Gå til innhold
  • Bli medlem

Speydork

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Speydork

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Pga.liten peilig på bly foretok jeg et kjapt nettsøk og havnet rett inn på siden til vitenskapskomiteen for mattrygghet.Der sto det at myndighetene i bl.a.Tyskland fraråder unger og fertile kvinner å spise vilt skutt med blyholdig ammo. Jeg mener det sto noe om at livsmedelsverket i Sverige hadde kommet med anbefaling for samme målgruppe at de ikke måtte spise elgfarse mer enn noen få ganger i året pga.faren for å få i seg for mye bly.
  2. Til de av dere som lurer på om gore-tex er vanntett så kan dere ta en prat med oss som bruker gore-tex vadebukser. Vi holder oss tørre selv etter hard bruk,og med slitt ytterstoff. Når det gjelder vanlige fritidsklær så har jeg samme erfaring som andre,nemlig at gore-tex(o.a.) jakker etter kort tid blir lekke. Litt merkelig egentlig at gore-tex vadebuksene holder så godt i forhold til jakkene da de blir gått med i kjerr,vier,krabbet med osv.
  3. Svaret er enkelt. Du må ha trekk inn i lavvoen for at røyken skal dra ut. Tre steder rundt lavvoen bør det komme inn frisk luft.Jo større bål jo mer luft må inn. Noenlunde tørr ved bør også brukes. Hvis "rå"ved brukes må det være lange lengder,og fyres på midten. Bruk også topphatten dratt litt opp på vindsiden slik at det blir "sug",da trekker røyken lettere ut. Uansett hva du gjør vil du måtte tollerere noe røyk i en lavvo.
  4. Dette kikkertsiktet er fullt brukbart til jakt på dagtid,men det har selvsagt sine begrensninger. Samme produsent som leverer sikte til rifla du har sett på har et annet rimelig sikte som heter bushnell trophy 3-9*40 som vedig mange har startet sin jaktkariere med,og det koster ca 1200-1400kroner. Legger du mer penger i siktet,har du utallige valgmuligheter.
  5. Jeg har den gamle utgaven(orange,blå)i dermizak og kan ikke få lovprist den nok. Av membrandresser jeg har hatt utmerker denne seg med ekstra lange glidelåser under armer og alle lommene er i mesh-netting slik at man har mulighet for ekstra lufting ved høy intensitet. Må støtte Freke i hans mening ang.behov for membrandress i høyfjellet. En mikrofiberdress for mitt vedkommende som bor på Helgeland vil bli hengende i skapet mesteparten av året. At bergans som har så mange dresser på programmet velger å gi ut denne i mikrofiber er dog forståelig. Kanskje de skulle ha hatt den i både dermizak og mikrofiber.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.