Jump to content

Lisa

Aktiv medlem
 • Posts

  65
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lisa

 1. Fjellski. Lang anmarsj til foten av fjellet, og en lang rygg. Får fort gnagsår av annet Galdebergstinden derimot er genial for rando/telemark! Da er det bare det lille strekket over vannet som er kjipt for føtta.
 2. Har hatt Trango Evo i et snaut år og det er rett og slett ingen tupp igjen. Vanntettheten er heller laber og. Har vært veldig fornøyd med den, helt til den begynte å rakne etter et halvt års bruk. Så hvis du skal bruke skoa mye og tinderangle + bre, så kjøp Scarpa Triolet. Kjøpte fra Chamonix for ikke så lenge sida. En litt stivere støvel, men av lær istedenfor syntetisk som Trangoen har. Fint å ha på bre, tinderangling og lignende. Holder forhåpentligvis litt lenger enn et år og. Henger meg på Knadne her!
 3. Jo, mykere fjær går jo, men det er jo en stivere og tyngre binding enn rottefella cobra f.eks selv om man har den mykeste fjæra som passer din vekt. Min personlige mening er i alle fall at NTN er noe man kanskje bør vurdere etter en sesong på cobra. Da får du i alle fall lært deg inn telemarkteknikken godt nok. Spørs jo om du har knallsolide lår, da kan man jo peise på med NTN. Men telemark er jo tyngre enn rando/alpinkjøring, og da er det kanskje like greit å få en litt mykere overgang med å gå på cobraen.
 4. Vel, du kan jo på en måte montere alle slags type bindinger på alle slags type ski om du vil. Det er jo en tung binding, men hvis du er vant med å gå på rando så er det vel ikke noe problem. Hvis du er nybegynner på telemark vil jeg ikke anbefale NTN, da bør du heller gå for type rottefella cobra eller voile switchback. NTN er knallstabilt å kjøre med og presist, men tungt hvis du aldri har stått på telemark før. Vanskelig å få til ordentlig teknikk hvis du har en for stiv binding. Skimessig så kanskje K2 Wayback (Lettkjørt ski med god innsving. Ikke pudderplanker over 100mm da) eller Völkl Gotama (breiere flate, og bedre i laussnøen). Sjekk ut K2 Coomback og.
 5. Lisa

  Pass på!

  Tror man bør legge skia på hylla for denne sesongen: http://www.avisa-valdres.no/nyheter/2010/05/20/-advarer-mot-ferdsel-i-fjellet-.aspx
 6. Ifølge Leslie Ayres og en liten artikkel i Valdres så bør man ikke gå på Flya! Selvfølgelig så er skredfaren større nå som det er varmt, og den vil minskes litt utover i helga siden det blir. Men fortsatt ikke totalt forsvarlig å gå på topptur nå. Jeg har ikke vært der oppe, men jeg avlyste turen min i pinsa. Jeg skulle på forskjellige tinder der oppe, men tar rett og slett ikke sjansen. Hvis du er veldig forsiktig så går det nok greit, men da må du gå tidlig om morran! Ikke gå midt på dagen når det er rundt 4-5 grader, da begynner det å bli skummelt.
 7. Lisa

  Snøforhold NÅ

  Jeg har tenkt meg opp på Flya i helga + mandag for å gå på Kalvehøgder, Kalveholoer og Rasletinder. Men nå som det er så mye snøsmelting og så gruelig varmt er jeg usikker! Ifølge YR så skal det bli et par minus og et par varmegrader midt på dagen både lørdag og søndag. Jeg håper at det skal gå bra, og at det skal være skare til en viss grad. Noen innvendinger? Regner med at det er relativt stor skredfare nå?
 8. Jeg skal på kitekurs på Fondsbu i palmehelga (lørdag og søndag), og det hadde vært artig å fått med flere!! Kom kom, Nolimits holder kitekurset Du melder deg på via Fondsbu!
 9. Jeg ville ikke anbefalt deg Torfinnstindane om vinteren, det er klatring og rappelering + ofte mye skumle renner og is. For noen år siden gikk en far og sønnen hans traversen sammen i januar, og sønnen tråkka feil og datt ned i ei renne. Husker ikke om det var mellom Austre og Midtre, eller Midtre og Vestre. Ganske ambisiøst å gå hele traversen om vinteren, og da burde du i så fall ikke gå alene. Noen nevnte Uranostind, og det er den ultimate skitoppen!! Eller så kan jeg anbefale Sagi eller Slettmarkskampen. Galdeberg og, men ikke en like alpin topp da. Det er vel de jeg kommer på i slengen i den delen av Jotunheimen!
 10. Jeg anbefaler på det sterkeste å anskaffe seg fjellski dersom det er 2000-meterstopper dere skal på. Det er sjelden det er oppkjøtrte løyper på høyfjellet. Rundt de store turisthyttene er det det, men om du begir deg ut på lengre turer så må du nesten på breiere ski enn langrennski. Folk har sagt bæreevne og stabilitet, og det er veldig viktig hvis du kommer deg ut i laussnø, eller på skareføre der du har bruk for stålkanter. Noen sier å kjøpe fjellski på finn.no, og da får dere mest sannsynlig helt feil spenn og skigleden forsvinner. Viktig med riktig lengde og spenn! Invester i nye fjellski, og da vil dere få optimalt ut av turene! Feller er viktig om du skal på topper, og det er litt bedre med feller på fjellski enn på langrennski etter min mening. Noen topper vinterstid jeg vil anbefale er Galdebergstinden (1000 meter med nedkjøring!), Uranostind (ypperlig skitopp) eller Langeskavlstinden!
 11. Tusen takk!! Håper på å bli frisk igjen snart:) Ski og klatring blir lagt på hylla en liten stund!
 12. Det var collateral som er på innsiden av albuen. Der albuen er vendt inn mot kroppen på en måte. Ja de sa 4-6 uker, men jeg bare lurer på om når det eventuelt er trygt å klatre igjen? (med tanke på ingen smerter etter 4-6 uker eventuelt.)
 13. Jeg buldra og var så uheldig at når jeg hoppa ned, så kom armen først i fallet. Det resulterte i et nesten avrevet leddbånd i albuen, og jeg lurte på om noen har erfaringer med en slik skade? Det skal visst være lega om 4-6 uker. Jeg er bare nysgjerrig om når jeg kan klatre igjen, noe som jeg ikke fikk et fasitsvar på legevakta. Hvis noen har erfaringer med dette, skyt løs! Det hadde hjulpet en rastløs sjel veldig:)
 14. Det er skrevet litt om dette i de siste innleggene lagt ut her, men som sagt så er det en del snø på 2000-meterstoppene. Svartdalen er vel verst nå. Jeg var på Fondsbu forrige helg, og helga før, og da jeg dro forbi Torfinnsbu med båten så lå snøen langt ned. Det spørs hvor villig du er på å møte på snø på toppen. Hvis det er fint vær og ikke sludd og faen, så er det jo helt greit å gå på topper! Men skal du på alpine topper vær forberedt på glatte sva! Jeg ville ikke satsa på Falketind f.eks nå.
 15. Jeg var i Jotunheimen de to forrige helger, og det er en del snø. Jeg jobber på Fondsbu og ifølge breførerne så sa de at det var en del snø i Koldedalen. Du må forberede deg på å møte snø med andre ord. Selv om det er meldt fint vær veit man aldri om Morka-Koldedalen. Været snur der hele tida fra skinnende sol til øsende regnvær. Men jeg ville dratt opp, og hvis det virkelig er ille kan du bare legge om ruta og gå på en annen topp! Falketind kan jo være ganske utsatt hvis det er snø og is på høsten.
 16. Som dere sier så er det veldig fint i fjellet om høsten, men det med nysnø må tas i betraktning. Jeg var i Jotunheimen seinest forrige helg, og da var det allerede en del snø i Svartdalen og på de toppene + topper rundt Eidsbugarden (Galdebergstinden, Uranostind, Falketind og alle de der.) Spørs hvor lyst du har til å møte på snø på toppen da! Det blir jo bare mer og mer jo lenger du venter, så jeg ville anbefalt å dra opp før oktober og. I oktober begynner været å bli ganske varierende, og som regel er det en del møkkavær i Jotunheimen om høsten. Det varierer jo fra år til år, men som regel er det det. Jeg ville venta til vinteren jeg!! Mange flotte skitopper å ta da!! Anbefaler Galdeberget med 1000 meter frikjøring!! Eller sommeren selvfølgelig da =)
 17. Haha, det er bare artig det! (til en viss grad). Men jeg må si at jeg likte bedre å være festivaldeltager! Var det i fjor, og hadde det mye mer artig da. Ble ikke så jævlig sliten. Det er tider vi aldri legger oss, fordi noen ganger må vi på jobb 6.30. Hehe.
 18. Haha vi begge jobber på Fondsbu =) Da sier du at jeg så mer stressa ut?
 19. Ja, vi var sykt heldige med været! Begynte å bli dårlig vær etter turen vår var ferdig
 20. Det ble masse bilder, og jeg kan vel legge ut noen flere =)
 21. Turen vår ble vellykka, men det ble litt mindre topper enn det jeg hadde forventa! Venninna er ikke helt toppturfreak, hun får ikke helt suget av å gå på topper. Vi gikk i alle fall slik: Turtagrø-Fanaråken-Skogadalsbøen-Leirvassbu-andre dagen Kyrkja-Gjendebu-Fondsbu. Vi skulle jo gå på Visbretinden fra Kyrkja og over Langvasshøe, men det ble nok bare Kyrkja. Venninna sa når vi hadde kommet over Kyrkjeoksle at hun var relativt lei av å gå i ur, og det var jo forståelig for det var mye ur oppi lia for å si det slik. Så vi tok en avstikker ned til stien fra Gjendebu til Leirvassbu og gikk tilbake igjen der. Kyrkja var flott, men det hadde vært utrolig artig å ha fått meg seg Visebretinden og! Vi var i god form, men venninna får ikke helt det draget av toppturer. Det er jo selvfølgelig ok! Da vi gikk fra Leirvassbu til Gjendebu klarte jeg å vrikke foten slik at jeg måtte gå på vrikka fot i 2 timer, så ingen tur til Fondsbu/Galdebergstinden dagen etter nei! Det ble båt, buss og båt. Ellers var det en fantastisk tur, og vi hadde bare masse deilig vær! Vi fikk også nakenbada 1300 moh i Langvatnet, så det var balsam for sjela Kjenner at jeg begynner å bli litt smålei hytte-til-hytte, så neste sommer blir det mer topper! Fikk gått Torfinnstindtraversen tidligere i sommer, og det anbefales på det sterkeste! Noen topper ble det i sommer, men har lyst på mer til vinteren og neste sommer Fjellene står der fortsatt, og jeg skal bestige de seinere med eller uten andre mennesker!
 22. En venninne og jeg var med Henning og Odd Eivind på traversen!! Anbefales!! Ordentlige kara, og det var kjempegøy! Måtte neste sommer bli enda bedre for dere!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy