Gå til innhold
 • Bli medlem

Mammut94

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Mammut94

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei! Er vel ikke der folk flest har erfaring fra, men hvis noen har noen tips er det kjempeflott! Skal til Tromsø og skal gå 3-4 dager med telt. Men vet ikke helt rute. Vil gjerne gå ute mot kysten og ikke inne i landet. Har bil. Fiskemuligheter er også flott. Noen som har noen tips? Og noen som vet noe om terrenget der oppe i nord utenfor sti? Hvordan er det eller hva er typisk? Takk!
 2. Se der ja! Takk for innspillet, fordelinga blir fort noenlunde lik her hos oss også:)
 3. Jeg har en Hagløfs 85L, kanskje mindre, som jeg har brukt til nå, så den funker jo til de gangene jeg skal på lette korte turer og vel så det, men den er ikke så veldig god. Det er som du sier at Recon er så stabil og gjennomført god uansett oppgave, og den er tung, men det er ikke vekta de to kiloene ekstra som knekker ryggen din. Jeg går nok i kategorien frivillig tungpakker, som jeg nevnte i forrige kommentaren min^, så da er jo Recon noe jeg vet alltid vil funke. Jeg testet en Recon med 25kg, føltes som 17kg. Testet en anatomisk 100L Bergans (?) med 25kg rett etterpå, og det føltes som 26k
 4. Jeg har tenkt på det samme i letinga etter sekk, og faktisk tenkt lenge på Osprey Xenith 105 også. Min grunn til å ønske meg Recon er at jeg har hørt mye bra om syncroflexen, at den kan bæres med både tungt og lettere bør og likevel sitte godt, og at jeg har erfaring selv med den gamle typen fra Forsvaret. Har brukt far sin Bergans og min Hagløfs fra konfirmasjonen min (er nå 26), begge ca. 85L, frem til nå, og synes ikke de holder mål når det nærmer seg 20kg+. Og i tillegg, og jeg er nok kanskje spesiell sånn, jeg liker å bære litt tungt. Fikk sansen for det i Forsvaret som en fin b
 5. Ja er litt avventende i forhold til tilbud også, men har mulighet til å få tak i begge sekkene innenfor budsjettet mitt, så spørsmålet er egentlig bare hvilken jeg vil bli mest fornøyd med. Begge er jo bra sekker så blir jo sikkert fornøyd uansett, men...
 6. Ok, det er bra innspill! Ser at generelt her inne på forumet så heller folk mot Recon istedenfor PR. Hva tenker dere som har litt erfaring om valg av en av disse? Hvis du skal gå turer med 20-30kg, kanskje mer en sjelden gang, mellom alt fra 2 til 7 dager, og har ikke råd til flere sekker, så må være en sekk som kan vare lenge og funke til det meste. Er ute etter deres personlige valg hvis dere var i denne situasjonen. Jeg heller mot Recon foreløpig, mye på grunn av at mange sier så mye bra den, og at personlig så gjør det meg ingenting om den veier litt mer.
 7. Noen som har erfaring med å bære Norrøna Para Ranger langt med høy vekt, altså over 25kg? Noen andre erfaringer som kan deles? Norrøna sier at bærekapasiteten er 15-25kg, men vil vite mer om hvordan den fungerer med vekt høyere en dette. Vet selvfølgelig at Recon er laget for tyngre vekt en PR, men nå er det altså PR jeg lurer på siden jeg kan få tak i den svært billig.
 8. Og hva synes du om Para Ranger? SPesielt kanskje hvis du har gått med høy vekt?
 9. Hallais! Norrøna Recon vs. Norrøna Para Ranger! Dette er jo en diskusjon som er tatt før, men finner ingen i "nyere" tid. Så, hvilken sekk ville dere valgt? Hvis vi tar som forbehold at vekten man bærer som regel er 20-30kg +/-, og de koster like mye, hva ville dere valgt? Selvfølgelig må individuell sekk passe til individuell person, men kan se bort ifra det nå.
 10. Men det fulgte med regntrekk, eller? Vil også høre status på Xena etter lunchen din hvis mulig
 11. Okei, takk! Ser ikke på det som et stort problem å ikke kunne ta av lokket, og regntrekk trenger jeg uansett, så..
 12. Hallais! Ser at det sies litt forskjellig på flere steder, så jeg lurer på om noen vet noe om topplokket på Xenith 105L? Noen steder sier de at topplokket kan tas av og brukes som "dagstursekk/topptur" mens andre steder skrives det at dette var bare noe som de eldre modellene hadde, og at man nå ikke har det lenger. Noen som vet hva man får hvis man kjøper nå? Noen teder sier de at den europeiske modellen ikke har det topplokket som kan tas av, og at bare den amerikanske modellen har det...? Takk.
 13. Oppfølgingsspørsmål: Hvilken sekk skal man velge? Osprey Xenith 105L eller Bergans Trollhetta 95L?
 14. Hei! Jeg skal kjøpe ny sekk som skal brukes på turer i sommer, flere dager, med telt og alt som hører med. Vil gjerne ha tips og meninger om anbefalt antall liter, og også modeller. Er 187 høy og lang rygg. Sist men ikke minst så lurer dama på akkurat det samme. 167 høy og normal rygg. Så hvis noen har noe peiling her også mottas det med takk!
 15. Kanskje litt rart spørsmål, men moro. Sett litt på "Hjemmecamp Monsen" disse dagene, og la merke til at han uttaler "Tarp" med amerikansk uttalelse. Selv har jeg og dama alltid sagt det med norsk uttalelse, men har ikke snakket med andre om tarp noe særlig, så vet jo faktisk ikke hva folk sier. Så spørsmålet er, hvordan uttaler folk tarp?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.