Jump to content
IGNORED

Poeng med glidelås som kan åpnes hele veien på bukse?


ubernoob
 Share

Recommended Posts

Jeg har funnet to bukser jeg vurderer, og eneste forskjellen er at den ene har glidlås hele veien ned, mens den andre har en kortere glidlås for ventilasjon. Er det noe poeng med en lang glidlås? Jeg har ikke savnet det før, men jeg har kanskje gått glipp av noe? Den korte glidlåsen har vel tilstrekkelig ventilasjon og den lange er vel bare mer risikoutsatt for vanninntrengning?

Hidden Content

Hidden Content

Glidlås som vist på bildene under:

Hidden Content

Hidden Content

 

Bakgrunn: Jeg har fram til nå hatt en turbukse som ikke er vanntett (syntetisk), og ekstra regnbukse i sekken. Det har fungert fint, men vil bytte de to ut for å spare vekt med en allround-bukse som tar unna alt regnvann, men også ikke blir for klam når det er opphold. Den skal ikke brukes på vinterstid. Min erfaring er at softshell slipper for mye vann gjennom om det regner mye, så jeg vil ha en skallbukse. Bergans romsdal ser ut til å være gunstig med tanke på pris og kvalitet. gore-tex ser ut til å være mye dyrere. 

Link to comment
Share on other sites

Fordelen med hel glidelås er første når du skal ta av og på buksen uten å ta av skoene. I tillegg vil det også i mange tilfeller føre til at du får "drop seat"-funksjon. Da kan man gjøre sitt fornødne uten å ta buksen helt ned på anklene. Veldig praktisk i surt vær.

Min erfaring er at vanntette bukser blir klamme hvis man er litt varm eller er i aktivitet. Jeg bruker derfor nesten utelukkende softshell. Om det regner tar jeg regnbukse på. Det må gjøre i tide om det skal være noe vits. En regnbukse som er lett å ta av og på er derfor viktig. F.eks. en med glidelås i full lengde.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror jeg ville prøvd buksene, for på meg virker det som at den buksen med det lengste glidelåset har trangere passform. Det ser ut sånn både på dine bilder og på bildene på XXL. Den passformen på den ene buksen der kan jo slite med å gå utenpå et par høye fjellstøvler, og da er det jo nesten bare i veien..

Personlig ser jeg ikke helt nytten av et glidelås som ikke kan dras helt opp til midjen. Greit at det er lufting, men usikker på om man trenger lufting hele veien ned. Jeg liker personlig litt mer løs passform, men det er vel smak og behag..

 

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Hadde samme tanker som deg og gikk til innkjøp av Bergans Trango pants som hadde glidelås hele veien. Lett å få på uten å ta av støvler og kan lufte så mye eller lite du vil. Den er imidlertid veldig tett og heller ikke behagelig å bruke uten longs under. 

Min bruk har derfor mest vært til utenetter på vinteren og dagsturer om jeg forventer mye basing i snø. Det samme for de andre årstidene vist jeg forventer mye nedbør.

Ikke så behagelig på lange turer på sommeren synes jeg. Da har jeg som @Prebb også nevner, gått tilbake til god turbukse og lett regnbukse over ved behov. 

Link to comment
Share on other sites

For ventilering/lufting er min erfaring at utvendig glidelås på låra er mer en godt nok for å få ut varme. Selv ligger jeg en rett passform på bena da jeg får buksa lettere over de fleste støvlene jeg har. Foretrekker vel i stort selv softshell på de fleste av mine turer grunnet generelt bedre bevegelighet, behageligere, lufter bedre og bli mindre klam. Skallbukser har for meg et mer snevert bruksområde og er vel mest aktuelt på vinteren. 
 

Når det er sagt syntes jeg Bergans ofte gir mye for pengene kontra endel andre merker og de har mer fornuftige priser

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy