for å ikke sote ned teltet første turen den var med på. Å testfyre på benken hjemme i plussgrader var ikke nok for å finne den feilen
 9. Ally 15 er helt grei å padle solo på grad I og II og med bagasje og to pers men husk at Allyer lett bretter seg rundt steiner. Det er ikke veldig mye igjen av en Ally som har vært bretta rundt en stein i elva. Jeg har padla MYE elv med Allyen min, men skulle jeg kjøpt en kano for ren tur-elvepadling igjen ville det blitt en plast kano, for litt mer herjing. Husk flyteelementer
 10. Barskekarsten

  Anorakk-mønster

  Jeg startet med å sy av dunlerret. Hvitt, ja, men vindtett og lett for en fin sommeranorakk. Det er mange forskjellige mønstre der ute fks:Onion sitt: [Hidden Content] Du får de mange steder. Jeg har ikke prøvd det så kan ikke si noe om passform.
 11. Husk at puppene må med! Det kan være vel så vanskelig som ungen.
 12. Jeg padler Covert 9.3 nå, men bilder er en Esquif L’edge. Vi padler en del i Kloppfoss og Grettefoss og der går det fint med stor kano også. Du må bare være forsiktig så du ikke kjører over unger i kajakk. Du vil gå over kajakken og treffe de i skuldra/hodet om du er uheldig.
 13. Kongsberg padleklubb har kajakkturer på flattvann på torsdager og elvepadletrening på tirsdager. Starter opp igjen i august. Jeg padler kano med elvepadlerene.
 14. Har du prøvd med Ally på taket før? Har du høyt nok takstativ får du kanskje opp dørene med kano på taket?
 15. Ja, om du vil bruke noen tusen. Jeg hadde gått for et par 2x4 og surra godt med lastestropper
 16. Har kjørt både to og tre Allyer på taket av bil, bare spørsmål om hvor bredt takststiv du har. Om du skal kjøre langt og har god trening på å slå de opp hadde jeg tatt de sammenslått på taket. Det er skikkelig drit med unger, mas, og den andre forelderen som pakket det som trengtes innerst samtidig som en ikke få opp bakluka på bilen fordi kanoen dekker over. Oppslått er det nok best å ta 16,5 foteren på hodet og 13,5 foteren på høykant ved siden av om du har liten bil. Eventuelt begge to på høykant om du har vertikale støtter. På større bil går de jo på hodet ved siden av hverandre.
 17. Bruk ditt lokale bibliotek. De kan bestille den fra andre bibliotek i Norge om de ikke har den selv.
 18. Ekspedisjonsselen eller vanlig? På ekspedisjonsselen kan du feste det med borrelås mellom paddingen og selve stive beltet.
 19. Du er ikke avhengig av to mottakere. Om man tar den lette antakelsen at personen er i ro må en bare peile fra to forskjellige posisjoner. Jeg vet ikke hvor kontinuerlig en PLB sender, men vil tro at der fint skal gå å peile inn personen om en har en omtrentlig posisjon fra SARSAT først. Det er bare å trene radio peile orentering så får du fort peiling. 😀[Hidden Content]
 20. Jeg fikk først ny dyse, virka ikke. Så ny brenner. Det skyldes nok dårlig/feil maskinering av konen dysa tetter mot i bunnen v brenneren. Jeg gadd aldri sverte den for å sjekke eksakt når jeg fikk ny uansett.
 21. Stram til dysa, funker ikke det så reklamer. Jeg hadde en der dysa måtte strammes hver gang den skulle brukes, ellers fikk jeg biflamme. Reklamerte og måtte argumentere litt men fikk ny.
 22. Jeg har en tre orginale optimus flasker for salg om du trenger. To stk 450 ml og en 750ml.
 23. Gammel eller ny Nova? Den gamle CEJN koblingen er en standard vare. Jeg hadde brukt litt god tid på å finne en slange som er motstandsdyktig mot brennstoffet du tenker å bruke, varme og bøy og tøy. Jeg har tenkt tanken selv før men ikke fått gjennomført. Jeg ville gått for å lodde en slangestuss rett på 111 brennerhodet. Det er bare å dreie til rett diameter og lodde på.
 24. For de som ikke vet det er Tommy Hagg/Gnarlz Outdoors inportør av Silverbirch til USA så det er nok en viss bias i uttalelsene hans i videoene som er linket til over. Hvem bigyellowtractor er vet jeg ikke. Jeg har forøvrig ingen binding til Silverbirch selv, annet enn at jeg kjenner en del folk som representerer de.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy