Gå til innhold
  • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. I dag
  2. Gode tips, takk!
  3. Etter testing av mine gamle liggeunderlag er det klart at jeg trenger et nytt. Kunnskapene mine om liggeunderlag stopper med den tradisjonelle skum-matta og en Artiach Skinmat fra en halv mannsalder tilbake. Både penge- og vektbudsjettet er blåst, så det bør koste neste ingenting og være nær vektløst... 😛 Jeg har sammenlignet Pajak og Nortent liggeunderlagene, og de er ikke de samme. Pajak har sterkere(?) stoff, lavere vekt og nesten dobbel pris av Nortelt sin : Pajak Expedition : 70D, 685g Nortent Torv : 20D, 840g Alle andre oppblåsbare liggeunderlag jeg har sett på har fra 40D til 70D stoff, så det er det punktet jeg er usikker på. Ser også at det noen steder anbefales et liggeunderlag av skum under de oppblåsbare - er de så skrøpelige at det er nødvendig, og er da 20D helt marginalt? Hadde håpet at et slikt underlag trygt kan brukes utenfor teltet også(?) Kanskje ikke optimalt med 11cm høyt liggeunderlag i dagens telt med skrånende bakvegg, men det er en annen sak.
  4. rk

    rk

  5. Hvis dere kommer kjørende fra Trondheim så kan dere jo vurdere å starte den turen fra øst, kjøre inn Brøstdalen og gå til Pyttbua første dagen. Blir en del kortere kjørestrekning, spesielt hvis dere skal dra før Trollstigen åpner (det er vel estimert til mot slutten av juli i år?) Og hvis dere har litt ekstra tid så anbefaler jeg sommers tid å kjøre via Aursjøvegen (Eikesdalen-Sunndalsøra) enten på tur eller retur og evt legge inn en overnatting på Aursjøhytta som er en betjent DNThytte med bilveg helt frem. Flott turterreng der og artigere vei å kjøre enn Trollstigen synes jeg
  6. Kjell Iver

    Ståsnøre

    Generellt må man sette seg inn i reglene som gjelder for det stedet man er. Det varierer veldig og det er ingen fasit på hva som er lov og hva som ikke er lov. Fellesnevneren for f.eks. Statsskog sitt fiskekort er at " All redskap skal ettersees/trekkes minst en gang i døgnet og fastgått fisk avlives og fjernes". Daglig med andre ord. Likeledes er det regler for hvor mange ståsnører man kan ha etter hvilke vann man fiske i. Det vannet jeg fisker mest i er det kun lov med 2 stenger, noen vann er det lov med 4 stenger og noen steder er det lov med 5. De skal merkes med navn.
  7. Takker for mange gode tips! Helt enig med deg, rk! Litt skeptisk til at det kan være for langt for hun minste ja. Vi tror vi ender opp med trekanten i Tafjordsfjella. Litt kortere etapper over flere dager og det ser himmelsk ut! (https://ut.no/turforslag/1110932/trekanten-i-tafjordfjella)
  8. Pakke fra Finland scandinavian outdoor. Fjällräven Kajka 35 M/L Green. 3,359 kr fikk den for 2,778. Nå er det bare å fyre i gang på nye Fjelltur.
  9. Thomas,T

    Ståsnøre

    Jeg har hvertfall ikke noe i mot å beklage når jeg tar feil 😊. Jeg var nokk litt kjapp på avtrekkeren. Så den går på meg 😊 ha en fin dag Ada
  10. Erfaringene jeg har gjort meg med mine barn er at det er bedre å være litt defensiv enn alt for ambisiøs. Både foreldre og barn får det bedre om man går kortere etapper og har overskudd, enn om man pusher for langt. Jeg har også hatt med meg mine barn på alt for lange dagsetapper og det har gått fint, men jeg ville aldri planlagt med det flere dager i strekk. Jeg ville ikke planlagt for hverken etappene i Trekanten eller de lengste etappene mellom hyttene i Sylan med en 2018 modell. Risikoen for dårlig stemning og tunge dager er for stor. Da tror jeg det er bedre å finne de litt kortere etappene mellom de ulike hyttene i midt-Norge og heller lagt inn tid til bading og annet gøy ved ankomst hytten. Ikke alt for langt å kjøre til Rondaene heller, noen av turene der er nok mindre krevende enn Trekanten og turene i Sylan.
  11. Hva med Bjørneggen-Storerikvollen-Ramsjøhytta-Schulzhytta-Bjørneggen? Bilveg frem til Bjørneggen og to av hyttene er betjente. Og så kan man svippe innom Fongen (høyeste toppen i både Meråker og Selbu) på tur fra Ramsjøhytta til Schulzhytta hvis man har et par timer med ekstra futt i beina (og ser at man rekker middagen...).
  12. Fine vann i Østmarka er som regel flittig brukt i helgene over hele sommerhalvåret. Jeg har denne våren unngått vann og merkede stier. Der får du nyte Østmarka helt for deg selv, og det er mange fine leirplasser om du tar deg tid til å lete. Vann henter du i bekker, eller tar med deg. Ellers kan jeg nevne Svartkulp, vest for Skålsjøen. En leirplass på østsiden og en på vestsiden. Ikke det vakreste vannet, men mindre brukt.
  13. I går
  14. Sånn generelt, alle vann øst om Nord- og Sør-Elvåga, vest om 'Losbyvassdraget' og nord om Mosjøen har forholdsvis lite trafikk, i hvertfall sammelignet med de som ligger nært innfartspunktene til Østmarka. Det er mindre folk på Østsiden og Sørsiden av marka, så litt overrasket over at det er kamp om plassene rundt Steinsjøen. Dog, grunnet mindre trafikk så er det også mere vegetasjon rundt en del av disse vannene, noe som kan gjøre det utfordrende å finne bra teltplass, litt avhengig av hvilket telt du har. ( ett telt som f.eks. Hilleberg Unna eller Helsport Trolltind får du slått opp nesten hvor som helst i marka.) Selv foretrekker jeg å bruke hengekøye fremfor telt i marka, da er det lett å finne seg en plass man kan 'gjemme seg unna'. Selv rundt de populære vannene. Mange av høydene rundtom vannene har ikke særlig god topografi for å telte, så det er generelt lite folk på disse plassene. Men ja, Østmarka kan innimellom være travel. Lå under tarp en gang på sør-øst siden av Halssjøen i slutten av November måned, og våknet tidlig på morgenen av noe som snuste/slikket meg i trynet, før jeg fikk det som virket da som verdens sterkeste hodelykt-lys i øynene, var en kar med løs bikkje som var på morgentur...
  15. Tiden vi brukte film var en helt annen verden enn tiden vi lever i nå. 36 bilder på rullen og helt andre økonomiske rammer inne fotografering.
  16. Liten oppdatering. Dette er e.mail nr.2 , den første gikk ut på at ovnen ble sendt i midten av mai og nå ny e.mail. Dear customer, It hurts me to write to you that the shipping of your ordered Hajka will be delayed 10-14 days from the stated "mid-May" (15 May). This delay is due to sickness in one of the (small) factories. One vital part of the Hajka was also made the wrong way, and I had to re-order it. I now work full days to put all the parts together so that you can enjoy delicious food outdoors this summer! I can not wait to see all your pictures of food being made in the Hajka. I hope for your understanding; please let me know if you have any questions. All the best, Eric, Hajka
  17. Er det noen Østmarka-kjennere her som har lyst til å røpe et vann eller to hvor det er lite folk i helgene i sommerhalvåret? Jeg er villig til å gå langt – både bokstavelig og billedlig – for å finne et stille og vakkert sted hvor folk flest ikke gidder å dra. Ideelt sett bør vannet være: Rent nok til å kunne brukes som drikkevann Mulighet til å slå opp telt Egnet til bading Jeg ble tipset om Steinsjøen tidligere, og ja – det var nydelig. Men i helgene er det jo førstemann til mølla om teltplasser. Så jeg jakter fortsatt på det virkelig bortgjemte stedet. Er det håp for oss som liker å være litt alene i naturen? Eller er Østmarka for travelt? Tips mottas med stor takknemlighet!
  18. Tenkte det samme da jeg så de nye og leste gjennom spesifikasjonene.
  19. I varmt sommervær, så må du regne med at de blir varme. Jeg var ute og klippet plen i litt over en time i dag, i ganske varmt vær. Jeg brukte et par Walk King jeg har med et par tynne og et par tykke sokker, siden jeg liker å ha god støtte i når jeg klipper en skråning. Selv på den korte tiden så ble det ganske fuktig i sokkene. Jeg har også par Impact. Men de er likt bygd opp. Jeg var også ute og gikk med de i påsken en dag det var ganske så sommerlige temperatur, da var sokkene på grense til å være våte og ikke bare fuktige etter turen. Det hadde kanskje vært bedre med en størrelse mindre for ren sommer bruk med bare tynne sokker. Men med tykt lær og foring, inkludert GoreTex, så blir det nok ganske tett og varmt likevel. Det samme vil jeg nok tro gjelder Alfa Stette siden de også har Goretex. Men de er kanskje tynnere og derfor ikke fullt så varme. De ser veldig fine ut og er lettere. Så de kan nok være godt valg. Så på sommeren bruker jeg vanligvis et par halvhøye Altra sko uten membran med tynne sokker når jeg går tur i nærområdet, hvis det ikke regner og jeg ikke trenger mye støtte. Ellers på året så er det Alfa lærstøvler som jeg bruker. Valg av fjellstøvel er også valg av kompromisser utifra aktuelle bruksområder.
  20. Jeg ser på nettsiden til Alfa at vekten er oppgitt for størrelse 43. Da er det kanskje ikke så stor forskjell i vekt likevel mellom ny og gammel versjon.
  21. Jämtlandstriangelen er jo en mulighet☺️ Fine muligheter til å bo både i hytte (og telt). Stier litt på kryss å tvers så man kan korte ned turen ved behov. Ta utgangspunkt i Storulvån. Og kjøp vafler på Hanriis kafé i Handöl etter endt tur😉
  22. Hva med fjellområdet Sylan. Det er noe myrete der. Ellers vil jeg anbefale appen ut.no Den er utviklet med DNT, og viser hyttene til DNT.
  23. Hva med (deler av) Fjordruta? https://ut.no/turforslag/115720/signatur-fjordruta-pa-nordmre
  24. Heisann! Vi har barn som er født i 2015 og 2018 som liker å gå tur på sommeren. Vi trenger tips til årets reise. Hytte til hytte. Gjerne betjent. Vi to år siden gikk vi Barnas naturverden ved Trollheimen som gikk over fire dager. Det var en veldig fin tur og var nesten ikke noe klaging på ungene. Veldig imponerte! I fjor gikk vi en runde i Sunndalsfjella som også gikk veldig bra. Eneste klagingen da var at de mente at turen var litt for kort og at det var litt kjedelig å gå på så mange traktorveier. Vurderer litt Trekanten i Trollheimen i år, men vi er litt usikre på om de er klare for så lenge etapper over flere dager. Noen med erfaringer på den turen? Hvor lang tid brukte dere pr etappe f.eks? Noen som har andre turer å anbefale? Vi bor i Trondheim, men kan godt kjøre noen timer til turen.
  25. Ser ut som om de er svarte innvendig som er en fordel om de skal soltørkes. Utsiden kan det jo også være behov for å soltørke. Jeg opplever ofte at vinterposen har en del fukt på utsiden. Når været tillater det så legger jeg den over utsiden av teltet til tørk.
  26. Har hatt junkerfjella i tankene også. Vet ikke hvordan forholdene er der i Juni da ?
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.