Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei.
Kjøpte meg nettopp en Primus Primetech som jeg vil ha med meg på tur, tenkte å teste den hjemme men siden jeg er nybegynner med primus og gassbeholder så trenger jeg litt hjelp.
Har kjøpt to gassbeholdere, en stor og en liten, 2 forskjellige merker. Koblet på den store, men ingenting skjer, ingen lyd og vil ikke tennes. Skrur av gass og bytter beholder. Når jeg skrur  på den minste så begynner den å lage fssss-lyd og gass slipper ut, er beholderen ødelagt? Er det noe galt med primusen kanskje? 
 

Noen her med erfaring som kan hjelpe? 😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvilke merker er de beholderene? Det er kjent at gassbokser av merket Coleman kan ha slike problemer du beskriver på enkelte brennere - altså at ventilen ikke åpner.
Den minste boksen høres ut for å fungere riktig. Det er helt normalt at den slipper ut litt litt gass når du skrur boksen på, det skal stoppe når du har skrudd ordentlig til.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den største er Coleman ja, den andre er Jetboil. Synes bare Jetboil slapp veldig mye lyd og gass ut at jeg ble engstelig 😂 Da må jeg prøve igjen tenker eg. Tusen takk for hjelp så langt 👍

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
35 minutes ago, Overland said:

Den største er Coleman ja, den andre er Jetboil. Synes bare Jetboil slapp veldig mye lyd og gass ut at jeg ble engstelig 😂 Da må jeg prøve igjen tenker eg. Tusen takk for hjelp så langt 👍

Coleman, ja. Jeg har samme problemet med min brenner, kan ikke bruke Coleman-bokser. Det er ikke noe galt med brenneren din, det er Coleman som vil at du skal bruke Coleman brenner :-) .
Så kutt ut
de boksene. Biltema-gassbokser fungerer utmerket, og er rimelige.
Hvis du skrur boksen hurtig og bestemt inn til den stopper, skal det ikke komme så mye gass ut. Men litt er som sagt normalt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som Skjult lenke - logg inn for å se densier. En del brennere er ikke kompatible med Colemanboksene. "Nåla" som skal sørge for at gassen kommer ut treffer ikke langt nok ned på disse boksene. Jeg fant ut av det på en femdagerstur på Hardangervidda. Ikke særlig moro. Ingen flere colemanbokser på meg ;-)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Overland skrev (48 minutter siden):

Synes bare Jetboil slapp veldig mye lyd og gass ut at jeg ble engstelig

Hvis det ikke stopper når du har skrudd den helt fast, så er antakelig justeringsventilen åpen. Skru den igjen. Hvis det ikke er mulig å få stoppet susingen å den måten er det noe som er feil. Hvis du er ute og det ikke er åpen flamme/gnister rett i nærheten (innenfor en meter eller to) er det ikke farlig om du slipper ut en del gass. Du bør heller ikke sitte og røyke om du driver med den risikosporten. Det er som med røyking og asbest: Røyking og propan-/butangass samtidig kan være helseskadelig.

 

;-)

Endret av Skogens Stønn

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Pass på å hold boksen mest mulig oppreist når du skrur boksen av/på, skru også boksen "bestemt" på, ikke "sakte og fiklete", da blir det som puffer ut minst mulig.

Jeg får en Coleman C500 boks til å fungere på min Primetech, men må skru regulatoren bitte litt mer fast på boksen enn jeg strengt tatt liker. Er forsiktig når jeg strammer på slutten, og jeg hører faktisk ikke at det puffer noe ut i det hele tatt.

På grunn av regulatoren er det viktig å huske at justeringen må minst dreies 2 runder før den åpner. Primetech brenneren må være blandt de mest lydløse brennerne som finnes, det er omtrent kun på full guffe at du hører den. Derfor må du også skru det som kan virke som veldig mye opp for å høre om det kommer noe ut av brenneren, men kommer det gass der, vil det også lukte "litt fis".

Leser du på Coleman beholderen, så står det også "Camping GAZ" på den, men bare på den Tyske teksten... Det er nok dette som er den egentlige forklaringen. Saker fra Camping GAZ har oppigjennom tiden laget mye forvirring for en og annen stakkar med ting som ikke passer overens... Så ser du navnet, ta den ved siden av som det ikke står det på.. 

Bokser fra Biltema og Jula fungerer helt fint og de er rimelige. Veldig mye av gassbeholderne lages i Korea og merkes med alle mulige brands, disse fungerer fint. Camping GAS er lagd i Frankrike..

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Lärte mig og att Colemanbokser ikke fungerer på mitt Optimus Vega. Förste natten i telt på NPL-tur... Men fanns som tur var gott om hytter etter hvert :)

 

Löste att nesten alle gassbokser i hele verden lages samma fabrik i Korea, utenom just Coleman och tydligvis Camping Gaz. Det ska visst vara samme standard, men men. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk for godt utfylte svar alle sammen  🤩 er ikke så lett å vite når man er nybegynner 😂 
Har ikke testet igjen enda, får se iløpet av morgendagen. 
 

Takk 🤩

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har OPtimus Vega og har brukt Coleman boksene mange ganger. Har fungert fint på min. Både vanlig versjon og vinterversjon. Måtte stramme den litt hardere enn vanlig.
Bruker mest Biltema bokser men også der holdt på å få bomtur en gang. SKulle inn i Gautefall med packraft. Hadde ikke pakket sekken helt ferdig når jeg dro så noe lå løst i bilen. Hadde to Biltemabokser som var nye liggende. Tilfeldigvis tar jeg og tester de og den første jeg tester fikk jeg ikke gass ut av. Så etter det så har jeg begynt å teste at boksene slipper gass til brennern når jeg har kjøpt nye. Var midt på sommern og hadde alltids fått brukt bål men det var varmeperiode og 30 grader så det var litt tørt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da har jeg fått testet mer, og fått det til 👍 supert! Gleder meg til å teste mer fremover 😍 
Veldig flott og stillegående Primus! Koker kjapt opp vann. 
 

Tusen takk for all hjelp til en nybegynner 😇

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Chris B.
   Etter en tur i fjor forsvant brenselflaska mi med tilhørende pumpe. Derfor er jeg dessverre nød til å kjøpe en ny. Problemet er at jeg finner ingen butikk som kun selger pumpe, kun brenner med flaske/pumpe sammen. Jeg trenger både pumpe og ei flaske så kan godt være pakke, men brenner har jeg. Brenneren er en primus omnifuel. Noen som kan hjelpe? 
  • Gjest fightingfalcon
   Av Gjest fightingfalcon
   Hvilken type fuel bruker folk til primusene nå som vinteren kommer?  Jeg er mest vant med gass, men har brukt primus powerfuel og colemanfuel da dette
   har vært det de har hatt på sportsbutikkene. Jeg ser folk handler både på biltema, felleskjøpet og bensinstasjon? Er alt dette 4 takts alkylatbensin, eller er det
   forskjeller? jeg prøvde å finne litt om det på forumet. Jeg leste at noen hadde dårlig erfaring med Cirkle K sin alkylatbensin.
   Prisforskjellen er jo betydelig mellom de forskjellige produsentene. Jeg ser at powerfuel kostet 119,- pr liter sammenlignet med biltema sin til 34,90,- ?! 😮
    
  • Av Stian86
   Hei
   Jeg har en ca 10 år gammel Omnifuel, har byttet O-ringer og vedlikeholdt den etter behov. Tenkte jeg skulle ta en grundig service på den nå pga dårlig effekt og pumpe som lader trykk dårlig. Så jeg demonterte alt som kunne demonteres , men jeg åpnet den "bittelille" skruen på den "metallvinkelen" tok løs den og dro ut den svarte "plastmutteren" som man skrur slangen på brenneren til. Når jeg dro ut den så fant jeg bare rester av blå gummi vet ikke om det er en pakning eller o-ring som har sittet der. Noen som kan hjelpe meg, nå lekker ihvertfall pumpa/flaska som ei sil. Hvilken pakning/O-ring. På de "sprengskissene" jeg har sett er ikke denne delen demontert. Legger ved et bilde så dere skjønner hvor jeg mener.

   Er det forresten noen som har eller har link til manual/tegninger på Onifuel v1, kan ikke finne den på primus sine hjemmesider. 
    
  • Av beateoh
   Jeg er på tur og i går begynte det å sprute fra primusboksen når jeg skulle feste på brenneren, og det sprutet ut en stund, slik at jeg fikk innholdet på hender/ansikt, klær og koleutstyr. Noen som har opplevd noe lignende og/eller vet hva årsaken kan være? Er brenneren trygg å bruke i dag? Turte ikke bruke den mer i går, har ikke så mye erfaring med primusgass at jeg vet om det er fare for brann eller eksplosjon eller ingenting?
  • Gjest fightingfalcon
   Av Gjest fightingfalcon
   Hei! Sommersesongen er her snart og jeg tenkte å skaffe meg en litt større gassbrenner som egner seg til mer 
   enn å koke vann. Jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg skal velge en primus easyfuel eller en msr windpro. De er i ca. samme prissegmentet. Er det noen som 
   favoriserer den ene over den andre? Begge ser knall ut, men er en vinglepetter på valg 😅
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.