Gå til innhold
 • Bli medlem

Brennern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  65
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Brennern

Nylige profilbesøk

731 profilvisninger
 1. Jeg gikk ikke gjennom Kyrkedøri på denne turen så det tør jeg ikke uttale meg om....
 2. Nettopp gått der, senest i dag. Helt suverent.
 3. Takker, mye nyttig info, må si det smelter fort der oppe da....
 4. Ok, takk. Skjønner det begynner å haste.......
 5. Tenkte meg en tur til Finse nå, men ustabilt vær der oppe. Ser mulighetene for eventuelt å ta turen til Solheimstulen og gå en runde innover derfra isteden. Ser på litt bilder i div sosiale medier og ser ikke ut for at det er allverdens med snø???. Begynner det å tære på og utrygt å bevege seg over vann? Noen som har noe ferske rapporter?
 6. Brennern

  Hardangerjøkulen

  Noen som har vært over der i det siste mtp forholdene eller har planer om det?
 7. Samme skjer med min og startet og etter kort tids bruk. Sømmene virker og svært "tynne" etter mitt syn.
 8. Du har helt sikkert rett. Min Optimus synes jeg oppfører seg noe ustabilt, har vært nøye med vedlikehold og den er relativt ny. Da jeg hadde slått leir inne på Hardangervidda i - 20 og var klar for for litt kosefyring med varm mat og drikke og den ikke ville fungere og med bånntæla vann og null varmt på morgenen så tenkte jeg at det var lite ellers av utstyret man ikke kunne fikse eller leve med defekt på en tur foruten noe å få varme av til mat og drikke. Derfor ønsker jeg å ha med to brennere hvis jeg skal utenfor allfarvei over litt lengre tid. Da jeg kom hjem funket den normalt igjen.
 9. Vet det finnes utallige tråder, men prøver å få inn en kort oppsummering her. Har en Optimus Polaris, men finner ikke denne tillitsvekkende nok for vintertur så vil ha med en reservebrenner eller som kanskje blir ny hovedbrenner. Behovet er varme i telt og av erfaring blir det lite kokkelering på vinteren i telt så det går i varmt vann til Real turmat, snøsmelting og som varmekilde. Jeg ønsker noe som er bankers å bruke og man kan stole på. Har sett på MSR xgk ex. Ser den har sine svakheter hva gjelder regulering og støy. Nå skal jeg for det meste ha varmt vann og som varmekilde. S
 10. Brukt en Helsport Rago x-trem over flere netter opp mot ca - 20. Jeg fryser lett, men veldig godt fornøyd når man tar seg tid til å bruke nakkekraven til det den er ment for. Komprimert tar den lite plass og vekta er super. Minuset så langt er at den kan virke litt "tynn" i sømmene.
 11. Stouten så interessant ut. Er hoftelommene dype nok til å ha en ca 0,5l drikkeflaske liggende oppi der om du har noe erfaring med det? Så at frontlommen for lett tilgang til lettjakke, lue votter ikke er i mesh, men er det noe særlig stretch i denne eller er den romslig nok for sånne småtterier?
 12. Ser etter en dagstursekk type ca 30-50l, helst rundt 40l. Ønsker meg justerbart topplokk til å legge bamseunderlaget eller reinskinnet under. Kikker veldig på Osprey feks Kestrel 38l, men har vel ikke justerbart lokk? Eller hvor fester dere sånne liggeunderlag på denne sekken, funker det greit?
 13. Jeg gikk med nesten nye Alpina Traverse, en relativt rimelig fjellskisko. Svært god komfort for min fot og varme nok for meg. Etter 6 dager var de utslitt så byttet til Alpina Alaska som er mer stødig og generellt mer robuste. Vedrørende sko er det nok særs viktig å finne din passform, hadde først Alfa Skarvet, flott sko, men passet overhode ikke til meg derav første bytte til Alpina Traverse.
 14. Skulle gå Finse - Haukeliseter sist mars som førstereis, men valgte å dreie mot Haugastøl igjen da jeg dro fra Stigstuv pga vær, lengde og tid ble det samme totalt sett. Forberedelser og utstyr som var gull verdt for min del var: - tykk dunjakke, godt å bare dra på seg under stopp og i leir. - selvfølgelig lange teltplugger, men bandt opp et farget tynt tau i de med karabinkrok slik at de var lette å finne igjen i snøen. - valgte å investere i en sleeping bag, ikkenoe must, men Gull verdt, ferdig seng og ferdig nedpakket. Lå på toppen med lett tilgjengelighet for dunjakk
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.