Jump to content

Erfaring med Bergans superlight dome 2


Eirik Søberg

Recommended Posts

Hei 

Jeg vurderer innkjøp av et nytt telt til turer alene (med og uten bikkje). Har selvsagt fått med meg at det er Hilleberg Unna som er tingen, men ser også på noen andre alternativer. Jeg finner lite informasjon om Bergans superlight dome 2. Er det noen her på forumet som har dette og/ eller har synspunkter på teltet?

Noe av det som tiltaler meg er høyden på innerteltet, stor åpning på siden og lav vekt. Jeg er 190 og kommer i hovedsak til å bruke teltet på helgeturer/ ukesturer vår, sommer og høst. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Annonse

Funderade lite vid xxl 4000 kr men med erfarenhet av ´USA´resning/uppsättning av  tält och 15 d på så stort vindfång med mkt stora paneler så svalnade intr. med lite eftertanke.

Mina krav är snabb uppsättning i minst 10-15 m/s av en person samt förutsättningar för lång livslängd.

Har ett Bergans sl 1p 15d men lågt och fladrar regält fast lågt och litet så max storlek på 15d och strölinjeformat se test av tält på film så kan man tänka hur B.Dome skulle fladdra då minst ca 1kvm stora ytor som vinden tar i tål nog ej många dygn då men vid fint väder så kan det fungera bra men är ju normalt detta i högfjäll mer en något dygn på en normal vecka.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Fikk tak i et Bergans Helium Expedition Dome 2-person til en meget hyggelig pris. Østafjells venter vi fortsatt på snø, så vi har prøveoppslått teltet i stua, dog uten bardunering i parketten, derfor en litt slapp utgave på bildene.  Telt i stua fungerer for øvrig veldig bra mot hjemmekontor- og digital fatigue. Kan anbefale å ha telt oppslått slik at man kan ta en titt og drømme om tur i vinterfjellet.

Foreløpig virker teltet meget bra og med gjennomtenkte detaljer. På tross av lav vekt, litt under tre kg, er det overraskende romslig og med god takhøyde. To innganger, med to like fortelt, er en viktig preferanse hos oss. Da kan man ha eget rot på hver sin side og trenger heller ikke vekke romkameraten om man skulle få behov for en tur ut. Stormmatter som er sammensydde i hjørnene er også et pluss. Fire store ventiler, to lave og to litt høyere som alle kan lukkes med glidlås, er heller ikke dumt når været tar seg opp.

Som sin storbror, Helium Dome 3, har teltet en såkalt amerikansk/britisk løsning, hvor innerteltet slås opp først og ytterteltet tres utenpå. Det har også dette teltet, men til forskjell fra Helium Dome 3 og sine eldre slektninger, Wild Country Super Nova og The North Face VE 25, klipses ytterteltet på stengene, istedet for at stengene tres inn i kanaler på innterteltet. Vi har skjønt at dette nærmest er et eksistensielt spørsmål her til lands, men vi har aldri hatt noen problemer med denne løsningen. Synes faktisk det kan være en fordel når teltet skal tørkes etter bruk, eller om det skulle være en varm sommerkveld.

Oppsett:

Nå har vi bare forsøkt dette hjemme i stua , men vi tror at det med å klipse er en bedre løsning, særlig dersom man skal sette opp teltet på egen hånd. Ute ville vi ha startet med å bardunere i hvert fall to hjørner av innerteltet, for så å spenne ut stengene i hvert sitt hjørne. Det gir lite vindfang, før selve innerteltet løftes og hektes på. Tilslutt tres ytterteltet på, og det festes, som på Helium Dome 3, med hendige klips i hvert hjørne.  

IMG_1044.JPG

IMG_1053.JPG

IMG_1057 2.JPG

IMG_1050.JPG

IMG_1046.JPG

IMG_1051.JPG

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 5 months later...

@Blåløypa Have you managed to try Bergans Helium Expedition Dome 2 at field? Can you share some review? How it witstand bad weather, rain and wind? Is it worths to take this tent now? You can answer in Norvegian, I will translate. 😄

Edited by jurij
Forgot to mentin language to answer
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...

Bergans Superlight Dome 2 virker som ett særdeles bra solo-telt når det kommer til størrelse, utforming og vekt. Man får nok utnyttet plassen veldig godt i dette teltet, vil jeg tro, og får kjempegod plass for grammene. Samt en skikkelig panoramautsikt i bra vær. (Bedømt utifra bilder/video).

Men på videoen av hvordan man setter opp teltet, ser det ut som man får en utfordring om det skulle blåse og regne mens dette skal opp. Det er ihvertfall det jeg tenker når jeg ser dette.

Om man bare teltet i godt vær, så er det jo mindre viktig.

Mens i denne videoen gjentar hun 2 ganger at teltet er vindstabilt og tåler røffe forhold:

 

Link to comment
Share on other sites

Hvis der findes et footprint til teltet, må det være muligt at sætte ydertelt op først. 
har brugt den mulighed på mit gamle msr Hubba nx med stor succes. 

Link to comment
Share on other sites

Det var noen som spurte på facebook og da kom jeg over denne kommentaren. Men 2000mm vannsøyle på ytterduk er noe lite eller?

Veldig fornøyd med det Bergansteltet på sommer! Perfekt plass til en person og en hund, og takhøyden er god. Plass i fortelt til storsekk +kløv og koking samtidig uten å måtte åpne døra  Må legge til at teltet ble sponsa for noen år siden, men sverger fortsatt til dette på alenetur på sommerStiv kuling var null stress med godt bardunfeste!

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy