Gå til innhold
Lisa

Turisthytter - bannlyst?

Anbefalte innlegg

Virker slik som om mange her inne misliker turisthytter sterkt!

Er det for pinglete og kjedelig? Du kan oppleve mange flotte toppturer fra ulike turisthytter.

Har lest noen innlegg om at fjellmannfolk ikke møter ordentlig fjelljenter. Selvfølgelig fins det noen cafejenter på turisthyttene, men mange spreke fjelljenter og.

Må innrømme at jeg jobber på Fondsbu selv.

Spre deres tanker og meninger!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Lisa!

Macho-gutter kan være gøy, det. Men alt til sin tid. Det er veldig hyggelig å sitte foran peisen inne på en hytte også. Og etter noen dager på tur er det deilig å komme inn og ta en varm dusj og bli litt damete igjen. Guttene som bare vil være laaangt ute, helt alene, helst sove under åpen himmel og fange sin egen mat HELE tiden - de må kanskje gjøre det uten damefølge mye av tiden?? Eller hva sier dere, gutter...?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg sier at turisthytter er helt topp. Siden Fondsbu er nevnt, kan jeg si at jeg bor der mye både vinter, sommer og høst. Betjeningen, maten og stedet er helt topp. Ensomhetsfølelse er et ukjent begrep, man møter utrolig mange hyggelige mennesker. Jeg bor også på andre turisthytter i Jotunheimen, og trives bra med det. De andre gangene bor jeg i telt, og det er bra det også.

8)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei det er vel heller få som får damefølge hvis mannfolk skal virkelig leve som Lars Monsen.

Fondsbu er en ypperlig plass for mange flotte turer, med et utrolig bra miljø (og arbeidsmiljø). Finnes mye moro på turisthyttene ja, i tillegg til flotte turer om dagene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei!! Det har vel sin sjarm begge deler! Er været topp er det jo fantastisk å ligge i telt nær en bekk eller elv og riktig kose seg. Noen ganger er det godt å være alene, mekke sin egen mat på primusen, våkne opp om morgenen å nyte stillheten i fjellheimen. Ofte blir det ikke slik... :cry: Regnvær, vind, vått tøy som man ikke får tørket skikkelig,hmmm

Nå var jeg rimelig mye på teltturer på slutten av 70 og hele 80-tallet, så jeg har hatt mine dager i telt. Har erfart denne vinteren at det å ligge i telt midtvinters ikke er helt min greie lenger. Setter nå virkelig pris på litt mer luksus...må innrømme det. Elsker det å komme tilbake til ei turisthytte, ta en god dusj, god mat og etterhvert sette seg i peisstua for en prat etterpå. Synes det er kjekt å treffe nye folk med de samme interessene og det er det jo er rimelig sjanse for å gjøre på nettopp disse turisthyttene. Spreke damer er titt og ofte innom...men det har jeg ikke lov å si... 8) Ser fram til en tur på Fondsbu snart...der har jeg faktisk ikke vært ennå!! Glad det finnes turisthytter!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Setter nå virkelig pris på litt mer luksus...må innrømme det.

Jeg er så enig med deg, Atomsilda. Det er godt å ha det litt godt, og det setter vi pris på, vi som er litt voksne. (Helt voksne blir vi vel aldri.) All ære til dem som mener noe annet, men det er blant annet trivsel som teller. Med hensyn til det sosiale: Om du går alene i fjellet, så må du ikke tro at du får lov til å sitte alene ved middagen på ei hytte for det. Du møter folk med felles interesser, og etter middagen er det som om alle har kjent hverandre i flere år. Genialt ! 8)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja er enig med dere, atomsilda og agno, at det er veldig deilig å nyte stillheten i fjellet! Men jeg tror folk tror at det er en haug med folk der hele tida, og at det bare er stress å være der. Men store deler av året er det få folk som er innom :) det lønner seg å dra til turisthyttene utenom høysesong! Finnes ikke bedre tid enn da! Tro meg, jeg jobber på et slikt sted 8)

Anbefaler alle til å stikke innom Fondsbu en dag! En turisthytte med sjel! (litt reklame må jeg legge ut :) )

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg slutter meg til dere som nyter komforten med å bo innendørs! Det er jo digg da!! Ferdig mat, varme og ikke minst seng og dyne..... Jeg setter veldig stor pris på det sosiale hyttelivet og ikke minst luksusen. Jeg kunne klart alle netter innendørs jeg altså!!! Ingen problemer med å konvertere til luksus-babe jeg altså!! Og alle de hyttene jeg har vært på har vært helt fabelaktige på alle måter!! Men for min del blir likevel de fleste nettene i fjellet i telt, og grunnen til det er mange. For det første blir det ganske dyrt å bo innendørs hvis man er i fjellet veldig ofte. Bor man inne må man jo betale ganske mye når man skal ha alle måltider etc...og vi vet jo alle at det blir jo alltid litt eksta utover kvelden 8) For det andre er det ofte et problem å kombinere de turene vi går på med tidspunktet på måltidene. Frokosten begynner så sent at vi vanligvis allerede har startet turen osv.... Så selv om det både er hyggelig og deilig å bo inne blir det likevel ofte slik at vi bor ute rett og slett av økonomiske og praktiske grunner. Men jeg setter VELDIG stor pris på å kunne bo i nærheten så vi kan betale for bruk av sanitær og ikke minst kunne ta en pils i fellesskap med andre!! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Turisthytter har jeg et ambivalent forhold til. For det første har man jo problemet at de frekventeres av mennesker. Mennesker er så ymse. De fleste er forferdelige, men i fjellet er det langt, langt bedre enn snittet i samfunnet. Jeg skal innrømme at jeg har hatt noen hyggelige samtaler med folk på hytter jeg har bodd, dog er det sjelden jeg har overnattet på hytter. Det er fint å snakke om dagens tur, topper i området osv.

Problemet er vel egentlig at det kan bli litt for hyggelig. Når det blir hippietilstander i peisestua med rødvin og allsang går det altfor langt. Jenter på tur er jo ofte noen fjoller som kan være slitsomt å forholde seg til for skikkelige menn som meg.

At mange hytter er gode utgangspunkt for turer er jo opplagt, men jeg forstår ikke helt at det skal være noe argument all den tid man godt kan ha de samme utgangspunktene uten å bo på hytta. Men klart det kan være fint med komfort. Det smerter ikke med en varm dusj, og når fjellappetitten er på plass, kan det være suverent å kaste nedpå kjøttkaker og poteter fremfor posemat.

Når alt dette er sagt skulle jeg gjerne hatt en jente som var glad i fjellet. Men jeg tviler på at jeg kommer til å dra på noen hytte for å sjekke damer...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ensomhetsfølelse er et ukjent begrep, man møter utrolig mange hyggelige mennesker. Jeg bor også på andre turisthytter i Jotunheimen, og trives bra med det.

Det med ensomhet er snodig. Selv er jeg sjelden ensom når jeg går alene i fjellet, mens jeg kan være veldig ensom når jeg har mange mennesker rundt meg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Nei det er vel heller få som får damefølge hvis mannfolk skal virkelig leve som Lars Monsen.

Jaha? Lars Monsen har dame. Det har ikke jeg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei igjen! Veldig enig med BabySnupp!! Kjempefint å kunne bo i telt rett ved turisthytta for så å bruke sanitæranlegg osv for en mindre pengesum. Kjempeflott at vi har denne muligheten. Og så var det den pilsen da....sammen etterpå!! Blir det mange turer så blir det jo dyrt å bare bo på turisthytte. Har jo skrytt fælt til de hjemme hvor billig det er å dra på fjellet...så jeg må nok begrense antall nettter på hyttene og de tre retters middagene...men noen ganger så. Blir nok noen teltnetter fortsatt...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hippietilstander har jeg heldigvis aldri opplevd. Enten fordi jeg har lagt meg, eller kanskje fordi jeg ofte går på tidspunkter da det er få folk (og det er det jo store deler av året)? Har opplevd å være alene på Geiterygghytta (i supermåneden mai!), og hadde en hyggelig frokost på kjøkkenet hos Eira 8)

Å være ensom har ikke noe med antall mennesker rundt seg å gjøre. Å være/gå alene er derimot stas! For ikke å si å ligge i telt, da opplever en kvelder og morgener på en helt annen måte. Dessuten blir gjerne turene annerledes, godt unna T-merkingen.

Og søte damer trenger en ikke sitte på hytte for å finne :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg synes du bør skifte kallenavn til "Fjellrypen". A-endelser er ikke særlig pent, og viser at du ikke har nok respekt for oss skikkelige mennesker på Oslo vest.

Edit: Ser også at du heter Nina. Det bør endres til "Ninen".

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hehe krølltopp, såkalte "Machogutter" tror jeg du finner oftere skrytende på hytter!

De/vi som telter ofte er nok veldig lite opptatt av den faktoren.

"Machogutter" telter som regel 2 kalde netter, så forsvinner de inn til byen igjen, eller foretrekker hytta :)

Men trengs det nødvendigvis å katgorisere de forskjellige fjellvandrere da?

Trives vi forskjellige "såkalte" kategorier, er det jo likegyldig hvordan vi utøver fjellets gleder på godt og vondt.

Turisthytte:

Negativt > Avhengig av tidspkt for måltider, skrikende unger som er minst like ille som småfulle damer;)

Positivt > Ferdige måltider (når det passer), tørre klær og støvler neste dag, småfulle damer :)

Telt:

Negativt > Alt nesten like vått neste morgen, ingen (som regel) småfulle damer.......

Positivt > Mat når det passer, frisk luft, frihet mtp plassering ifht turplaner..

Men jeg setter VELDIG stor pris på å kunne bo i nærheten så vi kan betale for bruk av sanitær og ikke minst kunne ta en pils i fellesskap med andre!! 8)

Støttes så til de grader :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan ikke huske sist gang jeg overnattet på en turisthytte i Norge (minst 10 år siden). Men har dessverre en lei tendens til å campe rett utenfor en turisthytte, for å nyte godt av hyttens fasiliteter, om det så er en kald øl, peiskos eller småfulle damer :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette var et morsomt tema, og jeg må innrømme at jeg og Julius ofte tenker svært likt... :D

Men jo, jeg skjønner at jeg ikke bør være så veldig radikal. Det ene trenger absolutt ikke å utelukke det andre. Jeg foretrekker telt eller åpen himmel, som Atomsilda skriver så er det en drøm å være på en flott leirplass i godt vær. Var jo alldeles nydelig på 1437-knausen over Memurudalen sist helg!! Utenetter er det beste, for da er man fri og i større kontakt med naturen.

Men hytter er jeg ikke fremmed for fra tid til annen. Men der kommer andre ting inn i bildet, er det trivelig betjening eller ikke? Har hatt mine småopplevelser, men jeg vet at Fondsbu og Leirvassbu er koselige. I tillegg var det veldig ålreit på Åsedalen i Stølsheimen i fjor sommer da hyttevakta var så snill å forbarme seg over meg og kjæresten da vi kom fram klissvåte etter flere ukomfortable teltdøgn. Hvem som var våtest av hun eller meg er ikke godt å si, men vi var ikke sikre på at vi var velkommen siden hytta var full. Men vakta ordna alt på en forbilledlig måte :)

De som virkelig er macho-menn er de som sitter på pub og drekker og skråler og trur de er så tøffe fordi de ser en fotballkamp hvor aktørene faktisk er tøffe, men seerne misforstår og trur de tar del i tøffheten ved å skråle og vræle på grunn av omdiskuterte avgjørelser. Formelen er endelig når ei flaske eller et halvlitersglass knuses ved en av tv-skjermene. Og de rister gjerne på hodet over oss pingler som brukte dagen på å bestige Hest på 1632 moh vest for Jostedalen mens de sjøl satt og så Liverpool slå United 2-0 (helt ok det da 8) ) i ligacupfinalen 2. mars 2003. Vi misbrukte dagen mens de gjorde det ekte mannfolk skal gjøre!

Man kan ihvertfall være ganske sprek sjøl om man foretrekker hyttelivet. Jeg har liggi endel ute nå, og er trøtt som bare det på grunn av stor søvmangel. Derfor ser jeg fram til ei rolig Finsehelg med et par kompiser hvor den ene har tilgang til den gamle skolen der. Skal bli godt å sove ut i ei god seng, forhåpentligvis blir det ei jøkulrunde også :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anbefaler alle til å stikke innom Fondsbu en dag! En turisthytte med sjel! (litt reklame må jeg legge ut 8) )

Enig med deg Lisa. Jeg har bodd mye på turisthyttene de siste årene. Fondsbu er en av de bedre: maten er god og det er alltid artig med litt sang etter maten ogå. Turistene blir jo helt stille når de hører det for første gang. Som utgangspunkt for rundturer er Fondsbu også fin. Eneste problem er at da blir parkeringen rådyr, så det anbefales og ta bussen.

Eneste ulempen med Fondsbu er egentlig også bil: litt for lett å nå. Den trekker en god del festfolk av typen som tar en liten rundtur i fjellet og presterer og glemme igjen ytterjakken på en hytte underveis (ja: en slik en traff jeg på en gang, det var riktignok på Gjendebu) :) Det er selvsagt ikke hytta's egen feil at det blir blandet publikum og ikke kan det være forbudt å feste litt heller. Men: Jeg har som regelt sovet i hovedhytta og alle de folkene som nyter en pils og en pils og en pils ... må jo ofte på do om natten. Og hver gang en dør som ikke kan lukkes rolig. Det blir urolig søvn og det er mindre gøy hvis man neste dag skal gå langt.

Ellers synes jeg hytte og natur er komplementære. Jeg har fine minner fra mine mange turer: nesten alltid alene. Jeg har like mange fine minner fra hyttene: koselig prat ved middagen og senere i peisestuen.

og når det gjelder macho-menn: det er vel dem som skryter av seg selv og gjør det på en slik måte at andre i forhold blir latterliggjort eller i hvert fall bagatellisert. Ofte visse lett diskrimerende, spøkefullt brakt, 'spark' mot kvinner. Det var en som fortalte meg en gang at man bør passe på med hva folk sier som spøk: det sier mer om hva personen egentlig mener enn det virker som.

Det er mye jo mye forsiktig skryting her på Fjellforum også, men de fleste prøver i hvert fall å presentere det på en indirekte måte. At alle skjønner hva de egenlig vil si ....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå er ikke akkurat veggene på Fondsbu de best isolerte. Det er så lytt der at du nesten kan høre hva slags tannkrem naboen har. :) Det er alt for lite med bare en dame og herredusj i hovedhuset. Når det er sagt så er det ikke mange plasser jeg føler meg hjemme så til de grader som hos Solbjørg. Halvdan Sivertsens " Førr ei dame " må være skrevet til henne. Absolutt ingenting er noe problem. Hennes vare stev og sang etter middagen spisser et ellers utmerket måltid på en slik måte at gjestene føler at her er det noe helt spesielt. Når utendørs badestamp kommer på plass blir det "hjælma". 8)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er mye jo mye forsiktig skryting her på Fjellforum også, men de fleste prøver i hvert fall å presentere det på en indirekte måte. At alle skjønner hva de egenlig vil si ....

Indirekte tale er typisk akademisk jåleri, altså en form for skryt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sang etter maten?! Da er i hvert fall Fondsbu bannlyst for mitt vedkommende.

Det er ikke allsang heldigvis, men det er vertinnen som fremfører en stilig sang. Jeg synes det var fint å høre på og det gjorde oppholdet veldig positivt.

Jeg synes turisthytter er et ypperlig alternativ på vinterturer, slik at du kan gå på ski med lett sekk og få tørket klærene. Og du kan sitte opp lenge etter at det har blitt mørkt. Det er også kjekt for korte helgeturer, slik at du slipper å tenke så mye på hva du skal pakke og kan gå lett og derfor gå større avstander. Telt foretrekker jeg for lengre turer sommerstid, siden det gir større frihet i hvor du skal gå, hvor lange dager og hvor du skal overnatte. Det åpner også for områder uten hytter. Og du står fri til å spise/sove når du vil og blir ikke plaget av snorking av andre. Og sjansen for å fange fisk fra en teltplass er som regel stor.

Jeg har bodd i telt i mange år før jeg ble medlem i DNT, men nå er jeg medlem og jeg bruker hyttene flere ganger i året. Men som noen sier, er det ikke spesielt billig, selv ikke i ubetjente hytter. Men når det er fult på hytta, fortrekker jeg allikevel å betale litt mer for 2 mannsrom fremfor å ligge på sovesal hvor det alltid er minst en som snorker.

Jeg har blandede følelser om turisthytter som ligger ved veien og tilbyt fast opphold. De tiltrekker en annen type personer og det pleier å gjøre det mindre hyggelig. Du føler at gjestene har mindre til felles. Jeg har fått sans for ubetjente/selvbetjente hytter hvor du faktisk må gå et godt stykke før du kommer dit. Også noen av de ubetjente hyttene i oslomarka er veldig koselige.

Linda

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
........... Det var en som fortalte meg en gang at man bør passe på med hva folk sier som spøk: det sier mer om hva personen egentlig mener enn det virker som. .......

Kjell-Erik, det har ikke slått deg at den som fortalte deg det, kanskje er en akademisk tørrpeis, totalt blottet for ironi/selvironi og glimt i øyet :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.