Gå til innhold

chiraque

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  77
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. chiraque

  Er siden her hacket?

  Kommer også inn på en haug poster med likes som jeg ikke har skrevet, sjekker gamle poster også og der er det mye jeg aldri har skrevet. Her er det noe muffens.
 2. chiraque

  Er siden her hacket?

  Det stemmer ikke
 3. chiraque

  Er siden her hacket?

  Logget inn i sted og prøvde å gå inn på et emne ved å bruke ny fane, havnet på ei spam side. Så skriver jeg et innlegg her og ser at jeg er logget inn som Chiraque, men brukernavnet mitt er Sverto. Noen moderatorer som kan sjekke hva som skjer?
 4. chiraque

  Hvor stor sekk bruker DU?

  Har en storsekk til lengre turer og det er Bergans Alpinist Escape 130, utrolig god og med flere fester enn den vanlig alpinisten så en får festet mye utenpå om det er behov for det. Veldig god sekk, men skal en trekke på noe så er det at komforten går betraktelig ned når en passerer 32-33kg. Har hørt at Norrøna sin syncroflex er bedre på bevegelighet. Jaktsekk har jeg Helsport Stegg 40 eller 35 l, veldig god og jeg liker at det er egne lommer for patroner i belte med patronholdere som rommer 14 patroner. Jaktsekken er noen år gammel og minuset her er ryggen, ei papp plate som krenger seg og blir litt irriterende når den blir fuktig(retter seg ut når den tørker), mulig de har ordnet opp i dette på nyere modeller. Drikkesekk så har jeg en Camelback Mule, god sekk med mye forskjellige muligheter med lommer og fester. Den kan brukes på kortere jaktturer om en ønsker det, men blir det en tiur eller røy så får en vel bære samtidig så er den ikke ment til denne bruken. Minuset her er at hoftesnøret er litt høyt noe som kunne vært justert om de hadde villet lage en ordning for det.
 5. chiraque

  Velg din turkamerat med omhu!!

  Hahaha ingen som kommentere at han ringte see-king etter 4 timer?! Har personlig litt mer stolthet enn som så. Tror rett å slett at de ikke hadde noe der å gjøre.
 6. chiraque

  Fiskeknuter

  Jeg vet heller ikke, men det heter ikke rakafisk. Rakfisk skal det være
 7. chiraque

  Hund og ski med stålkanter

  Skjønner at du kan trene en husky til å gå ved siden. Derimot skal en husky være en skikkelig god trekkhund så har jeg lært at man ikke skal trene noe dressur på de, annet enn enkle kommandoer som sideskift og brems. Man fjerner på en måte litt av den enkle råskapen når man begynner med dressur. Poenget i tråden er jo tur med hund og stålkanter, går hunden ved siden er jo ikke dette noe problem. Når det gjelder Vorsteherèn til kammeraten din er det jo enten dressur eller lederskap det mangler på, om han ikke vil ha den slik da.
 8. chiraque

  Hund og ski med stålkanter

  Hehe tar den. Problemet med at andre hunder kan slenge seg med tyder på for dårlig dressur hos den andre parten, skulle den hunden bli skadet så er det trist men kynisk sagt, ikke ditt problem. Hundene jeg har trekt med har ikke noe problem med å skjønne at de er i arbeidsmodus og har aldri opplevd annet enn irritasjon mot andre hunder som kommer inntil når de trekker. Har man Husky så kan man jo ikke ha hunden løs. Settere og fuglehunder generelt er jo lett å dressere på disse områdene. Det er jo forskjell på hunder men til syvende og sist er det jo hundeeiers ansvar.
 9. chiraque

  Hund og ski med stålkanter

  Kan det være at dere har for kort line da tro? Skal ikke være noen besservisser her men hvordan klarer dere komme borti hunden på flatmark. Jeg har snørekjørt hund siden jeg var 12-13 og da både huskyer og settere. Aldri hatt et problem på flatmark. Har tidligere vært skiløper selv og ser at om man har dårlig balanse kan ting skje eller det går ganske bratt nedover så er det kanskje lurest å slippe hunden. Når det gjelder hund på bakskiene er det jo hundefører bak som har ansvar for at hunden bak ikke kommer opp til fremste fører? På jaktprøver har det blitt en tendens at folk bestemmer at folk ikke kan bruke stålkant, dette er overformynderi spør du meg. Har man lekt sissa på ski i 5-6 år så får man rimelig bra skikontroll! Litt of topic men måtte ha det ut
 10. chiraque

  Hund og ski med stålkanter

  Gardener: Jeg vil jo si det samme om ski med stålkanter. Problemet er jo kun i nedoverbakker som jeg ser det og da er det bare å lære hunden å gå ved siden nedover?
 11. Sånn som media oppförer seg idag, så er det vel ikke så ille å diskutere ulykker hvor menneskeliv går tapt? Avisene kampes jo om å väre först, tror ikke pårörende hopper på nettet og leser i diverse forum. Kan väre greit å utveksle erfaring. Hadde det blitt skrevet på engelsk så er det nok mange utlendinger som kunne reddet livet.
 12. chiraque

  Vil utestenge jegere fra sør

  Denne påstanden er urimelig. Aldri, etter inatur åpnet det nye systemet, har det vært enklere å skaffe seg jakt. Prisene er rettferdige og utover høsten har jeg sett at det har vært ledig jakt på noen av Norges beste områder. Dessuten jakter vi ikke ryper med snøscooter her i sør, det er det evt bare samene som gjør.
 13. chiraque

  Vil utestenge jegere fra sør

  Hvis de skal utestenge folk fra sør- da må det vel bli det samme andre veien også? Å med så store bestander av fugl som de har nå, ja da får de ikke brukt jakt hund de som har det. Kan heller prøve å forby scooterkjøring oppi der, hjelper nok på det.
 14. chiraque

  Busslass med rovdyrmotstandere

  Denne påstanden stemmer nok i Lierne. Der er det jo veldig mye rovdyr sammenlignet med på Røros. For meg er det uforståelig at så mange herfra ihvertfall skal demonstrere. De tapene i regionen her er noe man må regne med. Jeg er selvfølgelig enig i at media skaper et fokus. Derimot er det få bønder i Norge som er berørt så hardt. Det er isåfall oppe hos dere og Finnskogen. http://www.dagbladet.no/a/15115319/ denne artikkelen viser det jeg mener, at bøndene og reindriftseiere har påstander som er langt bak mål. Det estimerte tallet som kommer opp for rovdyr tap er jo bare tøys. Alle i samfunnet er så godt blitt samfunnsegoister som er styrt av kapitalismen. Noe bønder over hele landet er blitt veldig påvirket av. Modernisering av landbruket er ikke til å komme unna. Du er både usaklig i måten du diskuterer på og unngår/klarer ikke svare på det jeg skriver. Tidligere skrev jeg om Ren och Varg, meningen var ikke fremstillingen av hvordan ungene kunne ha et lekende forhold til bjørnen. Poenget med å referere til boka var å påpeke hvordan de greide å drive det på den tiden. På 1800 tallet var det jo store stammer av Ulv i Norge, samene greide seg da også. Idag er det et enormt ramaskrik med èn gang en enslig er i området. Hør her nå mr. Å påstå at fjerning og omstrukturering av dagens bønder vil rasere distrikts-norge er i høyeseste grad en latterlig påstand, hvis du kjenner fakta er det mindre enn 10000 heltidsbønder i Norge. Godt under faktisk, så la oss si at min versjon av landbruket blir kuttet med 50%, da er det 4500 arbeidsplasser som går dukken. Nesten ikke mer enn når nsb la ned lokal og smålass kontorene. Det jeg sier om dere bonde folk, dere overdramatiserer så enormt. Lierne ville nok ha bestått pga. geografien, iforhold til Trondheim og de store områdene. Her kunne man gått med på et kompromiss om at det skulle være en mye lavere tolleranse grense for rovdyr der landbruket hadde en stor virkning på samfunnet. Du må da være enig i det Asi?
 15. chiraque

  Busslass med rovdyrmotstandere

  Ja jeg kritiserer hobbybøndene av den enkle grunn at de også er subsidiert, dermed kan de sørge for at ikke enda mer skal ut av lommene til oss andre til en feilslått måte å drive næringen på. Hva om man hadde kuttet bondestokken med ca 7-80 % da kunne man hatt større gårder for de som først og fremst drev med det. Samtidig ville vel de som holdt på med det ihvertfall lagt ned en innsats for å holde dyrene i live. Det er for enkelt at enhver bjørn som tar sau skal skytes. Jeg anbefaler deg å lese boka ren och varg, den handler om samer som lekte med bjørn når de var barn. Om oppveksten og livet med flokken og forholdene til rovdyrene. Da vil du få et annet syn på den påstanden her. syke, forvrengte og sinnsforvirrede skapelser får du av alle typer her på jorda. Og de kan skytes, det er helt greit det. Men kom ikke å si at alle bjørnene har en slik oppførsel. Gikk selv på bjørn i femundsmarka 10/09-2009, jeg å en venn. Jakthundene var rett foran oss og vi valgte å snu, det samme gjorde bjørnen, ihvertfall endra den retning. Jeg er for kortreist mat, enhver person med litt i nøtta er jo det. Derimot mener jeg at hvis landbruket skal ha et håp om å bestå, så må det en modernisering til. Dette skjer på alle områder i samfunnet, hvorfor ikke i landbruket. Poenget med hele tråden her blir etterhvert at det er idioti å skyte alt bare fordi det dreper på en naturlig måte, det er vel ikke bjørnens feil at kjøleskapet står ute på en åker eller i skogen med døren åpen? Da er det vi som er mennesker som må ta ansvar og sørge for en drift som er forenlig med verdi og natur. Du mener sikkert at rovdyrene skal utryddes? Skal vedde på at du er så redd for bjørnen at hvis du har gått på en hadde du gjort i buksa
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.