Gå til innhold
 • Bli medlem

Lisa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  65
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Fjellski. Lang anmarsj til foten av fjellet, og en lang rygg. Får fort gnagsår av annet Galdebergstinden derimot er genial for rando/telemark! Da er det bare det lille strekket over vannet som er kjipt for føtta.
 2. Har hatt Trango Evo i et snaut år og det er rett og slett ingen tupp igjen. Vanntettheten er heller laber og. Har vært veldig fornøyd med den, helt til den begynte å rakne etter et halvt års bruk. Så hvis du skal bruke skoa mye og tinderangle + bre, så kjøp Scarpa Triolet. Kjøpte fra Chamonix for ikke så lenge sida. En litt stivere støvel, men av lær istedenfor syntetisk som Trangoen har. Fint å ha på bre, tinderangling og lignende. Holder forhåpentligvis litt lenger enn et år og. Henger meg på Knadne her!
 3. Jo, mykere fjær går jo, men det er jo en stivere og tyngre binding enn rottefella cobra f.eks selv om man har den mykeste fjæra som passer din vekt. Min personlige mening er i alle fall at NTN er noe man kanskje bør vurdere etter en sesong på cobra. Da får du i alle fall lært deg inn telemarkteknikken godt nok. Spørs jo om du har knallsolide lår, da kan man jo peise på med NTN. Men telemark er jo tyngre enn rando/alpinkjøring, og da er det kanskje like greit å få en litt mykere overgang med å gå på cobraen.
 4. Vel, du kan jo på en måte montere alle slags type bindinger på alle slags type ski om du vil. Det er jo en tung binding, men hvis du er vant med å gå på rando så er det vel ikke noe problem. Hvis du er nybegynner på telemark vil jeg ikke anbefale NTN, da bør du heller gå for type rottefella cobra eller voile switchback. NTN er knallstabilt å kjøre med og presist, men tungt hvis du aldri har stått på telemark før. Vanskelig å få til ordentlig teknikk hvis du har en for stiv binding. Skimessig så kanskje K2 Wayback (Lettkjørt ski med god innsving. Ikke pudderplanker over 100mm da) eller Vö
 5. Tror man bør legge skia på hylla for denne sesongen: [Hidden Content]
 6. Ifølge Leslie Ayres og en liten artikkel i Valdres så bør man ikke gå på Flya! Selvfølgelig så er skredfaren større nå som det er varmt, og den vil minskes litt utover i helga siden det blir. Men fortsatt ikke totalt forsvarlig å gå på topptur nå. Jeg har ikke vært der oppe, men jeg avlyste turen min i pinsa. Jeg skulle på forskjellige tinder der oppe, men tar rett og slett ikke sjansen. Hvis du er veldig forsiktig så går det nok greit, men da må du gå tidlig om morran! Ikke gå midt på dagen når det er rundt 4-5 grader, da begynner det å bli skummelt.
 7. Jeg har tenkt meg opp på Flya i helga + mandag for å gå på Kalvehøgder, Kalveholoer og Rasletinder. Men nå som det er så mye snøsmelting og så gruelig varmt er jeg usikker! Ifølge YR så skal det bli et par minus og et par varmegrader midt på dagen både lørdag og søndag. Jeg håper at det skal gå bra, og at det skal være skare til en viss grad. Noen innvendinger? Regner med at det er relativt stor skredfare nå?
 8. Jeg skal på kitekurs på Fondsbu i palmehelga (lørdag og søndag), og det hadde vært artig å fått med flere!! Kom kom, Nolimits holder kitekurset Du melder deg på via Fondsbu!
 9. Jeg ville ikke anbefalt deg Torfinnstindane om vinteren, det er klatring og rappelering + ofte mye skumle renner og is. For noen år siden gikk en far og sønnen hans traversen sammen i januar, og sønnen tråkka feil og datt ned i ei renne. Husker ikke om det var mellom Austre og Midtre, eller Midtre og Vestre. Ganske ambisiøst å gå hele traversen om vinteren, og da burde du i så fall ikke gå alene. Noen nevnte Uranostind, og det er den ultimate skitoppen!! Eller så kan jeg anbefale Sagi eller Slettmarkskampen. Galdeberg og, men ikke en like alpin topp da. Det er vel de jeg kommer på i s
 10. Jeg anbefaler på det sterkeste å anskaffe seg fjellski dersom det er 2000-meterstopper dere skal på. Det er sjelden det er oppkjøtrte løyper på høyfjellet. Rundt de store turisthyttene er det det, men om du begir deg ut på lengre turer så må du nesten på breiere ski enn langrennski. Folk har sagt bæreevne og stabilitet, og det er veldig viktig hvis du kommer deg ut i laussnø, eller på skareføre der du har bruk for stålkanter. Noen sier å kjøpe fjellski på finn.no, og da får dere mest sannsynlig helt feil spenn og skigleden forsvinner. Viktig med riktig lengde og spenn! Invester i n
 11. Tusen takk!! Håper på å bli frisk igjen snart:) Ski og klatring blir lagt på hylla en liten stund!
 12. Det var collateral som er på innsiden av albuen. Der albuen er vendt inn mot kroppen på en måte. Ja de sa 4-6 uker, men jeg bare lurer på om når det eventuelt er trygt å klatre igjen? (med tanke på ingen smerter etter 4-6 uker eventuelt.)
 13. Jeg buldra og var så uheldig at når jeg hoppa ned, så kom armen først i fallet. Det resulterte i et nesten avrevet leddbånd i albuen, og jeg lurte på om noen har erfaringer med en slik skade? Det skal visst være lega om 4-6 uker. Jeg er bare nysgjerrig om når jeg kan klatre igjen, noe som jeg ikke fikk et fasitsvar på legevakta. Hvis noen har erfaringer med dette, skyt løs! Det hadde hjulpet en rastløs sjel veldig:)
 14. Det er skrevet litt om dette i de siste innleggene lagt ut her, men som sagt så er det en del snø på 2000-meterstoppene. Svartdalen er vel verst nå. Jeg var på Fondsbu forrige helg, og helga før, og da jeg dro forbi Torfinnsbu med båten så lå snøen langt ned. Det spørs hvor villig du er på å møte på snø på toppen. Hvis det er fint vær og ikke sludd og faen, så er det jo helt greit å gå på topper! Men skal du på alpine topper vær forberedt på glatte sva! Jeg ville ikke satsa på Falketind f.eks nå.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.