Jump to content

ubernoob

Aktiv medlem
 • Posts

  139
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ubernoob

 1. Fungerer fint på Fenix 6x, så den gjør garantert det også på 7. Det er ikke store forskjellen på klokkene.
 2. Kan ikke noe om hundehold, men hvis du setter inn i fond med en gjennomsnittlig avkastning på 8% pr år (som er det man typisk regner på pensjonsfond), så vil det se sånn ut. PS: Siden jeg har forutsatt at man også setter inn penger første dag man får hund er det til sammen 16 innskudd og ikke 15: Edit: Forsikringen vil øke i verdi, men har ingen data på det, så vet ikke hva man må regne som kostnader der. Men har du råd og villig til å ta risikoen, så kan du komme godt økonomisk ut av det. Vel og merke om du også er villig til å avlive hunden for å gjøre regnestykket lønnsomt. Edit2: Hvis du også øker innskudd i takt med økt forsikringspremie så vil jo du ha en enda større avkastning. Disclaimer: Jeg kan ikke spå fremtiden og garantere avkastning på fond
 3. Flaskene for flytende honning er små og fine for både olje og flytende smør.
 4. Ser ut som de fortsatt bruker PU i mellomsålen. XXL har forøvrig Walk king/queen på tilbud nå, men i teksten står det "Ny, lett mellomsåle av stabiliserende PU-materiale kombinert med lett EVA." [Hidden Content]
 5. Du kan kjøpe en kullmonoksidalarm og ha i teltet: [Hidden Content] Har brukt primusen mye uten og det har gått fint, men fant til slutt ut at better safe than sorry. Spesielt på høst/vinter hvor jeg kosefyrer mer. Veier ikke mye og tar ikke mye plass.
 6. Jeg har Wiglo LT4 og fornøyd med det, Spesielt siden barn sjelden ligger stille i soveposen og vil bevege seg litt rundt. Da er det fint med litt takhøyde og god plass. Skal begge de voksne bære sekk (eller en med bæremeis)? Skal barna bære soveposene selv? Skal dere gå langt? Vi har kvadratiske liggeunderlag og liker at det er mye fortelt. Skulle jeg valgt noe annet, så måtte det blitt noe som Lofoten Trek 5 Camp tror jeg: [Hidden Content] Men fortsatt litt smalt i fotenden, dårlig oppbevaring og ser ut til at det er vanskelig å ventilere godt. Det positive er at du sparer en kg og lettere å slå opp. Men hvorfor ikke Wiglo? Hva er det du ikke liker med den? Har du noen preferanser av tunelltelt, selvstående, vekt, slitestyrke osv?
 7. Jeg har vakumpakker og forsåvidt også en ovn som fungerer fint som en tørker. Laget en del jerky, men bare av biff. Ikke av svin og kylling pga salmonella og sånt. Tørker du på høy temperatur (over 74°), eller varmebehandler du det når du tilsetter vann? Det holder vel ikke å bare tilsette kokende vann og vente som med real antar jeg, så det må kanskje putre en stund?
 8. Hey hey hey! Du kan ikke ramse opp masse ingredienser og tro at vi som ikke er kokk klarer å sette det sammen til et måltid! 😅Vi trenger liste over nøyaktig hva og hvor mange gram/dl! Og fremgangsmåte! Og en lokkende tittel på maten! Og et bra bilde! Gleder meg til du kommer med nye spennende retter til oss! 😋
 9. Den skjeen og posen er identisk med den jeg kjøpte fra Aliexpress. Hvor kjøpte du den?
 10. Jeg har lommelerke fra boundless voyage og lang titanskje fra Lixada. Begge kjøpt på aliexpress. Ingen å utsette på kvalitet og hadde kjøpt det igjen. Synes vi burde kjøpe inn 200 kjeler og printe på fjellforum.no. Hadde vært fin gave om man ble sponsor!
 11. Jeg tror det skal betydelig mer til enn det du beskriver. Spesielt siden trykket er så lavt at du ikke klarer å holde flammene i gang. Primusen vil også kjøles relativt raskt ned pga kulden og da får du ikke damp lengre. En silencer holder lenger på varmen, så mulig annerledes der. I tillegg regner jeg med at du lufter godt pga snøsmelting. Om noen har et telt og en primus de vil unnvære burde det testes. Tenne et telys ved siden av primusen. La primusen brenne og bli gode og varme, pumpe maks trykk, slukke og starte den igjen uten flammer. Løpe ut av teltet og lukke igjen. Stå på 50 meters avstand med stoppeklokke. Er teltet igjen tror jeg at man kan få til en eksplosjon. Er teltet åpent med lufting er jeg usikker. Forøvrig ville jeg investert i en CO-måler når du smelter så mye snø med to primuser. Husk at CO ikke går ut av deg idet du trekker frisk luft. Det kan ta timer.
 12. Vet ikke om den er stor nok, men Coop har tilbud på Deuter Speedlite 22/24 liter til 599,- for medlemmer. De har den også på Coop Extra, ikke bare de største Coop-butikkene, men det står ikke i oversikten på nett: [Hidden Content]
 13. Racingsko for klassisk har ofte ikke mer støtte. Heller tvert om da de er bygget lave og har lav vekt. En stivere sko vil ha noe for seg og du kan vurdere en kombisko som ikke er så stiv som en skøytesko, men har likevel mer støtte rundt ankelen. Likevel er det er nok en vanesak og jeg ville anbefale deg å ta et par turer til og sjekke om du ikke får tilbake teknikken igjen. Mine sko til klassisk har like mye støtte som et par joggesko. Bokstavelig talt.
 14. Men spørs hvor mye den rommer opp til kanten hvor den fortsatt kan skrus av og være kjegleformet. Mister sikker 100 ml, og da er det bare 600 ml igjen...
 15. For de som ikke vil ha flaske i soveposen:
 16. Jula har en flaske på tilbud nå til 50 kr og den er kjegleformet. Litt liten, bare 700 ml og litt tyngre enn HydraPak, men spiller ikke så stor rolle med pulk. [Hidden Content]
 17. Jeg bruker fyrstikker, og har med tennstål som backup. Men det finnes jo enklere måter å få ild som ikke krever to hender og hvor man kan beholde vottene på. Lighter peislighter, piezo-tenner (klarer den å tenne rødsprit til forvarming?), elektrisk tenner, stormlighter? Hva er å anbefale, og evt hvile merker?
 18. Hadde forvarmingsrøret vært blankt før start hadde det vært omtrent like blank etter rødsprit og like svart som det du ser med bensin, så det er litt forskjell, men på en brenner som din blir det ikke mye sot. Jeg bruker mest omnifuel med bensin og den har mye gods over der man forvarmer (inkludert en silencer cap) og tilsvarende mye mer sot enn på din brenner, så der forvarmer jeg alltid med rødsprit. Det er jo noe som varierer fra brenner til brenner.
 19. Så lenge du har synlig lys og skilt, evt montert ekstra skiltplate med lys, bryter du ingen trafikkregler. Jeg ville festet den og tatt et par testkjøreturer for å se hvordan den reagerer mot vinden i høy fart. Fest den godt fast så den ikke vibrerer og mot forskyvelser fra siden. Kan være lurt å prøve å snu den også og se om det gir bedre resultat. Evt pakke den inn i søppelsekk så du slipper at den er helt neddynket i veisalt og støv.
 20. Alkylat fra biltema fungerer fint og soter ikke. Luktfrie avgasser kan jeg ikke uttale meg om, men tror det er som all annen 4-takt. Nå vet jeg at jeg nettopp har slått et slag for å bruke beholdere som er ment for formålet, men for rødsprit til forvarming så mener jeg at dette er beste løsning: [Hidden Content] Du trenger ca 2,5 ml (to korte sprut) for å få nok rødsprit til forvarming, så da kan man velge størrelse etter lengde på turen. De er tette, tåler at du klemmer hard, virkelig hardt på dem uten at de lekker, Og jeg har hatt sammenhengen rødsprit på dem i nesten to år uten at det ser ut til at flasken har blitt påvirket av det. Men det er jo forskjell på rødsprit og bensin. Trangiaflasken er stor og dårlig til å sprute inn på puten for forvarming etter hva jeg forstår.
 21. Litt gammel tråd, men for å legge ballen død kan man benytte disse istedenfor brusflasker om man ikke vil benytte aluminiumsflasker. Flasken under er ment for formålet, kan lagres over lang tid, billige, barnesikret og man tar ikke feil av innholdet. Disse fantes neppe da tråden ble startet.
 22. @Friluftsamatørene, lagde du denne pga tråden her? Isåfall gøy at jeg kan inspirere til nye klipp. Og takk for tips om HydraPak. Prøvde å finne den @Marius Engelsen nevnte, men han skrev HydraFlask. Regner med at det var en trykkfeil.
 23. Får ikke næringsinnholdet til å gå opp. Står 54 kcal pr 100 gram. 500 gram ferdigmat (som det står på pakken) gir 270 kcal. Til sammenligning har Real Storfegryte 602 kcal. 🤔 Mulig de satser på mindre pakker for å nå flere folk på korte turer og selge for en lavere pris i butikken. Tilsvarende "rett i koppen". Tipper prisen blir 49,90 kr.
 24. woolpower er superkvalitet og brukt/brukes av militæret. Kan anbefales. De har også størrelsesguide, så du kan måle og se om det er innenfor.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy