Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Trøbbel med Optimus Polaris


Anbefalte innlegg

Kjøpte en Optimus Polaris i høst. Etter ca ti timer i bruk er den slarkete som vist på filmen. Var på telttur nettopp, funka bra første 3 nettene, men før fjerde natt i - 20 brant den ustabilt og slukket innimellom. Fikk liksom ikke trykk i flammen heller, men det viste seg at det lakk bensin fra slangen der hvor fyrstikken peker, ikke så kult dette inni teltet. Noen som vet hvor man strammer opp denne slarken og trodde slangene var ganske tette. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 weeks later...
Hillestaden skrev (På 10.3.2020 den 23.08):

Bensinlekkasje er skumle greier i telt 😳

Ja, det er derfor jeg altid fyrer med parafin dvs. tennveske!! 

Jeg har den gamle Optimus Nova som ligner utrolig på din Polaris. Jeg skulle tro, at regulator delen med hendel og selve brenneren er stort sett det samme. Jeg kan bruke min et par år før den trenger "full service", men primus skal pleies som kvinner: med omhu og kjærlighet. Du må selvfølgelig finne lekkasjen evt ved forskrung på slangen. Hvis ved pressingen er det det ny slange. Men det kan sige langs stålkappen, så du blir lurt.

Min Nova er svensk fremstillet. Elgkalven fikk en Nova noe senere, så vi evt. kunne bytte reservedeler og servicere sammen. Men den var så Kina fabrikeret. der var adskillige problemer med den, så den måtte byttes 2 ganger før vi fik en funksjonell. Ikke altid enkelt å legge produksjon til billig land! 

Økonomer mener, at spesialisering og globalisering dreier sig om at fremstille ting i de land som er bedst til det. Det er ikke sådan. Det blir de land som er BILLIGST pgr. av billig arbeidskraft, dårlig arbeidsforhold, barnearbeide mm. som får jobben. Kvalitet faller i mange tilfelle - i hvert fall over en lenger periode. Fx Fischer ski fra Ukraine med løse stålkanter - aldri sett på de Østrigske.

Elgen 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Oksen
   Har bestemt meg for å kjøpe en bensinbrenner til bruk om vinteren til å fyre i telt, lage mat og til snøsmelting. Jeg har behov for å kunne koke / steke på lav varme uten at maten svir seg fast i midten. Ellers er støy er kriterium slik at det må være en whisperlite eller brenner med silencer. Jeg har lest mye og kommet fram til følgende short list:
   Optimus polaris eller nova med berniedawg. Vanskelig å finne forskjellen mellom disse og hvorfor den ene er oppgitt til 4200w og den andre til 2850w når forskjell tilsynelatende ber at sistnevnte ikke kan fyre med gass. På YouTube finnes det en video som viser at nova har raskere koketid i en sammenligning. Leser også at nova får kritikk for konsentrert flamme. Gjelder dette også polaris? Finner få åpenbare ulemper med Polaris bortsett fra at det blir dyrt når man må bestille silencer utenom.
   Msr whisperlite ser veldig flott ut med bred og fin flamme, lite støy og til tider veldig billig. Under halve prisen av Optimus med silencer. Ser dog den kritiseres for evnen til å koke på svak varme.
   Msr dragonfly. Skal visstnok være god på flammekontroll og anbefales av mange. Vet ikke hvor konsentrert flammen er på denne og hvordan den er til min skisserte bruk.
   Hva ville dere ha valgt til nevnte bruk?
  • Av Kjetil E.
   Siden jeg har en Optimus Polaris tenkte jeg at det kan være greit å ha et sett med reservedeler til den. Kikket litt på XXL, samt spurte i butikken men de kunne ikke gi meg et annet svar enn "tja, jeg vet ikke helt jeg"...
   Så siden det er så stor kompetanse her på forumet om brennere og dill-dall så retter jeg spørsmålet her; Finnes det reservedels-sett til Optimus Polaris å få tak i? Eller kan rep.sett til Optimus Nova(+) brukes?
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.