Jump to content

Vil blanding av ull og syntetisk beholde lukthemmende egenskaper?


Annetteh

Recommended Posts

Skal på en lengre tur, og har bestemt meg for å gå for mest mulig ull siden det er mest luktfritt. Noen som vet om blanding av ull og syntetisk vil beholde den samme lukthemmende egenskapen? Ser at det finnes en del med blanding av for eksempel ull og technell.

Link to comment
Share on other sites

Annonse
  • 2 months later...

Alt koker etter min erfaring ned til temperatur og/ eller aktivitetsnivå. Blir man svett eller oppholder seg tilstrekkelig i passe/ litt varmere enn passe vær så kommer lukta snikende uansett egentlig. Når det er sagt så lukter superundertøy harskere enn ull så og si bestandig. 3-4 dager bør imidlertid gå greit dersom man er relativt nydusjet ved avreise. 
 

Forventer du å fryse mye? Isåfall er det ull for alle penga. Hvis du forventer mer variert vær og i tillegg forventer å være i stor aktivitet ville jeg valgt superundertøy. Avslutningsvis vil jeg tilføye at man lukter menneske når man er i naturen. Sånn er det bare i mine øyne. Lukt blir vel kun et problem dersom man drar på telttur med ens bedre halvdel, men da er jo hun i samme situasjon som deg hvilket utligner problematikken noe.

Edited by Skaubjønn på truger
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Korte svaret fra min side er: Nei. Ull-mix holder mye lenger enn kun synt eller kun bomull, men ved bruk lenge nok er det vanskelig å unngå at tskjorta lukter på utsatte plasser.

På Island-kryssingen min i 2022 hadde jeg to ullmix t-skjorter (Norrøna Falketind equaliser) som jeg byttet litt på. Den som ikke ble brukt ble gjerne skylt og vasket litt der jeg kunne.

Jeg tror det ville vært uungåelig med 100% ull også.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy