Gå til innhold
Brennern

Trøbbel med Optimus Polaris

Anbefalte innlegg

Kjøpte en Optimus Polaris i høst. Etter ca ti timer i bruk er den slarkete som vist på filmen. Var på telttur nettopp, funka bra første 3 nettene, men før fjerde natt i - 20 brant den ustabilt og slukket innimellom. Fikk liksom ikke trykk i flammen heller, men det viste seg at det lakk bensin fra slangen der hvor fyrstikken peker, ikke så kult dette inni teltet. Noen som vet hvor man strammer opp denne slarken og trodde slangene var ganske tette. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

yes, det er en "mutter" under som kan strammes.  Bruk det medfølgende verktøyet og stram godt.  Sørg for at den armen som du regulerer med er ned i hakket/sporet.

Det er helt naturlig at denne løsner etter bruk..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis lekkasjen er akkurat der fyrstikken peker, så må du nok reklamere på dette, da slangen er presset der. Dette kan du ikke reparere selv uten slangepresse. Jeg ville ha fått ny slange.

 

Bensinlekkasje er skumle greier i telt 😳

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Synes brenneren virker noe ustabil. Hvor ofte har dere service / rengjøring på den? Min har brent i ti timer og har husket på å benytte denne magnetsaken før og etter bruk. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hillestaden skrev (På 10.3.2020 den 23.08):

Bensinlekkasje er skumle greier i telt 😳

Ja, det er derfor jeg altid fyrer med parafin dvs. tennveske!! 

Jeg har den gamle Optimus Nova som ligner utrolig på din Polaris. Jeg skulle tro, at regulator delen med hendel og selve brenneren er stort sett det samme. Jeg kan bruke min et par år før den trenger "full service", men primus skal pleies som kvinner: med omhu og kjærlighet. Du må selvfølgelig finne lekkasjen evt ved forskrung på slangen. Hvis ved pressingen er det det ny slange. Men det kan sige langs stålkappen, så du blir lurt.

Min Nova er svensk fremstillet. Elgkalven fikk en Nova noe senere, så vi evt. kunne bytte reservedeler og servicere sammen. Men den var så Kina fabrikeret. der var adskillige problemer med den, så den måtte byttes 2 ganger før vi fik en funksjonell. Ikke altid enkelt å legge produksjon til billig land! 

Økonomer mener, at spesialisering og globalisering dreier sig om at fremstille ting i de land som er bedst til det. Det er ikke sådan. Det blir de land som er BILLIGST pgr. av billig arbeidskraft, dårlig arbeidsforhold, barnearbeide mm. som får jobben. Kvalitet faller i mange tilfelle - i hvert fall over en lenger periode. Fx Fischer ski fra Ukraine med løse stålkanter - aldri sett på de Østrigske.

Elgen 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Kjetil E.
   Siden jeg har en Optimus Polaris tenkte jeg at det kan være greit å ha et sett med reservedeler til den. Kikket litt på XXL, samt spurte i butikken men de kunne ikke gi meg et annet svar enn "tja, jeg vet ikke helt jeg"...
   Så siden det er så stor kompetanse her på forumet om brennere og dill-dall så retter jeg spørsmålet her; Finnes det reservedels-sett til Optimus Polaris å få tak i? Eller kan rep.sett til Optimus Nova(+) brukes?
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.