Jump to content
IGNORED

Trøbbel med Optimus Polaris


Brennern
 Share

Recommended Posts

Kjøpte en Optimus Polaris i høst. Etter ca ti timer i bruk er den slarkete som vist på filmen. Var på telttur nettopp, funka bra første 3 nettene, men før fjerde natt i - 20 brant den ustabilt og slukket innimellom. Fikk liksom ikke trykk i flammen heller, men det viste seg at det lakk bensin fra slangen der hvor fyrstikken peker, ikke så kult dette inni teltet. Noen som vet hvor man strammer opp denne slarken og trodde slangene var ganske tette. 

Link to comment
Share on other sites

yes, det er en "mutter" under som kan strammes.  Bruk det medfølgende verktøyet og stram godt.  Sørg for at den armen som du regulerer med er ned i hakket/sporet.

Det er helt naturlig at denne løsner etter bruk..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Hillestaden skrev (På 10.3.2020 den 23.08):

Bensinlekkasje er skumle greier i telt 😳

Ja, det er derfor jeg altid fyrer med parafin dvs. tennveske!! 

Jeg har den gamle Optimus Nova som ligner utrolig på din Polaris. Jeg skulle tro, at regulator delen med hendel og selve brenneren er stort sett det samme. Jeg kan bruke min et par år før den trenger "full service", men primus skal pleies som kvinner: med omhu og kjærlighet. Du må selvfølgelig finne lekkasjen evt ved forskrung på slangen. Hvis ved pressingen er det det ny slange. Men det kan sige langs stålkappen, så du blir lurt.

Min Nova er svensk fremstillet. Elgkalven fikk en Nova noe senere, så vi evt. kunne bytte reservedeler og servicere sammen. Men den var så Kina fabrikeret. der var adskillige problemer med den, så den måtte byttes 2 ganger før vi fik en funksjonell. Ikke altid enkelt å legge produksjon til billig land! 

Økonomer mener, at spesialisering og globalisering dreier sig om at fremstille ting i de land som er bedst til det. Det er ikke sådan. Det blir de land som er BILLIGST pgr. av billig arbeidskraft, dårlig arbeidsforhold, barnearbeide mm. som får jobben. Kvalitet faller i mange tilfelle - i hvert fall over en lenger periode. Fx Fischer ski fra Ukraine med løse stålkanter - aldri sett på de Østrigske.

Elgen 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy